PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ve-mil/Unusmedia/Informatika Vrbani iskustva (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=164286)

Gabre 03.11.2009. 08:59

Citiraj:

Autor Milentije (Post 1471422)
Ne bi me cudilo kada bi Links kupio Ve-Mil, sa svim prostorima i onime sto je ostalo. I onda prodaju visak, a ono sto im se svidi srede kako im odgovara i imaju jos par prodajnih mjesta. Samo da se i njima ne obije o glavu, valjda imaju normalne menadžere.

dvojicu. 2 vlasnika. :)

nije Links dovoljno velik ni jak da bi ostvario takvo preuzimanje. :)

Gjurovski 03.11.2009. 09:24

Citiraj:

Autor Gabre (Post 1473348)
dvojicu. 2 vlasnika. :)

nije Links dovoljno velik ni jak da bi ostvario takvo preuzimanje. :)

Sad se kao navodno ta dva osnivaca vracaju, odavno oni nisu u HGspotu, prodali dionice davnih dana...
Koliko sam ja citao...

Mljac 03.11.2009. 09:39

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 1473360)
Sad se kao navodno ta dva osnivaca vracaju, odavno oni nisu u HGspotu, prodali dionice davnih dana...
Koliko sam ja citao...

Pomiješao si HG i Ve-Mil :fiju:

tomek@vz 03.11.2009. 09:58

Citiraj:

Autor Mljac (Post 1473368)
Pomiješao si HG i Ve-Mil :fiju:

Nije :lol2:

srale7 03.11.2009. 10:20

Vemil na Vrbanima ne radi nego se od danas preuređuje:roller::D

FitzTN 03.11.2009. 13:33

Šta i on? Pa jel radi ijedan Ve-Mil više? Onaj na Sveticama? Jel to jedini? :D

trouble 03.11.2009. 13:51

Otišo si zbogom reko nisi :D

velorien 03.11.2009. 15:30

Pozdrav ljudi!

Evo kum mi je imao reklamaciju LG W2234S monitora u bjelovarskom Vemilu prije 2 tjedna, monitor je poslan na reklamaciju u Zagreb, kao popravljen je i sve i poslan u BJ, ali je u međuvremenu Vemil propao i zatvoren ( :))))))))))))))))) ) pa me zanima kako bih mogao pronaći taj monitor. Ne javljaju se ni ovi iz Zagreba Vemilovci, a ni ovi iz Bjelovara.

Zanima me kome je mogao otići taj monitor na reklamaciju (tko im je distributer LG monitora), možda ga oni imaju, ako je poslan s kojom službom inače šalju itd.

Hvala na odgovorima.

coconut 03.11.2009. 15:36

Šikni im mail ako ti se ne javljaju na telefon da imaš dokazni materijal u slučaju da sve dođe do inspektorata.

Doink the Clown 03.11.2009. 15:43

Citiraj:

Autor coconut (Post 1473690)
Šikni im mail ako ti se ne javljaju na telefon da imaš dokazni materijal u slučaju da sve dođe do inspektorata.

Sa zapriimanjem dopisa mailom se da manipulirati i postoje načini kako se oni mogu izvući i praviti se bedasti kao da nisu ni dobili mail. Bolje uz mail poslati i dopis na papiru preporučeno, onda imaš čvrsti dokaz da su ga preuzeli i čekaj 15 dana, ako nema ni traga ni glasa od Vemila onda lagano prijaviš DI. Samo se nadam da ljudi koji imaju hardver kupljen u Vemiliu s važećim garancijama neće popušiti big time u slučaju potrebe za reklamacijom :nono:
Citiraj:

Ja svoj OCZ DDR2 Gold XTC nisam izreklamirao na vrijeme...
A što sam ti ja govorio...

Dizel 03.11.2009. 15:45

Ja svoj OCZ DDR2 Gold XTC nisam izreklamirao na vrijeme...

makaza 03.11.2009. 16:58

..danas zovem servis Vemi, u zagrebu da pitam šta je sa reklamiranom karticom.javi mi se lik i kaže da sam dobio prodajni centar te mi da broj od servisa.utipkam ja taj broj i opet dobim njega(jaako duga šutnja)te mi kaže:ostavite broj pa ćemo vas kontaktirati.

...šta se tamo događa samo nebo zna.

tomek@vz 03.11.2009. 18:10

Citiraj:

Autor velorien (Post 1473682)
Pozdrav ljudi!

