PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Kućišta i napajanja (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=57)
-   -   Novi onlajn šop u Hrvata (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=95429)

alimilano 25.02.2008. 01:12

znam šta mi triba...pa ne kupuju ljudi svake godine novo računalo kao većina članova ovog foruma, evo malo istine u obliku statistike dijela mojih klijenata (uzorak 250 računala)

sck 478 35.4 %
sck A 23.4 %
sck 370 16.2 %
sck 775 7.2 %
sck 939 5.6 %
stariji sck 5.6 %
sck 754 4.0 %
sck am2 2.5 %

De5tr0yer 25.02.2008. 10:26

Citiraj:

Autor alimilano (Post 959832)
mene zanima druga vrsta "egzotike", jer toga isto kod nas nema kupit

npr. sck.478, sckA nove ploče , dakle komponente koje su prodavane u velikoj većini računala a danas rikavaju, a kod nas ih je jako teško nać (znam da većina članova foruma ima modernija računala ali još uvijek jako veliki broj ljudi ima računala sa navedenimpločama)

bar narudžbom

problem je sto su te maticne EOL, a posto se vise ne proizvode, postoje samo u ducanima u kojima roba ne ide.

coconut 25.02.2008. 11:09

s478 se još i nađe (uglavnom Asrockice - links, hg,...), ali soc.A je postao teška egzotika.

Beshtya 01.03.2008. 13:53

evo dobro ste zaključili zašto me zadnjih dana nema na forumu baš...uglavnom do kraja idućeg tjenda je cijeli web gotov ide testiranje preko weekenda i onaj idući tjedan aktivacija šopa :)
u početku će odmah na šopu biti high class komponente (matične, grafulje, memorije, napajanja, kućišta), sve za vodena hlađenja (veliki pozdrav Njunji na sugestijama ;)
sve za zračna hlađenja, posebna grupa ventovi (jer će biti Xilence, Noctua, Noiseblocker, Papst, Enermax, Scythe, SilenX, Sharkoon i Zalman-mislim da je izbor dobar :D
također u ponudi će biti gaming konfe (jače klase), konfe za profi obradu videa i branded konfe (par konfi i servera)...i nakraju ali ne i najmanje bitno biti će grupe gaming (miševi,sluške/zvučnici,podloge i kontroleri) i modding grupa (UV kablovinje,akril paneli,UV lampe,fan grillovi,filteri, gume...)...
Forum je pripremljen iako će na webu biti banner i link na moje drage prijatelje sa pc ekspert foruma-tu je sve i počelo
eto toliko. Ako me nema na forumu znate da bjesomučno dovršavam sve i ispijam enormne količine kave :D

Beshtya 01.03.2008. 14:05

zaboravio sam kod komponenti spomenuti i procove...krećem i sa Auzentech zvučnim karticama ali nije 100% sigurno odmah od početka...

Fleks 01.03.2008. 14:30

Velka podrska Auzentech zvucnjacama od jedinog vlasnika doticne na PCEu. Nadam se da dugo necu biti jedini :)

Lewis 01.03.2008. 14:33

'Ajde bas bi volio da to uspije i da imas puno posla ($$$$ :) :)). Nemoj se samo "ubit" od posla, polako, pos'o nece pobjec ;).

Da sam znao (da sam bolje citao ;)) nebi upgrejdao konfu prije 4-5 dana nego bi sacekao da vidim ponudu ali ajde jos uvijek ima mjesta za dogradnju boljeg coolera i slicno :).

Sretno

Beshtya 01.03.2008. 15:29

Citiraj:

Autor Lewis (Post 964595)
'Ajde bas bi volio da to uspije i da imas puno posla ($$$$ :) :)). Nemoj se samo "ubit" od posla, polako, pos'o nece pobjec ;).

Da sam znao (da sam bolje citao ;)) nebi upgrejdao konfu prije 4-5 dana nego bi sacekao da vidim ponudu ali ajde jos uvijek ima mjesta za dogradnju boljeg coolera i slicno :).

