PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 7 - problemi, troubleshooting (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=160055)

Vuco 31.10.2009. 23:51

Citiraj:

Autor Uber Gosu (Post 1471405)
The KMPlayer uredno nece da radi, 32bita, 3 verzije. :chears:
Fontovi su katastrofa, koda monitor nije na nativnoj, a ovaj WMCenter je koma i užas.

Ljepo izgleda, driver uglavnom rade (ovim logitecha) i Google Chrome mi ode na 100CPU obje jezgre sa upaljenim index.hr :no2drug:

KMplayer 2.9.4.1435 build radi (a radio mi je i stariji), fontovi su ti možda takvi jer nisi naviknut na ClearType (meni je s njim puno bolje), WMCentar ne moraš koristiti ako ne trebaš :) (ili kupi verziju 7-ice bez njega). Ima drugih programa koji rade slično, a izgledaju i vrte se puno bolje.

Google Chrome i index.hr rade normalno. :stoopid:

Win 7 x86 (32bit) kod mene.

Enter Sandman 01.11.2009. 00:08

kod mene sve šljaka, samo klik na duplicate i slika je ok na lcd-u

Uber Gosu 01.11.2009. 10:09

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1471629)
KMplayer 2.9.4.1435 build radi (a radio mi je i stariji), fontovi su ti možda takvi jer nisi naviknut na ClearType (meni je s njim puno bolje), WMCentar ne moraš koristiti ako ne trebaš :) (ili kupi verziju 7-ice bez njega). Ima drugih programa koji rade slično, a izgledaju i vrte se puno bolje.

Google Chrome i index.hr rade normalno. :stoopid:

Win 7 x86 (32bit) kod mene.

Rijesio sam fontove, a ovo sa indexom sam otkrio u cemu je stvar, gore desno je samsung reklama koja jede CPU, krajnje neoptimizirani flash sa hires grafikama na High quality, amaterizam teški.:chears:

KM javi gresku kod startanja ali dalje radi OO.

ONeill 01.11.2009. 17:21

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 1471520)
Što to znači u redu?

Nema nikakvih crta koje si ti spomenuo, niti ikakvih drugih smetnji.
Spojeno chinhc kablom.

Veki-os 01.11.2009. 20:54

A ono najvažnije,na koliko Hz??

-POP- 02.11.2009. 00:35

http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=2184
Kakva je situacija sa W7?! Ovo sa 25hz vidim i dalje pravi probleme

walbandon 02.11.2009. 01:37

Citiraj:

Autor walbandon (Post 1470848)
imam jedan komp, unutra je grafa 8600 gt, dok su driveri za noname grafu ili osnovni koje inst win7 sve je ok...kad idem staviti drivere nove od grafe, znaci sa stranice od nvidije, bilo za win 7 bilo za vistu, dodje mi crn ekran, jednostavno nema slike...restartam komp na dugme, ponudi mi kako cu bootati, i ako odaberem safe mode, digne normalno, kad vratim na stari drier, i na normalnom bootu mi da sliku...al, nista od igranja igrica sa tim defaultnim driverom...any idea? win 7 ultimate 32 ... monitor je psojen preko adaptera dvi - vga, isprobano sa 2 adaptera i na 2 monitora...

bump

edit...nadam se da se nece nac netko i ljutiti jer sam napisao bump....hvala

Veki-os 02.11.2009. 01:40

Citiraj:

Autor walbandon (Post 1472323)
bump

edit...nadam se da se nece nac netko i ljutiti jer sam napisao bump....hvala

Jesi probao prvo u Device menageru deinstalirati te default drivere?

LAcy 02.11.2009. 08:36

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 1471215)
Kako je vama stanje s TV-out-om?Kod mene je max 25hz i ne nudi 50hz uopče.Imam CRT i kad gledam film budu neke crte po sredini ekrana.Vidim puno ljudi na netu ima taj problem a nigdje rješenja?

