![]() |
Citiraj:
A za ovo drugo, we'll see about that :D |
Citiraj:
http://lab501.ro/wp-content/uploads/..._v0.9_beta.exe Evo i upute kako do toga. http://translate.google.com/translat...ultate&act=url Citiraj:
http://www.guru3d.com/article/asus-ares-review/ http://www.hexus.net/content/item.php?item=22701 |
Citiraj:
Hvala na patchu :) Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Mislim da bi bez beda radila i na VIA KT880 samo sto bi je malo kocio proc. :D |
heh ovaj nvidija sli thingy na amd chipsetu je bas prikladno sjeo ovih dana... kao da je netko insiderski poslao hint kako da se to napravi i tako proda jos par tisuca nvidija kako bi veseljaci iz bogatog svijeta foldali :) Sad bi bilo lijepo da gosn. Manju Hegde koji je iz nvidije (autor ageinog physx-a i lider cuda projekta) prebjegao AMD-u, takodjer pod nekim pseudonimom spusti patch za physx na aticama. Oni prodaju kartice na sve strane i svim taborima, a mi happy, jer mozemo jos bolje birati:)
|
Citiraj:
Pa nije taj patch za amd dobro sjeo ovih dana, ploče se mogu hakovat već neko vrijeme. Što se tiče intel čipseta, to je već jako stara vijest. :chears: |
Evo i tomica se oglasio, ako su ovi rezultati tocni onda je kartica što se tice perf :care: http://www.tomshardware.com/reviews/...80,2781-6.html
A cijena ce bit:hitthewal: Nesto žure s tom 5xx serijom, s obzirom koliko im je trebalo da geforce 4xx izadje, mozda su jednostavno bili malo zapili :no2drug: pa se sad otrijeznili:) |
Sirotinjski PC, 4 Way SLI GTX 580 Liquid SR2 Xeon 5680s Video .
|
Citiraj:
|
Pa da. Brutalno je pola od toga a ovo je cisto kurc..e.
btw. 580tki ima i vise nego dovoljno tak da su sva ona nagadanja od paper launchu bila kriva. |
Citiraj:
ps. moj stari ni danas nije pogodio bingo. mater :hitthewal::D |
Ovisi. Znas koji je standard recimo u kanadi, a koji kod nas (iako je lik sa linka u njemackoj, obicno budu ludi kanadjani sa evgama - foldaju i griju se valjda)?
A sad ubaci koja je cijena tamo nevidije, a koja ovdje ispada da njih 4 way sli dodje ko nas 1 kartusa... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Isto ce nama reci albanac za to i da mozemo za vise od duplo manje love dobiti gtx 460 1 gb koja i nije puno sporija od 580 kad gledas ustvari.. :) |
Citiraj:
promjeru kotaca prosjecnog suv-a, pa nevidim po cesti da se stedi i ne kupuje ih, makar su tvornicke sasvim uredne ;) |
Citiraj:
|
...aj sad na stranu zezanje, ima i praktičkih primjena 4 way sli gtx580.
Jel ih za to čovjek koristi a ne za preseravanje, nebih ulazio u analizu. Evo primjera iz prakse, kad nebi zasad bilo još nekih limitacija sa gpgpu cuda upotrebom, elegantnije je uzet 4 gtx580 i utrpat u adekvatno pripremljen workstation, nego slagat 4 render slavea. |
The Fox Out-Foxed - GTX 580 “Real Power Consumption & Temperature” Surfaced - ako ništ drugo bar je zanimljivo štivo.:)
|
Srušen 3DMark Vantage rekord sa 4 x Asus GTX580, RIIIE i i7 980X pod LN2. Što drugo reći nego - sick! :)
http://hwbot.org/community/submissio...80_71167_marks |
Citiraj:
I dokazali su da su u nvidiji napravila dobar posao i drastično smanjili potrošnju na toj arhitekturi (kad uzmeš u obzir povečanje takta i kompletne shadere) koliko god je charlie vrištao da je to nemoguče. Fora je u tome što se može zaobići ta zaštita . Loše je što s takvim cuclanjem je vjerovatno moguće sjebati karticu ako je ostaviš da ti grije prostoriju, a da ni nisi se igrao sa žicama, nožićima ili što već (ah, evo opet vidim poveći red klinca na reklamacijama i povrat novaca...) |
Malo tesselation demoa:http://www.youtube.com/watch?v=sQQpCd_vvGU
|
Stigla Asus-ova u Links, kakvu cijenu su lupili nisu normalni.Nađe se za 100Eura jeftinije u drugim trgovinama.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kak sam i rekel, zanimljvo za pročitati, pošto se dosad ni jedna recenzija nije bavila tom zaštitom - samo su ju spomenuli i to je to. Ovi su bar istestirali i odma u uvodu rekli da nema utjecaja na performanse u igrama. |
Jedino što je tužno, ružno i glupo je to što se proizvođači kartica žale kako su testovi tipa Furmark i slični štetni za kartice, pa ih onda takvim hardverskim i softverskim šemama ili onemogućuju ili oslabljuju, umjesto da se potrude i naprave hardver koji će radit unutar granica specifikacija, a ne stavljat kojekakve limitere.
