![]() |
Do 500kn da podrzava quada i 4850.... i da quada bar mogu na 3,2 klokat s njom....... i da podrzava ballistice
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/search_re...=P35&sa=Search |
Najbolje bi bilo da mu je netko pokloni, kad je tako nabrijan na klokanje.
|
kakva je ploca asus commando u odnosu sa novijim plocama ? Ima li neke bitne razlike između chipseta ? Stvarno mi se sviđa kako jej napravljena. Kazu da je i dosta stabilna. SAda je poprilicno jeftina pa se mislim da uzmen nju. Nisan u mogucnosti kupit DFI maticnu, a one su mi nekako najocitiji izbor. U nedostatku dfi-a je li i commadno dobar ?
|
Onda neki osnovni P5Q model.
A commando je dobar ako ganjaš visoki fsb,i ako imaš tečnog azota,jer jedno bez drugog ne ide. Ono što tebe zanima je da je to relativno zastarjeli P965 chipset i da za tebe ima bolji izbor.Ili P5Q ili čekaj da dođe onaj DFi po 950kn ili si ga naruči iz hardveraja.Možda možeš i P5Q deluxe uzet,neznam koliko commando dođe sada? |
Commando dodje sada oko 950 kuna. Stvar je sta maticna mora bit iz linksa. Ova moja mi umire, a kupljena je u linksu pa ce mi je valjda zaminit. Ostale asusove ploce mi se nikako ne sviđaju jer imaju katastrofa layout, a i tribaju mi 3 pci solta.
|
ma uzmi novije nešto tipa P45, bilo kojeg proizvođača, ja sam bio u istoj dilemi i uzemo sam noviju
|
A što bi uopće onda išao na tehnološki inferiorniji chipset kada već imaš P35.
Jel imaju P5Q u linksu? EDIT: jel ide šta taj tvoj E8400 ili je za oganj? |
Bolje onda uzmi IX38 QuadGT, BIOS je super sredjen vec i ploca radi kao zvecarka. Evo i moj sadasnji Yorkfield joj se jako svidja :D
|
za x38 cu morat nadoplatit, a taj mi cihipset bas i ne triba. Uglavnom triba mi STABILNA maticna, sa stabilnim biosom, a ne ka ovaj abit sta sad iman da se pali svako deseti put. Uglavnom mi triba 10-ak usbova, 3 pci-a i mogucnost da klokne e4400 do 3.0.
Ova p5q izgleda ka smece - iman osjecaj da su uzeli komponente u saku bacili na plocu i samo zalemilik kako je palo. Jel' valja ista ova P5K Premium/WiFi-AP - izgleda da ima sve sta mi triba. Kakva su iskuskustva s njom? Edit: vidim da ta tvoja ima jbod raid, sta mi ne igra - pogonim raid 0. Znaci da definitivno ispada iz izbora ... |
Citiraj:
ide, ništa posebno, prosjek, samo ga nemam čim ohladit... U vezi ploče, moja preporuka za p5q dlx, ali ploča je nekako nježna:D, mora se imati znanja, ne samo nafrljit voltaže EDIT: da stvarno p5q vanilla izgleda ko krs, imas malo skuplju pro verziju sto se tice p5k premium mislim da ce ti Žile imat šta za reć u vezi nje, ako se ne varam on je imao |
Citiraj:
Nisam siguran na sto mislis kad pises da se pali svaki 10-ti put...plocu treba znati i podesiti u BIOS-u, ima ih hrpa takvu plocu kao ti ovdje i mislim da je IP35 series vec poprilicno sredjena ploca i platforma, jer ih Abit ne izdaje bas cesto i ne stanca modele kao neki. Mozda nisu neke turbo pilustine, ali da su nestabilne tu se nikako ne slazem. Ja sam svojevremeno E6300 gazio na IP35-E preko 3GHz i to sa minimalnim pojacavanjem napona i iako ploca ima te usrane dropove, nista ja nisam skuzio da je nestabilno ili sto vec o cemu se tu nasiroko i nadaleko razglaba kao nekom problemu. Da ne spominjem kako je napon sarao kod Preslera 945 na AW8 i opet je sajbao preko 4GHz za 24/7 rad... |
Ploca je dobra kad je ispravna. S ovom mojom nesto nije u redu. Nisan takav njub da neznan podesit bios ...