Citiraj:

Autor A.J. (Post 1471235)
i meni daje samo 25i.... ne znam sta mu znaci taj i

Ako koristite PAL onda je 25Hz interlaced (to je taj "i") normalno jer se prikazuje 50 poluslika u sekundi ili 25 punih. Pisci drivera su se očigledno odlučili iskazati broj punih slika.
Problem sa crtama bih tražio na drugom mjestu. Ako na drugom OS-u radi normalno, očigledno je problem u driverima. U protivnom može biti u načinu spajanja sa tv-om.

Citiraj:

The PAL colour system is usually used with a video format that has 625 lines per frame (576 visible lines, 582 for System I, the rest being used for other information such as sync data and captioning) and a refresh rate of 50 interlaced fields per second (i.e. 25 full frames per second)

veva 02.11.2009. 18:05

imam na desktopu par word/excel file-ova, i skužio sam da svaki put kad ih editiram pa save-am, ti file-ovi se automatski prebace u gornji lijevi ugao ekrana (ili na prvu sijedeći slobodnu poziciju prema dolje ako tamo već jesu neke ikone ili file-ovi) pa ih moram stalno vraćati gdje želim da stoje...
a da ne pričam da bi ga mogao slučajno obrisati ako zaboravim da bi mogao biti tamo kad se izgubi u hrpi drugih file-ova koje sam skinuo sa neta (po defaultu sve skidam na desktop)

ima ko pojma kak da to promjenim, da mi taj file ostaje na istom mjestu na desktopu i nakon što ga save-am

The Comedian 02.11.2009. 19:20

Citiraj:

Autor veva (Post 1472865)
imam na desktopu par word/excel file-ova, i skužio sam da svaki put kad ih editiram pa save-am, ti file-ovi se automatski prebace u gornji lijevi ugao ekrana (ili na prvu sijedeći slobodnu poziciju prema dolje ako tamo već jesu neke ikone ili file-ovi) pa ih moram stalno vraćati gdje želim da stoje...
a da ne pričam da bi ga mogao slučajno obrisati ako zaboravim da bi mogao biti tamo kad se izgubi u hrpi drugih file-ova koje sam skinuo sa neta (po defaultu sve skidam na desktop)

ima ko pojma kak da to promjenim, da mi taj file ostaje na istom mjestu na desktopu i nakon što ga save-am

iskljuci Auto arrange icons, ak ti je ukljucen
desni klik na desktop pa na View

i zast stavljas dokumente na desktop?? ak bas moras imat ih da su ti uvijek tu pri ruci, onda ih stavi na sigurno (u my documents npr) pa napravi shortcut na desktop

win32 02.11.2009. 19:50

Imam vec neko vrijeme problem sa update-om.
Svaki mi update Win7 uredno skida, ali nema sanse da skinem KB974431.
Probao cak i rucno skinit i instalirat no nema sanse da ga instaliram...uvijek sve skine i na kraju kada restarta komp pise lijepo failed i vrati nazad sve postavke.ž
Win7 7600.16385, 64bit. Uredno svaki update raden te sve radi kako treba osim sto mi ovaj update ne zeli skinuti nikako.

The Comedian 02.11.2009. 19:59

Citiraj:

Autor win32 (Post 1472971)
Imam vec neko vrijeme problem sa update-om.
Svaki mi update Win7 uredno skida, ali nema sanse da skinem KB974431.
Probao cak i rucno skinit i instalirat no nema sanse da ga instaliram...uvijek sve skine i na kraju kada restarta komp pise lijepo failed i vrati nazad sve postavke.ž
Win7 7600.16385, 64bit. Uredno svaki update raden te sve radi kako treba osim sto mi ovaj update ne zeli skinuti nikako.

probaj ovo

veva 02.11.2009. 20:48

Citiraj:

Autor The Comedian (Post 1472934)
iskljuci Auto arrange icons, ak ti je ukljucen
desni klik na desktop pa na View

i zast stavljas dokumente na desktop?? ak bas moras imat ih da su ti uvijek tu pri ruci, onda ih stavi na sigurno (u my documents npr) pa napravi shortcut na desktop

auto arrange icons mi je isključen, to mi je prvo palo na pamet ali očito nije u tome problem... al stvarno živcira da mi ga svaki put prebaci gore lijevo

