PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   F1 2010 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=187439)

Brko 22.09.2010. 20:13

ajoj, eto i ja sam probao... razočaran sam. ali još otkako sam čuo davno da codemastersi rade tu igru, eto, 3 godine kasnije mi je sve to skupa bleee :(

Gumby 22.09.2010. 20:18

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1736031)
Volani su ok, vidiš pregledno brzinu i lampice za mjenjanje...sad dal su baš sve tipke i raspored tipki ko i u stvarnosti, nisam baš obraćal toliko pažnju, niti uspoređival sa onima u stvarnosti. Niti neznam kak izgleda onaj koji koristi Williams team.

Evo kako izgleda i radi F1 volan...
http://www.jamesallenonf1.com/2010/0...teering-wheel/

TheBEaST 22.09.2010. 20:34

Citiraj:

Autor blackened (Post 1736587)
Loše i loše...

AI je priglup, nisam probao na hard ali na medium ih bez problema našamaraš što nije ni čudno pošto je prelagano za vozit.

Ajme, baš volim takve pametnjakoviće. Medim, hard,... to su postavke za težinu vezane uz assists, a ne AI. :lol2:

Amater, intermediate, proffesional, legend su težine AI-a. Tolko o tvom proučavanju opcija.

Stavi sve na hard i na legend, pa ti nebu prelagano.

Ordem 22.09.2010. 20:59

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1736613)

a gdje se mjenja tezina igra?

instalirao sam igru
usao u nju
pita me koliki challenge ocu

izaberem drugu opciju misleci da to mogu sve kasnije sam mjenjati po volji

upisem ime i sve te ostale gluposti

odem na trial lap
igra prelagana (igram sa logitech chillstream)
bolid ko po tracnicama

odmah odem u settings pogasit sve assistove (koji su mi ponudjeni u tim opcijama)

i dalje se bolid ponasa kao na tracnicama
izgubit kontrolu mos jedino ako das maximalni gas izvan staze

najjace mi je kad prebacim u cockpit view

lik okrece volan kao da je robot
brzo okrene i vrati ga u srednji polozaj

bolid se ne zanosi ni nista

ne vidim nigdje u opcijama gdje se namjesta sensitivity..

sad ti meni kazi kako da ja podesim da to bude realnije? jel moram pravit novi account i kad me na pocetku pita koju tezinu hocu odmah na najteze ili sta?

ovo je predebilno

btw grafika je lijepa (ali sa onim tipicnim codemasters silovanjem blooma i sakrivanjem low res textura zbog konzola..) i igra ide bez stekanja na 3870 512mb, 4gb rama i 2.6ghz dual core - full detalji

TheBEaST 22.09.2010. 21:19

Imaš opcije za to dok ideš na sljedeću utrku unutra u onoj prikolici....pa tam imaš i za assists i za tezinu AI...a za kontrolere i ostalo imaš izvan prikolice pod "my F1" mislim da pise, a moreš mjenjati i ak pauziras igru, pa u onom izborniku.

A to što veliš da formula ide ko po tračnicama, i da tip skreće ko lud je upravo zato jer sa tipkama na gamepadu nebreš analogno upravljati sa skretanjem i gasom onak postepeno (kak možeš na volanu, ili ako imaš one gljive na gamepadu). Ista stvar je i na tastauri i na svemu di se koriste klasične tipke. Znači tipku stisneš ili ne stineš (ili je max ili min), a nemaš sve ono između tih vrijednosti kao kod volana.
Zato i velikoj većini to sve skupa bezveze djeluje. I znam da je bezvezni osjećaj jer sam probal sa svojim gamepadom.

