PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mining (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=70)
-   -   Isplata novca od rudarenja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=285946)

Bezimeni777 21.08.2017. 10:54

Citiraj:

Autor FRipper (Post 3091641)
Onda na devizni, pa javi :D Inaće nemoj pitati gluposti, kako da te porezna ne zeza, ako ne želiš da zeza, moraš i platiti malo... :D

Za sada nisam dobio nikakvu plavu kuvertu jel mi direkt sjeda lova na racun :zdero2:

segregator 21.08.2017. 10:58

Citiraj:

Autor Bezimeni777 (Post 3093531)
Za sada nisam dobio nikakvu plavu kuvertu jel mi direkt sjeda lova na racun :zdero2:

Poreznici su ko španjolska inkvizicija

Colop 21.08.2017. 11:08

Citiraj:

Autor Bezimeni777 (Post 3093531)

kuverta od porezne je bijela ako se dobro sjećam :lol2:

Lignja 21.08.2017. 13:50

Molim pomoć oko isplate sa krakena na pay pal ili na devizni.
imam tier2 verifikaciju na krakenu.
ne znam što trebam još ućiniti da mogu isplačivati lovu. radi se o sitnom iznosu oko 10€

kod tier3 verifikacije me traže kopiju osobne, ne znam što je Proof of residence.

hvala vam

lelinho 21.08.2017. 21:07

Citiraj:

Autor Lignja (Post 3093624)
Molim pomoć oko isplate sa krakena na pay pal ili na devizni.
imam tier2 verifikaciju na krakenu.
ne znam što trebam još ućiniti da mogu isplačivati lovu. radi se o sitnom iznosu oko 10€

kod tier3 verifikacije me traže kopiju osobne, ne znam što je Proof of residence.

hvala vam

Proof of residence.
potvrtda o prebivalistu.

ako imas e-gradanin... onda odes ode => KLIK HERE

I kad se prijavis. Imas mnogo mogucnosti prijava.
Odes tamo pod MUP i pisat ce ti potvrda o prebivalistu.

svaka cast 10k € nice :D

maXonja 21.08.2017. 21:49

Citiraj:

Autor lelinho (Post 3093782)
Proof of residence.
svaka cast 10k € nice :D

Otkud ti ovaj k nakon 10? On ga nije stavio :D

Lignja 22.08.2017. 07:47

hahaha
nije 10k€, samo 10€
malo sam se igrao za probu, na svom kompu.
htio sam vidjeti kako to sve funkcionira.

segregator 22.08.2017. 09:15

Bitstamp su Slovenci?

tskarda 22.08.2017. 10:28

The company is headed by CEO Nejc Kodrič, a widely known member of the bitcoin community, who co-founded the company in August 2011 with Damijan Merlak in his native Slovenia, but later moved its registration to the UK in April 2013, then to Luxembourg in 2016.[1][nb 1] Bitstamp outsourced certain operations to the UK due to the lack of adequate financial and legal services in Slovenia.
(wikipedia)

DigitalVHS 22.08.2017. 15:46

Negde sam predlagao ljudima i okacio referal link za AdvCash i BTC-e , tako su mogli prebacivati novac sa 0 % provizije, nakenade, fee....Posto nas je BTC-e "pokrao" neki verovatno traze najbolji nacin kako prebaciti novac na Advcash karticu.

Posto imam 10ak referala na Advcah (pa se osecam i duzan prema njima :)) da kazem ljudima da sam nasao menjacnicu koja takodje ne uzima nikakav fee za prebacivanje novca na advcash...https://exmo.com/?ref=574745 . Eto, i ako nas ovi pokradu nemojte mene kriviti :D

segregator 22.08.2017. 15:53

Citiraj:

Autor DigitalVHS (Post 3094093)
Negde sam predlagao ljudima i okacio referal link za AdvCash i BTC-e , tako su mogli prebacivati novac sa 0 % provizije, nakenade, fee....Posto nas je BTC-e "pokrao" neki verovatno traze najbolji nacin kako prebaciti novac na Advcash karticu.

