![]() |
kak da riješim problem Playliste pjesama?
naime,kada sam stavio da mi skenira sve sa particije E onda mi je našao sve albume,ali ih je neke malo krivo svrstao.(na taj način da je npr. album James Bonda podijelio na 3 dijela u kojemu se nalaze po 5-6 pjesama,a od tih albuma kaj je napravio samo se jedan zove James Bond dok se drugi nazivaju ko neki izvođač,npr. Frank Sinatra) |
Citiraj:
mislim da za ovo ima vise rjesenja evo za single column : oznacis sve pjesme u playlisti sa tog albuma>properties>metadata>pod album title sve pjesme sa istog albuma obavezno moraju imati isti naziv drugi nacin bi bio da ih tagiras pomocu freedb-a (Inace kod tog freedb tagiranja meni se ne svidja jedna stvar kod tih "various artists" albuma : kada nadje album ima opcija various artists ispod naziva artista - ta opcija je u vecini slucajeva ukljucena . Ja u uglavnom iskljucujem tu opciju, a kao ime artista stavljam Various Artists. Ako ju ne iskljucim onda ce za svaku pjesmu staviti drugi artist name sto naravno rezultira nenalazenjem covera albuma pomocu crnovog samurize plugina ili album arta.) Kod spexovog setupa ako sve pjesme imaju isti naziv, a jedan album je razbijen na vise njih onda radim slijedece: oznacim sve pjesme albuma > F6 na tipkovnici (stavio sam to kao kraticu za sort by track number) > F5 na tipkovnici (Autonumber skripta, kod spexove konfiguracije potrebna za covere unutar single columna) Kratice podesavas > preferences > keyboard shortcuts valjda nisam previse zakomlicirao, javi jesi uspio |
bravo crn...
neg sad sam to počeo raditi i odmah muke... stao sam kod slike broj 3 (na samom početku) ja imam samo jedan vertichkal splitter ...kako dobiti drugi ? I u njega dodati Playlist Buttons...itd Hvala |
Citiraj:
Klikneš ponovno na Horizonal splitter desnom tipkom i dodaš još jedan vertical splitter, a onda klikneš desnom tipkom na taj drugi Vertical splitter i dodaš Playlist switcher pa ponovno klikneš desnom tipkom na Vetical Splitter i dodaš Buttons. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Zasto mi se nekad coveri albuma ovako 'zamute'? Izgedaju kao da su u jako loshoj jpg kvaliteti medjutim ja u folderu (namjesteno mi je da trazi bilokoju sliku u folderu, ne po imenu) imam high res slike.
Primjer http://www.imagesforme.com/thumbs/6763sacrement.jpg |
Citiraj:
Ajde ako nije problem stavi ss od album art preferences (sva 3 taba, display, behaviour, sources)... |
Meni su coveri mutni kada neš zripam u mp3 pa mi automatski na netu traži id3 tagove i sliku, a slika je redovito sićušna. Možda je to?
|
|
@sniperwolf
probaj maknuti kvacicu sa maintain aspect ratio i cycle sources during playback pa vidi da li ima kakvih promjena ja nemam takvih problema, a sve mi je drugo kao i tebi osim ovoga gore verzija album art panela kod mene je 0.2.5 |
evo ja sam (probao) prijeći na novi skin i imam problema kolko nagađam sa sortiranjem...negdje treba nešto promijeniti u sortiranju al ne kužim kaj - sve kaj sam probal nije....evo kak to treba izgledat --> http://img285.imageshack.us/img285/9388/indextv1.png
a kak meni izgleda --> http://www.imagesforme.com/images/7553foobar.jpg btw. potrudil sam se i nabavil sve potrebne komponente, i u settingsima sam samo promijenil da nije folder.jpg za sliku nego cover.jpg :beer: EDIT: evo napokon sam uspel : goood : trebalo je pod Preferences - General - Sort incoming files by: stavit "%artist% %album% %tracknumber%" i stvar je proradila :cool: EDIT2: ima ko "radeći" link za CDCovers od crnog (za Samurize)? tnx. :gringo: |
Ma, sad je jos vise low-res.
