![]() |
Ne radim u LG-u ali sam isprobao nekoliko razlicitih modela razlicitih proizvodaca i nekako mi je LG best Buy sto se tice cijene/kvaliteta. Kupio sam jednog 23" prije godinu dana, ima dobru kvalitetu slike i nepada mi na pamet da ga mjenjam.
|
tipicno laicko misljenje koje se drzi jedne marke ko pijan plota.
a LG ima i dobre i lose monitore, dakle ovisi o modelu kojeg nisi ni naveo. znaci trebao bi doc u ducan i trazit "dajte mi neki LG". :kafa: |
Upravo tako. Model je Flatron W2343T -PF platio sam ga prije 14 mjeseci 1200 kn(na crno) sa tri godine garancijom.
Da idem sad kupovat uzeo bih ovako nesto http://www.nabava.net/monitori__90/l...led-23__818981 Za prosjecnog korisnika predobar model. |
Citiraj:
|
Citiraj:
ne valja nijedan ni drugi u usporedbi s Dellom U2311. i sta sad, pada ti teorija u vodu? a i ovo "na crno s garancijom":care: |
Tn je možda dobar još za neke zagrižene igrače zbog manjeg odaziva i laga. Za sve ostalo ips i va. Rekao bi da je konačno odzvonilo ulaštenim tn ljepotanima i vjerujem da će ih biti sve manje na tržištu. LG je napravio pravi posao sa ovim jeftinim ips panelima i sada je red na konkurenciji da zasuče rukave
|
Citiraj:
|
Ja sam proslog tjedna uzeo U2311H, dosao me pisljivih 1260kn. :D
Samo da kazem, ima malog glow-a, i to iskljucivo sa crnom podlogom (i ovo ovisi o kutu gledanja, kad se malo nagnem, taj tining nestane, ali se pojavi na drugom mjestu - tipicno za IPS, tzv. IPS glow). Kad je bilo koja druga boja, nista se ne primjeti. Ekran je uniforman, nema tintinga, a ne vidim nijedan mrtvi pixel. Jedino sto sam korigirao je sto sam malo spustio brightness. Crna je daleko bolja nego na TN-u. Kontrast isto puno bolji. Podesivost ekstra, a postolje iznimno cvrsto. Jos jedna super stvar - za razliku od vecine jefinijih monitora, ovdje nema glossy plastike. Uglovi gledanja super, bas kad dodjes sa strane kontrast malo opadne. Naravno i crna predje u neku nijansu ljubicaste (karakteristicno). Laga nema, ghostinga nema, barem koliko sam na brzinu vidio. Na kraju, monitor se uopce ne zagrijava. Doslovce je hladan. USB portovi su mi super dosli, jer mi je racunar izmjesten iz sobe u hodnik. Sve u svemu, prezadovoljan. :) Narednih 4-5 godina sam miran sto se monitora tice. |
Svaka cast onda dellu sto je svoje monitore priblizio sirem krugu ljudi.
|
Zaletio sam se na PCE da vidim da li se pojavilo nešto novo i pametno i da li da kupim Lenovo L220x rabljeni za cca 1800 Kn pa vidim da je The Monitor Dell U2311H :)
I sad moje pitanje, da li je netko koristio oba i što može reći? Iako mislim da je odluka već pala jel je U2311H jeftiniji par sto kuna od rabljenog L220x, tako da se nema previše šta razmišljati. Što se tiče ZG dućana, da li neki od njih pruža mogućnost da na licu mjesta provjerim da li monitor ima dead / stuck pixela? |
L220x je za koplje bolji monitor. Radio na oba i kvaliteta prikaza je po meni bolja na Lenovu. Jedino što je to 22'' monitor s 1920x1200 rezolucijom što zahtjeva privikavanje.
|
S-PVA je definitivno bolji od e-IPS. Ali su zbilja manji pixeli.
|
Znači da uzmem Dell ili ipak L220x? Korištenje računala mi se svelo na surfanje i jako rijetko (tipa jednom u 6 mjeseci) nešto odigram...
|
Za sufranje ja bi svakako isao na Della. Rezolucija na Lenovu sigurno nije bas zgodna za tu namjenu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Gleedao sam u Linksu je 1780 kn a dalje nije ispod 1550-1600 kn |
možda R1
|
U Liksu na lageru ostalo svega 6-7 komada U2311H. U subotu ugrabio svoj primjerak i čekam da stigne. Nadam se da ne bude mrtvih piksela...
|
LG monitor E2340S, LCD/LED, 23", 1920x1080 - 1.090,74 kn
Razlog je jednostavan. Najniža cijena i ujedno best buy. Mislim da ima i 5 zvjezdica na amazon stranici |
LG S model, opet jeftin monitor bez DVI, eh...
Opet katastrofa, obican korisnike nekuzi razliku kad gleda ovak u ekran, al kad ga se usporedi s bratskim modelom koji je spojen preko DVI onda se skuzi ohoho razlike na tolikoj velicini i rezoluciji ekrana... |
Imam Samsung SyncMaster 2232BW. Isplati li se prelazak na Dell U2311H ?
U24 mi je malo preskup ... |
što se veličine tiče onako, ali što se tiče kvalitete da
|
Citiraj:
Cifra jest niska al da je best buy, to nije. ;) |
Stigao U2311H (A02 made in China).