Posto imam 10ak referala na Advcah (pa se osecam i duzan prema njima :)) da kazem ljudima da sam nasao menjacnicu koja takodje ne uzima nikakav fee za prebacivanje novca na advcash...https://exmo.com/?ref=574745 . Eto, i ako nas ovi pokradu nemojte mene kriviti :D

https://www.google.com/search?q=exmo...ient=firefox-b

DigitalVHS 22.08.2017. 16:06

A pazi, http://data.bitcoinity.org/markets/exchanges/USD/30d ovde je BTC-e na 5 mestu (a znamo sta se desilo ) a exmo na 10. BtC-e je radio i stekao poverenje kod ljudi od 2011 godine ovi rade od 2013...Ja ne verujem vise ni jednoj online menjacnici zato sam se ogradio i rekao da ne krive mene ako nas i ovi pokradu.

Pokusavam samo da nadjem nacin za isplatu novca za sebe i ljude koji su preko mog linka napravili advcash karticu.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1084193.0

FRipper 23.08.2017. 08:19

O kakvom fee pricamo?

johnsmith 23.08.2017. 09:26

advcash, payeer i ostali kartičari uzimaju 0.1-5% fee ovisno otkud i kako se salju kripto/pare.

renaTq 23.08.2017. 14:11

Uquid zadnjih par dana ima nekih problema te ne mogu(ne mozemo) prebaciti novce na karticu vec samo stoje na stranici. Kazu da bi za 2-3 tj trebali rijesit stvar. Jel netko imao slican problema i kako je rijesio?

DigitalVHS 23.08.2017. 19:41

Citiraj:

Autor FRipper (Post 3094306)
O kakvom fee pricamo?

Fee koji uzimaju "karticari " ili onlien menjacnice kad se prebacuje fiat sa menjacnice na neku od kartica .

Citiraj:

Autor johnsmith (Post 3094336)
advcash, payeer i ostali kartičari uzimaju 0.1-5% fee ovisno otkud i kako se salju kripto/pare.

Ne, zato sam i predlozio ono u postu iznad. Advcash ne uziam nikakav fee, takodje ni Exmo kad se salje sa njega na advcash.

de.fang 28.08.2017. 17:27

Uquid mi se činio odlično rješenje ali vidim objavu da nema za sad nadoplate iz eth u usd. Ima li neka kao uquid za altcoine ?

vacs 28.08.2017. 18:06

nema nadoplate iz nicega u nista dok ne nadu novog izdavaca, ali inace samo normalno punio sa eth

renaTq 29.08.2017. 10:10

Nesto mi jako smrdi oko Uquida i ovoga sto "kao" trebaju novi ugovor sa izdavacem kartica. Pisao sam supportu te nitko nista ne odgovara vec tjedan i nesto dana. MyChoice samo govori da se obratim njima da mi loadaju karticu sa preostalim novcem kojeg imam na uquidu jer mi hitno treba. Proucavao sam i dosao do saznanja da imaju dosta tajnih fee-eva za koje uopce ne govore a jedan od njih je za realtime deposit koji je 15%-20% ( posalo eth u vrijednosti 30 i nesto sitno na uquid,dobio 25 a kazu "Fee - 0.13$" )

Cim se rijesi ova situacija sa njima bjezim od njih sto dalje moguce.

vex 29.08.2017. 12:21

Definitivno su klošari na kvadrat. Ne znaš tko pije a tko plaća, i samo prebacuju : pitaj ovog , pitaj onog. Ja sam zapeo na izradi kartice i to rješavaju već 2 mjeseca lol

renaTq 29.08.2017. 19:46

Uspio sam dignuti jedan dio novca ali ostatak mi je jos na stranici te ga ne mogu prebaciti. Nadam se da ce ovo dobro zavrsiti samo da dignem novce i maknem od njih.

killah_tm 02.09.2017. 23:44

pitanje za sve: jel se svi "bojite" isplaćivati na svoj devizni ili tekuci račun ili :)

Firecracker 03.09.2017. 09:49

Treba platit porez na to :), ovako dok je sve negdi vani porezna nema uvid...

killah_tm 03.09.2017. 11:21

ima li netko bas dokaz tj link da se to oporezuje? znam gdje zivimo i da se oporezuju i vece gluposti no mislim da sam citao na pocetku godine da zarada na ovaj nacin ne spada pod oporezivanje. mozda grijesim :)

Blue_Fatal1ty 03.09.2017. 11:49

Procitaj si si cjelu temu. Vrtimo se u krug bez veze. Suma sumarum. Na tebi je oćeš si isplatit na devizni il ne.

killah_tm 03.09.2017. 12:35

haha to znam i sam, zato i pitam jel ima netko neki konkretan dokaz da se oporezuje za svaki slučaj.
vidim da si pola ljudi isplačuju na račun a pola ne.