Ajde, da se to radi na karticama iz medium segmenta, nešto na šemu iskorištavanja poluispravnih čipova i ugrađivanja istih u slabije modele, zbog uštede, to bi bilo sasvim u redu, ali ovako, no way hose... Ista šema kao i kod ati-ja kad su u driverima onemogućili maksimalno opterećenje za testove tipa furmark, occt i slično, pa si morao preimenovati exe da bi test opteretio punom snagom karticu, a sve to samo zato da bi vidio kako se pwm pregrijava i kartica se gasi. Tužno, tužno. Kupiš komad hardvera koji platiš par tisuća kuna i onda po netu saznaješ kako je limitiran kojekakvim glupostima jer se proizvođač boji, ili ne želi pustit njegov puni potencijal. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
OT:
Citiraj:
|
1920x1080, grafe rade na 820mhz.
|
Citiraj:
Dakle proizvođači nemogu još i znati kuda će netko nagurati karticu, dakle koliko će još vreline akumulirati zbog loše provjetrenosti i skućenog smještaja, da ne spominjem sumnjiva napajanja koja pod zahtjevom za amperažom naprave i sebi i kartici kojekakav rusvaj. Furmark i slični burnin programi su maltene testovi na nivou: "ajmo kratko spojit žice u kući da vidimo hoće li osigurači poiskakati". I onda kad poiskaču, trčimo u dućan na reklamaciju, zbog pregorenih osigurača. Nemam ništa protiv da kartica ima throttling, kao što ima i procesor. |
Citiraj:
|
Furmark (&co.) je izvrsna alatka u rukama onoga koji zna za što i kako ga upotrijebiti, interpretirati rezultat i primjeniti tu spoznaju u praksi...nije to područje rezervirano samo za OC'ere (dapače!); da ne ulazim u debatiranje bespotrebno: opet se priča u konačnici svodi na to da je previše varijabli "u igri" (ponajprije "ljudski faktor") a da bi se ovakve alatke jednoznačno markirale kao "maliciozan" software, beskoristan,...IMHO.
Ja bih ga prije usporedio sa nabijenom puškom koja lovcu priskrbi lovinu, a "lovcu" prostrijelnu ranu na nozi :D Svakome po zasluzi ;) Ne, nisam protiv "blokada" ovakvih programa od strane proizvođača kartica, sve dok postoji- deblokada :) |
Malo ste pobrkali sa analogijom na moj post, no možda sam se i ja malo krivo izrazio.
Nissan Skyline nije zamišljen da radi u garaži na maksimalnom broju okretaja, nego na cesti/pisti, dok je svaka grafička zamišljena da radi u kućištu te da si priskrbi dovoljno hladnog zraka da ostane u granicama radne temparature. Uostalom, mješate kruške i jabuke, u ovom slučaju. Sve što sam želio je skrenuti pažnju na to da je taj čip u stanju progutati daleko više struje od onoga za što se predstavlja te da to nije sigurno ne samo po njega nego i po ostale komponente u kućištu. Furmark, Ovajmark, Onajmark nesmiju biti štetni programi, jer im nije namjena da ubijaju kartice, već da pokažu koliko su iste stabilne pri maksimalnom opterećenju. Volio bih da jednog dana i igre budu toliko optimizirane pa da opterete grafičke kartice koliko i jedan od tih testova. Baš me zanima da li bi proizvođači kartica onda i te igre nazvali štetnima po računalo kakosada nazivaju te testove. Da povučem analogiju, auti se testiraju rigoroznim maratonskim testovima u svrhu utvrđivanja njihove kvalitete i izdržljivosti, zašto onda i proizvođači ne testiraju kartice sa tim markovima pa ne prilagode proizvodnju zahtjevima takvih testova. Onda se nebismo morali brinuti o tome da svaka 3-4 ili 6 mjeseci pažljivo pokupimo svu prašinu sa hladnjaka da se nebi koja komponenta slučajno pregrijala, a tu su grafičke uglavnom najveći problem, jer u većini slučajeva da bi očistio hladnjak, moraš ga i rastaviti, čime dobivaš dobru šansu da nešto sjebeš ili da izgubiš garanciju. Da nebi mislili da pljujem po nvidiji, ista stvar je sa svima, jednako rade i jedni i drugi po tom pitanju. |
Natural Born Winner: nVidia GeForce GTX 580
Citiraj:
|
Gigabyte gtx 480 SOC review, Guru3D
Ovo sam stavio u gtx580 temu da se usporedi jako nabrijana gtx 480 sa stock gtx 580. GTX 480 SOC radi na 820/950 i jos uvijek nije brza od ref. gtx 580, iako donosi dosta velik porast performansi u odnosu na ref. gtx 480. |
Citiraj:
edit: Ne kažem ja ništa protiv toga, samo da je očekivano s obzirom na clock. |
Citiraj:
|
Čisto pristojan domaći review.
|
Inno3D iChill Black Edition GeForce GTX 580 Graphics Card Pictured
Citiraj:
http://www.techpowerup.com/135643/In...-Pictured.html Tiha ubojica :) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:21. |