PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Britvice za brijanje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=283644)

xlr 17.10.2019. 13:32

Broj ostrica u paketu, pouch/bag i sl. dodaci uz standardni uredjaj.

Uzeo na amazon.fr za 42 eura 2530/30, tnx za info tore!

Cuky 17.10.2019. 17:25

I ja imam tu q2520 i odlican je, mada mi iziritira kozu jer mi je koza osjetljiva.

Imam i jos neki drugi phillips nt5715 koji ima nastavke za dlake u nosu i za trimmat bradu. Dobar je i taj ali daleko sporije obrije.

DSA 17.10.2019. 18:29

Koji je najbolji Oneblade za kupiti od svih modela?

tor 17.10.2019. 19:59

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3346402)
I ja imam tu q2520 i odlican je, mada mi iziritira kozu jer mi je koza osjetljiva.

Imam i jos neki drugi phillips nt5715 koji ima nastavke za dlake u nosu i za trimmat bradu. Dobar je i taj ali daleko sporije obrije.

baš zbog toga sam ga i uzeo i jedino mi on od 10 modela koje sam probao unazad x godina ne iritira :)

Cuky 18.10.2019. 15:44

Nije mi to toliki problem. Obrijem se navecer, namazem losionom/kremom i do ujutro nema nikakvih tragova.

tizhu 18.10.2019. 19:28

Citiraj:

Autor papčić (Post 3345048)
Za one koji se mozda ne briju britvicama ali zađu u temu... obrijem vrat jednom u 2-3 tjedna, ali bradu stalno trimam na 3-4 mm. Trebao bi preporuku masinice/trimera koji mi moze posluzit da po vratu skratim dlake koliko god je moguce kratko, a i da ima 3-6 mm nastavke za ostatak lica...valjaju li sta jeftine Wahl masinice iz Elipsa?

ja koristim remington MB4045. izrazito zadovoljan. kupio u elipsu.
prije njega uzeo philips duplo skuplji i vratio nakon 3 dana jer mi nije dobro brijao. naravno: očistio sam ga full.

Eladio 21.10.2019. 00:12

uzeo sam danas i oneblade face&body, da testiram ovaj body nastavak.. ..e sad da ne opisujem detalje zasto body nastavak :D, mogu samo reći odličan!

Citiraj:

Koji je najbolji Oneblade za kupiti od svih modela?
ako je samo brijanje, najjeftiniji je dovoljan.. ako zelis kombinirati, cak vrijedi razmisliti o face&body modelu.. dobijes i dvije "britvice" s njim (logicno :D ) ..i na akciji je trenutno u mulleru ;)
ako je odrzavanje brade, onda ne znam da li je neki bolji. ovaj oneblade nije los, ali nije me po tom pitanju odusevio (kao niti jedan uredjaj do sada, nije da sam nesto puno probavao), uz napomenu da me to ni ne dira.

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3346605)
Nije mi to toliki problem. Obrijem se navecer, namazem losionom/kremom i do ujutro nema nikakvih tragova.

pa mene su i zileti (i sve ostale varijacije) iritirali.. cak ako zanemaris pristice, crvenilo i sve... lice je slijedecih pola sata nakon brijanja ziletima kao da si smirglao po njemu lol :D
oneblade me bas po tom pitanju odusevio, sad na suho obrijem, bez icega, i to super brzo i efikasno.. i još ni aftershave ne treba.. :)

Hrconja 22.10.2019. 11:13

Citiraj:

Autor Eladio (Post 3347101)
uzeo sam danas i oneblade face&body, da testiram ovaj body nastavak.. ..e sad da ne opisujem detalje zasto body nastavak :D, mogu samo reći odličan!

ako je samo brijanje, najjeftiniji je dovoljan.. ako zelis kombinirati, cak vrijedi razmisliti o face&body modelu.. dobijes i dvije "britvice" s njim (logicno :D ) ..i na akciji je trenutno u mulleru ;)
ako je odrzavanje brade, onda ne znam da li je neki bolji. ovaj oneblade nije los, ali nije me po tom pitanju odusevio (kao niti jedan uredjaj do sada, nije da sam nesto puno probavao), uz napomenu da me to ni ne dira.