I imam nekoliko dokumenata na desktopu, znam da to nije baš najbolje ali mi je praktično, imam i backup na drugoj particiji, iako bi mogao složiti shortcute kak predlažeš...

walbandon 02.11.2009. 20:57

Citiraj:

Autor Veki-os (Post 1472324)
Jesi probao prvo u Device menageru deinstalirati te default drivere?

pokusat cu cim dodjem doma, znaci da prvo deinstaliram graficku, i onda da probam orig drivere...iskreno, ne sjecam se vise jesam li bas tim redoslijedom probao, jer sam se bio uzvrtio na sve strane..
thnx...javim kako bude

The Comedian 02.11.2009. 21:02

Citiraj:

Autor veva (Post 1473025)
auto arrange icons mi je isključen, to mi je prvo palo na pamet ali očito nije u tome problem... al stvarno živcira da mi ga svaki put prebaci gore lijevo

I imam nekoliko dokumenata na desktopu, znam da to nije baš najbolje ali mi je praktično, imam i backup na drugoj particiji, iako bi mogao složiti shortcute kak predlažeš...

hmm, cudno onda
de mi reci, da li mozda koristis office 2003? jer u tom bi mogao bit problem

veva 02.11.2009. 21:05

da, office 2003 lite

The Comedian 02.11.2009. 21:08

Citiraj:

Autor veva (Post 1473057)
da, office 2003 lite

cini mi se da je rjesenje tvog problema office 2007 ;)
siguran sam da ce radit kako treba
:chears:

veva 02.11.2009. 21:19

nikad mi nebi palo na pamet da je problem u verziji office-a... prije sam koristio xp pa je uvjek sve štimalo. instalirao sam jednom 2007 i nije mi se svidio onaj potpuno drukčiji vizualni izgled, teško mi se bilo snaći gdje je što, navika je navika, a pročitao sam da nema opcije da se 2007 složi da izgleda kao xp ili 2003... a s obzirom da za ove osnovne stvari koje meni trebaju mi je ok bilo koji office sam odlučio ostati na ovom starom na koji sam naviknut...

hvala na odgovoru

The Comedian 02.11.2009. 21:32

Citiraj:

Autor veva (Post 1473080)
nikad mi nebi palo na pamet da je problem u verziji office-a... prije sam koristio xp pa je uvjek sve štimalo. instalirao sam jednom 2007 i nije mi se svidio onaj potpuno drukčiji vizualni izgled, teško mi se bilo snaći gdje je što, navika je navika, a pročitao sam da nema opcije da se 2007 složi da izgleda kao xp ili 2003... a s obzirom da za ove osnovne stvari koje meni trebaju mi je ok bilo koji office sam odlučio ostati na ovom starom na koji sam naviknut...

hvala na odgovoru

nema problema
samo bih jos htio napomenuti, ako se ipak odlucis prebacit na office 2007, morao bi prebaciti sve dokumente (barem one na desktopu) u novi format, znaci docx i sl., jer promjena ne bi znacila nist ako ostane .doc
bas u tom je i problem

a sto se tice navike, ak ti smeta onaj ribbon u 2007, uvijek mos stavit classic menus and toolbars dodatak
http://www.addintools.com/english/menuoffice/

veva 02.11.2009. 21:47

a kako prebaciti .doc dokumente u .docx? pretpostavljam da office 2007 prepoznaje .doc dokumente pa mi nije jasno zašto bi trebalo prebaciti sve dokumente u novi format... za 2003 sam skinuo onaj compatability pack da mogu otvarati .docx dokumente

ovaj classic menus and toolbars dodatak je super stvar, baš sam tak nešto tražio ali nisam uspio naći... jedino kaj vidim da je ovo samo free trial, šteta da ne postoji nešto slično a da je besplatno

win32 02.11.2009. 21:50

Citiraj:

