PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android aplikacije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=207579)

xlr 27.04.2011. 21:18

Citiraj:

Autor Sonic1984 (Post 1899369)
Trazim nekakvu aplikaciju sa koje mogu vidjeti shareane hdd-ove sa kompa na mob tako da mogu vidjeti po folderima mp3ce, divxe itd....

ES File Explorer, File Expert, Astro + SMB plugin...

Sonic1984 28.04.2011. 11:23

Citiraj:

Autor xlr (Post 1899375)
ES File Explorer, File Expert, Astro + SMB plugin...

Instalirao sam ES file explorer i svaki put put kad idem otvorit koji folder ili hdd izbacuje mi poruku ''the account has no permissions''. U postavkama ne mogu nigdje naci di ta upisem sifru od home network-a (win7)....?? Mogu otvarati samo public foldere. Postoji li koja caka ili moram nesto na pc podesiti?

jopis 28.04.2011. 11:35

Sheraj na pc-u foldere za everyone....
Tak sam bar ja riješio to pitanje...

Sonic1984 28.04.2011. 11:39

Nasa sam di za ukucati login i pass a sada ne znam sta tu ukucajem.... valjda pod pass ide mi sifra od homegroupa koju prepisem sa pc-a ali ne znam sta da upisem pod user name??

xlr 28.04.2011. 11:53

Na win7 user accountu (tvoj ili Administrator) napravi pass i taj podatak koristiš za pristup šeranim folderima. Moj slučaj je recimo da imam pass na Administrator accountu, ali aktivno koristim drugi account bez passworda. U aplikaciju naravno upisujem podatke od Admina.

dedaWraith 28.04.2011. 11:55

Citiraj:

Autor Sonic1984 (Post 1899369)
Trazim nekakvu aplikaciju sa koje mogu vidjeti shareane hdd-ove sa kompa na mob tako da mogu vidjeti po folderima mp3ce, divxe itd....

npr. Samba + ES file explorer

Sonic1984 28.04.2011. 15:38

Evo uspija sam, na kraju sam share-a foldere sa everyone a ne sa homegroup te mi mob sad ''vidi'' sve.

LAcy 28.04.2011. 19:02

http://www.weewheel.com/

srale7 01.05.2011. 04:48

Konkretno zanima me koji program koristite za file explorer? do sad sam koristio Astro, ali neto me je počeo lagano zayebavat pa sam presao na ES file i cini se ok za sad.

Isto tako koji je po vamam najbolji task manager, konkretno koristim sad ES task manager, ali nisam uspio skuzit kako ga slozit da radi automatski, znači tipa da svakih sat vremena ubije nepotrebne aplikacije?

LP

coconut 01.05.2011. 07:43

Ja za file manager koristim Linda File Manager, a za ubijat taskove Advanced Task Killer.

Omerta 01.05.2011. 08:58

Takodjer koristim Lindu i nikakvih problema..
Isto tako vec skoro godinu dana bateriju spasavam sa Juice Defenderom, i neki dan sam imao osobni rekord.. Da sad ne navodim postotke, uglavnom 3 dana Desire je izdrzao, uz kratko ali svako toliko, koristenje WiFi-a, preko 50 sms, cirka 1h poziva.. Ne cini se puno, ali mogu vam rec, da je to moj rekord, jer znam koliko je prije trajala baterija a koliko sad.. Po kući osvjetljenje mi je na min, takodjer i u Dolphinu sa Addonovima namjestim svjetlinu na min, sve to utječe..

Pitanje za vlasnike Desire-a, je to samo meni ili what, ali kad snimam zvuk, on je blago receno katastrofa, sta je to u 8kbs :D

Tomek32 01.05.2011. 09:49

Navigacija za HD2,a da je preko cijelog ekrana,iGo mi je na samo 1/4 :D ?
Ne bi li bilo zgodno uredivat 1. post sa svim tim aplikacijama i napraviti jednu dobru i korisnu listu?Naravno kada bi se kome dalo :D.

I da,imam problem s GingerBreadom,tj. sve mi aplikacije mora instal na memoriju mobitela pa mi brzo ponestaje,inace ne rade.

LP,tomy.

viper 01.05.2011. 10:17

Igo ima 320x240 rezu a Igo Motonav 840x480 ... ocito je da tebi treba ovaj drugi. :)

Tomek32 01.05.2011. 10:25

Motonav,hmm nikad cuo,eto dati cu mu sansu.
A znas sto li s ovom da se sve igre i malo 'jace aplikacije' zele instalirati na memoriju mobitela :D?
I jos jedno pitanje...
Uvijek kada zelim stavit pozadinsku sliku,trazi me da ju krompam,tj. trimmam,mogu li to nekako izbjeci tj. ima li neka aplikacija ili nesto za 'prisilno' postavljanje wallpapera?

coconut 01.05.2011. 11:58

Napravi sliku potrebne veličine u nekom programu za to (ja sam to nekoliko puta bez problema napravio sa naredbom Resize u FastStone Image Vieweru) i takvu ubaciš u mob.
Za navigaciju možeš probati Sygic Auru ili Sygic Mobile Maps. Oni se automatski prilagođavaju veličini ekrana. Frend ima Auru na 7" Galaxy Tabu i radi kako treba. Za iGO trebaš naći file s rezolucijom koja tebi treba (480x800). Na mom Desireu radi kako treba.
Za prebacivanje aplikacija na karticu upotrijebi aplikaciju App2SD i riješio si problem manjka mamorije.