Skuzio sam da win sa vremenom napravi nekakvu slicicu u ikoni od foldera, i dok je tako namjesteno onda je low-res u foobaru, sad neznam kako to iskljuciti :confused: primjer: http://www.imagesforme.com/thumbs/183Clipboard02.jpg lost and found, LD50, Beggining of all things to end su zamuceni dok the end of all things to come nije, a u folderu slika sve okej, na kraju moram izvaditi sve fajlove iz tog foldera, napraviti novi, stavit sve fajlove unutra, i onda je okej (slicica u folder icon je malena) i foobar sve prikazuje ok. Kako iskljuciti to u win? |
Probaj desni klik na tu zamućenu i open in external viewer i izbriši je. A kak iskljuciti ... to ce ti odgovoriti netko tko zna :-)
|
Hm, otvori mi se slika u irfanu .. koja je reze nesto kao 75x75 :smoke: dok ja u folderu nemam nist slicno!! I tako pobrisem par puta i tek nakon 4-5 pobrisanih dobijem čisti album art.. stavio sam i stariji foobar no nishta :\
|
http://www.imagesforme.com/thumbs/3087Clipboard02.jpg
: finger : gad radi system-protected fileove u folderu (moro sam uklj prikazivanje u folder options) sam od sebe, mozda to ima veze sa resizem, neznam koji K ce mu resize u 75x75 pa nikad mi nije tak malen albumart panel. Sad moram sve rucno brisati iz foldera:argue: |
Citiraj:
Vidio sam i ja jpg fileove istih naziva u nekim svojim folderima, ali nekako sumnjam da ih je foobar napravio... |
Mislim da WMP sprema covere na taj način.
|
imam 0.9.4.2 verzija foobara i napravio sam sve sto je opisao crni na prvoj stranici ovog threada i sve mi ok radi.
kasnije sam pokusao staviti track info mod i nece da mi radi., tj kad pokrenem foobar javlja mi gresku. mislim da sam skinuo 0.8 neku bata verziju. ima li koja druga, odnosno koju bi koristite, i koju verziju foobara koristite. hoce li biti netko tako dobar pa mi poslati na mail tu componentu. hvala puno cvitanini@gmail.com |
....
|
hvala puno
idem probati |
evo sad sam instalirao, i vise mi se ne javlja ta greska prilikom pokretanja foobara. ali sad imam drugi problem, track info mod mi nije ponudjen medju ostalim layoutima.
jel to mozda zbog toga sto u componentama imam i obicni track info.??? |
problem rijesen...
|
Crn, možeš li molim te napisati step-by-step upute (sa linkovima na potrebne komponente) kako napraviti foobar s početka teme ili foobar koji danas imaš. Ovaj s početka teme mi se jako sviđa pa pretpostavljam da foobar koji danas imaš može biti samo bolji :). Jedina stvar koju bi promijenio su buttons.
Sljedio sam tvoje upute ali foobar koji sam dobio dosta se razlikuje od tvog. Znači htio bi dobiti potpuno isti dizajn i funkcionalnost. Da navedem samo nekoliko problema na koje sam naišao: upitnici u nazivu albuma, nestanak stupca artist i title nakon što sam uveo azrael.fsc, brojni dizajnerski detalji potpuno drukčiji itd. Znam da izgled ovisi i o windows postavkama pa te molim da i to pojasniš. Ovaj audio player mi se jako sviđa ali jednostavno nemam vremena za eksperimentiranje. Ako budeš našao vremana za ovaj vodič javi mi na pm koje bonove koristiš :). Hvala |
Citiraj:
Ako imas pitanja probaj biti sto precizniji. Racunaj svakako da ces morati odvojiti neku kolicinu vremena na podesavanje programa. |
Ok, evo nekoliko početničkih pitanja. Kod ripanja originalnog cd-a foobar nije našao informacije o cd-u na samom cd-u nego ih je morao skinuti sa interneta. Jel to uobičajeno.
