![]() |
Citiraj:
Sent from Carmageddon |
jer kad radim u Win-u mi nije potrebno vanjsko pojacalo/receiver (optika) pa zvuk saljem (HDMI) na LCD TV koji koristim kao ekran.
|
meni shadowplay treba za snimanje gameplaya, odlican softver.
|
Citiraj:
niš spešl, jedino mi je ok jer preko njega uzimam screenshotove i snimam gameplay često on ima i mogućnost optimizacije igara al to imam isključeno |
Pošto taj drek nikad nisam instalirao, zanima me ovaj dio što kažeš da optimizira igre. Kako? Ima neke presetove ili?
Sent from S7 Presidency Phone |
Ma to je bezveze, podesi graficke postavke u igrama po svom :) Ono ti recimo nastimas sve na ultra a on ti obori na very high :D
|
Citiraj:
lijevo moje postavke, desno što predlažu ja više volim sam namještat sve, al eto nekom možda pomogne (iako više može odmoć, šta nvidia zna šta ja oću :D ) |
Isprobao sam par puta tu optimizaciju i svaki puta ju deaktivirao jer mi se igra činila vizualno lošija uz nezamjetna poboljšanja u performansama. Često i nepotrebna.
Shadowplay koristim isključivo za screenshotove i snimanje videa jer većinu vremena radi besprijekorno. Prije pola godine, godinu dana mi nije radilo (kraj snimke bio je corruptan). |
prijavljuju high cpu usage...
pretpostavljam da ste ovo koristili vi koji ne cistite drivere? "NVIDIA removed the option to disable the telemetry through the Services." |
Je li ko mijenjao max pre rendered frames u kontrol panelu? Ja nisam nikad i jucer probam staviti na 1 i puno tecnije sve ide u igrama, i kao da je input lag nizi, malo cpu vise opterecen al nije problem.
|
svakako
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Također, odavno tako picim. Poslano sa Sony XZ3 |
Citiraj:
|
nisam 100% ima li nekih zamki kako tocno funkcionira prerendered frames ali u tom slucaju vjerojatno mozes 3 ali zasto bi, stavi 1 sto je sigurno i ogranici max fps na 1 manje od refresh ratea monitora
i ne zaboravi kako god stavio 143 ili 141, trebas imati i toliko FPS da bi dotican trik funkcionirao :chears: |
Stavio sam 3 jer imam 155hz monitor, a frame limiteri nisu apsolutno precizni da uvijek drže točno 1 fps manje. Ako staviš 154 fps, nekad će ti otići na 155 ili 156 fps. Zato si sa 2 do 3 fps manje siguran da nikad neće otići na 155.
Ali ionako ne mogu dobiti zakucanih 150+ s ovom karticom i procesorom, tako da ostaje GSync upaljen, koji ionako funkcionira bez greške na ovom monitoru. |
kako se opče ograničava max framrate s onim brojevima ili nešto drugo
samo da nije neko editiranje i sl. gluposti kako to najjednostavnije izvesti da u igrama radi do 75 FPS ako meni sve to radi kak spada meni je na broju 1 več do 75 FPS ograničeno jel to to ? |
Ne znam zasto povezujete max prerendered frames sa farame limitom.
|
:hitthewal:
Citiraj:
pa gukni, vidim da ne limitiram ništa :fiju: jel ima to negdje jednostavno za podesiti, a ne da moran pisat doktorat oko toga na "1" nisu sve igre ograničene tako da sam stručno zaključio da se prčkanjem s tim brojevima događa "ništa" ima li AMD kakav driver za 1070 ? kada ovi ne znaju to jednostavno napraviti :fuming: |
ogranici sa rtssom a taj prerender ostavi na default.
|
koji kur.ev rts som ... jel to neka riba ?
A da ipak probam stavit ATI driver možda je lakše :D znači uz jedan driver još tucet pomočnih programa da ispravi orginalni driver, svaka čast NV idem kupit Radeon VII , neka grije, ali barem se neču je.ati s driverima i G-sync na "1" ionako ne ograničavam ništa zadnji driveri s officijalne stranice ovih poluproizvoda |
WTF?
|
M&D
|
Trolla i to lose ,nema tu pomoci
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Sa zadnjih par verzija drivera imam iritantan problem - Control Panel mi po defaultu stavlja Output Dynamic Range u Limited pa boje izgledaju poprilično isprano. U setupu se ništa nije mijenjalo, odnosno monitor je i dalje DisplayPortom spojen na GTX 1060 3 GB.
Ak netko primjećuje isti problem, neka ručno stavi Output Dynamic Range na Full. https://i.postimg.cc/nCq5Fv5P/nvidia.jpg |
Kod mene je to ok na default :D Obrises li drivere sa DDU prije instalacije novih?
https://i.ibb.co/M7MT2vY/image.png |
Ne svaki put, ali i kad obrišem - isto je.
|
Mene je to stalno zajebavalo na staroj GTX 770, uvijek mi je po defaultu bilo na Limited pa mi je uvijek prvo kod instalacije bilo da stavim na Full. Sad s 1080ti više ni ne gledam jer mi je uvijek sad po defaultu na Full, bilo da brišem s DDU ili gazim stare. koji je uzrok toga ne znam, možda i monitor pošto ni on nije isti i spojen je prek display porta a stari prek hdmi bio, al samo nagađam.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:03. |