PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Monitori, tipkovnice i miševi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=52)
-   -   Koji 23" monitor? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=201523)

perozelina 15.05.2011. 11:15

Ne radim u LG-u ali sam isprobao nekoliko razlicitih modela razlicitih proizvodaca i nekako mi je LG best Buy sto se tice cijene/kvaliteta. Kupio sam jednog 23" prije godinu dana, ima dobru kvalitetu slike i nepada mi na pamet da ga mjenjam.

CyCl0p$ 15.05.2011. 11:28

tipicno laicko misljenje koje se drzi jedne marke ko pijan plota.
a LG ima i dobre i lose monitore, dakle ovisi o modelu kojeg nisi ni naveo.
znaci trebao bi doc u ducan i trazit "dajte mi neki LG". :kafa:

perozelina 15.05.2011. 11:52

Upravo tako. Model je Flatron W2343T -PF platio sam ga prije 14 mjeseci 1200 kn(na crno) sa tri godine garancijom.
Da idem sad kupovat uzeo bih ovako nesto
http://www.nabava.net/monitori__90/l...led-23__818981

Za prosjecnog korisnika predobar model.

mamutarka 15.05.2011. 11:59

Citiraj:

Autor perozelina (Post 1908057)
Upravo tako. Model je Flatron W2343T -PF platio sam ga prije 14 mjeseci 1200 kn(na crno) sa tri godine garancijom.

neznam tko bi bio lud da kupi to kraj Dellovog U2311 :fiju:

CyCl0p$ 15.05.2011. 12:27

Citiraj:

Autor perozelina (Post 1908057)

ne valja nijedan ni drugi u usporedbi s Dellom U2311. i sta sad, pada ti teorija u vodu?
a i ovo "na crno s garancijom":care:

darkijas 15.05.2011. 12:50

Tn je možda dobar još za neke zagrižene igrače zbog manjeg odaziva i laga. Za sve ostalo ips i va. Rekao bi da je konačno odzvonilo ulaštenim tn ljepotanima i vjerujem da će ih biti sve manje na tržištu. LG je napravio pravi posao sa ovim jeftinim ips panelima i sada je red na konkurenciji da zasuče rukave

perozelina 15.05.2011. 13:12

Citiraj:

Autor CyCl0p$ (Post 1908070)
ne valja nijedan ni drugi u usporedbi s Dellom U2311. i sta sad, pada ti teorija u vodu?
a i ovo "na crno s garancijom":care:

Covjek radi u jednoj tvrtci koja prodaje kompjutere. Dobio sam račun sa tim datumom kad sam ga kupio , garanciju sa štambiljom i naravno bio je zapakiran. Za ovaj jeftini dell neznam jer ga nisam vidio al ono sta znam da LG mogu svakom preporucit. I nije uopce bintna marka i da se monitor zove škoda ja bi ga imao ako je dobar.

SRV 15.05.2011. 14:00

Ja sam proslog tjedna uzeo U2311H, dosao me pisljivih 1260kn. :D

Samo da kazem, ima malog glow-a, i to iskljucivo sa crnom podlogom (i ovo ovisi o kutu gledanja, kad se malo nagnem, taj tining nestane, ali se pojavi na drugom mjestu - tipicno za IPS, tzv. IPS glow). Kad je bilo koja druga boja, nista se ne primjeti. Ekran je uniforman, nema tintinga, a ne vidim nijedan mrtvi pixel. Jedino sto sam korigirao je sto sam malo spustio brightness. Crna je daleko bolja nego na TN-u. Kontrast isto puno bolji. Podesivost ekstra, a postolje iznimno cvrsto. Jos jedna super stvar - za razliku od vecine jefinijih monitora, ovdje nema glossy plastike.

Uglovi gledanja super, bas kad dodjes sa strane kontrast malo opadne. Naravno i crna predje u neku nijansu ljubicaste (karakteristicno). Laga nema, ghostinga nema, barem koliko sam na brzinu vidio. Na kraju, monitor se uopce ne zagrijava. Doslovce je hladan. USB portovi su mi super dosli, jer mi je racunar izmjesten iz sobe u hodnik.

Sve u svemu, prezadovoljan. :) Narednih 4-5 godina sam miran sto se monitora tice.

perozelina 15.05.2011. 16:03

Svaka cast onda dellu sto je svoje monitore priblizio sirem krugu ljudi.

Veky.VGW 15.05.2011. 22:24

Zaletio sam se na PCE da vidim da li se pojavilo nešto novo i pametno i da li da kupim Lenovo L220x rabljeni za cca 1800 Kn pa vidim da je The Monitor Dell U2311H :)

I sad moje pitanje, da li je netko koristio oba i što može reći? Iako mislim da je odluka već pala jel je U2311H jeftiniji par sto kuna od rabljenog L220x, tako da se nema previše šta razmišljati.