Ordem 22.09.2010. 22:16

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1736670)
Imaš opcije za to dok ideš na sljedeću utrku unutra u onoj prikolici....pa tam imaš i za assists i za tezinu AI...a za kontrolere i ostalo imaš izvan prikolice pod "my F1" mislim da pise, a moreš mjenjati i ak pauziras igru, pa u onom izborniku.

aj pogledat cu u prikolici sto se tice assistova i tezine

a za gamepad nigdje nemos podesit sensitivity u my F1
mos samo mjenjat kontrole

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1736670)
A to što veliš da formula ide ko po tračnicama, i da tip skreće ko lud je upravo zato jer sa tipkama na gamepadu nebreš analogno upravljati sa skretanjem i gasom onak postepeno (kak možeš na volanu, ili ako imaš one gljive na gamepadu). Ista stvar je i na tastauri i na svemu di se koriste klasične tipke. Znači tipku stisneš ili ne stineš (ili je max ili min), a nemaš sve ono između tih vrijednosti kao kod volana.
Zato i velikoj većini to sve skupa bezveze djeluje. I znam da je bezvezni osjećaj jer sam probal sa svojim gamepadom.

skrecem sa gljivama, gas dajem sa triggerima

trebao bih moci postepeno skretati kao ti sa volanom

Michel 22.09.2010. 22:50

Ovo što sad pišem se odnosi samo na ctdp 06 rfactoraše što znaći da je vrlo subjektivna ocjena koja bi neke mogla uznemiriti.
Drugi nemoraju ni čitat.

Igra je sranje živo. Nafilane animacije u startu koje vam nedaju da igrate olala vremena. Kad uđete u igru počinju jadi. Fizika djeluje dosta arkadno bez obzira na postavke, u biti totalni promašaj. Bolid mijenja brzine svjetlosnu godinu dok je zvuk pri tom zastrašujući samo u f1 nepoznat.
Pješćane klopke totalno nerealno zaustavljaju, damage nema veze s vezom iako relativno lijepo izgleda kad se potrefi situacija... međutim na srednjim brzinama možete se nekažnjeno nagurivati. Jednostavno ako ste prešli sa ctdp moda na ovo, nasmijat ćete se i nastavit igrat ko arkadicu dok ne vidite što su sve napravili dobro ili loše ili jednostavno odma odustati.Dalje AI se čudno naguriva
ali je ista situacija i u ctdpu dapaće ako ne i gora. Nisam igrao nego nekih pola sata međutim igra puca od arkadnosti. S time da se u obzir uzme da sam novi volan naručio dok je stari pokvaren pa sam ovo igrao na tipkovnici nažalost. Ali igrao sam ja od f1 championship season 2000 na tipkovnici pa mogu procijeniti da je ovo svejedno najarkadnija f1 "simulacija" koju sam ikad vidio. I usput budi rećeno da sam pomalo frustriran dok ovo pišem jer sam očekivao neke stvari dosta bolje riješeno u igri. Dat ću joj ja još jednu debelu poštenu šansu plus ću pričekat da izađe koji patch mod i tome slično možda je pretvore u zbilja dobru igru.

Pozitivna strana mi je definitivno grafika koja po kiši mami uzdahe na trenutke iako po suncu izgleda jednostavno pre Gridovski. E sad da su oni pošteno rekli da prave arkadu sve 5 nikome ništa, međutim nakon one iznimno hrabre da ako se uzme da je rfactor simulator za 10/10 onda su oni 8 hmmmm :D ne dolazi u obzir. Neka realna ocjena bi bila blizu 3 po realnosti. Da uopće ne spomenemo što je sve najavljeno za rfactor 2.

trancer 22.09.2010. 23:43

Evo da kažem koji dojam o F1 2010. Igram preko gamepada, probo malo i na volanu kod buraza no nemogu se naviknuti jer sam već 2-3h s svojim Chillstream-om igro te da napomenem kako je ovo prva racing igra di jednostavno nisam ni krug izdržao na tipkovnici. Prije izlaska igre svi su kukali kako će igra biti prelagana i čista arkada. E pa kad se isključe svi pomagači, bolid nije lako držati na putanji, a da ne spominjem kočenje koje zna biti ponekad teško izvedivo. Za vrlo dobru vožnju i odličan krug treba napraviti i pokoji krug više za vježbu jer inače ništa od toga što recimo nije bio slučaj s DiRT-om. AI protivnika je dobar i nema laganini s njima. Grafika je na visokoj razini, a vremenski efekti (uglavnom kiša) su vrhunski napravljeni.

glista 22.09.2010. 23:44

Citiraj:

Autor Michel (Post 1736743)
Ovo što sad pišem se odnosi samo na ctdp 06 rfactoraše što znaći da je vrlo subjektivna ocjena koja bi neke mogla uznemiriti.
Drugi nemoraju ni čitat.

