![]() |
Nesto je poslo krivo-pokrenuo sam firmware i kad sam restarto windowse,uopce ne pokazuje disk kak spada nego pokazuje da ima samo 32 mb.Disk se vidi u device manageru i detectdrive od seagate.Ima ko ideju zbog cega pokazuje samo 32 mb?
|
Citiraj:
Skini SeaTools pa pomoću njega pokušaj staviti maksimalan kapacitet. |
Kak tocno da to napravim?Kolko vidim sea tools ima samo nekakve testove i nista drugo.Aha vidim da trebam skinuti verziju za dos.
|
Citiraj:
Seatools for DOS tutorial Ovdje možeš pogledati što trebaš raditi. Znači ono Set Capacity to Max. |
http://thumbnails10.imagebam.com/257...7325784324.gif
Eto usao sam u sea toolse i stavio set native to MAX.No nesto cudno je sad: u disk managment vidim 4 particije sa 1.5 tb ukupno kapaciteta kad ono disk ima samo 1 tb.Pogledaj sliku gore da vidis.Sto sljedece? A ustvari izgleda da su zmijesala prijasnja i nova particija,dok sam zbriso tu staru particiju nestala je i sad je opet 1 tb full size. Samo glupo sto se treba ponovno formatirati a bilo 200 gb raznih podataka na tome. |
Ne vjerujem, upravio mi uginuo seagate-maxtor 500GB 11. :(
Sve instalacije igara su mi bile gore....:( Edit: Sada opet "malo" radi.... :D |
Citiraj:
|
Jedno pitanjce, radi se o 320as 500gb, stavljen gore sd1a, no evo danas windowsi ga upravo ne vide, restarto uso u bios tamo ga ima, vratio se u win i sve sljaka? Zanima me dal je to neka predispozicija da bu prducno ili vista ... po tavanu!
|
Citiraj:
Kako da ga reklamiram, poslat ce me vkurac :D i reć da smanjim dozu. |
Citiraj:
Uostalom reklamiraj ga....ne spominji bilo kakva cackanja sa firmwerom i mozda prode :D sto smo na kraju zakljucili, jeli bolje cekati sa original firmverom da (mozda) umre ili flashnuti s novim i opet imati problema? sa svojim diskom nisam imao problema u dosadasnjih 8 mjeseci koliko ga imam. |
uf nakon ovog ne zelim ni pokusavati flashati bios :)
rade ce sluziti kao backup nekih nevaznih podataka koje se lako nadoknade, pa ako/kad koji od njih vrisne ide na reklamaciju, za sada oba 2 rade ok |
hm, ja imam baš taj falšani diski od lani 5. mjesec - za sad radi dobro, temp stabilnih 35°, napunjen je 90%, komp se gasi skoro svaki dan...jel da očekujem "santu leda" pa da počnem odmah podatke spašavati sa "čamcima za spašavanje" (imam ih dovoljno za sve podatke) il da samo napravim upgrade firmwarea???:no2drug:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo s vaznim podacima i diskom... Ne mogu se sjetiti pouzdanijeg medija od diska. |
Citiraj:
možda CD/DVD??? jer imam neke CDe iz 80tih i početka 90tih - nikakvih problema!!! nisam ni čuo da je CD/DVD sam-od-sebe prdno!!! dok sa HDDom nikad ne znaš...:fiju: |
Upisi "cyclic redundancy check error" u svemoguci Google... imas i link u sigu ;)
|
Citiraj:
Bitni podaci se nikad ne cuvaju na jednom mediju ni na jednom mjestu. Jedino je pitanje koliko cijenis vlastito vrijeme. Onda ces vidjeti da u kombinaciji pouzdanost / kapacitet / cijena HDD nema konkurenta. |
CD/DVD i pouzdanost uglavnom ne mogu biti u istoj rečenici. Imam i ja CD-a starih desetak godina koji rade, a imam i backupova na CDima od prije dvije-tri godine koje nemogu koristiti...