Evo kum mi je imao reklamaciju LG W2234S monitora u bjelovarskom Vemilu prije 2 tjedna, monitor je poslan na reklamaciju u Zagreb, kao popravljen je i sve i poslan u BJ, ali je u međuvremenu Vemil propao i zatvoren ( :))))))))))))))))) ) pa me zanima kako bih mogao pronaći taj monitor. Ne javljaju se ni ovi iz Zagreba Vemilovci, a ni ovi iz Bjelovara.

Zanima me kome je mogao otići taj monitor na reklamaciju (tko im je distributer LG monitora), možda ga oni imaju, ako je poslan s kojom službom inače šalju itd.

Hvala na odgovorima.

LG je Vemilov dakle oni popravljaju to. Zovi servis u Zagrebu.

RAUL 03.11.2009. 19:17

Citiraj:

Autor Doink the Clown (Post 1473697)
Sa zapriimanjem dopisa mailom se da manipulirati i postoje načini kako se oni mogu izvući i praviti se bedasti kao da nisu ni dobili mail. Bolje uz mail poslati i dopis na papiru preporučeno, onda imaš čvrsti dokaz da su ga preuzeli i čekaj 15 dana, ako nema ni traga ni glasa od Vemila onda lagano prijaviš DI. Samo se nadam da ljudi koji imaju hardver kupljen u Vemiliu s važećim garancijama neće popušiti big time u slučaju potrebe za reklamacijom :nono:

A što sam ti ja govorio...

preporuceno, ali sa povratnicom.tako si siguran da su dopis zaprimili:goood:

velorien 03.11.2009. 21:06

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 1473875)
LG je Vemilov dakle oni popravljaju to. Zovi servis u Zagrebu.

Zvao sam servis u Zg, nitko se ne javlja :)
Znači koji dopis (tj. kopiju dopisa) šaljem poštom, ovu potvrdu da su preuzeli robu i poslali je u Zagreb + pitanje gdje d fak se nalazi ili trebam još neke papirologije?

Doink the Clown 03.11.2009. 21:13

Citiraj:

Autor velorien (Post 1474042)
Znači koji dopis (tj. kopiju dopisa) šaljem poštom, ovu potvrdu da su preuzeli robu i poslali je u Zagreb + pitanje gdje d fak se nalazi ili trebam još neke papirologije?

Pa to bi bilo to, dakle kopija primke njihovog servisa da su preuzeli monitor na servis i natipkaj jedan dopis u kojem objašnjavš situaciju, svoj revolt i da ćeš ako ne udovolje tvome zahtjevu za realizaciju reklamacije biti prisiljen podnijeti prijavu nadležnom tijelu, pozovi se na članak 5 Zakona o zaštiti potrošača, raspiši se malo, daj si oduška :)

tomek@vz 03.11.2009. 22:13

Citiraj:

Autor velorien (Post 1474042)

Odjel servisa i RMA Zagreb
Klanječka 59a
10000 Zagreb
Tel.: 01/3033-860
Radno vrijeme:
pon-pet: 09:00 - 18:00

JuVe 04.11.2009. 11:27

9.11.2009. Vemil Split zatvara svoja vrata

Amepshi 04.11.2009. 18:59

Sve me ovo podsjetilo na Raj computers i koliko je ljudi popusilo s Gericom laptopima...

syss 04.11.2009. 19:11

a kolko će tek sa forcebookom? :D

Alfa_R 04.11.2009. 19:28

Citiraj:

Autor Amepshi (Post 1474950)
Sve me ovo podsjetilo na Raj computers i koliko je ljudi popusilo s Gericom laptopima...

Sta je to bilo?

coconut 04.11.2009. 20:17

Prodavaonica koja je dilala Gericom laptope i bila njihov glavni distributer za Hr. Propala firma - popušili vlasnici Gericoma jer ga nisu imali gdje reklamirati u slučaju kvarova (a bilo ih je).

Amepshi 04.11.2009. 20:55

Citiraj:

Autor coconut (Post 1475024)
Prodavaonica koja je dilala Gericom laptope i bila njihov glavni distributer za Hr. Propala firma - popušili vlasnici Gericoma jer ga nisu imali gdje reklamirati u slučaju kvarova (a bilo ih je).

