PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Chipoteka.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174375)

medo 08.11.2024. 10:21

Chipoteka.hr (informacije i iskustva)

S Chipotekom sam odrastao otkada su bili na Kenedyjevom trgu u 90-tima. To mi je drag dućan. Ako ne računam režije i špeceraj jedino sam na benzinskoj ostavio više novaca nego u Chipoteci. Mnogim ne-ITovcima sam ih preporučio i nisu požalili kao ni ja moju preporuku.

Malo mi je neugodno čitati što se tu piše ovih dana.

android-split 08.11.2024. 10:24

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 3772753)
Došao mail da je raskidanje ugovora njihov konačan odgovor i daju 15% na buduću kupnju.

Također. Neda mi se gonit pa sam napisao OK

Poslano sa mog motorola razr 40 ultra koristeći Tapatalk

Ivo_Strojnica 08.11.2024. 10:31

KAKAV PREOKRET! :D

android-split 08.11.2024. 11:38

Ma nemam volje se zajebavat. Imam na šta drugo pametnije trošit vrijeme. Neka im

Poslano sa mog motorola razr 40 ultra koristeći Tapatalk

Mirkopoter 08.11.2024. 11:54

Svaka čast :respekt:

RedSky 08.11.2024. 13:27

Kako sad svaka čast!

Pa zašto ste onda uopće išli kupovati? Što ste očekivali? TV idući dan kod vas doma?

Ja bih bio besraman i gonio do kraja! 😂

Mirkopoter 09.11.2024. 16:44

Negdje gdje se narudžbe odrađuju automatski bi to normalno došlo na kućnu adresu.

johnsmith 09.11.2024. 20:58

To su otpili vecinu i onda ovi "gadovi" koji ostanu zadnji i zaprijete s odvjetnickim uredom Ivezic i sinovi, ce ustvari na kraju dobiti telku :D Damage control, ko prihvati 15% to je opet dobitak Chipoteki jer moras potrosit pare da bi iskoristio 15%.... Serem, ali nije daleko od istine :D

RedSky 11.11.2024. 17:36

Svi odustali?

Incre_Dible 13.11.2024. 12:53

Ima li nekih novih informacija i statusa narudžbi? Da li je netko dobio nešto vise od njihove prve ponude?

Ivo_Strojnica 13.11.2024. 13:00

svima su otkazali narudžbe.

RedSky 13.11.2024. 13:31

Jedan Mall ispao bolji od stare dobre Chipoteke?

Mirkopoter 13.11.2024. 13:34

Mall je isto svima otkazao narudžbe, ali je kasnije bio prisiljen isporučiti artikle.

RedSky 13.11.2024. 13:44

Znači još nije kraj? 😂

xlr 13.11.2024. 13:46

Odvjetnike na gotovs!

Incre_Dible 13.11.2024. 15:33

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3773690)
svima su otkazali narudžbe.

Jesu li imali pravo na to posto je ugovor sklopljen i prvo su tražili kupca da raskine ugovor a onda samoinicijativno otkazali?

Ivo_Strojnica 13.11.2024. 15:48

Oni nemaju pravo na to.
Sad sve ovisi kako se postaviš.

Mogu oni napisati da može dođe do grešaka bla bla bla, ali kupoprodajni ugovor je obvezujuć, ježi ga.

RedSky 13.11.2024. 16:08

Da, oni su zamolili ljude u mailu da raskinu ugovor što su većina tu i učinili..

Sad jel ima netko tko nije pristao na to?

Matta 13.11.2024. 20:03

Koliko lešinarenja, ne mogu vjerovati.
Ok probati naručiti (i ja sam probao), iako se odmah vidjelo da je neki jadnik pogriješio prilikom unosa i da to neće proći.
Ali i dalje inzistirati uz prijetnje na nečemu na čemu znaš da nemaš pravo, to je dno dna.
Smisao prava kao kupca/potrošača nije zlouporaba istog radi pribavljanja imovinske koristi nego kao zaštitni mehanizam od nepoštene trgovačke prakse.
Baš me zanima bi li , naprimjer, UZI shopu napravili isto to, s obzirom da je vlasnik cijenjeni član foruma...

RedSky 13.11.2024. 20:10

Ne kužim ove koji pišu o lešinarenju, a sami su pokušali naručiti? Zašto ste to napravili ako je bilo očito da se radi o pogrešci? Zašto ih niste nazvali ili poslali email da im ukažete na grešku nego ste vrlo brzo TV stavili u košaricu i platili ga po toj smiješnoj cijeni?

Tajl3r 13.11.2024. 20:29

Citiraj:

Autor Matta (Post 3773811)
Koliko lešinarenja, ne mogu vjerovati.