Iako je skinuo sve potrebne informacije o cd-u, u kolumni Albumlist umjesto naziva pjevača stoji upitnik a u kolumni Playlist stoji Unknown Artist. Zašto. Kad sam to pokušao ispraviti: desni klik/tagging/rewrite file tags dobijem poruku "could not write info..." Kako promijeniti boju samog okvira. Kako ubaciti buttons ako su u .png formatu a ne .fcs. Hvala |
Citiraj:
2.Ovo "could not write info" mi je malo cudno. U koji format si ripao? Da nije wav? 3.Nisam siguran na koji okvir mislis?:stoopid: 4. buttons - citirat cu sebe sa 1. stranice Citiraj:
U vezi pitanja vezanih uz izgled - ako si u mogucnosti stavi gore neki screenshot (ono sto imas) ili dva (ono sto imas i ono sto bi htio dobiti), tako se brze rjesavaju takvi problemi. I naoruzaj se sa strpljenjem. :) Imas u ovom topicu primjera kako moze izgledati foobar. |
Hvala morph. Jel to važi za sve cd-e ili nova izdanja imaju te informacije zapisane na samom cd-u.
Da ripao sam u wav formatu. Nadam se da postoji rješenje za to jer većinu cd-a ripam u tom formatu. Htio bi promijeniti ovu sivu boju toolbara i svega ostalog što je po defaultu sivo. Koliko vidim samo se pozadine mogu mijenjati. S kojim programom napraviti skrinšot. Može li irfanview. |
Citiraj:
Postoji rjesenje, ali ne znam koliko ce ti se svidjeti ;). Vidio sam tvoj topic o legalnom skidanju muzike i prepostavljam otprilike sto zelis. Zelis muziku na kompu bez gubitka kvalitete tj. u CD kvaliteti. Pogledaj Crnov vodič do savrsenog zvuka. Znaci rjesenje su lossless formati Flac ili Ape (ima ih jos to su najrasireniji). Oni za razliku od Wava podrzavaju tagove (zato ti se i javljala greska kad si pokusao taggati pjesmu - wav ne podrzava tagove), a zauzimaju i nesto manje mjesta na disku. Gubitka u kvaliteti nema (naravno ako je ripanje napravljeno kako spada - kao i kod wava uostalom). Sto se boje toolbara tice (ako sam dobro shvatio o cemu se radi) mislim da to ovisi o temi(visual styleu) windoza i nije promjenjivo unutar foobara(barem nije bilo na tim starijim konfiguracijama ne znam je li se sto promijenilo po tom pitanju). Edit: sto se skirinsota tice moze Irfan (ako ima tu opciju - ne znam - ne koristim ga). Ja koristim snagit. Samo kad ces uploadat stavi thumbnail, ne ful skrin (ponudit ce ti thumbnail opciju na imageshacku ili imagesformeu). |
Pogledat ću malo taj vodič i još malo eksperimentirati sa foobarom. Sigurno bude još pitanja iako je moj dizajn čisti minimalizam :).
Hvala još jednom |
Nema problema, samo pitaj. Pozdrav.
|
skinio sam si panel ui za foobar i neam pojma kako ono namjestiti pa bi bio zahvalan kada bi netko malo to pojasnio
|
Citiraj:
Koju verziju panels ui plugina imas? Koji setup si skinuo? Verzija foobara? |
verzija foobara je 0.9.4.2, a panels ui je skinut odavde, htio bi napraviti nesto slicno kao sta je taj screenshot, sada neznam kako to sve srediti ...
|
Citiraj:
Ako neces sam pisati kod (a prepostavljam da neces), trebas naci nekoga tko je slozio svoj setup i podijelio ga sa drugima. Imas ovdje jedan setup. I jos jedan info o novoj verziji panels ui-a Citiraj:
|
|
opet ja :D . moze li se kako namistit da se ovaj text vrti onako kao u winampu? mislim da se to namješta pod preferences - title formatting - main window title, ali i nisam bas neki programer :fiju:. zna netko?
|
....
|
hvala
|
errr .. imam jen mali probljem sa info boxom ... onaj status bar i vreme ( kolko je pjesma odsvirana) nečeju normalno iti .. tj celo vreme stojiju .. ali ak sličajno kliknem recimo na settings pa aply i tak klikčem po aply onda ide .. tj svaki put kad kliknem se pomakne tam gde bi trebalo biti :S ...
.. nije do koda jer sam sprobal više njih i kod svakoga ista stvar mi nece prav raditi :( |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:54. |