Sretno

hvala na lijepim željama :)

stopalo9 03.03.2008. 22:12

neznam dal je neko vec pito,oce bit rad grillova?
12 cm,24 cm?
fala na odg

Beshtya 03.03.2008. 22:37

Citiraj:

Autor stopalo9 (Post 966384)
neznam dal je neko vec pito,oce bit rad grillova?
12 cm,24 cm?
fala na odg

hoće

stopalo9 03.03.2008. 22:47

woah,uljepso si mi dan :)
ovo si pokusavam skrpat vec duze vrijeme

Beshtya 04.03.2008. 12:21

Citiraj:

Autor stopalo9 (Post 966422)
woah,uljepso si mi dan :)
ovo si pokusavam skrpat vec duze vrijeme

jedino kaj AC Ryan nema 240 mm grillove ali bumo nešto našli negdje (ali zato 80,92 i 120 mm bude preko nekoliko modela i boja ;)

svima jedno pitanje postavljam:
što bi htjeli od Mushkina konkretno vidjeti u ponudi (biti će napajanja,ova 2 nabrijana modela 8800GT po cijeni običnih, i memorije)...znam da hoćete obavezno Micron D9GMH chipove...ima još kakvih prijedloga za shop?

coconut 04.03.2008. 12:27

Ne sjećam se da je itko pitao: hoće li biti napajanja?

srale7 04.03.2008. 12:28

Citiraj:

Autor Beshtya (Post 966698)
jedino kaj AC Ryan nema 240 mm grillove ali bumo nešto našli negdje (ali zato 80,92 i 120 mm bude preko nekoliko modela i boja ;)

svima jedno pitanje postavljam:
što bi htjeli od Mushkina konkretno vidjeti u ponudi (biti će napajanja,ova 2 nabrijana modela 8800GT po cijeni običnih, i memorije)...znam da hoćete obavezno Micron D9GMH chipove...ima još kakvih prijedloga za shop?

Beshtya 04.03.2008. 12:52

Srale sorry nisam skontao ovaj quote bez ijedne riječi :( mislio si sugerirati napajanja (pa si ih boldao) ili?

Beshtya 04.03.2008. 12:55

sorry maj mistejk-nisam vidio pitanje od coconut-sad sam skužio da si njemu to boldao :)

Coconut misliš hoće li biti Mushkin napajanja ili općenito napajanja? odgovor je DA na oboje...

TomRi 04.03.2008. 14:50

koliko sam pohvatao iz rasprave...
ovaj vikend finalno testira, a iduci tjedan krece u rad

1v@n 04.03.2008. 14:50

Nadam se da ne kasnim previše s prijedlogom. Slučajno sam naletio na ovo, a čini se jako korisno.
http://www.sunbeamtech.com/PRODUCT11.html

Ne mogu drito linkati. Uglavnom:
Accesories -> Connectors & Expansion -> 1. Whenever PCI Rack i 2. Multifan Power Port

BladeRunner 05.03.2008. 00:00

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 966819)
Nadam se da ne kasnim previše s prijedlogom. Slučajno sam naletio na ovo, a čini se jako korisno.
http://www.sunbeamtech.com/PRODUCT11.html

Accesories -> Connectors & Expansion -> 1. Whenever PCI Rack i 2. Multifan Power Port

Oduvijek sanjam o vome.. :goood:
A i PCI rack je dobar.

Neo-ST 05.03.2008. 01:50

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 966819)

http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/...-port/mfpp.htm

srale7 05.03.2008. 02:15

jel ce biti mozda, ne mogu se sad sjetit gdje sam to vidio i kako se zove, ali probat cu vam objasnit..
To je jedan 80 ili 92 vent koji je na cvrstom nosaču koji je dug 30 cm ali je savitljiv i na kraju je onaj lim koji se stavi u utor kraj recimo grafe i učvrsti se šarafom. I onda se taj vent moze staviti iznad chipseta ili memorije, uglavnom moze se kud hoce.. jel ste skuzili?

besthija bi trebao znat o cemu pricam..jel ce biti toga?

yedwy 05.03.2008. 06:33

Zanuimljiva ideja ali to i nije neki problem napravit u kućnoj radinosti... :)

coconut 05.03.2008. 07:34

Citiraj:

Autor Beshtya (Post 966722)
Coconut misliš hoće li biti Mushkin napajanja ili općenito napajanja? odgovor je DA na oboje...

Moram biti iskren i reći da prvi put čujem za Mushkin napajanja (vidim sad na njihovim stranicama da ih ima). Mislio sam općenito na napajanja.