Firecracker 03.09.2017. 13:18

Procitaj sta kaze porezna na trgovanje kripto valutama...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Neo-ST 03.09.2017. 13:21

Treba platiti porez na dobit, pitanje je kako oni znaju kolika mi je dobit.
Ono šta sebi isplatim na račun ne mora biti samo dobit, već i ono šta sam potrošio (ako recimo withdrawam sve).

killah_tm 03.09.2017. 13:22

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3098593)
Ono šta sebi isplatim na račun ne mora biti samo dobit, već i ono šta sam potrošio (ako recimo withdrawam sve).

e bas to :goood:

vacs 03.09.2017. 13:34

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 3098593)

oni ce ti oprezivati sve sto si isplatio a na tebi je da dokazes koje je dobit a koje promet, znaci klasika kriv si dok ne dokazes da nisi, jebe se njima za tebe, tvoj ulog i bitcoin, njih zanima sto si isplatio i da nahrane sebe uhljebe, a na tebi je dokazati otkud, sto i kako

RaneZ 03.09.2017. 13:52

Meni je super kako se tu raspravlja vec mjesecima, siri se neki strah, a nitko nikad nije dobio ni porez ni opomenu :D

Sto ste se svi usrali... ili brijete povuc miljune pa je bed za tih 12%, ili je fakat strka bez razloga... Da imam milju za povuc, ne bi ni vukao van preko tekucih, zira i slicno. Ima bezbroj boljih nacina...

dadoremix 03.09.2017. 14:25

Fora je u tome da još nitko nezna točno
napisao se več u par posteva
od 1.1. 2017 porezna ima pravo SVE račune pratit
ulaz izlaz
I kad vide ulaz XY .. na to ti mogu fdrapit porez.. a to če biti u 2018 godini

ja sam si povukao svojih 0.1 BTC-a kad je bio na 2700$ :)
i odmah je poletio na 4700$ mamico mu j.. ali šta je tu je..
sjelo na tekuči.. i budem javio u 2018 g koliko je država htjela

Firecracker 03.09.2017. 14:26

eh moj ranez ... zasad si mala riba i nemaju oni ljudi da svakome pojedinacno analiziraju transakcije po racunu. ali za recimo 10 godina kad postanes velika riba i zapnes za oko poreznika pa ti malo pogledaju transakcije nazad X godina i vide da postoji porezni dug najebo si ko zuti...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

RaneZ 03.09.2017. 14:46

Citiraj:

Autor Firecracker (Post 3098633)
ali za recimo 10 godina kad postanes velika riba i zapnes za oko poreznika pa ti malo pogledaju transakcije nazad X godina i vide da postoji porezni dug najebo si ko zuti...

Haha, za 10g ko žif ko mrtaf. Kako je krenulo, za 10g neće ni postojat više drž. hrvacka:) :chears:
Ne znam zašto se uzrujavamo porezima, kad nam ista nudi maje šupt, komedije od politke, sport, kruha i igara... mi smo si krivi sto ne pratimo mainstream vec neke debilne virtualne valute. No sad samo već ošli u politikarstvo.

Nadam se da će svi povuć pametno, kroz kartice, zlato, bankomate i da nitko neće imati problema. Iako, da budem iskren, da moram izvuc mil. kuna, drage volje bi državi iskeširao tih 120k. No prije toga bi se popišao po tim novčanicama i osušio ih.

microsoft66 03.09.2017. 15:31

drzavi bi dao desetinu prometa?svaka cast

ja im nebi dao ni 10k kn jer ne zasluzuju...ima bezbroj nacina kako te pare legalno izvuc van bez kune uljebima...želim si svu sreću da jedan dan imam te probleme