Da bilo kvarova?!?! Pa Gericom se legalno nije smio prodavati u USA jer nije zadovoljio neke osnovne uvjete o sigurnosti koristenja! Naravno da su nasi supljikavi zakoni dopustali prodaju takvog hardvera :-( Mom sogoru su 3x zamijenili Gericom laptop jer je pregarao sklop za punjenje baterije. Sada ima treci no ne pali ga - sluzi kao iznimno skupi pritiskivac za papire :-(

Da, forcebook korisnici koji ce htjeti reklamirati su najezili, isto tako svi oni kojima je roba zapela na servisu. Mada ima nade da ve-mil nece u stecaj i da ce garancije biti ispostovane. No ono sto je sigurno jest da ce sada svaki zahtjev kupaca prema njima ici preko modema V.21 tj. 300 bit/s.

Gabre 04.11.2009. 22:39

joj kad se sjetim Raj computersa... :)

frendu tako konfu složili, i dan danas sve radi :)

Paske 05.11.2009. 00:01

Bilo kako bilo - žalosno je ovo sve gledati ....

Ve-Mil propao. HG Spot se drži na aparatima. Kak posluje Links nemam pojma, iskreno se nadam dobro ...

Buraz i ja probali dignuti web shop na noge, ali je ispalo mrtvorođenče unatoć trudu. Prije ljeta se prebacili na ( uvjetno rečeno ) lokalne poslovne subjekte. Prodaja klasičnog hardwarea, ali i papira, tonera, svega kaj im treba uz dostavu. Fino krenulo do ljeta ...

Onda BUM ! Odjednom nitko više ništa ne treba. Firme na sve načine pokušavaju spasiti kunu, toner zamjenski im je preskup, a kamoli tek original ! Kupnja novog hardwarea je ravna znastvenoj fantastici...

U isto vrijeme par ljudi preko mene kupuje konfiguracije. Vrijeme izrade ponuda željenih konfiguracija i potvrda kupaca - 48 sati. Kupci uplačuju željene konfe. 24 sata prođe dok novac sjedne na moj račun i tek sam onda 100% siguran da mogu kupiti komponente.

72 sata od kada su kupci odlučili što žele do naruđbe kod distributera ( za one koji neznaju- to su dobavljači za sve trgovine u HR i ima ih više ) pola komponenti NEMA ! Kao NEMA. Za večinu toga je vrijeme dobavljivosti između 14 dana i nikad. Nakon očaja, malko plača i čupanja kose - učinio sam jedino kaj sam mogo. Povratak novca nije dolazio u obzir jer dobar dio robe je več uplaćen kod nekih distributera. Iz vlastita džepa doplatim komponente za klasu bolje i isporučim kupcima kompove. Popušil na poslu, ali barem su ljudi dobili compove.

Zašto ovo pričam ?
Jer nisu samo maloprodaje u problemima. Maloprodaja vuče za sobom dostribciju, a oni vuku vanjske velike dobavljače koji njih snabdjevaju. Situacija je daleko gora nego što se čini. Uz rabate na mnoge komponente od 0% ( ne šalim se ) IT trgovina u HR je teškom g*vnima.

Gadno vrijeme za bilokoga u trgovini, pa tako i u IT.

Tomo 05.11.2009. 00:22

Bogami ovima iz linksa ide super. Denis kupio GTR R-34 neki limited edition. Sire se po Hrvatskoj...

Crash009 05.11.2009. 00:23

Citiraj:

Autor Paske (Post 1475223)

U isto vrijeme par ljudi preko mene kupuje konfiguracije. Vrijeme izrade ponuda željenih konfiguracija i potvrda kupaca - 48 sati. Kupci uplačuju željene konfe. 24 sata prođe dok novac sjedne na moj račun i tek sam onda 100% siguran da mogu kupiti komponente.

72 sata od kada su kupci odlučili što žele do naruđbe kod distributera ( za one koji neznaju- to su dobavljači za sve trgovine u HR i ima ih više ) pola komponenti NEMA ! Kao NEMA. Za večinu toga je vrijeme dobavljivosti između 14 dana i nikad. Nakon očaja, malko plača i čupanja kose - učinio sam jedino kaj sam mogo. Povratak novca nije dolazio u obzir jer dobar dio robe je več uplaćen kod nekih distributera. Iz vlastita džepa doplatim komponente za klasu bolje i isporučim kupcima kompove. Popušil na poslu, ali barem su ljudi dobili compove.

Zato kada radiš ponudu nemoj staviti da vrijedi 3 dana ako nisi siguran da će komponente biti raspoložive kod dilera sljedećih 3 dana.

Isto tako to je mana svih malih IT firmi, nema lagera, inaće sam zaposlen u jednoj isto takvoj, no s obzirom na mentalitet i sitaciju u drzavi jos to oke ide (Celeron 430, 1Gb rama kompovi) se prodaju kao ludi.

