![]() |
Citiraj:
https://i.postimg.cc/qNLKWKxz/Ghost.jpg https://i.postimg.cc/Z95Nmqwj/Pegasus.jpg |
Ghost, nisam htio sa jednim ventom.
|
Da kupujem rađe ova RTX 2060 za 2500 kn sa jednim ventom, koliko vidim radi na nekih 71 stupanj u gamiongu i boosta čist OK, čak i 100 mhz više od nekih modela sa dva venta.
|
da i vjerojatno na nekih 2500rpm :p
|
Istina to ne znam ali nekako ne vjerujem da je preglasna jer nije neka mala zujalica gore.
|
Evo da malo podjelim dojmove o gtx 1660 Ti Ghost koju sam kupio prije tjedan dana. Grafa je prava zvjer za FHD gaming, dobio sam u odnosu na staru rx 580 15-do 20 fpsa, ovisno o igri. Recimo Forza Horizon 4 je na Extreme detaljima zakucana na 60+ fpsa, većinom je na 73 što mi je i fps cap zbog freesynca. Division 2 sam spusio sjene i volumetric fog na high, sve ostalo max i fps uglavnom iznad 60 također. Metro Exodus sve do ibera osim rtx opcija naravno se drži odlično na 60+ dok ne dođu neke scene gdje se spusti na 45 čak,doduše to mi se dogodilo samo na početku na otvorenom kada dođe puno beštija na ekran. Najveća temepratura zabilježena dok još nisam ograničio fps je 69 celzijusa i to nakon sat i pol divisiona 2 koji uz Metro od svih igara koje sam probao najviše prži grafu. Ostale igre su u prosjeku oko 65 celzija, a ventovi nisu bučni, usporedbe radi rx 580 nitro mi je recimo u divisonu išla na 78 do 80 celzijusa. Potrošnja grafe 125 w prilikom gaminga , a jezgra se boosta najčešće na 1860, popne se i preko 1900 ali ne često (stock sve). Sve u svemu ja zadovoljan, po meni odlična grafa za FHD gaming koja trenutno može svaku igru maksati u navedenoj rezoluciji, u nekim igrama za entuzijaste koji ganjaju konstantnih 60 + fpsa je dovoljno jednu do dvije opcije spustiti i deri miško.OC još nisam probao jer mi realno ne treba, ali kada budem imao više vremena poigram i s tim. Uglavnom ja zadovoljan s grafom za sada, pa ako je netko u dilemi između gtx 1660 Ti i rtx 2060, a kratak je s lovom malo, neće pogriješiti s ovom zvjerkicom, ako mu raytracing ne igra ulogu. :goood:
|
Dečki,
Tražim rabljenu 1060 3GB/6GB (optimalno s +-1 god HR gare), do +- 1000kn Bitno mi je da je grafa tiha i hladna. Koji model bi mi preporučili? Planirano kućište Zalman S3 Midi atx Hvala |
Planirao sam si uzet neku 2080 Ti ako imate kakvu preporuku. I da li je uopće pametno sad uzimat grafičku ili rađe pričekat ove nove da izađu pa da vidimo šta će bit s tim.
|
Citiraj:
jamstvo je upitno mislim da nije HR ali cijena i model su odlicni, jos ako bi dao za 800 superishka. Citiraj:
od cekanja nista, stalno neko cekanje |
Citiraj:
Link koji si stavio ima nešto puno pregleda, čudno. |
Citiraj:
|
Ma taj zadnji nemoras ukopcat, to ti je opcionalno za potrebe klokanja sa dusikom :)
|
Citiraj:
Sad mjerim i problem. Neće mi stat ta Trio u kućište. Imam CM Advanced X2 i maksimalno šta ide u njega je 300mm, ova je 327mm, fuck. A ovo kućište mi je baš zakon i nisam baš spreman ga čenjđat jer mi ima dock on top i tolko često me sejvo, danas više nema kućišta sa dockom gore. Jooj jebemu ionako je vruće sad moram još i to imat u glavi da li nabavit novo kućište, koje... bla bla :lol2: |
Pa sta je tako tesko uzeti lemilicu i maknuti kavez za diskove ako vec nejde sam van...
|
Citiraj:
Morat ću izvidit situaciju unutra kako je zakovan taj gornji dio i da li bi se dalo maknut. |
Mora li baš biti Trio grafa?
Šta fali EvGa varijanti, mislim da je oko 27cm u dužini... Ili Asusici, makar knap ali je cca 30cm... |
Citiraj:
Stala bi 30cm jer mi je 1080 Ti OC strixica stala uz malo manevriranja. |
Uzmi Aorus Extreme, to je rang Tria a piše da je 290mm.
Citiraj:
|
Citiraj:
I ovaj meni osobno preružan logo ko da se orlu digo k.... :lol2: |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Uzeo MSI 2080 Ti Trio i posudio sam dremel pa ću preko vikenda roknut zakovice i napokon ju ugurat u kućište :D
|
nice, valjda trenutno najbolja graficka i specifican model na svijetu, ispuni "moj komp" da vidimo ostalo sta imas (ne moras latencije napone boju kucista i sl, ugrubo hardveraj dovoljno)
|
Dvoumim se između gtx 1060 gaming g1, 3gb (900kn) vs 580 nitro+, 4gb (800kn)
Slična garancija Kaj mislite? Bitna mi je temperatura, buka |
Ja bih uzeo RX580 bez obzira na to što će se malo više grijati
Ova 1060 3GB je preskupa, a RX580 ima ipak 4GB memorije, a i brža je |
Ma daj gledaj sa 6gb ili 8gb, kod polovnih to nebi trebala biti neka velika razlika u cijeni
|
Citiraj:
Citiraj:
Možda bih radije da je gara je na fizičku osobu |
sto se temperatura i buke tice neces se usreciti sa rx580 i tu gtx1060 ima veliku prednost, 1060 6gb za 900-1000kn potrazi, msi gaming, msi aero, asus strix, palit jetstream, gainward phoenix, inno3d ichill x3, neke od tih modela
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:06. |