![]() |
|
rtx 2060 su koštale/koštaju oko 2700 kuna rtx 3060 će koštat tu negdje ili više,koja će kartica će bit mid range tj zamjena za gtx 1660/ti/super? rtx 3050 s cjenom oko 2000 kuna,s obzirom da više mislim nema gtx samo rtx kartice.
|
Mislim da će to ispod RTX 3060 (koje će biti minimum ranga 2070S, ako ne jače) doći puno kasnije... I sama RTX 3060 će doći poslije prvog vala (bila je neka glasina u 11. mjesecu, no možda i nagodinu).
Nije još poznato dali će te nižeg ranga biti GTX ili RTX, dosad ih nitko još nije spominjao |
|
Koja se cijena onda prognozira za 3080 ??
|
Ja se nadam ista ili jeftinija.
|
Znači 5/5500kn - ak bude tak onda umirovim 1080TI i ubodem ovo :)
|
Tom iz Moor law is dead u gornjem videu kaže da ćemo za tjedan ili dva znati praktično sve
Doduše cijene su podložne promjenama |
I mining se polako vraca na scenu ;)
|
Samo nam još to treba, cijene su ionako već visoke...
|
Neka ga, dabog da opet nebu grafi pa svoju 1070 prodam za tri soma kuna :D
|
Micron confirms next-gen nVidia Ampere memory specifications - 12GB GDDR6X, 1 TB/s bandwidth
Citiraj:
|
Baš malo prije pročitao da ima 12 čipova, ali double sided - 24gb
Citiraj:
RTX 3090/titan - 24gb RTX 3080Ti - 20gb RTX 3080 - 10gb |
Da, duplo pakiranje + onaj dodatni misteriozni veći čip sa stražnje strane koji bude poslužil kao tzv. koprocesor.:)
Izgleda da je nVidia nakrcala nove kartice do ibera sa svim mogućim. Sva sreća, pa uskoro stiže i Intel Xe-HPG, da im stvara konkurenciju.:):D #rajakoduri |
Najvise me muci kolicina VRAMa jer rumori idu od 10 GB do 16GB - 20GB, sa 16 bi bio zadovoljan, 12GB je malo, 20 bi bilo super :).
|
Citiraj:
Citiraj:
Jedino što je nejasno je ovaj model iznad rtx 3080Ti sa 24gb, nekad pišu titan, nekad pišu RTX 3090. |
Veli Škot da bi Ampere kartice zapravo mogle biti proizvedene na Samsungovih 5nm EUV, kaj je ionako prilagođeni 7nm EUV proces.:)U svakom slučaju, ono kaj smo već prije raspravljali - Samsung je svakak zadužen za GeForce seriju (bilo 8, 7 ili 5nm:):D), dok TSMC štanca puno skuplje A100 modele.
|
|
Citiraj:
|
ma nema šanse
|
|
1 privitaka
Ja sam se pripremio na Ampere, otišla waterforce 1080. Sad se nadam da će 3080 bit ispod 7000 kn i da će bit dobar upgrade nasprem 1080 a i da će cyberpunk dobro radit na 1440p :fiju:
|
Nisi ti niš spreman, fali ti još 1x 8pin PCIE ;)
|
Citiraj:
Naručio sam 4x Arctic P14 PWM i 1x P12 PWM pa kad stignu idu u kućište i onda se vuče još jedan za grafu. Još trebam nabavit mesh front panel za P400 i grafu i to je to :D |
Citiraj:
|
Evo i prva spominjanja cijena (podložno promjeni)
Citiraj:
EDIT Evo već i suprotnih tvrdnji - 1399$ uz potencijalni "founders" 1499$, te AiB modeli iznad 1500$ NVIDIA GeForce RTX 3090 Flagship Ampere Graphics Card Rumored To Cost $1399 US, Will Feature Massive 24 GB GDDR6X Memory |
ako je 3090 zamjena za titana onda je cijena u redu, na nju će pucat gospoda tipa levvis.
Nadam se da neće previše dignit cijene high end modela; što bi se moglo dogodit ak AMD ne bude imao nešta konkretno |
Navodno da bude taktika kao i uvijek dosad, prvo RTX 3080 i 3090, jer još uvijek ne znaju kaj ima AMD, a i to bi trebalo biti bolje od očekivanog.
I onda nakon kaj AMD pokaže karte, izlaze RTX 3080 Ti i RTX Titan, tako da nVidia uvijek ima najbolju karticu.:) Iskreno, ne bi bilo ništa čudno, jer taj film smo već gledali i to bez Radeon konkurencije. |
Ne znam u kojem trenutku smo postali kolektivno munjeni da su nam takve cijene grafa “normalne”. Sjećam se kako sam kupio novu 4870x2 kad je tek izašla za 3,5k kuna i mislio kako sam previše platio. Sjećam se i Fleksovog tis-lud pogleda kad je vidio kutiju od grafe.:D A sad, sretni ćemo biti ako 3080 (dakle, ne top kartica) bude 10k kn...
|
Koliko kužim to svi kupuju za posao pa kao alat nije skupa...ne vjerujem da bi netko davao za portove i beta igre više od 1500 kn samo za grafu :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:04. |