Dakle ako ideš u svoj biznis, ne vrijedi ti ništa bez nekog kapitala da možeš imati komponente za par različitih konfi uvijek na lageru, a ne ovisiti o Microline-u i MSAN-u koji nikad nemaju ono šta ti treba, ili bude ona stara dolazi sljedeći tjedan pa dođe za mjesec dana ako imaš sreće.

FitzTN 05.11.2009. 00:25

Kakav sad forcebook, pa to je HG Spotov kvazi brand, a ne Ve-Milov?

trouble 05.11.2009. 00:43

Citiraj:

Autor Paske (Post 1475223)

E moj Paske josh ce ispast da nam je dobro bilo di smo bili radili ;)

U mom poslu,ak se sjecas koji je,isto sadrzi elemente trgovine i računala,trenutno je čađavno...da vidiš ko sve nema para pao bi u nesvjest.....držim se još kak tak a novce utjerujem puškomitraljezom :D

syss 05.11.2009. 09:50

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 1475242)
Kakav sad forcebook, pa to je HG Spotov kvazi brand, a ne Ve-Milov?

nema veze, već i hgspotu predviđamo uspjeh :D

coconut 05.11.2009. 10:39

Po webu, na raspolaganju imaju čak 8 grafa i 9 lapova. Impresivno na što se svela jedna od najjačih IT firmi u HR.

V.I.P 05.11.2009. 13:39

cek ..na kraju,jel vemil propao ili?? ja sam tek sad vidio da imam ocz memoriju iz vemila, ako propadne jel sam i ja popusio ili?

Apacer ft Bozja 05.11.2009. 13:51

Citiraj:

Autor V.I.P (Post 1475644)
cek ..na kraju,jel vemil propao ili?? ja sam tek sad vidio da imam ocz memoriju iz vemila, ako propadne jel sam i ja popusio ili?

Jos se nista nezna :)
Ali ja znam da ja imam garanciju na misa i graficku tamo, i to jos minimalno godinu i pol-dve, pa ce biti vrlo zajebano ako vise ne rade :/

Amepshi 05.11.2009. 13:54

Citiraj:

ve-mil je nesto koketirao sa OCZ-om. U principu nisi i jesi popusio s OCZ - nisi zato jer ako RAM rikne saljes direkt njima i ako nemaju taj model vise salju bolji model koji imaju. Lose je to sto ti placas postarinu kada saljes RAM module.

bego2 05.11.2009. 15:17

zovem vec 4 dana servis u vezi diska što je na garanciji kod njih, javljala mi se centrala i tip svaki dan veli kak ih nema i da nazovem sutra da će sigurno bit tamo, danas zove par puta, samo zvoni, nitko se ne javlja...po stranici nemaju ni jednog diska za zamjenu...da kontaktiram seagate? :D

coconut 05.11.2009. 15:19

Kontaktiraj Inspektorat.

bego2 05.11.2009. 15:22

koga? :D

V.I.P 05.11.2009. 16:18

Citiraj:

Autor Amepshi (Post 1475658)
ve-mil je nesto koketirao sa OCZ-om. U principu nisi i jesi popusio s OCZ - nisi zato jer ako RAM rikne saljes direkt njima i ako nemaju taj model vise salju bolji model koji imaju. Lose je to sto ti placas postarinu kada saljes RAM module.

RAM saljem kome direkt?? i btw.jesi siguran da je tako? ako je tako to mi cak i nebi bio problem sto se tice placanja postarine u slucaju da dojde do crkavanja :)

agm7007 05.11.2009. 17:22

Citiraj:

Ja imam napajanje (još 1god), proc i memoriju (2god), s tim da u zadnje vrijeme i imam nekad problema sa bootanjem sistema i sumnjam na napajanje (Forton Zen), ali ga zasad ne mislim nositi na reklamaciju. Samo mi još fali trakavica s tim da ga odnesem i onda propadnu, pa se natezati s njima oko povrata... Zato se nadam da će se ipak uspjeti oporaviti i opstati, barem još godinu, dvije kolko meni traju garancije. :fiju:

coconut 05.11.2009. 17:45

@bego2
Njih
DI

@vip
Stvari za reklamaciju se uvijek šalju prodavaču jer je on u ugovoru sa generalnim zastupnikom tako dogovorio. U nekim slučajevima su ljudi slali direktno zastupniku da bi skratili proceduru i nije bilo problema. Na garantnom listu ti mora pisati tko je uvoznik tako da nemaš beda i ako vemulj propadne (sumnjam da će do toga doći).

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:43.