Autor The Comedian (Post 1472978)
probaj ovo

"scannow is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file"

:stoopid:

The Comedian 02.11.2009. 21:57

Citiraj:

Autor win32 (Post 1473115)
"scannow is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file"

:stoopid:

a sta kaze kad upises sfc /scannow

walbandon 03.11.2009. 13:38

Citiraj:

Autor walbandon (Post 1473047)
pokusat cu cim dodjem doma, znaci da prvo deinstaliram graficku, i onda da probam orig drivere...iskreno, ne sjecam se vise jesam li bas tim redoslijedom probao, jer sam se bio uzvrtio na sve strane..
thnx...javim kako bude

u safe modu probao uninst i ponudilo mi da obrise soft i drivere...i onda sam nasao beta driver bas za tu graficku, , 27.10. izbacili ...
i sad radi... u principu...ne znam sto je tocno pomoglo..ali, sljaka...

edit...blah...odustajem..pokrenuo igricu zagasio komp i onda opet na isto...pas masters...odustajem...ide xp gore

Veki-os 03.11.2009. 16:15

Citiraj:

Autor LAcy (Post 1472368)
Ako koristite PAL onda je 25Hz interlaced (to je taj "i") normalno jer se prikazuje 50 poluslika u sekundi ili 25 punih. Pisci drivera su se očigledno odlučili iskazati broj punih slika.
Problem sa crtama bih tražio na drugom mjestu. Ako na drugom OS-u radi normalno, očigledno je problem u driverima. U protivnom može biti u načinu spajanja sa tv-om.

Ok.hvala.

Ali sada imam novi problem,CoD 2 mi je sav zamučen,i u meniu i u igri
Sve je bilo ok,nisam mjenjao postavke ni drivere i najednom je ovakava slika,na XP-u je naravno normalna slika,igra je na E particiji,ista i za W7 i za XP.
Izgleda sa smo opet dobili poluproizvod od MS-a i da opet ništa od sustava dok ne uzađe prvi SP.

win32 03.11.2009. 19:24

Citiraj:

Autor The Comedian (Post 1473129)
a sta kaze kad upises sfc /scannow

Sada skenira :goood:

win32 03.11.2009. 20:29

Opet nece taj update, a skenira ono i nakon toga sam morao opet regat Win. :hitthewal:

The Comedian 03.11.2009. 21:05

Citiraj:

Autor win32 (Post 1474011)
Opet nece taj update, a skenira ono i nakon toga sam morao opet regat Win. :hitthewal:

probaj skenirat ponovo, a onda odma poslije toga instaliraj windows updater program
evo link za x86 ili ako imas x64

Ecips Dlo 03.11.2009. 21:42

Citiraj:

Autor akion (Post 1465461)
http://slike.hr/slike-male/7/7_c0d5a.jpg
zna li netko zasto mi se ovo pojavljuje pri pokusaju instalacije 7-ice??..

nemoguce da nitko nezna:stoopid:

The Comedian 03.11.2009. 21:57

Citiraj:

Autor akion (Post 1474076)
nemoguce da nitko nezna:stoopid:

de malo vise detelja
na koji tocno nacin instaliras sedmicu (da li mozda iz win xp?), na kojem koraku ti se to prikaze...
i ne bi bilo lose da ispunis 'Moj komp' u profilu, da se vidi sto imas

Ecips Dlo 03.11.2009. 22:13

instaliram sa destkop-a tj pokrecem direktno setup....pokusavam instalirati sa hasta la viste....pokaze mi se nakon 2-3 seku. nakon pritiskanja na install....

nino_zg 03.11.2009. 22:45

Problemi

Instalirao sam Win 7 Ultimate 64bit i muči me digitalna TV kartica. Nemogu ju nikako pronaći i instalirati. Drivere sam skinuo i instalirao ali i dalje mi ju komp ne prepoznaje. Radi se o DVB-T TerraTec Cinergy HT PCI kartici... Ista kartica m je normalno radila godinu i pol dana na XP-u Pro SP3.
Također imam problema i sa prikazom na TV-u. U modu Exstend this displays rezolucija na TV-u mi je normalna ali kad prebacim na mod Duplicate these displays (koji i želim koristiti) slika na TV-u mi izgleda kao da je 4:3 format. Instalirao sam također zadnje drivere ali nikako da dobijem mogućnost da mi na monitoru i TV budu različite rezolucije. TV je SHARP LCD 82cm, a grafička je ATI Radeon 3870 512 RAM GDDR3.