pa mene su i zileti (i sve ostale varijacije) iritirali.. cak ako zanemaris pristice, crvenilo i sve... lice je slijedecih pola sata nakon brijanja ziletima kao da si smirglao po njemu lol :D
oneblade me bas po tom pitanju odusevio, sad na suho obrijem, bez icega, i to super brzo i efikasno.. i još ni aftershave ne treba.. :)

Kolika je cijena na akciji u Mileru? :goood:

Cuky 25.10.2019. 22:14

Citiraj:

Autor Cuky (Post 3346605)

Update:

Bit ce da je iritacija posljedica prejakog stiskanja aparata o lice. Ta navika mi je ostala sa slabijeg aparata jer se drukcije nisam mogao obrijat.

Dva puta sam se vec obrijao bez iritacije. Konacno :)

xlr 25.10.2019. 23:06

Dosao i meni OneBlade Q2530 pa da bacim usporedbu sa prastarim HQ6695 sa nozevima koji vjerojatno nikad nisu mjenjani unazad 4-5 godina (https://www.shavers.co.uk/philips-hq...ic-shaver.html)

Prvi dan, ujutro brijanje u smjeru rasta brade - not happy, brada pocne bockati vec popodne (kao da se nisam ni brijao).
Drugi dan, brijanje suprotno od rasta brade (kao sto manual kaze hah) - nesto bolje.
Treci dan, brijanje s HQ6695 cisto da se podsjetim - osjetno manje bockava/ostra brada, dlake ne bockaju cijeli dan i vecer.

Brijem se na suho, ujutro.
Primjetio sam jako malo iritacije s OneBladeom, ali moglo bi biti povezano sa stiskanjem aparata na kozu.
Brijanje je definitivno brze s HQ6695, samo trljas i bok, niti ne gledam u ogledalo.

Ne svidja mi se ta ostrija brada prije kraja dana, iritantno za bolju polovicu s obzirom da realno imam mahovinu a ne bradu u punom profilu. Moram i paziti na dlake koje vise ne ostaju u aparatu nego padaju okolo :)
EDIT: nasao "OneBlade doesn't shave as close as a
traditional blade - so your skin stays comfortable."

Svidja mi se lakoca odrzavanja i mala velicina i potencijal da s nastavcima mogu brijati i druge dlake (nisam probao, nemam body nastavak).

Budem ga koristio tjedan-dva pa cu odluciti ide li dalje ili ne. Definitivno cu probati jos na mokro ili s pjenom/sapunom, ali volio bih nekako bez tih stvari

zkljaja 26.10.2019. 08:29

Citiraj:

Autor tizhu (Post 3346645)
ja koristim remington MB4045. izrazito zadovoljan. kupio u elipsu.
prije njega uzeo philips duplo skuplji i vratio nakon 3 dana jer mi nije dobro brijao. naravno: očistio sam ga full.

Na kraju uzeo od Wahla neki el cheapo.
Dobar je za ono što mi treba, moram malo "šarati" sa smjerovima i tako to, ali vrat bude kao dan-dva nakon brijanja britvicom, što je u redu!

Redline 28.10.2019. 15:08

Ekipa gdje su najjeftinije mach3 britvice za kupit? ebay ili tipa mall.hr kod nas?
Nedavno kupio brijač balea od DMa jer ima jeftinije britvice ali nisam opce zadovoljan, čupa me previše.

panasonic 28.10.2019. 15:26

dm, Muller, Konzum... više manje su iste cijene za mach3.
ebay izbjegavaj jer je sve fake.