To "pali se svako 10i put" je karikirano. Nekad nece da se upali uopce - samo stoji ona pocetna slika, nekad je sve uredu. Nekad dobijem checksum error (baterija je dobra), nekad uopce nema slike (ni zvuka). Uglavnom, masu problema... I ne radi mi system fan 3pin utikac. |
A zasto ju ne reklamiras? Za te pare danas dobijes IX38.
|
Pa sutra iden - nisan ima auto ovih dana, a kuciste mi je "popularni" čiftek:hitthewal:
Aj dobro mozda bi i moka nadoplatit koju kunu za x38, ali stvarno neznan sta s tim dobijam i jos sta nijedna ploca nema 3 pci utora. Ovaj asus p5e3 mi je zanimljiv ako bi isa na x38. Jel' valja ista ? Inace, plocu san platia 1007 kuna - znaci da raspolazem tom cifrom (u najboljem slucaju). |
Može ti biti zanimljiv neznam koliko, kad bi na tu cifru morao pljunuti još love i za DDR3 memoriju.
|
Uff sorry nisan vidia
|
Uzmi neki GB sa P45 čipsetom (EP45 DS4) ili Asus P5Q-E, nije da tu ima neke velike mudrosti.
A s tim da nemaš potrebna 3 PCI utora, se jednostavno moraš pomiriti i smisliti neko drugo rješenje. |
TX razer. Posto si ti na ovom podrucju NAJ povest cu se za tvojim prijedlogom.
Jos me samo zanima ocu li moc prenit svoj raid 0 sa ich9r na ich10r chip - da ne izgubim podatke, naravno |
Citiraj:
|
ASUS P5PL2 soc 775 i dual core
imam ovu maticnu i htio sam uzeti dual core procesor..Jel bi radio na njoj bez problema E2220 2,4 Ghz..Kakv bi mi on bio za HD video? Trenutno imam P4 3,2 Ghz..
|
Citiraj:
Oko 550fsb mislim da sa svakom možeš očekivati što je i više nego dovoljno za izlete prosječnog usera.U ovoj stvari nebi puno razmišljao,ja bi išao na P45. Ali čini mi se da ne razmišljamo u pravom smjeru,prvo promjena SB-a zbog koje će izgubit podatke,što mislim da će i presudit u ovoj priči. Druga stvar je ta da RAID i OC ne idu baš zajedno,tako da mu eventualnih 550 ne znači apsolutno ništa. U tom slučaju,za tebe je P5K Premium sasvim korektan izbor. Mada nema tog RAID-a zbog kojeg ja nebi išao na P45 ;) |
Citiraj:
http://www.xtremesystems.org/FORUMS/...d.php?t=189437 Ja sam šaltao sa intela na microna te na sil3112r i sve bez greške.... U ovom slučaju ak ostaješ na tom procu koji imaš neće biti nikakvih problema što se tiče fsb i raida jer nevjerujem da češ ići preko 400mhz fsb |
Ja sam šaltao sa ICH7 na ICH8 pa nije prošlo slavno.
|
To je zato jer si prešao s 400mhz na 600mhz fsb :D šala...
|
ajmo preporuka naj najjeftinije socket775 ploče, sa integriranom grafuljom poželjno, na nju bih stavio onaj najjeftiniji celeron :)
bitno da radi, dodatni fičuri mi ne trebaju ni pod razno.. |
Vidio sam neku mATX EVGA na nvidija čipsetu u izlogu u HGSpot-u za nekih ~500kn. Ploča izgleda robusno.
|
ma kakvih božjih 500kn, a robustan izgled mi je bitan kad kupujem plug ili prikolicu za auto.. :)
nešto za 200 do 300kn me zanima, ne preko.. :) |
http://www.nabava.net/asus-p5l-vm-so...5g__4033_p.php
Slozio frendu, gore je E2200. Radi kao sat. Kao alternativu pogledaj ovu asrokicu http://www.nabava.net/asrock-conroe1...2__27834_p.php |
imam ovu prvu sa popisa
http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi radi ok, uzeo sam je jer su mi trebala 4pata uredjaja inace bi isao na drugu na listi na njoj je cel 430 i da se oc-at do 3,0 a na gigabajtici ide do 3,5 radi kao dl-kanta / kucni file server i to uspjesno radi vec 2-3 mjeseca 24/7 |
odnjeo sam komp u servis jer se nije htjeo bootat, i rekli mi da sam kratkospojio dva pina na maticnoj od socketa i da je izgorila maticna... poslije sam malo razmisljo i cudno mi je kak je onda radila cca 3 tjedna najnormalnije odkad je zadnji put stavljan procesor... al tu cu sutra pitat decke u servisu jer se nisam sjetio dok su me nazvali... dakle trazim najjeftiniju mogucu maticnu za konfu iz siga...