Što se tiče ZG dućana, da li neki od njih pruža mogućnost da na licu mjesta provjerim da li monitor ima dead / stuck pixela?

Wolverine 15.05.2011. 23:03

L220x je za koplje bolji monitor. Radio na oba i kvaliteta prikaza je po meni bolja na Lenovu. Jedino što je to 22'' monitor s 1920x1200 rezolucijom što zahtjeva privikavanje.

SRV 15.05.2011. 23:14

S-PVA je definitivno bolji od e-IPS. Ali su zbilja manji pixeli.

Veky.VGW 15.05.2011. 23:52

Znači da uzmem Dell ili ipak L220x? Korištenje računala mi se svelo na surfanje i jako rijetko (tipa jednom u 6 mjeseci) nešto odigram...

rendula 16.05.2011. 00:49

Za sufranje ja bi svakako isao na Della. Rezolucija na Lenovu sigurno nije bas zgodna za tu namjenu.

segregator 16.05.2011. 10:02

Citiraj:

Autor rendula (Post 1908377)
Za sufranje ja bi svakako isao na Della. Rezolucija na Lenovu sigurno nije bas zgodna za tu namjenu.

Slova se lako povećaju ako treba, a i 120 pixela više po visini meni zvuči baš zgodno :fiju:

Janer Nevis 16.05.2011. 12:47

Citiraj:

Autor Visage (Post 1907727)
Govorimo o kvalitativnim razlikama, a ne apsolutnim. Format 971p-ce nije bas zahvalan za naci kupca, koji bi ga adekvatno isplatio. A onome koji ga je kupio, i dalje mislim da puno vise vrijedi na stolu nego da se prodaje. Cijena Dell-a je doista ispod razmisljanja o nekoj velikoj investiciji. Ne umanjujem da novac ne pada s neba; da je mozda nekome svota, koja ga navodi na neke teze odluke. Ali, radije prolongirajte koji mjesec kupovinu Della i ostavite si ovaj Samsung na stolu. Imat cete super kombinaciju dual prikaza, koji svakom, pa i najpasivnijem korisniku povecava ugodu i produktivnost.

Kupovina spomenutog Della nikako nije losa kupovina za novce. Samo prije godinu dana cinila bi se kao nevjerojatna u najmanju ruku za ono sto daje. Ako su financije kriticine, onda ponavljam - komentar nije apsolutan u smislu da negira kupovinu Dell-a... Samo razmisljanje.

Ok a koji bi mi onda monitor preporučio. Znači da je kvaliteta slike, znači u prvom redu točnost boja a onda i što se tiče pitanja backlight bleedinga i tintinga ,u najmanju ruku jednaka ili bolja od sammya a koji je sljedeći najjeftiniji poslije della?

Kristijan1 22.05.2011. 22:55

Citiraj:

Autor SRV (Post 1908102)
Ja sam proslog tjedna uzeo U2311H, dosao me pisljivih 1260kn. :D

Samo da kazem, ima malog glow-a, i to iskljucivo sa crnom podlogom (i ovo ovisi o kutu gledanja, kad se malo nagnem, taj tining nestane, ali se pojavi na drugom mjestu - tipicno za IPS, tzv. IPS glow). Kad je bilo koja druga boja, nista se ne primjeti. Ekran je uniforman, nema tintinga, a ne vidim nijedan mrtvi pixel. Jedino sto sam korigirao je sto sam malo spustio brightness. Crna je daleko bolja nego na TN-u. Kontrast isto puno bolji. Podesivost ekstra, a postolje iznimno cvrsto. Jos jedna super stvar - za razliku od vecine jefinijih monitora, ovdje nema glossy plastike.

Uglovi gledanja super, bas kad dodjes sa strane kontrast malo opadne. Naravno i crna predje u neku nijansu ljubicaste (karakteristicno). Laga nema, ghostinga nema, barem koliko sam na brzinu vidio. Na kraju, monitor se uopce ne zagrijava. Doslovce je hladan. USB portovi su mi super dosli, jer mi je racunar izmjesten iz sobe u hodnik.

Sve u svemu, prezadovoljan. :) Narednih 4-5 godina sam miran sto se monitora tice.