Eladio 28.10.2019. 18:38

Citiraj:

Autor Hrconja (Post 3347419)
Kolika je cijena na akciji u Mileru? :goood:

Bio je "brijem" :D oko 320kn ..
Steta sto nema kod nas tih body nastavaka zasebno za kupiti, ali sta je tu je

Ps
@xlr ma mozes brijat sta oces.. poanta "body" nastavaka je da nema sanse da ce te porezati..
.. ostali nastavci su vezani za duljinu dlaka koju želiš postići

_Juicy_ 29.10.2019. 14:23

Ček, koliko onda tih OneBlade modela ima?
Koliko skrati bradu? Koristim zadnjih godinu i kusur Braun seriju 7, ali bih probao ovo ako ne skida na 'nulu', jer mi je koža nekad zna biti iziritirana dok dlake probijaju, koliko god se trudio s kozmetikom (trenutno na Skintegri, preporuka).

I da, gdje ga najpovoljnije uzeti? :D

xlr 29.10.2019. 14:41

Najpovoljnije sam ga nasao na francuskom amazonu, razliciti modeli. Kod nas nema nekih akcija ni ponude. Imas na netu usporedbe tih modela, razlike su nebitne jer je britvica ista, pitanje je samo hoces li neke ekstra nastavke, torbice, dodatnu britvicu ili li-ion bateriju i sl...

Ja sam doskocio ostroj bradi, sto sam spominjao ranije, na nacin da se obrijem prvo kontra rasta, pa napravim par poteza u smjeru rasta sto vjerojatno malo ispolira dlaku. Sve na suho. Zasad je dobro, nema iritacije

Blue Spirit 31.10.2019. 04:09

Konzum ...

od 31.10 do 6.11.2019

https://www.konzum.hr/catalogues/19 , stranica 30

https://i.imgur.com/B1BqJkJ.png

fanATIk 31.10.2019. 07:07

Oblačim se i idem po mach 3.
Hvala!!!

Brko 31.10.2019. 08:48

Oooooooo pa hvala hvala hvala na ovome. Odoh i ja po Mach3.

Taman mi je zaliha britvica za Mach3 koju sam imao 10+ godina pri kraju :)

Redline 31.10.2019. 09:13

Tnx danas cu i ja po mach3 :D

pci_e3x 01.11.2019. 15:17

Gilette Blue II Plus - nekad najdraze britve, danas se obrija i izgeldam ko freddy kruger :/
Imam jos Braun Series 5 za brijanje na suho, no nisam vise zadovoljan, a mijenao sam glavu.
Ne znam vise koje da uzmem..

SympForTheDevil 01.11.2019. 15:39

Probaj Wilkinson Hydro 3...ima po švapskom ebayu original nastavaka žileta(16kom,12 reklamira 4 doda) za 16€.

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F183935588467

Meni osobno najbolje riješenje a probao sam sve od Gillettea.

sokre10 01.11.2019. 16:53

Citiraj:

Autor SympForTheDevil (Post 3350073)
Probaj Wilkinson Hydro 3...ima po švapskom ebayu original nastavaka žileta(16kom,12 reklamira 4 doda) za 16€.

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F183935588467

Meni osobno najbolje riješenje a probao sam sve od Gillettea.

Potpis na ovo.
Puno ugodnije od fusiona i mach 3, plus ne izgledam kao da sam motorkom orao po faci kasnije.

Poslano sa mog Mi 9T Pro koristeći Tapatalk

SympForTheDevil 01.11.2019. 20:04

Ovaj lube na nastavcima traje komotno preko mjesec dana sa 5 tjednih brijanja.

pci_e3x 01.11.2019. 20:06

Thx, budem isprobao jedan komad pa javim.

Getriba94 01.11.2019. 21:05

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3349697)
Oooooooo pa hvala hvala hvala na ovome. Odoh i ja po Mach3.