Beshtya 05.03.2008. 09:01

Citiraj:

Autor srale7 (Post 967369)
jel ce biti mozda, ne mogu se sad sjetit gdje sam to vidio i kako se zove, ali probat cu vam objasnit..
To je jedan 80 ili 92 vent koji je na cvrstom nosaču koji je dug 30 cm ali je savitljiv i na kraju je onaj lim koji se stavi u utor kraj recimo grafe i učvrsti se šarafom. I onda se taj vent moze staviti iznad chipseta ili memorije, uglavnom moze se kud hoce.. jel ste skuzili?

besthija bi trebao znat o cemu pricam..jel ce biti toga?

pretpostavljam da misliš na nešto ovako kao Zalman FB-123?
http://www.endpcnoise.com/cgi-bin/e/std/sku=fb123

to bi trebalo u prvoj narudžbi stići...cijena cca 50-ak kn...

Skorn 05.03.2008. 21:27

bok Beshtyja, pratim ovaj thread vec neko vrijeme i stalno si razmisljam da te pitam u vezi necega pa eto, da više konkretiziram ono sto me zanima:
kućište Chieftec AX-01SL-DU izgledom identično Big Dragonu ali potpuno metalno, jednom bilo sad se samo spominjalo, ali kako vidim ti imaš neke čvršće veze sa ljudima iz Chiefteca pa me zanima ako ima na njihovom skladištu još koje ovakvo kućište, vrlo rado bih si ga kupio.

hvala ti lijepo!

Beshtya 06.03.2008. 17:55

Citiraj:

Autor Skorn (Post 968156)
bok Beshtyja, pratim ovaj thread vec neko vrijeme i stalno si razmisljam da te pitam u vezi necega pa eto, da više konkretiziram ono sto me zanima:
kućište Chieftec AX-01SL-DU izgledom identično Big Dragonu ali potpuno metalno, jednom bilo sad se samo spominjalo, ali kako vidim ti imaš neke čvršće veze sa ljudima iz Chiefteca pa me zanima ako ima na njihovom skladištu još koje ovakvo kućište, vrlo rado bih si ga kupio.

hvala ti lijepo!

pozdrav Skorn. Čuo sam se sa ljudima i čekam odgovor da vidimo jel mogu dovući baš ovaj model-standardno većina ima model Chieftec DX-01SLD-U-OP silver u ponudi-ali čim saznam nešto za ovaj full metal javiti ću ti...

srale7 06.03.2008. 18:10

Citiraj:

Autor Beshtya (Post 967427)
pretpostavljam da misliš na nešto ovako kao Zalman FB-123?
http://www.endpcnoise.com/cgi-bin/e/std/sku=fb123

to bi trebalo u prvoj narudžbi stići...cijena cca 50-ak kn...

Da tako nesto, ali je ovaj nosač kao na onim stolnim lampama, totalno savitljiv i malo je duzi..(i po meni bolji nego u zalmana) Jebemu sad se uopce ne mogu sjetit gdje sam to vidio i kako se zove..A to je bilo na stranci od firme koja se bavi modanjem i sl..A ne znam koja firma..

Matt 06.03.2008. 18:47

Hoće li bit i mrežne opreme? Trebao bi wireless kabel i panelku. :)

Beshtya 06.03.2008. 18:48

Citiraj:

Autor srale7 (Post 968819)
Da tako nesto, ali je ovaj nosač kao na onim stolnim lampama, totalno savitljiv i malo je duzi..(i po meni bolji nego u zalmana) Jebemu sad se uopce ne mogu sjetit gdje sam to vidio i kako se zove..A to je bilo na stranci od firme koja se bavi modanjem i sl..A ne znam koja firma..

hmhm...Xoxide? Case-Mod? Pro Modding (http://www.mnpctech.com)? ne znam-ne mogu si trenutno ni predočiti na kaj misliš :(

Beshtya 06.03.2008. 19:46

Citiraj:

Autor karlito (Post 968847)
ma ima tu puno korisnih, a moram priznati i nepotrebnih stvari na koje se bacaju novci, ako su nam dostupne, a bez kojih bi bez beda skrpali kraj s krajem i deri dalje, ali ako se nudi neki dio plastike za 20kn, to se bude rasprodalo, baš zanimljivo....:D
@Beshtya, nemoj si ovo krivo protumačit, ja već vidim da bude shop ludnica i jedva čekam da ga otvoriš, kad će to više.....:kafa:

ma kaj bi si krivo protumačil? pa ciljano i idem na što veću ponudu tih jeftilen ''điđa'' na kojima Vas neću pljačkati a Vama ne bude bed dati 20-50 kn za komad modderskog pribora (kakvog god ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:39.