Omerta 01.05.2011. 12:42

Može li pored Motonava, na Androidu (Desire), biti instalirana Sygic Aura?

Jer znam da istovremeno Motonav i iGo MyWay nemogu bit (očito zbog toga što potječu od istog proizvodjača)..

Koristim Motonav i vrlo sam zadovoljan, ali volio bi isprobat Sygic Auru, bez da brišem Motonav..

Zahvaljujem na odgovoru..

coconut 01.05.2011. 13:09

Imam Auru i iGO i oba rade bez međusobne koljaže. Pretpostavljam da ne bi trebalo biti ni između Motonava i Aure.

hammer_of_thor 01.05.2011. 15:42

Citiraj:

Autor coconut (Post 1901128)
Napravi sliku potrebne veličine u nekom programu za to (ja sam to nekoliko puta bez problema napravio sa naredbom Resize u FastStone Image Vieweru) i takvu ubaciš u mob.

Ja sam tako pokušavao raditi u početku i bez obzira koliko smanjim sliku i koje je veličine uvijek me još traži da ju smanjim sa onim obaveznim "Android kvadratom". Nikad nisam mogao cijelu sliku staviti kako Bog zapovijeda, pa sam pribjegao drugim alatima :D

Citiraj:

Autor Tomek32 (Post 1901102)
Uvijek kada zelim stavit pozadinsku sliku,trazi me da ju krompam,tj. trimmam,mogu li to nekako izbjeci tj. ima li neka aplikacija ili nesto za 'prisilno' postavljanje wallpapera?

Nađi na Marketu app po imenom dodol wallpaper maker, ja sam sa njim riješio problem, svaku sliku bilo koje veličine može postaviti kao wallpaper bez ikakvog rezanja i crop-anja.

viper 01.05.2011. 16:38

Jel ima mozda neka aplikacija koja bi postavila 3 razlicite slike na onaj home screen(tj ona 3 slide-a il kak se to vec zove-di su ikone jel).

Ak se to nemoze, onda dal ima neki app koji moze staviti cjelu sliku na onaj jedan home screen bez da ju razvuce na druge strane.

@hammer_of_thor HVALA !

hammer_of_thor 01.05.2011. 16:53

Citiraj:

Autor viper (Post 1901259)
Jel ima mozda neka aplikacija koja bi postavila 3 razlicite slike na onaj home screen(tj ona 3 slide-a il kak se to vec zove-di su ikone jel).

Neki od launchera je to mogao.
Dali je Launcher Pro, ADW ili neki drugi

Citiraj:

Autor viper (Post 1901259)
Ak se to nemoze, onda dal ima neki app koji moze staviti cjelu sliku na onaj jedan home screen bez da ju razvuce na druge strane.

Naveden app gore - dodol wallpaper maker ima opciju make portrait wallpaper koji "zaključa" sliku tako da je na svakom homescreenu jednaka, tj, nije razvučena.

Omerta 01.05.2011. 17:25

Citiraj:

Autor coconut (Post 1901160)
Imam Auru i iGO i oba rade bez međusobne koljaže. Pretpostavljam da ne bi trebalo biti ni između Motonava i Aure.

Da, ako radi sa iGo trebala bi i u kombinaciji sa Motonavom.. :fiju:
Probat ću, hvala ti na info.. :chears:

xlr 01.05.2011. 17:53

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 1901264)
Neki od launchera je to mogao.
Dali je Launcher Pro, ADW ili neki drugi

Onaj Regina 3D launcher je to mogao. LPP ne može, Zeam također, a čini mi se niti ADW. GO launcher neznam.

hammer_of_thor 01.05.2011. 18:03

Točno, u pravu si.
Sad sam se sjetio da je na video prezentaciji Regine baš bilo to prikazano.

coconut 07.05.2011. 08:58

Angry Birds Rio dobiva Beach Volley upgrade
http://www.youtube.com/watch?v=U443fas0XZo

Newbie Pro 07.05.2011. 10:22

Da li još netko ima problema sa defaultnom gmail aplikacijom s marketa (sense gmail mi je radio bez greske, ali na launcheru ga ocito ne mogu koristiti)? Cesto force closea, nekad nece proci mail, samo stoji sending, takodjer problemi sa sync-om... Beeezveze

xlr 07.05.2011. 10:44

Citiraj:

Autor Newbie Pro (Post 1904160)
Da li još netko ima problema sa defaultnom gmail aplikacijom s marketa (sense gmail mi je radio bez greske, ali na launcheru ga ocito ne mogu koristiti)? Cesto force closea, nekad nece proci mail, samo stoji sending, takodjer problemi sa sync-om... Beeezveze

Frend već mjesecima ima problem sa syncom (Desire, 2.2 stock sense rom) dok kod mene nikad takvih problema (Desire, bilo koji aosp 2.2/2.3 rom). Ako je i štekalo nešto, trajalo je možda jedan dan, ali to je valjda bio problem do Googla.