Taman mi je zaliha britvica za Mach3 koju sam imao 10+ godina pri kraju :)

Moras brko probat real deal 😁https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1315ee81ec.jpg

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Brko 01.11.2019. 21:22

Imam keramički od dede :)

Getriba94 01.11.2019. 21:25

To bolje od macha obrije a 100 žileta košta 85kn. win win :)

Brko 01.11.2019. 21:27

Ja se brijem tek kad mi se brki počnu frkat u usta, tako da ja to ne poderem brzo :D

fanATIk 02.11.2019. 07:26

Ja se brijem jednom tjedno, tak da i meni mach traje podosta dugo. Ove klasične žilete probao par puta, baš zbog ovog podforuma, no rezultat je bio katastrofalan. Nije to za moju bradu.
Moram nabavit i jedan gore spomenuti wilkinson da probam.

Getriba94 02.11.2019. 09:38

To svi kazu na pocetku, a fora je u losoj tehnici i pripremi brade pa zatim ziletu i samom brijacu.

Treba malo vremena za ispraksat se.

nub 02.11.2019. 13:26

Mach3 i ostali moderni brijači imaju tak posložene žilete da se i s nogom možeš obrijati da se ne porezes.

Sa safety razorom ipak treba malo koncentracije i ako je brijač masivan ne treba stiskati. Ali fakat nije neki big deal, nakon par puta ide automatikom. Za početak obavezno samo niz dlaku.

Ja prezadovoljan s onim od 2$ s aliexpressa, al žilete ne koristim kineske.

fanATIk 02.11.2019. 15:22

Citiraj:

Autor Getriba94 (Post 3350275)
To svi kazu na pocetku, a fora je u losoj tehnici i pripremi brade pa zatim ziletu i samom brijacu.

Treba malo vremena za ispraksat se.

A gle, ne želim učit nešto što radim već 30 godina. Il će me brijat kak spada na način kak sam se uvijek brijao ili hvala i doviđenja. I tak je i bilo, probao, čak tri puta, i bilo je hvala lijepa, nije za mene. Ja se fakat ne sjećam kad sam se s machom porezao a rezultat je fakat gladak.

SympForTheDevil 02.11.2019. 15:24

Britve su za one koji rade rituale od brijanja, ja se otusirati moram i obrijati u 5min obično :D

Tajl3r 02.11.2019. 18:06

Takoder ali sa ziletom bar meni ide brze nema ponavljanja kao sa gillette(m3) i ostale koje sam korstija zadnjih 10g.
Ovisi opet od jacini brade a i tehnici,npr.prvi put sam sa iskrvarija ka idiot a sad nakon vec mjesec dana brijanjq ziletom ne vracam se vise.
Ima neko savjet za zilete koje su amo rec top ?
Trenutno koristim astra marku.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Facelessone 02.11.2019. 18:39

Feather, Astra... Opet ovisi kakvu tko ima bradu.
Kod nas sam od ne preskupih ima Gillette i Wilkinson. Gillette mi prolaze, Wilkinson mi je jako loš. Nakon 1 brijanja već više grebe dlake nego reže.
U dolasku su mi Astra Platinum i Feather Double Edge Stainless pa budem mogao više reći kad ih isprobam.
Muller zna imat neke ali ih nisam isprobao.

I da, brijanje sa safety razorom postane gušt jako brzo (kako kome naravno). Inače se nisam brijao par godina, samo sa mašinicama koliko ide but.. :D

nub 02.11.2019. 19:26

Yep, brijanje sa safety razorom je gušt, a proces ništa duže ne traje nego s ovim modernima. Fini komad željeza i oštar žilet i nakon toga svi machovi i fusioni imaju osjećaj kao igračke. Plus je i što je puno povoljnije.

@bsclocked Feather su top. Jako su oštri i dugo traju, ali zato pažljivo prvi put s njima.

Tajl3r 03.11.2019. 01:21

Ok ty

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

mamikulcic 03.11.2019. 14:26

Probaj i Polsilver Super Iridium žilete. Meni su odlične.
Ja koristim te PSSI, Feather i Astru.

reiben101 03.11.2019. 16:10

Evo već godina dana prošla otkad sam prešao na Merkur 34C i prezadovoljan sam. Kvaliteta brijanja je osjetno bolja nego na raznim Machovima. Trenutno koristim Personna Platinum žilete i Arko sapun.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:43.