PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   NOVE AMIS CIJENE!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=53248)

MadBoY 27.01.2007. 15:56

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz (Post 629264)
jel onda rade torenti an tom triple playu od amisa il

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz (Post 629384)
lol , nema dogovora
na ovom triple playu je 500 i nesto lol.

Triple Play - Telefon, Internet i TV u jednom.
Pobrkao si stvari.

Hrvoje xyz 28.01.2007. 12:42

pa frend je nes tak spominjo triple play da ce uzet telefon i internet kao da je to triple play .. no , mozda nije neam pojma .

@mikimikic i thelion fala ekipo , rijesen je problem , malo sam petljo po strong dcu ,malo update-o router i sad radi.
zicno sam povezan na rputer btw.

chagalj 29.01.2007. 19:13

Ma meni se cini da cemo se jos prilicno nacekat za Amis u ostatku Zagreba a za ostatak hrvata mislim da ce prije prec na ADSL3 nego da ce docekat DVA U JEDNOM. Nakon sto moj broj nije prosao na "testu" upisivao sam fixne brojeve raznih lokacija po Zagrebu. Upisao sam sigurno 20 razlicitih brojeva iz svih krajeva Zagreba (ja sam u Preckom btw) i za niti jedan na zalost nisu u mogucnosti instalirati uslugu 2 U JEDNOM. Vrhunac je bio kad sam upisao njihov tel broj. 6689 500. "Za broj koji ste unijeli, nažalost, još uvijek nismo u mogućnosti ponuditi Amisove DVA U JEDNOM usluge."

: Drone :

chagalj 29.01.2007. 19:16

Ma meni se cini da cemo se jos prilicno nacekat za Amis u ostatku Zagreba a za ostatak hrvata mislim da ce prije prec na ADSL3 nego da ce docekat DVA U JEDNOM. Nakon sto moj broj nije prosao na "testu" upisivao sam fixne brojeve raznih lokacija po Zagrebu. Upisao sam sigurno 20 razlicitih brojeva iz svih krajeva Zagreba (ja sam u Preckom btw) i za niti jedan na zalost nisu u mogucnosti instalirati uslugu 2 U JEDNOM. Vrhunac je bio kad sam upisao njihov tel broj. 6689 500. "Za broj koji ste unijeli, nažalost, još uvijek nismo u mogućnosti ponuditi Amisove DVA U JEDNOM usluge."

: Drone :

Hrvoje xyz 30.01.2007. 16:10

modza je bila neka greska u tom ajmo rec programu koji govori dal je dostupno to il nije ... btw ja sam isto u preckom :) i dostupan mi je i tcom i triple play i amis . evo bas dobivam triple play , u postupku je . razvlace optiku , tak nes.

@madboy da ja sam pobrko nes imao si pravo... tek mi stize triple

choby 30.01.2007. 20:22

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz (Post 632247)
tek mi stize triple

koji provider?

Hrvoje xyz 30.01.2007. 21:18

vodatel.

TheLions 30.01.2007. 21:19

Tko ti kriv chagalj što ne živiš u VOLTINOM(šala): roller :

Inače da vas upozorim: Usluga nije baš savršena, imam nekih manjih problema s telefonom te. ako hoćeš nekog nazvat nakon što digneš slušalicu moraš pričekat 5 sekundi prije kaj utipkaš broj jar ako odma počneš tipkat uopče neće prihvatiti brojeve a njihov odgovor na to je bio "to Vam je tako s novim tehnologijama i to se nemože riješiti" te su me nakon toga zvali svi njihovi operateri u razmaku od pola sada da provjere da li je sve uredu!

Osim toga, jučer u 23h im je vjeratno server pao il su nešt "nadograđivali" jer jedine stranice koje si mogao otvoriti su bile net.hr, chipoteka.hr i naravno amis.hr. Tak ako su nešto popravljali mogli su me (tj nas korisnike) obavjestit : flyingey

mikimikic 31.01.2007. 01:37

@TheLions evo mene sutra spajaju u pola 4, mi mozes reci koliko su tocni sa dolaskom na teren?

a sta se tice kvalitete usluge mislim da ce sve biti ok, nebrinem se ja, bolje slovencima dati pare nego njemcima

nego bojim se da me sutra opet stricek nebi gnjavio da on mora spojiti to sve na komp, jer zadnji od tcoma se nije dobro proveo ( spajal mi mreze po stanu : goood : )

eh da znaci to nije standardna telefonska linija ili?

marauder16 31.01.2007. 10:04

Citiraj:

Autor mikimikic (Post 632594)
@TheLions evo mene sutra spajaju u pola 4, mi mozes reci koliko su tocni sa dolaskom na teren?

a sta se tice kvalitete usluge mislim da ce sve biti ok, nebrinem se ja, bolje slovencima dati pare nego njemcima

nego bojim se da me sutra opet stricek nebi gnjavio da on mora spojiti to sve na komp, jer zadnji od tcoma se nije dobro proveo ( spajal mi mreze po stanu : goood : )

eh da znaci to nije standardna telefonska linija ili?