Ok probati naručiti (i ja sam probao),

Eee top komentar
Volim

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk

Matta 13.11.2024. 20:35

Ja sam probao naručiti (ne krijem uopće) jer je link postan u threadu Akcija a uopće nisam bio upoznat sa specifikacijama TV-a niti kolika je njegova stvarna cijena. Išao sam logikom da je neki odron u EOL statusu pa da ga daju mukte. Tek sam nakon nemogućnosti stavljanja istog u košaricu i gledanja u "Raspravu" thread skužio da je u biti greška i pustio se toga.
Vas dvojica klaunova bi mogli razlučiti razliku u tome i u ovome kad se prijeti DI-em i ostalom državnom aparaturom.

Tajl3r 13.11.2024. 20:44

Ma samo rokaj roki, pazi i citaj "lesinari ste ali i ja sam probao"vrh

( nisam ni proba triba imat vrimena za to sve ipratit ali mi je hit tema ;] )

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk

RedSky 13.11.2024. 20:48

Još nas se i vrijeđa... 😂🤣

nepalac 13.11.2024. 21:24

Citiraj:

Autor Tajl3r (Post 3773829)
Ma samo rokaj roki, pazi i citaj "lesinari ste ali i ja sam probao"vrh

Ne znam jel Matta priča španjolski pa vas dvojica ne možete razumijeti napisano ili se samo pravite grbavi?

Jedna stvar je kliknuti na "Kupi" pa šta bude (možda trgovac odluči počastiti par sretnika), a sasvim druga stvar je konstantno ovdje u temi tražiti uporište i svoja prava kako bi vam se isporučilo nešto što je trgovac stornirao i inzistirati na isporuci.

Koliko sam popratio, trgovac je uredno ponudio i 15% popusta na nešto drugo u znak isprike i to je sasvim ok, sve drugo je lešinarenje.
I ne, ne moraju ništa isporučiti po zakonu jer ne postoji zakon koji prisiljava trgovca da stvori nešto što ovaj nema u prodaji, a tog tv-a nema.

RedSky 13.11.2024. 21:33

"Možda trgovac odluči počastiti par sretnika?" 🤣🤣🤣

Ti se sigurno sprdaš...

Ugovori o prodaji su sklopljeni, a s time i valjani, tako da...

nepalac 13.11.2024. 21:42

Ništa tu nije sklopljeno ni valjano, ako misliš da je, onda ganjaj dalje privatno ali nemoj pisat svašta po forumu.
Kad dobiješ taj tv "na kojeg imaš pravo", onda se javi, tako da...

RedSky 13.11.2024. 21:55

Ako je tako kako ti kažeš, zašto su oni tražili ljude preko maila da raskinu ugovore?

nepalac 13.11.2024. 22:02

To je njihova stvar kako će sročiti mejl, hoće li ti što ponuditi i sl., za raskid ugovora nije potrebno tvoje slaganje.

Ne znam stvarno što se više uopće piše o tome??
Jel si obavio narudžbu?
Ako jesi onda nađi članke zakona koji kažu što su oni dužni, pozovi se na njih i traži tv pa nam ga uslikaj kad ti stigne doma.

RedSky 13.11.2024. 22:07

Nisam ni naručio taj TV, ali sam ipak nazvan klaunom od tipa koji ga je naručio! 😂

Ja samo želim da ljudi dobiju Tv koji su pošteno platili! 👍

Juice 13.11.2024. 22:31

Chipoteka.hr (informacije i iskustva)

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3773741)
Oni nemaju pravo na to.
Sad sve ovisi kako se postaviš.

Mogu oni napisati da može dođe do grešaka bla bla bla, ali kupoprodajni ugovor je obvezujuć, ježi ga.

Kako je sklopljen ugovor? Ugovor je samo sklopljen s jedne strane (kupca), sa strane prodavača ugovor nije sklopljen jer su zahtjevi bili u statusu obrade. Ugovor bi bio sklopljen da je zahtjev prešao u završeno, u isporuci ili kak već zovu status na svom webu. Tak da ugovor nije sklopljen obostrano. Zato i postoji tih nekoliko koraka u provedbi narudžbe da ne dođe do ovakvih grešaka s cijenom.
Dodatno, u uvjetima webshopa su se ogradili ukoliko dođe do pogrešne cijene.

Brc 14.11.2024. 00:09

Citiraj:

Autor Juice (Post 3773866)
Kako je sklopljen ugovor? Ugovor je samo sklopljen s jedne strane (kupca), sa strane prodavača ugovor nije sklopljen jer su zahtjevi bili u statusu obrade. Ugovor bi bio sklopljen da je zahtjev prešao u završeno, u isporuci ili kak već zovu status na svom webu. Tak da ugovor nije sklopljen obostrano. Zato i postoji tih nekoliko koraka u provedbi narudžbe da ne dođe do ovakvih grešaka s cijenom.

Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Z-EL d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Z-EL d.o.o. a prema uvjetima prodaje navedenima u ovim Uvjetima

RAUL 14.11.2024. 05:07

Prijavite DI, Chipoteku za "nepostenu poslovnu praksu" i nekakomsam siguran da ce vam isporuciti TV.
https://www.szp.hr/sve-potrosacke-te...vna-praksa/183

medo 14.11.2024. 08:31

Citiraj:

Autor Brc (Post 3773881)
Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Z-EL d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća, čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Z-EL d.o.o. a prema uvjetima prodaje navedenima u ovim Uvjetima

Citiraj:

Autor Juice (Post 3773866)

To ne znači da je to u skladu sa zakonom pogotovo zbog gorenavedenog što ima i Mall u svojim i uvjetima.

Ne tvrdim da je zakonito ili nije jednostrano otkazati zaključenu narudžbu od strane trgovca ali IMHO ako mi kao kupci možemo otkazati narudžbu zašto ne bi i trgovci imali to pravo?

Matta 14.11.2024. 08:48

Citiraj:

Autor RedSky (Post 3773859)
Nisam ni naručio taj TV, ali sam ipak nazvan klaunom od tipa koji ga je naručio! 😂

Ja samo želim da ljudi dobiju Tv koji su pošteno platili! 👍

Ajd opet pročitaj moj post. Ako ti opet ne bude jasno, pročitaj ga još jednom.
Nadoći ćeš valjda, nakon tri-četiri čitanja.

Usput, Zakon o trgovini RH, članak 64.
stavka 1:
Citiraj:

Nepoštenim trgovanjem u smislu ovoga Zakona smatra se osobito:
– prodaja robe ispod njezine nabavne cijene s porezom na dodanu vrijednost,
stavka 2:
Citiraj:

Nepoštenim trgovanjem NE podrazumijeva se prodaja robe ispod njezine nabavne cijene s porezom na dodanu vrijednost kada se radi o skorom isteku roka valjanosti, povlačenju robe iz asortimana, potpunoj rasprodaji zbog zatvaranja objekta te stečaja i likvidacije trgovačkog društva, odnosno zatvaranja obrta ili drugim razlozima kojima trgovac ne čini radnje kojima se sprječava, ograničava ili narušava tržišno natjecanje.
Dakle, sve i da su htjeli prodati po toj cijeni nisu smjeli jer bi počinili prekršaj, pošto nijedan uvjet iz stavka 2 nije zadovoljen.

stops 14.11.2024. 09:19

Da malo razbijem ovo natezanje s TVom...

Narucio jucer u 13 sauger i vec danas je na dostavi, svaka cast za brzinu, iako malo iritantno da ne nude prikup u ducanu nego moram placat 5€ GLS

Juice 14.11.2024. 09:23

Citiraj:

Autor Brc (Post 3773881)

Citiraj onda u potpunosti relevantni dio iz uvjeta:
"Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik zaprimi potvrdu narudžbe od strane Z-EL d.o.o."

Citiraj:

Autor medo (Post 3773905)
To ne znači da je to u skladu sa zakonom pogotovo zbog gorenavedenog što ima i Mall u svojim i uvjetima.

Kojim zakonom i kojim člankom?

coconut 14.11.2024. 14:54

Obratite pažnju na rečenicu na sredini članka: 'Trgovac mora...'
https://www.savjeti.hr/osobne-financ...euracunato/862

Matta 14.11.2024. 18:15

Citiraj:

Autor coconut (Post 3774020)
Obratite pažnju na rečenicu na sredini članka: 'Trgovac mora...'
https://www.savjeti.hr/osobne-financ...euracunato/862

Ne možeš samo izvući frazu "Trgovac mora". Kontekst je bitan.
Cijeli taj članak i ovo šti ti navodiš se odnosi na uvjete "posebne prodaje", odnosno kada trgovac svjesno snizi cijenu pa se onda tih cijena ne drži, odnosno pokušava se izvući:
Citiraj:

Naime, Zakonom se propisuje da se posebnim oblicima prodaje (odnosno sniženjima, akcijama, sezonskim rasprodajama, prodajom robe s greškom ili istekom roka trajanja) smatra prodaja proizvoda po cijenama nižim od cijena u redovnoj prodaji. dnosno, tijekom trajanja posebnog oblika prodaje robe, trgovac je dužan istaknuti cijenu koju tada primjenjuje te najnižu cijenu koju je primjenjivao za istu robu tijekom razdoblja od 30 dana prije provođenja posebnog oblika prodaje. Odnosno, cijenu koja je bila istaknuta posljednjih 30 dana na tom artiklu prije sniženja, kako bi se izbjegla praksa, dobro nam svima poznatih, lažnih sniženja.

- Trgovac mora prodati proizvod po cijeni koja je oglašena bilo na polici, na proizvodu ili u katalogu. To je ponuda, a time trgovci privlače potrošače u trgovinu i onda kažu "znate tiskarska greška" ili "mi smo se malo šalili". Za to postoje državni inspektori - istaknuli su iz Udruge za zaštitu potrošača.
Ovaj članak se ne odnosi na očite greške prilikom objave cijene.

RedSky 14.11.2024. 18:24

Kako su onda neki ljudi od Malla dobili laptope?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:48.