TomG 08.05.2011. 11:29

Jel ima neka aplikacija za memoriju kodova? Imao sam to na w880 i dosta mi je korisno bilo...
Hvala lijepo...

Mikeyy 08.05.2011. 19:53

Kakvih kodova? Lozinki?
Imaš nekoliko, znam da sam tražio i da je bio ok izbor, tako da malo pretraži market.

TomG 09.05.2011. 00:06

Citiraj:

Autor Mikeyy (Post 1904851)
Kakvih kodova? Lozinki?
Imaš nekoliko, znam da sam tražio i da je bio ok izbor, tako da malo pretraži market.

Upravo tako, lozinke i razni pinovi. To mi je na starom w880 bila predobra stvar. :D

LAcy 12.05.2011. 15:15

Ako vam je slučajno promaklo od slijedećeg tjedna ćemo moći kupovati aplikacije na Android marketu. Obzirom na cijenu, mislim da treba platiti autorima za njihov trud. Pogotovo ako vam aplikacija doista koristi :)

Night 12.05.2011. 16:22

Citiraj:

Autor TomG (Post 1905045)
Upravo tako, lozinke i razni pinovi. To mi je na starom w880 bila predobra stvar. :D

Secret Safe Lite. A za fajlove ima i Encryption Manager Lite.

hammer_of_thor 12.05.2011. 16:38

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1906890)
Ako vam je slučajno promaklo od slijedećeg tjedna ćemo moći kupovati aplikacije na Android marketu. Obzirom na cijenu, mislim da treba platiti autorima za njihov trud. Pogotovo ako vam aplikacija doista koristi :)

Odlična vijest!
Još samo kad bi omogučili i PayPal kao što su najavljivali bilo bi i bolje.

Mikeyy 12.05.2011. 20:40

Vjerovatno nećeš moći koristiti paypal, 30% google, 5% paypalu, neće ništa ostati ljudima koji programiraju. :)

svebee 12.05.2011. 20:53

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1906890)

Šteta što to još uvijek ne mogu biti domaći developeri na Androidu :(

Neo-ST 12.05.2011. 21:01

Jesi siguran? Prijatelju je odobrilo Google checkout merchant account...

m4dm4n 12.05.2011. 22:21

Citiraj:

Autor TomG (Post 1904597)
Jel ima neka aplikacija za memoriju kodova? Imao sam to na w880 i dosta mi je korisno bilo...
Hvala lijepo...

http://www.keepassdroid.com/

svebee 12.05.2011. 22:29

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1907075)
Jesi siguran? Prijatelju je odobrilo Google checkout merchant account...

Ne znam, no Croatia nije pod državama koje omogućuju prodaju aplikacija....a i ovako izgleda kada se želi registrirati Merchant acc. Jedino ako se ide muljati (tipa US da se stavi) ali ko zna kakve su onda procedure dalje.

http://www.pohrani.com/t/25/Lo/1PyVGwNv/ss-10.jpg

raliSHA 12.05.2011. 22:44

da se quotam s forum.hr:

Dakle, imam jedan vrlo čudan problem/bug/glitch...neznam dal se kome već ovo desilo, ali imam switchpro i na njemu onu 2g/3g shortcut ikonu....i malo je mob popizdio, tj, kada stisnem na nju što bi trebalo voditi na settings>wireless&networks>mobile networks>select networks on meni otvara dialer http://www.forum.hr/images/smilies/confused2.gif nikad vidio nešto slično. Kada ga zagasim i upalim sve radi oko jedan dan i onda opet tako...gledao sam ako ću pobristati nekakav cache na switchpro, kaže cachew 0kb, dialer mi ni neda da išta brišem. Dali se tko susreo s ovakvim nečim?

coconut 13.05.2011. 08:23

@svebee
Čitao sam jučer na GSMAreni da je Market omogućio kupnju aplikacija i za nas jer su ubacili u sistem novih 99 država.
http://www.gsmarena.com/android_mark...-news-2637.php

svebee 13.05.2011. 08:56

Citiraj:

Autor coconut (Post 1907253)
@svebee
Čitao sam jučer na GSMAreni da je Market omogućio kupnju aplikacija i za nas jer su ubacili u sistem novih 99 država.
http://www.gsmarena.com/android_mark...-news-2637.php

Da - to je buy, meni/nama treba sell :) Jer ovako možemo samo kupovati tuđe aplikacije, ne i naše - domaće ;) Dosta offtopica :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:19.