Unaprijed hvala.

The Comedian 03.11.2009. 23:12

Citiraj:

Autor akion (Post 1474125)
instaliram sa destkop-a tj pokrecem direktno setup....pokusavam instalirati sa hasta la viste....pokaze mi se nakon 2-3 seku. nakon pritiskanja na install....

aha, zelis napravit upgrade sa viste
ok, ajd prvo odi na Check compatibility online, prije neg stisnes Install now
mozda ima neki problemcic, tipa nemas dovoljno mjesta na hardu ili slicno

spawn 03.11.2009. 23:22

Jel imao netko problem sa instaliranjem win7 na laptop sa NVIDIA mcp77mh chipsetom? Radi se o msi laptopu,ali probao staviti i drivere od acera sa istim chipsetom ali opet isto. Nista se ne desava kad zavrsi instalaciju i nema sanse da prepozna nvidiju 9200m grafu.

Ecips Dlo 03.11.2009. 23:46

Citiraj:

Autor The Comedian (Post 1474195)
aha, zelis napravit upgrade sa viste
ok, ajd prvo odi na Check compatibility online, prije neg stisnes Install now
mozda ima neki problemcic, tipa nemas dovoljno mjesta na hardu ili slicno

ako 400gb nije dovoljno onda necu instalirati 7....sve mi je u redu samo mi se javlja ta greska:hitthewal:

The Comedian 04.11.2009. 00:04

Citiraj:

Autor akion (Post 1474229)
ako 400gb nije dovoljno onda necu instalirati 7....sve mi je u redu samo mi se javlja ta greska:hitthewal:

ok, pod mjesto na hardu sam mislio - slobodno mjesto na sistemskoj particiji
evo ovdje imas 2 rjesenja za taj problem pa isprobaj

Brown Acid 04.11.2009. 14:39

Imam jedan problem s Win7

Comp:
Pentium 4 2.8Ghz
Abit IC7
2 gige DDR-a
SATA Raptor na kontroleru od matične

Neime instalacija prođe bez bada, tijekom instalacije nađe mrežu, sve se ok podesi, no nakon restarta se jednostavno sustav ne podiže..ne prolazi dalje od dos-a, samo se resetira..jel imao tko sličan problem?

Da napomenem, mašina je u potpunosti ispravna. Windowsi su isprobani na dvije različite mašine i rade bez problema.

de sign 05.11.2009. 12:59

Win Explorer auto refresh isključen!?

Isključilo mi se automatsko refreshanje u windows exploreru i sad sam LUUD!!
Kad god kreiram neki dokument moram stisnut F5 da se pojavi, isto tako vrijedi i za brisanje.
:wtf2:

Zna li tko što o tome?

babac 05.11.2009. 17:18

Bok!

Imam pitanje. Da li se kod vas javlja nekad "windows explorer stops working". Pitam jer se meni javlja taj problem ćesto. Imao sam i 7100RC i mislio sam da je u njima problem ali očito nije...

dešava se u slučajima kad recimo kliknem desnu tipku misa na smeću da ga ispraznim, nekad na copy/paste i takve banalnosti. Stvarno mi nije jasno ovo... Pomoć molim! :)

edit: koristim novi q8400, hd 4850 i gygabytovu ep45-ud3r ploču. sve pic pic

BlackDwarf 05.11.2009. 18:37

Kada se logiram na desktopu mi se pojavi on screen keyboard.
Kako da je maknem da mi se svaki put ne pali?
Za sada mi nije potrebna. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:46.