Kolko god diskovi bili manjkavi, još uvijek su idealan izbor za backup |
Opa vidim da se ova tema i na PCE forumu prosirila :D, neznam jesam pogrijesio sto ovo ovdje postam, mozda je postano u nekoj od ovih 9 stranica no ja nisam pronasao, pa evo da bude sve na jednom mjestu (ako je vec postano, ispricavam se i moze slobodno delete posta)... Ovo je C/P jednog maila koji mi je dosao...
Ja nisam autor ovog gore posta sa news-a te sam iz razloga privatnosti sakrio mail adresu tog korisnika. Nadam se da je sada razjasnjen dio situacije, dogodilo se i IBM-u XD, svi infected diskovi su jedno vrijeme bili povuceni sa trzista tj. nije ih se vise isporucivalo... Ja sam za svoj kucni fileserver kupio 2 seagate od 500 gb, no radi se o 7200.12 seriji, jos ih nisam stavio u funkciju pa neznam kako rade :D, ali prosli su S/N check bez problema te su izasli nakon ovog kaosa tako da mislim da je taj dio rijesen... Ja im i dalje ostajem vjeran jer taman dok pridobim vjerodostojnost drugog branda moze mu se dogoditi sl. shit :D, mislim da si seagate nece dozvoliti da mu se ikad vise nesto ovakvo dogodi... |
@marko mislim da bi bilo bolje da to staviš u spoiler, malo mi se čini predugačko.
|
Ja sam tek danas vidio ovu temu i odem u everest i naravno, imam ST500320AS SD15 :D
iz vreće pičaka eto mi qrca. kupljen je pred godinu dana i nikada sa njim problema, ali ovo što sam ovdje pročitao, uteralo mi strah u kosti. |
Ja također tek sada vidio temu, a ST31000340AS sa dotičnim fw-om sam kupio prije mjesec dana, i to samo zato što nisam htio čekati tjedan dana na Samsungov koji trenutacno nije bio raspoloziv... :hitthewal:
|
A možda i preživi.
Molio bi korisnike diska ST500320AS SD15 da kažu jel mirno spavaju nakon upgradeanja firmwarea novoga i jel sve ok više-manje. |
Napravio update na dva diska i mirno spavam ko što san spava i prije.
Obiteljske slike su backupirane na laptop,disk na drugoj fizičkoj lokaciji i na dva dvd-a (doma i na poslu). Šta se tiče ostalog jel postoji nešto šta se ne može skinit s neta? :-) Tako da ne vidim razlog za nemiran san jer svaki disk može otlkazat |
Nekaj sam pročitao da Seagate snosi troškove povratka izgubljenih podataka, a da je najveći pomor diskova od 1TB
|
Evo upravo flešo taj terabajtni na SD1A i sve ok za sada, nikakav data loss, ali ni prije nisam primjetio neke znakove umiranja... A šta bude bude, nek se hebe...
|
Citiraj:
moj isto danas ide na flešovanje, zlu ne trebalo, ali ostaje u mom vlasništvu. ukoliko rikne, ide na ćebevanje (TM by Ubleha :D ) edit: Flashano i sve je proteklo u najboljem redu. nadam se da sada mogu biti bez brige, ali backupovi su napravljeni :D |
Ljudi, mi može ko poslat mail na koji ih trebam kontaktirat na PM
(imam ST3640330AS) da se ne moram registrirat tam na njihovom siteu. hvala |
Jucer navecer gledam ja Family guya koji je na 500GB (ST500320AS) disku koji je flashani (prije oko 2 tjedna) i najednom PUF sve je zastekalo na kojih 10sekundi.
