![]() |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
EDIT:
|
Citiraj:
Ispada da je Intel imao najbolji launch 2022. |
AMD i nVidiju su snašle pizdarije sfušanih proizvoda treće strane, a Intel je super prošel, jer se kartice praktični nisu mogle ni kupiti.:):D
|
A ništa, kad presveta firma izda novu liniju proizvoda, prvo tečaj ili večernja škola, izdavanje svjedodžbe, itek onda kupovina :amen:
|
Sve ja to razumijem ako bez puno pitanja preuzmu jedni i drugi i zamjene za ispravnu. I skupocjene aute u stotinama tisuća primjeraka sfušaju i javno objavljuju da je potreban masovni servis.
Meni se gade jedni i drugi zbog drugog/ih razloga, ove sfušane konektore koji traže pažnju ili sfušane hladnjake nije problem ispraviti uz malo dobre volje. Dugoročno najmanji problem i previše se na to fokusira kako bi se dokazalo ovo ili ono. Slično kao sigurnosne rupe na Intelu. |
Greške se dogode, korektne firme reagiraju i problemi budu rješeni.
Problem je u pokušajima prodavanja nekih firmi kao savršenih i bezgrešnih..... i uvjek je neko drugi kriv.... |
Citiraj:
|
Off Topic pobrisan, dosta rasprave i prepucavanja o nvidiji u ovoj temi.
|
Evo šta de8auer kaže za hotspot
I Jay Srećom pa sam AMD hejter od prije još, a s ovom glupošću su mi još više pali u očima. |
vrhunac ironije je kad osoba korisnickog imena thermaltake kaze da je amd hater dok je thermaltake tvrtka sinonim za smece muljazu kradu i opcenito los ukus
|
A kakve veze ima nečiji nick iz 2005-e?
|
Vapor gate including failure of the entire quality management? Background on the cooler problem of the AMD Radeon RX 7900 XTX (MBA):kafa:
Citiraj:
|
Izgleda da je neko usro i šefa i stanicu i šest kilometara pruge.
AMD Radeon RX 6000 GPUs Mysteriously Start Dying, German Repair Shop Receives 48 Cards With Cracked Chips https://wccftech.com/amd-radeon-rx-6...cracked-chips/ |
Citiraj:
Sumnja za početak pada na drivere...hmmm...Fajn Vajn™ Ali slike su odlične, kao kad ti izgore kolači pa ostanu zaljepljeni za tepsiju...u ovom slučaju se kolačić kvalitetno zapekao za kuler. :beer: A Vaporgate kako su ga nazvali ko naša birokratija, svi krive onog drugog i obrati se njemu sa FT1P obrazcem. :D :D |
Citiraj:
AMD runs out of RX 7900 XTX cards |
Citiraj:
|
Zašto Asrock ima preporuku za napajanje 1000w, a svi ostali nemaju preko 850w? Uzeo bi možda Asrock, al me mući što ima Seasonic FOCUS Plus Gold 850. Dali bi bilo dovoljno?
|
Ajd probaj zamislit da si složiš nekakvu konfu sa xtx-om i da ispadne da seasonic 850w nije dosta
Kakva bi to bila potrošnja, kakve bi to bile temperature, to američke utičnice polako već ne mogu izdržati, morat će stavljati PC na jednu strujnu utičnicu a GPU na drugu :lol2: P.S. 7900xtx sa konfom i tvojim cpu-om ne prelazi 500w u full loadu. |
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=8Ejlt-7-h9o |
Citiraj:
Jel to to ili je zaključak neki drugi...vidim da video traje 24 min pa mi se neda... Pa vi kupujte od majnera. |
U nekoliko različitih tema (uključujući ovu koja nema veze s tim karticama) unazad nekoliko postova je ovo već pokriveno.
Kaj se kripto kartica tiče, ima tu svega: Gamers beware: miners are now painting GPU memory to make them look as new:hitthewal: Citiraj:
|
Zaključak bi bio, kupiš novo u dućanu ili od provjerenog čovjeka sa računom i bok.
Od majnera ćeš dobit jeftinije sa razlogom. ;) |
Da, pa koliko je samo bilo upita na tu temu i svaki put je ispalo da su kripto kartice čak i bolje od novih, jer rade u kontroliranim uvjetima, itd.