Igra je sranje živo. Nafilane animacije u startu koje vam nedaju da igrate olala vremena. Kad uđete u igru počinju jadi. Fizika djeluje dosta arkadno bez obzira na postavke, u biti totalni promašaj. Bolid mijenja brzine svjetlosnu godinu dok je zvuk pri tom zastrašujući samo u f1 nepoznat.
Pješćane klopke totalno nerealno zaustavljaju, damage nema veze s vezom iako relativno lijepo izgleda kad se potrefi situacija... međutim na srednjim brzinama možete se nekažnjeno nagurivati. Jednostavno ako ste prešli sa ctdp moda na ovo, nasmijat ćete se i nastavit igrat ko arkadicu dok ne vidite što su sve napravili dobro ili loše ili jednostavno odma odustati.Dalje AI se čudno naguriva
ali je ista situacija i u ctdpu dapaće ako ne i gora. Nisam igrao nego nekih pola sata međutim igra puca od arkadnosti. S time da se u obzir uzme da sam novi volan naručio dok je stari pokvaren pa sam ovo igrao na tipkovnici nažalost. Ali igrao sam ja od f1 championship season 2000 na tipkovnici pa mogu procijeniti da je ovo svejedno najarkadnija f1 "simulacija" koju sam ikad vidio. I usput budi rećeno da sam pomalo frustriran dok ovo pišem jer sam očekivao neke stvari dosta bolje riješeno u igri. Dat ću joj ja još jednu debelu poštenu šansu plus ću pričekat da izađe koji patch mod i tome slično možda je pretvore u zbilja dobru igru.

Pozitivna strana mi je definitivno grafika koja po kiši mami uzdahe na trenutke iako po suncu izgleda jednostavno pre Gridovski. E sad da su oni pošteno rekli da prave arkadu sve 5 nikome ništa, međutim nakon one iznimno hrabre da ako se uzme da je rfactor simulator za 10/10 onda su oni 8 hmmmm :D ne dolazi u obzir. Neka realna ocjena bi bila blizu 3 po realnosti. Da uopće ne spomenemo što je sve najavljeno za rfactor 2.

sve je više-manje tak kak veliš......

ja sam razočaran.......prilično, čekam da mi igra dođe za ps3 i da ju probam s volanom, na kompu s tipkovnicom je očaj živi....

bigAdvance 22.09.2010. 23:53

u zivotu nikad nisam instalirao igru i izbrisao je u roku 10min...do sad

katastrofa, ne svidja mi se apsolutno nista osim grafike...

blackened 22.09.2010. 23:54

Citiraj:

Autor TheBEaST (Post 1736613)
Ajme, baš volim takve pametnjakoviće. Medim, hard,... to su postavke za težinu vezane uz assists, a ne AI. :lol2:

Amater, intermediate, proffesional, legend su težine AI-a. Tolko o tvom proučavanju opcija.

OK moja greška što nisam detaljno prekopavao opcije (i budem, baš me zanima kolko je teže) no kolko vidim "pametnjaković" dijeli slično mišljenje 90% ljudi što se tiče ostalih aspekata igre ;)

jopis 23.09.2010. 00:30

Evo da se javi i jedan sa skroz pozitivnim mišljenjem o igri :)
Meni je igra sasvim ok, dapače, dobra mi je skroz. Moj Momo (Logitech volan) se odlično slaže s njom, kontroliranje bolida je vrlo dobro, meni je ponašanje bolida sasvim zadovoljavajuće, grafika je odlična (ja sa svojom konfom iz siga imam framerate od 40-45FPS-a konstantno bez dropova, što smatram odličnim rezultatom za HD3870 staru 2,5god. a igra je skroz nova), volan sam postavio kako meni paše za pol minute. Podešavanja bolida za jednu ovakvu wannabe simulaciju ima dovoljno, ja osobno ionako ne koristim ni pol toga, meni je bitna dobra upravljivost bolida, realna i ne prebolesno teška, a u ovoj igri je taman i dobra grafika. Ostale điđe miđe me manje više ne zanimaju.
Po meni, ova igra je 4,5/5.