Ono WTF sav zbunjeni... vidim da bs player nece citati dalje Family guya, baca error i pitam se pa kaj je bilo (prvo sam pomislil da se bs player srusil) i tak odem u my computer i imam kaj za videti... nestale su 2 particije tj taj disk od 500GB je postal David Copperfield :D :hitthewal: Restartal sam komp i onda je opet sve bilo uredu, samo cinilo mi se nekak da kod samog boota mu je duze trebalo da ga nade. |
jebote ja jučer kupi ST3640323AS SD13 i idem danas vidjeti šta kažete o njemu i imam šta vidjeti.Malo sam gledao ,da li se to odosi na samo na SD15 ili svi hdd u seriji 7200.11
|
Frend i ja upravo uspjeli vratiti u zivot krepani 500GB 7200.11 seagate disk. Radi ko urica i svi podaci ostali. Bravo mi !!!:chears:
|
otkrij kako nemoj držati u sebi zabolit će te
|
pa apdejt firmvera, kaj drugo?
|
Citiraj:
|
Disk je bio ST3500320AS kupljen prije par mjeseci, na njemu su bili windowsi i brdo podataka.
Problem je bio BSY or CC errors aka BUSY. Napravili postupak nakon sto je disk spojen na HyperTerminal prema ovom linku sa foruma: http://www.msfn.org/board/index.php?...0&#entry828180 http://www.msfn.org/board/index.php?...6&#entry832876 ali smo koristili kabel CU-42 od nokie za spajanje TX i RX na pc preku USB-a. Kabel je opisan na ovom linku: http://www.msfn.org/board/index.php?...=128807&st=769 Osim TX i RX sa nokia kabla, treba spojiti i GND na treci pin (pin se nalazi na disku ako gledate sliku odma lijevo od TX Code:
GND TX RX Dok smo isprobavali skinuli smo cijelu PCB sa diska, spojili 2 žice na pinove prema uputam na shemi i kada se starta HyperTerminal dobili gomilu smeća na ekranu.Dalje čitajući vidjeli da se spominje i taj 3 GND pin, spojili njega isto i napokon dobili famozni F3 T> prompt nakon pritiska CTRL+Z. Unijeli kodove za spin down, izvadili papiric koji je drzao kontakte od motora, nastavili sa kodovima i sve je prošlo ok. Kada je postupak bio gotov, ugasili hard disk, bootali Seagate firmware CD-ROM sa njihovog site-a, napravili firmaware update na SD1A. Važno je da kada je gotov firmware update, UGASITE KOMPLETNO RAČUNALO, tj izvadite kabel iz struje, pričekate malo i ponovno sve startate. Računalo je prepoznalo ponovno disk i novu verziju firmware-a. Svi podaci su ostali na njemu. Eto to je to, u principu sve što vam treba je na tom forumu, dobro sve pročitati i ne bi smjelo biti problema. |
jedan hard mi je prducnuo prosli tjedan, i dobio sam novi, i sad skuzim da mi je i drugi ista revizija. šta da radim, da se molim da se i njemu ne dogodi isto što i prethodniku ili da updateam sam verziju firmwarea? može neka pomoć kako to učiniti?
|
Citiraj:
Da, da. Nitko sretniji od mene kad smo to uspjeli. :D Zbilja si me spasio :care:, bome smo se i namucili. |
Uf
http://www.imagesforme.com/out.php/t368136_Discs.png 3 Particije na seagateu .11 sa SD15 i sve su gotovo pune (crvene se), na njemu Win#1 i svi vazni podaci. Cini se da cu ja ostat vjeran dosadašnjem WDu:goood: Ako amabas svi u kvartu imaju samo WDove zast bi ja bio iznimka:respekt: btw. ako nije bilo... http://en.wikipedia.org/wiki/Seagate...7200.11_series |
Citiraj:
evo meni od prije 10min seagate 250gb 410as firmware 3.aaf nece bootati. ispusta cudne zvukove.cuje se nesto ko da zagrebe pa tihi bip....da li se to isto moze rijesiti vasim postupkom ili nema spasa? nije meni hard kao hard bitan opce nego fileovi na njemu...samo da se tih 200-tinjak gb da izvaditi van i ja sretan |
Kak stoji situacija sa 310AS modelima (250gb)?
Dal da se bacam u potragu za nekim novijim hardom? :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:29. |