Gdje si našao U2311H za 1260 kn ?!
Gleedao sam u Linksu je 1780 kn a dalje nije ispod 1550-1600 kn

mamutarka 22.05.2011. 23:53

možda R1

xlr 23.05.2011. 12:33

U Liksu na lageru ostalo svega 6-7 komada U2311H. U subotu ugrabio svoj primjerak i čekam da stigne. Nadam se da ne bude mrtvih piksela...

vladosch 23.05.2011. 13:30

LG monitor E2340S, LCD/LED, 23", 1920x1080 - 1.090,74 kn

Razlog je jednostavan. Najniža cijena i ujedno best buy. Mislim da ima i 5 zvjezdica na amazon stranici

Campeonato 23.05.2011. 15:07

LG S model, opet jeftin monitor bez DVI, eh...
Opet katastrofa, obican korisnike nekuzi razliku kad gleda ovak u ekran, al kad ga se usporedi s bratskim modelom koji je spojen preko DVI onda se skuzi ohoho razlike na tolikoj velicini i rezoluciji ekrana...

ChP3 24.05.2011. 19:10

Imam Samsung SyncMaster 2232BW. Isplati li se prelazak na Dell U2311H ?
U24 mi je malo preskup ...

mamutarka 24.05.2011. 19:16

što se veličine tiče onako, ali što se tiče kvalitete da

Wolverine 24.05.2011. 19:47

Citiraj:

Autor vladosch (Post 1912341)
LG monitor E2340S, LCD/LED, 23", 1920x1080 - 1.090,74 kn

Razlog je jednostavan. Najniža cijena i ujedno best buy. Mislim da ima i 5 zvjezdica na amazon stranici

Cifra jest niska al da je best buy, to nije. ;)

xlr 24.05.2011. 20:23

Stigao U2311H (A02 made in China).
Nikad više TN-ac, nikad. Ovo je savršeno!

edit: Kao što sam mislio, ova plava lampica mi smeta kod gledanja filmova i morat ću je nekako "ubiti" selotejpom. Mislim, ona jest mala i decentna, ali mrvicu mi je prejaka.

w0lfram_ 25.05.2011. 00:35

Citiraj:

Autor xlr (Post 1913255)
Stigao U2311H (A02 made in China).
Nikad više TN-ac, nikad. Ovo je savršeno!

edit: Kao što sam mislio, ova plava lampica mi smeta kod gledanja filmova i morat ću je nekako "ubiti" selotejpom. Mislim, ona jest mala i decentna, ali mrvicu mi je prejaka.

probaj uzet crni izolir, izrezat kvadratic sto slicniji ovom botunu, da bi se sto manje primjetila razlika

tako sam ja smanjija intenzitet ledica, cisto da bude mrvicu vidljiva, a sam izolir se ne primjeti...

SRV 25.05.2011. 07:40

Ne znam, kod mene je ta ledica jedva primjetna, nimalo ne smeta, ni u mraku...

Wolverine 25.05.2011. 11:54

Crnim markerom predes preko ledice i to je to. A ako ces trebat reklamirat lagano se alkoholom skine.

Matth€w 25.05.2011. 12:08

Pogledaj u Menu i opcijama, možda ima opciju za "ubiti" LED.

xlr 25.05.2011. 14:13

Ne može se ubiti, pitao sam i prije nego sam kupio monitor, ali izolirka je odradila svoje :)
http://www.pohrani.com/f/E/Jx/224lYfAJ/img0596.jpg
http://www.pohrani.com/f/17/VL/yMe6MvP/img0599.jpg

Kristijan1 26.05.2011. 14:33

Kupujem monitor i zanima me koji je od ova dva bolji ?

Monitor 23'' LED DELL E2311H, 5ms, 250cd/m2, 2000000:1, D-SUB, DVI, wide
1.http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.332.131
Monitor 23'' LCD DELL U2311H, 8ms, 300cd/m2, 10000:1, IPS, DVI, crni, wide
2.http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.332.110

Monitor će mi služiti za igranje , surfanje , gledanje filmova .

tech 26.05.2011. 15:05

Mislim da E model ima TN matricu, a U IPS.

Ako biraš između ta dva, svakako odi na U model(U2311). :)

Kristijan1 27.05.2011. 21:27

U pravu si DELL E2311H = TN , a DELL U2311H = IPS !
Danas sam potvrdio naruđbu DELL U2311H .

Kada stigne javim dojmove , baš me zanima dali je toliko dobar koliko ga svi hvale .

Kristijan_7 27.05.2011. 22:29

Ja udomio dva komada danas. :zdero:

Kristijan1 28.05.2011. 22:59

Baš lijepo od tebe što si nam se pohvalio , dali bi mogao napisati i dojmove koje su monitori ostavili na tebe ?!
Subjektivne , objektivne , bilo kakve !