TheBEaST 23.09.2010. 01:23

Citiraj:

Autor blackened (Post 1736795)
OK moja greška što nisam detaljno prekopavao opcije (i budem, baš me zanima kolko je teže) no kolko vidim "pametnjaković" dijeli slično mišljenje 90% ljudi što se tiče ostalih aspekata igre ;)

Neznam zašto onda u svim recenzijama dobiva ocjene 8, 8.5, 9 /10. I na ostalim forumima ju hvale, jedino tu ne. Al to nije ništ novo više. Tu se gotovo sve igre kritiziraju na sve strane. A najbolje od svega je kaj svi glume da kupuju legalni softver, a prava istina je da valjda 10% ljudi kupuje, a 90% ljudi kritizira i ništ im ne valja.

glista 23.09.2010. 08:44

iako mi je igra na kompu loša (čak i grafika nije nešto posebno zadivljujuće) ipak sam je naručio za ps3, mislim da će na velikoj telki i s volanom biti ok doživljaj

ovo se jednostavno nemre igrati sa tipkovnicom

m4x 23.09.2010. 09:45

nije mi nešto grafika,nemogu sam konfigurirat tipke(iako koristim samo 3:D),a nije se lako ni probit na prvo mjesto na easy i sa tipkovnicom

šaltanje,zvuk bolida i boks speak je ok

TheBEaST 23.09.2010. 09:53

Citiraj:

Autor m4x (Post 1736928)
nije mi nešto grafika,nemogu sam konfigurirat tipke(iako koristim samo 3:D),a nije se lako ni probit na prvo mjesto na easy i sa tipkovnicom

šaltanje,zvuk bolida i boks speak je ok

Moreš si promjeniti tipke, ako ti neće tamo pod keyboard, idi desno pod custom, pa si tamo posložiš kak ti odgovara.

McT. 23.09.2010. 10:27

Odrađujem polako karijeru, za sada je sve na svom mjestu, za casual igrača kao što sam ja, nemam nikakve veće primjedbe, mada fali tu još nekoliko stvarčica (safety car npr.) Krenuo sa HRT-om i jedina stvar koja me nervira je lollipop man :D uđem u boks ko prvi, iza mene još desetorica i lik čeka da svi prođu i evo me fino na začelju :beer:

Goranbm 23.09.2010. 10:28

Evo i meni kao ljubitelju Formule 1, I velikom Fanu, ova igra je vrlo dobra.... Ja sam zadovoljan :)

SRV 23.09.2010. 10:54

Citiraj:

Autor McT. (Post 1736952)
Krenuo sa HRT-om i jedina stvar koja me nervira je lollipop man :D uđem u boks ko prvi, iza mene još desetorica i lik čeka da svi prođu i evo me fino na začelju :beer:

To je veliki bug u igri. Sigurno ce taj problem rijesiti u vidu patcha.

Vicko 23.09.2010. 11:34

Prvi dojam s logitech momo...bljak!Arkada žešča,ni s od simulacije kao rfactor s modom 2006 i još nekim,neznam napamet.Najviše me smeta jer je razvikana kao simulacija,a kao da ni najmanje to nije.Također odaziv gasa mi malo kasni tj. gas nije direktan,kao da kasni 1 sec.Ako znate u čemu je stvar pomoglo bi,jer komp nije slab nikako a to se prije dešavalo na krntiji od komfe.Grafika je ok ali meni radije nek je grafika loša a upravljivost dobra.5/10 za dobar pokušaj.