Hvala unaprijed! |
Pozdrav, molio bi pomoc oko kupnje maticne ploce, imam ove komoponente:
procesor: q6600 graficka: hd 3850 512 mb overclocked napajanje: chieftec 450 w ram: 3 x 1 gb hdd: 250 gb kuciste: univerzalno, ventilator sa strane. Quad bi overclockao na 3 Ghz, pa bi za to isto trebala neka maticne koja je dobra za clockanje, preporucite koju bi vi uzeli i dajte linkove maticnih od 700 - 900 kn (moze i 1000). Jos samo jedno pitanje da ne otvaram novu temu, je li sa ovim komponentama mogu clockat procesor a da ne moram mjenjati nesto tipa ventilatora... Hvala. |
Ovako iz glave, nesto iz P5K ili P5Q serije... ili kakav P35 ili P45 Điđabajt. Po potrebi si odmjeris opremljenost ploce...
|
Koristio bi za gaming i zahtjevnije programe za crtanje. To bi bilo to, sada ti reci svoje :)
|
DFI LAN PARTY DK X38-T2RB = 1099kn
Gigabyte EX38-DS4 = 1099kn možeš sve klokat sa stock kulerom (stock kuler = onaj što dolazi u kutiji s procesorom) Ako baš mora biti u budžetu onda Asus P5Q Pro = oko 900kn ili GIGABYTE EP45-DS3R = oko 850kn |
DDR3 matična do 1300 kn
Namjeravam uzeti novi komp, a pošto će DDR3 vjerojatno ubrzo postati standard, a ne bih želio za godinu dana mijenjati matičnu, mislim da je najbolje odmah uzeti neku koja podržava DDR3. Možete li mi preporučiti neku do navedene cijene (što manje naravno), X38 ili P45 (mislim da je P35 ipak prošlost), a da je dobra za clockanje?
Ja sam gledao pa sam našao ovo: ASUS P5E3, 775, Intel X38, ICH9R, BUS 1600 MHz, DDR3 – 1.129 kn. ASUS P5Q3 DELUXE/WIFI-AP, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz -1392 kn (malo preko limita) Ima li koja Gigabyte-ova? Hvala! |
DDR3 po svemu sudeći neće postati standard još dosta vremena. A dok mu padne cijena na razinu današnjeg DDR2, tvoja konfa će biti za rashod pa ti toplo savjetujem da zaboraviš na to i uzmeš ploču sa DDR2.
Gigabyte ploče sa podrškom za DDR2 i DDR3 imaju u imenu slovo "C" npr. P35C-DS3R. |
ja imam p35c samo pazi jer ima samo dva ddr3 utora koja podrzavaju max 4gb rama dok ddr2 ima 4 komada i ide do 8gb rama
a to da je x38 nesto bolja od p35 nebi se kladio :P pitaj vlasnike za bugove .... dok sam ja na ovoj p35c s mojim procom dohvatio fsb 500 |
Citiraj:
1. Sad namjeravam stavit 4GB memorije. Ako ubuduće budem nadograđivao komp, kolike bi razlike u performansama dobio sa još 4GB DDR2 (ili eventualno clockanjem ovih postojećih)? Hoće li to bit isplativo ukoliko dođe DDR3? 2. Čitam na forumu da je best buy memorija trenutno 4x1GB Kingmax, 1066 MHz. Ja sam htio staviti 2x2GB, ali takvog Kingmaxa nema. Je li ova 4x1 kombinacija sporija? Htio bih uštedjeti tih 60-70 kn na memoriji (i uzet neki vent za to), ali ne znam hoću li zato izgubiti na performansama? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:46. |