Kristijan_7 29.05.2011. 00:46

Bi i vjerovatno budem, samo trenutno nemam baš puno vremena. Na prvu, monitori mi se čine korektni, neću pretjerivat sa pohvalama, jer ima mana, no i čini mi se, daleko više prednosti. Srećom, oba dobivena primjerka su bez defektnih pixela. Inače, sistem postolja je nevjerovatno jednostavno složen, i montaža kao i demontaža kućišta ekrana na isto je izvediva doslovce u par sekundi, bez ikakvog alata. Atletske sposobnosti monitora su odlične, uz opasku da bi sustav podešavanja mogao biti kvalitetnije izveden, odnosno preciznije, te bi bilo zgodno da je hod istog malo veći. Nadalje, primjeti se dosta famozni ips glow, mjenjanje crne u ljubičastu pri promjeni vidnog kuta. Prikaz staje na cirka milimetar manjka matrice nego što je pokriva kućište, pa se primjeti mali crni rub između kraja prikaza i početka kućišta, power ledica je malo preintenzivna i čini mi se da je tvornički pretjerano sa osvjetljenjem. Monitor je općenito izveden solidno, i ne da se čini, nego vjerovatno i je best buy i za daleko veću sumu novaca nego što trenutno za njega traže. Ghosting nisam primjetio, no opet - nisam gamer, i nemam izvježbano oko za to. Za sve neke detaljnije opise i eventualno konkretniji osvrt, trebam uhvatiti nešto vremena. U svakom slučaju, uz ovu cijenu i 36 mjeseci jamstva koliko, čini mi se, ima ovaj model, ne vidim razloga da netko kupi neki drugi monitor. Apsolutno ni jednog.

skybyte 29.05.2011. 13:34

Koliki treba biti kut gledanja da se vidi ljubicasta boja ?
Zanimalo bi me koliko se moze podignit cemtimetara ?

Ips me interesira jedino radi postolja, glow se ne moze izbjeci na rubovima kod velikog monitora ako se sjedi blizu ali ta ljubicasta boja me stvarno brine, inace koristim zr24w i nema nikakvih ljubicastih tonova.

xlr 29.05.2011. 13:36

Složio bih se s Kristijanom u svim točkama. Nisam najbolja osoba za recenziranje Della jer sam u životu imao samo 3 monitora. Mogu opisati svoj prelazak sa Samsunga 2032BW (TN)...

Ukratko - nema više TN-aca za mene.
U dugo - Dell je površinom prikaza mrvicu viši, ali kupio sam ga zbog širine (word, filmovi). Na kvalitetu prikaza neću trošiti riječi. IPS glow na crnoj podlozi je vrlo vidljiv, ali s tim se morate pomiriti (ili promjeniti wallpaper što meni ipak teško pada). Manevarske sposobnosti monitora su odlične i sve je vrlo jednostavno izvedivo. Čak i rotiranje oko vertikalne osi (lijevo-desno) nije problem kao što se piše jer postolje ima gumene nogice koje se "zalijepe" za čisti stol i teško ga je micati osim ako ga ne podignete. Ghosting nisam primjetio, igram svega par igara pa nije da me to nešto brine.

Ono što sam primjetio je izrazito malo zagrijavanje monitora. Brightness mi je na 25-35, kontrast 70 i monitor se uopće ne grije. Ako ima 25°C dajem ruku. Stari Samsung se uvijek grijao...

Citiraj:

Autor skybyte (Post 1915844)
Koliki treba biti kut gledanja da se vidi ljubicasta boja ?
Zanimalo bi me koliko se moze podignit cemtimetara ?

Glow se vidi čim pomakneš glavu lijevo/desno/gore/dolje za nekih 20-30°. Ne vidi se kada normalno sjediš pred monitorom i gledaš rubove jer je kut tada premali. Slabo je vidljiv na dnevnom svjetlu. Sve ovo što sam rekao vrijedi ako ti je na ekranu prikazana potpuno crna boja. Koliko meni smeta ta pojava govori i činjenica da imam potpuno crni wallpaper i ne mislim ga mjenjati.

Najniža pozicija ekrana je 5cm od stola do donjeg ruba, najviša 15cm.

Mirko Z. Genije 31.05.2011. 22:11

Pozdrav,

dva brzinska vezana za Dell U2311h, pokušavam si složiti različite postavke monitora za rad u officeu, igranje, filmove;

• da li ja nešto krivo radim ili se zbilja ne može mijenjati brightness zajedno sa presetom?! Tj. kad god mijenjam preset, brightness ostaje isti, pa se mora i on naknadno podešavati?!

• vezano za gore navedeno, postoji li za ovaj monitor neki program tipa Magic Tune za Samsung ili PerfectSuite za Viewsonic? Postoji li neki (univerzalni) DDC/CI program koji bi radio sa ovim monitorom?

potemkin.hr 01.06.2011. 15:26

Evo, došao i meni danas doma U2311H, ali kakve sreće jesam s backlight bleedingom na rubu kod donjeg lijevog ugla :fuming:.
Sad moram ga pakirati nazad i neka mi pošalju lijepo drugi, po mogućnosti ispravan :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:51.