Nikad više TN-ac, nikad. Ovo je savršeno! edit: Kao što sam mislio, ova plava lampica mi smeta kod gledanja filmova i morat ću je nekako "ubiti" selotejpom. Mislim, ona jest mala i decentna, ali mrvicu mi je prejaka. |
Citiraj:
tako sam ja smanjija intenzitet ledica, cisto da bude mrvicu vidljiva, a sam izolir se ne primjeti... |
Ne znam, kod mene je ta ledica jedva primjetna, nimalo ne smeta, ni u mraku...
|
Crnim markerom predes preko ledice i to je to. A ako ces trebat reklamirat lagano se alkoholom skine.
|
Pogledaj u Menu i opcijama, možda ima opciju za "ubiti" LED.
|
Ne može se ubiti, pitao sam i prije nego sam kupio monitor, ali izolirka je odradila svoje :)
http://www.pohrani.com/f/E/Jx/224lYfAJ/img0596.jpg http://www.pohrani.com/f/17/VL/yMe6MvP/img0599.jpg |
Kupujem monitor i zanima me koji je od ova dva bolji ?
Monitor 23'' LED DELL E2311H, 5ms, 250cd/m2, 2000000:1, D-SUB, DVI, wide 1.http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.332.131 Monitor 23'' LCD DELL U2311H, 8ms, 300cd/m2, 10000:1, IPS, DVI, crni, wide 2.http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=100.332.110 Monitor će mi služiti za igranje , surfanje , gledanje filmova . |
Mislim da E model ima TN matricu, a U IPS.
Ako biraš između ta dva, svakako odi na U model(U2311). :) |
U pravu si DELL E2311H = TN , a DELL U2311H = IPS !
Danas sam potvrdio naruđbu DELL U2311H . Kada stigne javim dojmove , baš me zanima dali je toliko dobar koliko ga svi hvale . |
Ja udomio dva komada danas. :zdero:
|
Baš lijepo od tebe što si nam se pohvalio , dali bi mogao napisati i dojmove koje su monitori ostavili na tebe ?!
Subjektivne , objektivne , bilo kakve ! |
Bi i vjerovatno budem, samo trenutno nemam baš puno vremena. Na prvu, monitori mi se čine korektni, neću pretjerivat sa pohvalama, jer ima mana, no i čini mi se, daleko više prednosti. Srećom, oba dobivena primjerka su bez defektnih pixela. Inače, sistem postolja je nevjerovatno jednostavno složen, i montaža kao i demontaža kućišta ekrana na isto je izvediva doslovce u par sekundi, bez ikakvog alata. Atletske sposobnosti monitora su odlične, uz opasku da bi sustav podešavanja mogao biti kvalitetnije izveden, odnosno preciznije, te bi bilo zgodno da je hod istog malo veći. Nadalje, primjeti se dosta famozni ips glow, mjenjanje crne u ljubičastu pri promjeni vidnog kuta. Prikaz staje na cirka milimetar manjka matrice nego što je pokriva kućište, pa se primjeti mali crni rub između kraja prikaza i početka kućišta, power ledica je malo preintenzivna i čini mi se da je tvornički pretjerano sa osvjetljenjem. Monitor je općenito izveden solidno, i ne da se čini, nego vjerovatno i je best buy i za daleko veću sumu novaca nego što trenutno za njega traže. Ghosting nisam primjetio, no opet - nisam gamer, i nemam izvježbano oko za to. Za sve neke detaljnije opise i eventualno konkretniji osvrt, trebam uhvatiti nešto vremena. U svakom slučaju, uz ovu cijenu i 36 mjeseci jamstva koliko, čini mi se, ima ovaj model, ne vidim razloga da netko kupi neki drugi monitor. Apsolutno ni jednog.
|
Koliki treba biti kut gledanja da se vidi ljubicasta boja ?
Zanimalo bi me koliko se moze podignit cemtimetara ? Ips me interesira jedino radi postolja, glow se ne moze izbjeci na rubovima kod velikog monitora ako se sjedi blizu ali ta ljubicasta boja me stvarno brine, inace koristim zr24w i nema nikakvih ljubicastih tonova. |
Složio bih se s Kristijanom u svim točkama. Nisam najbolja osoba za recenziranje Della jer sam u životu imao samo 3 monitora. Mogu opisati svoj prelazak sa Samsunga 2032BW (TN)...
Ukratko - nema više TN-aca za mene. U dugo - Dell je površinom prikaza mrvicu viši, ali kupio sam ga zbog širine (word, filmovi). Na kvalitetu prikaza neću trošiti riječi. IPS glow na crnoj podlozi je vrlo vidljiv, ali s tim se morate pomiriti (ili promjeniti wallpaper što meni ipak teško pada). Manevarske sposobnosti monitora su odlične i sve je vrlo jednostavno izvedivo. Čak i rotiranje oko vertikalne osi (lijevo-desno) nije problem kao što se piše jer postolje ima gumene nogice koje se "zalijepe" za čisti stol i teško ga je micati osim ako ga ne podignete. Ghosting nisam primjetio, igram svega par igara pa nije da me to nešto brine. Ono što sam primjetio je izrazito malo zagrijavanje monitora. Brightness mi je na 25-35, kontrast 70 i monitor se uopće ne grije. Ako ima 25°C dajem ruku. Stari Samsung se uvijek grijao... Citiraj:
Najniža pozicija ekrana je 5cm od stola do donjeg ruba, najviša 15cm. |
Pozdrav,
dva brzinska vezana za Dell U2311h, pokušavam si složiti različite postavke monitora za rad u officeu, igranje, filmove;
|
Evo, došao i meni danas doma U2311H, ali kakve sreće jesam s backlight bleedingom na rubu kod donjeg lijevog ugla :fuming:.
Sad moram ga pakirati nazad i neka mi pošalju lijepo drugi, po mogućnosti ispravan :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:51. |