![]() |
Citiraj:
Spamere inače moraš prijavit Toru:) |
Citiraj:
sto si ga poslao na godisnji da se vec nije oglasio ? :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nego za gluposti tipa upgrade foruma... :D:D |
vratimo se onda na topic jer mirisem admina iza ugla...heh...
Nisam siguran da li je postovani forum vidio slijedeci link: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=972503 tu se objasnjava zasto vecina mkv-a ne radi na akceleraciji i kako to "popraviti"...ako vam se da ispocetka prekodiravati mkv...nisam siguran da zelim na to trositit dragocjene dane...kad dodje BluRay drive, ocekujem da ce PowerDVD pruziti akceleraciju za to, a izbjegavat cu 1080p mkv clipove od 40mbps (samsung demo anyone) sto je i maximalni bitrate prema BluRay standardu i zaista je besmislen u praksi...Bluray filmovi obicno idu na 18 - 20mbps... |
Citiraj:
I ATI i Nevidia daju podršku kaj se tiče hardware akceleracije samo za BR i HD DVD, Matroska se bogme nigdje ne spominje... |
kad se matroska povezuje uglavnom s piratlukom...btw, kriva informacija, gore navedeni postupak ne prekodirava video, samo mijenja neke flagove...
|
Citiraj:
|
probao sam ipak gore navedeni recept: radi samo sa 720p mkv-ima, ali radi, proc 0-2%...
|
|
To netko uvalio receiver u kućište od Icy Boxa? :D
|
Pogledaj malo bolje-stvar ne izgleda loše:)
Chipset-Sigma Designs SMP8635 Baš čudno da su oni prvi uletili:D |
Ne zanima me više ništa, radi mi sve glatko, čak i taj Samsungov klip, a UVD će malo pričekati. :)
|
Citiraj:
|
lol i pwned istovremeno :D
oke se čini uređaj totalno, e sad da li će to raditi flawless sa svakom matroskom koju mu baciš je drugo pitanje. |
Danas me Agent no. 47 naljutija jako...
Film je inače *** mod: uklonjen screenshot u kojem je vidljivo korištenje piratskog materijala Procesor konstatno vrti oko 60 s tim da svako toliko (cca 2,3 minute) skoči na 99% šta je dovoljno da se slika uspori:fuming: I tako cili film, a ja sve u pozadini sređujem, ovo, pa ono, pa vrati di si sta zadnji put, pa dok se sjetiš šta si uopće gleda pa ...... Naa kraju san trpija preskakanje jer nisan naša načina da ovo sredim:D Očito je jedini način bacit ovaj s939 u smeće i uzet nekakav AM2+, 3 šta već...4 jezgre i vozi:fiju: |
pa trebalo bi ovo povući normalno to,daj klokni taj proc malo više pa će onda ići puno bolje:D
probaj na recimo 2.8GHz |
Citiraj:
Na 2,5 nema teorije da radi stabilno iako je bija dobro hlađen. Ovo u sigu je maksimum šta san postiga, a viruj mi da san isproba 101 kombinaciju, neće i gotovo:D Smeće njemačko:D |
Drugi player, drugi codec (CoreAVC?) ?
Malo mi to smrdi ako se baš ponavlja svakih 2-3 minute konstantno... P.S. Prekodiraj to, smanji bitrate i gledaj kako Bog zapovijeda :D |
Citiraj:
Inače mi se KMP pokaza kao najbolji pa nisan previše iša u širinu... Da CoreAVC je tu, a KMP je proban s internim i eksternim codecima... Nekad 2,3 min nekad 5,6 uglavnon ponavlja se periodički, svako malo skoči na 100%, je da je to na sekund ili dvije, al živcira pošto je toliko često. Ma, kasno je sad:D Pogleda san već, a nije toliko dobar da gledan opet:D |
Kupi si neku grafu sa UVD-om i riješio si problem:)
|
Citiraj:
Al sumnjam da ovo procesor ne može izgurat...izgura je onaj akvarij od samsunga jeben ga:D Nešto je tu u igri oko softvera, codecam čega već... Al dosta je to komplesno namještat i podešavat kad svaki film traži svoja podešavanja. Nešto šta na postavkama1 radi super na postavkama2 ne radi uopće i s pizdarije. Osjećam se kao nekakav beta tester nekog ludog komada softvera:D |
Stisni ALT+F (SuperSpeed mode) pa vidi jel šteka tada.
|
Ovih dana ću se malo pozabaviti s UVD-om i matroskom, nadam se da će biti rezultata. Zasad mi ovaj Samsungov klip radi bez beda na 29-30 fps s procom na 1.8 GHz. :)
|
Citiraj:
Doduše provrtija san 15 minuta filma, nisan gleda uru ipo, al bolje je bar za 1/3:) Koja je šema s ALT+F? Šta je to uopće? Prednosti? Mane?:D |
A imaš kao neki Preset za kvalitetu videa - Speed (kao za kompove od 1Ghz), Normal i Quality (za one koji imaju kao 3Ghz). Degradira se kvaliteta prikaza (titlovi i slično).
Samo kaj sumnjam da, kada su to radili da su imali u planu HD video :D |
Citiraj:
|
da ne otvaram novu temu a ima veze uz mkv ili matrosku trebao bi editor sa vizualnom kontrolom gdje mogu rezat mkv djelit i sve ostalo... slicno virtual dub.u?! ako netko zna slobodno mi napisite tu ili na PM bilo bi idealno da mogu ubacivat i titlove u mkv bilo kakva pomoc je dobro dosla :)
|
Citiraj:
Code:
http://avidemux.sourceforge.net/ Inače nije baš mkv previše ugodan format za obradu, vidjet ćeš koliko mu treba da ga propisno otvori. Za titlove za sada ne vidim rješenje osim demux/mux (što i nije tako sporo) |
Inače (kad se već javljam) što se tiče akceleracije kako se vidi u mojoj konfi ja sam od onih koji bi to jako željeli pa zadnjih mjesec dana proučavam problematiku.
Zaključak: - mora se poštivati standard inače ništa od DXVA. Najbitnije: L4.1 profil, ne više od 4 ref. framea i 3b - sa 720p je lako, ako nešto ne štima par sekundi sa IDCT changerom i sve OK (link je u već objavljenom linku s avsforuma) - ako je 1080 van standarda pomaže samo prekodiranje. Našao sam taj vražiji Samsung demo od 500Mb na netu i probao - jedva 17-20fps, ništa od DXVA, skoro jednako dropanih koliko i prikazanih sličica. Prekodirao jednako blesavo (40Mbit avg, max i preko 60) - GPU rastura, CPU zauzece 7-10%, reprodukcija savršena !!! Prekodirao i 1. epizodu BBC Planet Earth (1080p) - stvar jednako leti kao i Samsung. Kako spominju na avsforumu i "scene" je postala svjesna toga pa se polako pojavljuju jasno označena "L4.1" "izdanja" E sad, prekodiravati tu i tamo (da se razumijemo - ja sam picajzla na sliku no i nakon recodea ista je i dalje fantastična) ili utrpati neki Phenom na ploču vrag bi znao. (a nekako mi se čini da bi i on štucao na Samsung promo) btw - sve probano sa MPC HC bez ijednog codeca na PC |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:56. |