Dok se tu farbaju memorije da izgledaju ko nove, a pranje miniwashom ne treba ni komentirati.:):D |
Ili nađeš minera sa opsesivno-kompulzivnim poremećajem kojem mora sve biti "pod špagu". :D
|
Uhh tih je puno
Sent from my M2012K11AG using Tapatalk |
Po meni je amd s ovom serijom grafi totalno drop the ball sto bi rekli u nfl zargonu.. Umjesto da su uletili s 30% nizim cjenama od nvidije. oni naprave ovako sranje.. A nisam niciji fanboy. osim svog novcanika..
|
XTX jesu 20% jeftinije od 4080 u USA valjda, ali kod nas u Europi su cijene drugačije, XTX i 4080 koštaju jednako. Neka velika muljaža, čini mi se.
XT i 4070ti imaju omjer kako bi i trebale prema MSRP. |
S obzirom na sve xt Mora biti max 700e gpu.maxx
|
Ina li tko 7900xt ovdje? Zanima me koliko topline generira pri max loadu,vidim da je slicns 3080ti koju sam imo a od nje me ubijala vrucina
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Možda bi ti bolja kupnja po tom pitanju bila 4070Ti, ali opet tu je IMHO debelo premalo VRAMa. Ova generacija mi je nekako sva mnjah. |
Da, iritantna situacija u kojoj je sve dizajnirano da potrošiš više, jer nijedan model osim najskupljih nema sve.
Igrao se malo kod prijatelja na 7900 XTX, fino to radi na 65" OLED-u :) Metro, Cyberpunk, Assassin Creed, Witcher 3 smo probali. Ali 360W troši i stvarno užari komp i zagrije cijelu prostoriju... |
A još nije ni počelo ljeto...hebo grafe preko 200W TDP-a, klima mora puhat non stop uz takvo ljetno igranje. I ovih 200 w je puno.
Kaj se vrama tiče miran sam još godinama sa 8 gb, sve mi radi ko po špagi na 1440p, smanjim sa max na visoke/srednje, isključim RT i igre lete. |
Nadovezal bi se samo da su moderne kartice najšparnije kad je računalo ugašeno.:):D Zajebanciju na stranu, ali 8GB bude dostatno za 1080p i to uz smanjene detalje kaj se tiče popularnih naslova.
|
Ma to mi je ok za nove nabrajane naslove, na TV-u sa 3-4 metra ne kužim razliku u rezoluciji. Kupuje se serija 50XX ako ispadne OK ili AMD na 2-3 nm kaj već bude. Uglavnom budu se potrudili oko mojih para, eventualno ova RTX 4070 ako joj dropne cijena pošteno ili polovnu danas/sutra.
|
Pa iskreno, taj anemični 4070 i nije baš neki upgrade sa 3060TI. Bar po nekim mojim mjerilima oko toga što je upgrade :D
|
Citiraj:
Min 4070Ti. A to da ja sada dajem kilu evra za grafu na kojoj ću za godinu i kusur morat kresat detalje...nebim fala. :beer: |
Možeš ti kresat detalje i odmah, ne moraš čekati godinu :D Bar ja tako radim :o
Mislim da je ta priča sa detaljima previše istaknuta.. Stutteri i to je više problem, ali sve skupa rješivio kroz par klikova podešavajuci detalje na adekvatnu (nižu) razinu i igrati bar na 100fps, ili više.. Ne razumjem danas to igranje na 50fps nikako, pogotovo jer čak i kad nekako vidiš razlike u razinama na to se otupi u 5min igranja, a često se još uvijek jedva i vide razlike između npr mid-high i ultra detalja.. Tako da je to više neki ocd.. Slažem se da je 12gb za 4070ti malo s jedne strane, ali to je primarno high end 2K kartica i kao takva zadovoljava veliki broj gamera koji bi ju rado imali.. da je cijena normalnija jel :o 4k gamere ne bi zadovoljila 4070ti ni da ima duplo memorije jer je ipak slaba.. 4080 je iz tvoje perspektive tu onda po meni danas minimum |
Najbolje je kupiti RTX 4090 Ti ili XFX RX 7900 XTX
Sigurno je sigurno, da ne usfali. |
Mene kod 4070ti malo smeta RAM, ali me više smeta 192-bit sabirnica. Kartica gubi na performansama kako raste reza i količina assetsa koje treba učitati. Po Techpowerupu zaostaje 5% po skoku u rezoluciji u odnosu na sve usporedive kartice. Ako to nije znak da će biti sve lošija u budućnosti, ne znam što jest.
Kako kaže Mladenxy, moraju se više potruditi za moje pare :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:25. |