e da, to i mene zanima, jel oni vuku svoje kablove il to ide preko postojecih? btw. meni nije nista on spajo jer sam mu ja reko da cu ja, i on se nije bunio (od t-coma lik)

TheLions 31.01.2007. 14:28

pa striko sam dođe do tebe s zakašnjenjeom od 10 minuta i spojit ti taj ruter i to je to, pitate gdje ti je utičnica od telefona dali imaš provučeno kablovinje tj telefonski ili mrežni kabel on to pošteka samo da proba dali sve radi i ostavi tebi da si provlačiš kablove kako želiš.
U mom slučaju sve sam ja spajo, on je gledo jer da je on spajo sve žnjore bi mi zapetljo.
Striko sa sobom jedino donese ruter, ugovor i spoj šalabahter

marauder16 31.01.2007. 17:33

Citiraj:

Autor TheLions (Post 632890)
pa striko sam dođe do tebe s zakašnjenjeom od 10 minuta i spojit ti taj ruter i to je to, pitate gdje ti je utičnica od telefona dali imaš provučeno kablovinje tj telefonski ili mrežni kabel on to pošteka samo da proba dali sve radi i ostavi tebi da si provlačiš kablove kako želiš.
U mom slučaju sve sam ja spajo, on je gledo jer da je on spajo sve žnjore bi mi zapetljo.
Striko sa sobom jedino donese ruter, ugovor i spoj šalabahter

a zar nije bilo price da koriste 'vlastitu infrastrukturu', a ne t-comovu, mozda ja tu nes ne kuzim, jel moze neko objasnit?

mikimikic 31.01.2007. 19:50

pozz svima, evo ja dobio amisa danas :D

evo kako je bilo najavljen je bio, i ja sada si mislim ok budem na faksu sigurno ce kasniti par minuta pa tama dok dodem doma, a kada ono stari me zove da pozurim da dosao striko postaviti adsl, ja onako pa koliko je sati a stari pa tocno ako je rekao

odma jedan VELIKI PLUS AMISU

i super striko spojio onaj modem a ja ostatak, jer on to nebi znao, makar mi se cini super potkovan znanjem, caskali smo nekoliko minuta a nije niti imao salic

jos jedan PLUS AMISU

istina malo kod telefona ima problema naime treba mu 3s da nakon ukucavanja brojeva dobije vezu, a ostalo je sve ok brzina strava ping jos bolji, veza nepuca i sve je ok

Dawar 31.01.2007. 20:50

Mikimikic updejtaj sig onda :D

mikimikic 31.01.2007. 21:27

bas preuredeno, ocu amisu pokazat kako balkanci koriste internet pa mi je sve usporeno :D

sta se zasada tice veze i amisa mogu reci sve najbolje

jos samo moram skuziti kako torente skidat, to nikako nece moram ih u routeru propustiti ali ako ima koja dobra dusa da kaze koja je adresa routera, nigdje da je nadem

Bl@de 31.01.2007. 21:54

onda ajd baci ping i tracert na www.google.com www.yahoo.com i 62.67.42.157. tnx unaprijed.

mikimikic 31.01.2007. 22:04

google 38ms
yahoo 138ms
62.67.42.157 38ms

evo nadam se da sam bio od pomoci

crniskot 31.01.2007. 22:14

Citiraj:

Autor mikimikic (Post 633203)
ali ako ima koja dobra dusa da kaze koja je adresa routera, nigdje da je nadem

Frend veli 192.168.1.254

mikimikic 31.01.2007. 22:25

hvala sljaka

i da skuzio sam da u europi je veza savrsena i sjevernoj americi dok u juznoj americi i novom zelandu je koma

Bl@de 31.01.2007. 22:46

ides beba brzi su pingovi.

crniskot 31.01.2007. 22:46

Shit,loša veza s Novim Zelandom. Raskidam ugovor :D

mikimikic 31.01.2007. 22:52

evo bas skidam test drive i brzina sa UK servera je od 130-150kb/s konstantno, ako imate kakva pitanja u vezi brzina samo pitajte stojim na raspolaganju :D

marauder16 31.01.2007. 23:48

Citiraj:

Autor mikimikic (Post 633280)
evo bas skidam test drive i brzina sa UK servera je od 130-150kb/s konstantno, ako imate kakva pitanja u vezi brzina samo pitajte stojim na raspolaganju :D

cekaj ti si uzeo 1Mbit ili 2? ak je 1, onda je ovo stvarno super : goood :

mikimikic 31.01.2007. 23:55

1megabitnu vezu sam uzeo, ako oces sutra ti skeniram ugovor pa postam da nebi bilo da lazem, iskreno i ja sam zadovoljan zasada uslugom ako ovako nastavi bit ce super

: goood : AMIS : goood :

EDIT: evo ovo sam nasao u routeru o brzini, nigdje drugdje nista o brzini osim ovdje, koliko se i plati toliko se i dobije, a ne kao kod tcoma

http://img219.imageshack.us/img219/8...zinabp1.th.jpg

ojpi 01.02.2007. 00:12

Citiraj:

