![]() |
Citiraj:
Netko je već napisao da je dio pozornosti otišao s PCa na mobitele, tamo je živo uvijek. Kao i na tržnici :) A ne više na temi overclocka ili otključavanja geforce 680LE. Danas ima više platformi, od reddita, do youtube tutoriala. Vjerojatno je i prosječni korisnik obrazovaniji. Jedno od mojih prvih pitanja prije 12 godina bilo je kako napraviti network lan file-sharing među više PCa koji nisu na istim windowsima, a da sve radi bez puno komplikacija. Danas se taj odgovor nađe na n00b friendly stranicama na Googleu u 4 sekunde. I ne bi se čudio da - kao na newsgrupama - ovakvi forumi žive na nekoliko velikih topica oko smartphonea i sličnih stvari, te oko ovakvih tema koje pružaju nešto više nego šta možeš nać na googleu u tri sekunde - poznansto, zafrkanciju, zajedništvo. Naravno, ono što pceskpert čini forumom koji jest ne nestaje - to je činjenica da ako tražiš nešto specifično, stručno i "naprednije", prvo ću ovdje pitat ljude koje znam čime se bave, nego igdje drugdje. I taj dio neće nestat, ali on nikad nije činio 90 posto forumske aktivnosti. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali prije 10ak godina, čini mi se da je bilo baš pravo vrijeme širenja jeftinih računala koje su svi kupovali, a nitko nije znao što i kako s njima. Od virusa do brisanja dll-ova. A danas, čini mi se da lakše dođu do osnovnih informacija AKO ŽELE. A sad, koriste li prosječni korisnici te mogućnosti, imaš pravo, nisam siguran... Ali imaju više prilike nego ikad naučit :D |
Citiraj:
|
Pa jedino je kad dolaze novi memberi sa pitanjem preporuke nove konfiguracije i poslje toga neaktivni ili zbrišu.
@mommistake Nisi li znao pravila tržnjaka za nove membere? Onda znaš kako odvijaju. Sent from my Nexus 6P |
Ponekad sam privatno pitao druge za neke forumase koji vise ne dolaze. Neke sam uspio pronaci i cuti se s njima.
Isto sam primijetio da se u zadnje vrijeme na svim forumima smanjuje aktivnost. Valjda su presli na popularne "drustvene" mreze, a i dolaze neki novi klinci. Sta mislite hoce li se moci ponoviti slicno druzenje/druzenja ili ce to biti kao kad se nadju nekada dobri znanci pa se prisjecaju, sute ili pricaju o vremenu? |
Citiraj:
Mogle bi se organizirati ždere samo kaj bake nema i nije to više to za sitne pare kao nekada. 50kn ili koliko je već bilo po glavi za klopu i deri. :( |
Danas kolko vidim sve je manje klinaca koji znaju sta bi sa sobom. Jednostavno nemaju interes za nista. Doslovno.
a s druge strane, mi "stariji" nemamo vremena vise toliko za visit po forumima jer radimo. Tako da me ne cudi ovakva situacija. |
Htio sam pitati da se mozda negdje nadjete pa da svatko nesto donese, ali onda sam se sjetio da na takvim druzenjima uvijek ima onih koji ne donesu nista, a imaju veliki apetit.
|
Kad se nasite i obloču nataknete ih na ražanj i eto gozbe :D
|
Citiraj:
|
Pozdrav momci :D
Prešao sam malo previše u industrijsku elektroniku i PLC Open pa se više zajebavam sa Structured textom i sličnim glupostima, nego hw-om. Prodao PC i sve priključke, kupio Dell Precision M6800 i to je to. U avionu svaki tjedan skoro, letanje od USA do Japana. Najčešće u UK , ali ima svega. Tu i tamo naletim i malo nešt i nadrljam, al za old skul trolanje više nemam vremena ni inspiracije kao nekad :D |
Mmmda, sad još reci da više ne ločeš ni pivu :D
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisam mogo odolit kad sam naletio na akciju za 1,30 GBP/pinta točenog u Wetherspoon pubu :D |
Citiraj:
Mladi i nadobudni prije desetljeće,danas matori i čekamo grim reapera da nnam skrati muke :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja bih se zakleo da sam ga ljetos vidio na jezeru sa dvoguzom tam kraj skakaonice ali eto.. bio sa malom djecom pa se nisam htio javit :D |
Ajme koja tema, nostalgija cista, ali odlicno se prisjetiti starih dana.
Tek sad vidim da sam vec 15 godina regan na PCEX-u :beer: |
Gdje su nestali stari članovi PCE foruma?
Citiraj:
Hahahah, evo zato volim ovaj forum! Pa gdje jos mozes procitat ovakvu izjavu? :D Tko to more platit :) Prosao sam myspaceove, fejsbuke, googlove krugove, ali samo sam na PCE ostao aktivan - vec skoro 13 god... Mother of God, sad sam i ja vidio otkad sam regan xD |
Hvala na ovoj temi momci
|
Citiraj:
Marac je jos uvijek tu u ulozi promatraca 😁 Sent from my iPhone using Tapatalk |
Iskopao slike koju Visage poslao na ICQ.
https://abload.de/thumb/copy-of-return-of-the35ucz.jpg Gesendet von iPhone mit Tapatalk |
Citiraj:
|
:D
Gade :p |
Đizus, koliko se fosila skupilo na ovoj temi.
Sjećam se riječkih žderonja u Zoni. Glavna atrakcija je bio Dell tablet/phablet tj. prapradjed tih uređaja. Ne mogu mu se ni imena sjetiti. Još smo se čudili koliko je veliko to čudo, a danas su obični smartphoni veći od njega. Ako se dobro sjećam, svi smo se hvatali za glavu kad smo ustanovili da mu je ekran razbijen. Zona je i dalje tamo, ali stara je bila više fora. |
Citiraj:
|
Prisjećam se jednog žderonjskog druženja kod Bake kad sam donio mljevenog chilija da si malo zašarfamo legendarni čobanac a netko je zamotal pljugu s čilijem i podmetnul nekom od sudionika. Bilo je zabavno za gledati prva dva dima..
Poslije je čilija bilo posvuda, od žuje do cole.. Nek se javi tko je pljugal čili... |
Citiraj:
edit: super ili amdija... mislim da je amdija ipak bio, ali ako nije onda je garantirano popio čili pivo, a o žlici i razeru da ne počinjem :D |
Super je zamotao pljugu dok je amdo oso na wc i pokazao mu, a kak je amdo tad poceo motat ova zamotana mu je dosla ko budali samar i naravno, kak smo i zeljeli, mrknuo ju je :D
Da stvar bude bolja super, ja i jos netko smo probali to pusit nakon kaj je amdo odbacio istu :D |
Ne bi Amdija bio on da ne mazne zmotanu pljugu :D
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:55. |