Izet Fazlinovic 23.09.2010. 11:56

Meni je igra super, nisam ni očekivao potpunu simulaciju al sam sretan što je izašo F1 nakon dugo godina, i lijepo izgleda i nije potpuno arkadna. Za simulaciju se igra rfactor.
Ali ja neznam kako vi podešavate vožnju ali meni baca ajme, 1. 2. 3. proklizuje sa full gasom, u zavoju također mi proklizuje kad dam full gas a smotam "puni" i to u 2. nekad i u 3. Na početku nisam dobro namjestio volan i formula je išla ko po tračnicama jel nije primo pun gas, sad mi je zabavno ajme.
Probajte sa tipkovnicom na ravnini full gas sa isključenim pomagalima pa ako vam ne prokliže onda ko zna šta ste instalirali :)
Inače vozim na Logitech WingMan formula force gp i zadovoljan sam.

Izet Fazlinovic 23.09.2010. 11:58

Citiraj:

Autor Vicko (Post 1737017)
Prvi dojam s logitech momo...bljak!Arkada žešča,ni s od simulacije kao rfactor s modom 2006 i još nekim,neznam napamet.Najviše me smeta jer je razvikana kao simulacija,a kao da ni najmanje to nije.Također odaziv gasa mi malo kasni tj. gas nije direktan,kao da kasni 1 sec.Ako znate u čemu je stvar pomoglo bi,jer komp nije slab nikako a to se prije dešavalo na krntiji od komfe.Grafika je ok ali meni radije nek je grafika loša a upravljivost dobra.5/10 za dobar pokušaj.

možda problem ko kod mene.
meni je gas kasnio jel nisam dobro kalibriro papučicu, tj. nisam ga do kraja kao stisnio i nije primo full gas! zato ti i ne može proklizat i zato ti je arkada.

zgmmax 23.09.2010. 12:08

Evo vam i manual

ja cu se strpit jos par dana dok ne kupim volan jer na tipkovnici mi se ne isplati igrat

m4x 23.09.2010. 13:02

živcira me kad se neki zaleti u mene i odmah ja kriv,ili ako malo dotaknem ovog ispred sebe odmah kazna...ili ako se bočno nabijem na njega odmah me kazni...zato ni nevalja prava formula ni ova igra

jurbAs 23.09.2010. 13:40

Citiraj:

Autor Izet Fazlinovic (Post 1737038)
možda problem ko kod mene.
meni je gas kasnio jel nisam dobro kalibriro papučicu, tj. nisam ga do kraja kao stisnio i nije primo full gas! zato ti i ne može proklizat i zato ti je arkada.

di si vrsio kalibraciju volana u igri ili?!

HCS 23.09.2010. 14:07

Jako dobra igrica, ali ovaj bug sa cekanjem u boksu je zesci fail, nadam se da ce to sto prije iskorigirati....znam po 13-14s cucati u bolidu i cekati da me svi moguci u boksu produ, obavezno se vratim na zacelje i onda moram prestizat one koji jos uopce nisu ni bili u boksu i time gubim svjetlosnu godinu, samim time postaje uopce tesko ispunit cilj biti iznad 12. mjesta, cekam patch :chears:

Brko 23.09.2010. 14:10

Citiraj:

Autor HCS (Post 1737160)
Jako dobra igrica, ali ovaj bug sa cekanjem u boksu je zesci fail, nadam se da ce to sto prije iskorigirati....znam po 13-14s cucati u bolidu i cekati da me svi moguci u boksu produ, obavezno se vratim na zacelje i onda moram prestizat one koji jos uopce nisu ni bili u boksu i time gubim svjetlosnu godinu, samim time postaje uopce tesko ispunit cilj biti iznad 12. mjesta, cekam patch :chears:

potpis. ovo je poprilično iritantno. ja čekam F1 2011. :D ne znam koliko će patch išta dobroga donijeti u odnosu na boks. mislim da bi nam bilo pametnije da nejdemo u box ili da idemo kad drugi ne idu :D

ukiy 23.09.2010. 14:25

Probao i ja! Grafika je u redu, sve radi glatko na Moj komp konfi, max postavke, lagani AA.
Sto se igrivosti tice mislim da je u redu, ni arkada ni simulacija, da se igrati, jos da rijese bug(ove) i biti ce to to!

Izet Fazlinovic 23.09.2010. 14:30

Citiraj:

Autor jurbAs (Post 1737134)
di si vrsio kalibraciju volana u igri ili?!

nisam i ne mogu u igri, preko drivera sam kalibriro.

ehohr 23.09.2010. 15:00

Imam problem, konfa iz siga, kad stavim bilo sta preko 8xXMSAA mi crash igru nakon par zavoja, jel ima jos tko takav problem ili samo ja?