Autor mikimikic (Post 633325)
1megabitnu vezu sam uzeo, ako oces sutra ti skeniram ugovor pa postam da nebi bilo da lazem, iskreno i ja sam zadovoljan zasada uslugom ako ovako nastavi bit ce super

: goood : AMIS : goood :

EDIT: evo ovo sam nasao u routeru o brzini, nigdje drugdje nista o brzini osim ovdje, koliko se i plati toliko se i dobije, a ne kao kod tcoma

http://img219.imageshack.us/img219/8...zinabp1.th.jpg

Znači da oni ipak malo više daju pa da nakon gubitaka dobiješ točno 1024?? Prema ovom što vidim na screenu čini se da je tako. : goood :

coconut 01.02.2007. 08:24

Citiraj:

Autor mikimikic (Post 633280)

Odlična brzina. Ja sam sebe zovem VI ako dobijem 110 kb/s preko Iskona.

Pecarosh 01.02.2007. 09:31

Lijepa brzina. Takvom brzinom isto ide i preko Iskon DUO.
Ak uskoro tcom neda neku ponudu koju neću moći odbiti, odo i ja :)

mikimikic 01.02.2007. 10:33

@ojpi da oni daju vise makar u ugovoru pise 1024/256 sta nebi trebali davat kao sta tcom to radi, ali ipak daju i ono sta platis to i dobijes tako da stvarno sve pohvale zasada

evo nakon jedne noci skidanja modem je jos uvijek mlak, sta kod tcomovih modela nije slucaj, inace stvarno su super (nije da svaki svog konja hvali)

sta se tice brzine, iznenadio sam se koliko je brzo

Dawar 01.02.2007. 10:59

Si probao kakav je ping u igrama?
I koji si kvart?

mikimikic 01.02.2007. 11:02

ovako na svim europskim serverima mi je ping do 40 zavisi koji je server ali niti na jednom na kojem sam igrao COD2 nije bilo vise od 40

sta se tice ostalih igara sve idu glatko na netu nema nikakvih problema

MasterX 01.02.2007. 19:41

ugodno sam iznenadjen ovim screenshotom mikimikica
http://img219.imageshack.us/my.php?image=brzinabp1.jpg

kapa dolje amisu ! ! re5tekpa

nikola8 01.02.2007. 21:13

ajme kad cu se ja docekat tog amisa....kad dode u Cakovec ja cu biti stari dedam hee...al zakon su zivio AMIS

marauder16 01.02.2007. 22:40

amis stvarno, skidam kapu, cak veca brzina od garantirane, e to se cijeni : goood :

mikimikic 02.02.2007. 08:30

evo mene sa jednim malo glupim pitanje, dakle svi vi koji ste na amisu dali kliknete na konekciju pa unesete sifru pass i stvorite konekciju ili idete bez toga na net???

naime meni je spojen na net bez ikakve konekcije, malo glupo ali tako radi, da ovo nije flat sada bi krao mb :D

http://img245.imageshack.us/img245/1...cijakc6.th.jpg

coconut 02.02.2007. 10:50

Citiraj:

Autor mikimikic (Post 634291)
naime meni je spojen na net bez ikakve konekcije, malo glupo ali tako radi, da ovo nije flat sada bi krao mb :Dhttp://img245.imageshack.us/img245/1...cijakc6.th.jpg

Vjerojatno ti je router u 'Always On' opciji. Vjerojatno u postavkama postoji mogućnost da ti traži username i pass. Ali i kod kreiranja accounta u XP-u imaš mogućnost da je broadband 'Always On'. Počačkaj malo.

frANZi 02.02.2007. 15:05

A vidiš da ti je "Internet Connection" uključen. :D

Willy@206 02.02.2007. 17:30

Modem ti je podesen da radi u Router mode-u... On se spoji na net i dijeli DHCP-ove na kompjutere koji su spojeni na njega!

Jos jedan + amisu, daju "normalne" modeme na koje se moze spojiti vise kompjutera a ne ono smece od kasde sta tcom daje...

hash 03.02.2007. 09:20

jel netko uzeo wlan modem od vas koji ste dobili amis,
jel se moze na njega prikljuciti i mreznim kablom jer sam ja uzeo wlan da mogu prckat po njemu ali nemam wlan karticu na kompu :)

inace, stizu mi u ponedjeljak :)

Bran 03.02.2007. 09:45

Citiraj:

Autor nikola8 (Post 634061)
ajme kad cu se ja docekat tog amisa....kad dode u Cakovec ja cu biti stari dedam hee...al zakon su zivio AMIS

Nadam se da će biti uskoro.

Hrvoje xyz 03.02.2007. 11:18

Citiraj:

Autor Willy@206 (Post 634691)
Modem ti je podesen da radi u Router mode-u... On se spoji na net i dijeli DHCP-ove na kompjutere koji su spojeni na njega!

Jos jedan + amisu, daju "normalne" modeme na koje se moze spojiti vise kompjutera a ne ono smece od kasde sta tcom daje...

e ovo me zanima , jel istin da se na tu kasdu nemoze ucinkovito spojit vise od 1 kompa?
ja i frend smo probavali i probavali i svako malo je rikavalo.

: axeman :

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:24.