Firecracker 03.09.2017. 15:50

Za 10 godina ce bit sve isto, ljudi koji imaju za strane neke prihode ce se oporezivat na max ko i do sada... Ne postoji legalan način da te novce uneseš u HR na svoj račun bez plaćanja davanja. Ako ti coine sa svog walleta uložiš negdje i ostvariš vrhunsku zaradu zaludu ti to kad ne možeš rasplogat tim bogatsvom u HR bez da platiš ono šta ide državi. Kad se radi o malim iznosima koje možeš vuć na POS ili dizat preko bankomata to su iznosi od kojih se neces obogatit ali ces se sigurno pobošljat kvalitetu života a uz sve to si ipak mala riba. Da recimo želiš kupit stan ili novi BMW, ulaziš pod povećalo poreznika s pitanjem "koje je porijeklo novca?" tako da se ne isplati igrat sa utajom. Ako ne planiras zivit u HR, onda te boli tuki i sve skrij :)

vacs 03.09.2017. 18:05

problem nastaje kad se radi o vecim ciframa gdje se kupuje auto, kucu ili stan, znaci imovina koja ima vlasnicki list i onda dolazi do pitanja otkud ti novci za to..za sve drugo trosenje najbolje je moro.si, btc u zlato, moro.hr, zlato u kune i trosi kako oces

debilna drzava kakva je uhljebi su taman otkrili kripto i vide dodatan nacin da hrane ovaj parazitski sustav, samo se nadam da u slucaju kako budem (i ako budem) izvlacio vece cifre radi trosenja na auto, kucu/stan da im nece pasti na pamet oporezivati sa 50% nego cu drage volje platiti tih 12% pa radim sa svojim novcem sto hocu

da napomenem

- btc bankomati uzimaju oko 10% sa nepovoljnim tecajem na male iznose (i upitno za vece iznose koliko novaca ti moze isplatiti jer je ipak kolicina u bankomatu ogranicena)
- fora sa dizanjem kredita i otplacivanjem ga mimo radara kroz crypto je neisplativo (izracunajte si kamatu na kredit pa vidite je li bolje placati kamatu ili 12% poreza)
- ukoliko ste nezaposleni i crypto vam je jedini prihod mimo fuša fora sa darovnim ugovorom i kreditom od rodaka (ako uopce nadete rodaka da se zeli zajebavati) se isto ne isplati iz istog gore navedenog razloga
- iako je btc neoporeziv oni oporezuju kad prebacis u fiat, mozes probati tvrditi da po eu zakonu nisi duzan platiti ali ti nece proci te ce povuci jos pitanje otkuda ti novci za pocetno ulaganje te traziti izvode i transakcije kada si usao u to, po kojoj cijeni i razlika po kojoj se ostvaruje dobit
- rudarenje im jos uvijek neshvatljivo, ne kuze kako mozes trosenjem struje zaraditi nesto virtualno ali dobro znaju sto je biljeg i zasto neka potvrda kosta 20 do 50kn (tu se ipak porenuo misic dok je udario zig)

inace, njemacka ima dobro rijeseno, ako si isplacujes u tekucoj godini dobit od btc-a placas porez (zaboravio sam tocno koliko), no ako godinu danas drzis btc osloboden si poreza, sto vecina nas i misli duze drzati

dakle, nacin isplate si radis ovisno o namjeni, ako kupujes auto, kucu itd gdje se upisujes kao vlasnik isplati na racun i plati porez, ako ces trositi na tekuce stvari, elektroniku, ljetovanja itd onda ili kroz zlato ili btc kartice

Shamanix 03.09.2017. 19:27

A sta ako ja bitcoine ne zamjenjujem za FIAT valute tj ne prodajem vec s njima recimo kupim auto?

Znam da ce doci se raspitivat za podrijetlo novaca, ali jesam li onda isto duzan platit porez na zaradu koju sam ostvario ? :stoopid:

vacs 03.09.2017. 19:50

to je sad hipotetski i tesko reci sto ce porezna u tom slucaju napraviti i po meni je debilno ako neka firma prima btc da si odbija pdv od prometa a ako fizicka osoba kupuje nesto onda je duzna platiti porez

Getriba94 03.09.2017. 19:57

Citiraj:

Autor Shamanix (Post 3098730)
A sta ako ja bitcoine ne zamjenjujem za FIAT valute tj ne prodajem vec s njima recimo kupim auto?

Znam da ce doci se raspitivat za podrijetlo novaca, ali jesam li onda isto duzan platit porez na zaradu koju sam ostvario ? :stoopid:

Kazes poreznoj naso babi u jastuku :lol2:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:40.