Blue_Fatal1ty 23.09.2010. 15:35

Citiraj:

Autor ehohr (Post 1737202)
Imam problem, konfa iz siga, kad stavim bilo sta preko 8xXMSAA mi crash igru nakon par zavoja, jel ima jos tko takav problem ili samo ja?

riješenje je da ne stavljaš preko 8x. Ionako nema potrebe...

Nick7 23.09.2010. 15:35

Probao. Razocaran. Teska arkada.

Back to LFS... :)

Ordem 23.09.2010. 16:59

Citiraj:

primjetis razliku izmedju 8x i 16x na 1920x1080 rezi ?

pretpostavljam da je to rezolucija na kojoj igras sudeci po tvom monitoru

mislim da se dovoljno mozes k*rcit pred prijateljima i sa 8xMSAA ili bas mora sve bit do jaja u settingsima da bi ispao dovoljno cool :?

xGAME 23.09.2010. 17:02

Citiraj:

Sta ce ti vise od 8x?

h3lld 24.09.2010. 00:04

Evo nakon 4 završena grand prix vikenda u karijeri da bacim neki review. Grafika solidna, DiRT2 engine pretpostavljam, na konfi iz siga ide 1440x900 8xAA sve high jako glatko i lijepo. Pošto igram na tipkovnici, ne mogu nesto pretjerano govoriti o arkada/simulacija, ali je ok. Jedino što me nervira je na easy sa lotusom konkuriram ferarijima i redbullovima itd, pa smo to morali malo korigirati. Vidim da je tu codemastersom trademark sa onim flashbackovima.

A ono da ne duljim, GRID+DiRT2 upakirano u svijet formule, ništa revolucionarno, ali eto drago mi je da je F1 racing ponovno na PCu ( svaka čast rfactoru i slično, ali tu nema zabave kao ipak ofišl igra )...

a sad ode vozit veliku nagradu katalonije :p

over and out...

Blue_Fatal1ty 24.09.2010. 01:11

Evo ja odvezao 3 gran prixa i igra je mogu reč ok. Nije simulacija žešća, ali ju je lijepo igrati. Pogotovo dok je roknula kiša u maleziji, a ja zabunom izašao na slickovima! :D

AI je na legend postavkama dosta jak, malo blesav, al ok. Kad pada kiša AI-u nekako fali muda da vozi konkurentno.

Fora je ona opcija da se mogu krila u jednom krugu 2 puta promjenit. U početku sam bio dosta traljav s tim, al kasnije sam ulovio štih.

Brko 24.09.2010. 07:27

baš sam sinoć krenuo sa karijerom u Force Indiji :D fora su ono sve napravili, interview, PR agenticu i izjave nakon utrke :D i ono da moraš paziti na izjave :D meni su zakon one Alonso-like: "Ja sam tu da se utrkujem" i nakon pobjede: "ja sam taj oko koga se momčad mora okretati" :D a vožnja je kakva je, zvuk nisu baš pogodili ali dobro ajde, ko na malo gleda, malo vrijedi ;) odvozio sam Bahrain i Autraliju, na oba pole, fastest lap i pobjeda. u Australiji pala kiša u zadnjem krugu, proklizao sam na Hard slickovima i presjekao šikanu i ovi mi dosude 10 sekundi. i odem u boks i pobjedim sa reduciranom vremenom od 10 sekundi. to baš nisu dobro napravili. obično se dodijeli +25, no dobro.

Blue_Fatal1ty 24.09.2010. 08:00

na kojoj težini ti je AI?

Brko 24.09.2010. 08:07

sljedeći nakon easy. medium ja mislim. uglavnom, nije najlakši nego prvi teži. zašto?

Blue_Fatal1ty 24.09.2010. 08:12

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1737842)
sljedeći nakon easy. medium ja mislim. uglavnom, nije najlakši nego prvi teži. zašto?

stavi na legend. Puno je zanimljivije. :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:21.