PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Far Cry 4 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=259574)

ivosimec 14.12.2014. 11:50

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 2704754)
mislim da je bolje da nisu pisali ništa za performanse a dobili ih nego obrnuto kako to zna biti slučaj.

Ne nego bi prije rekao da je do grafičkih drivera a ne do patcha igre.

Omerta 14.12.2014. 11:53

Na kraju krajeva uopće nije bitno. Sad je tako kako je, odlično je a to je najbitnije.

panda505 14.12.2014. 16:06

Jel' onda napokon igrivo sa ovim zadnjim patchom ?

ivan77 14.12.2014. 16:53

da.

sh0kre 14.12.2014. 19:38

Citiraj:

Autor ivosimec (Post 2704766)
Ne nego bi prije rekao da je do grafičkih drivera a ne do patcha igre.

e ja nebi reko. Isprobaj pa onda trkeljaj

panda505 14.12.2014. 19:58

Citiraj:

Autor ivan77 (Post 2704886)
da.

Hvala, onda ću sad isprobati ^^

Roberto 29.12.2014. 22:05

Evo prošao neki dan do kraja igru...
Dojam bolji nego na početku, zakrpe su znatno popravile dojam igrivodsti i fluidnosti.

što se same igre tiče, dobra je i niš više od toga, u principu ništa novog, FC3 u novom okruženju i na steroidima :D

Pretjerali totalno sa sporednim misijama, jednostavno ih ima previše i sve su gotovo identične (npr 4 Longinus misije iste, sve outpost i tower misije iste..., čak sve i na jednakim terenima). uglavnom, ja ih nisam ni izbliza sve odradio i otišo sam odradit glavne misije jer je postalo dosadno stalno odrađivat iste dodatne zadatke.

Što se Balance of power tiče...

Ja sam cijelo vrijeme birao Amitu i onda u zadnjoj Sabala pa je zbog te jedne misije ispalo da moram Amitu ubit :D

Uglavnom zanimljiv kraj, kao i uvijek revolucija jede vlastitu djecu, i u Kyratu nije ništa bolje sa Sabalom nego što je bilo s Paganom :D

Obzirom da se Pagana moglo ne ubit, sad bi mogli napraviti add on u kojem Ajay opet njega instalira na vlast :D

Uglavnom, završio, ali brijem da se ovom neću više vraćat :D

nathan.fake 29.12.2014. 22:24

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2711581)

Uglavnom zanimljiv kraj, kao i uvijek revolucija jede vlastitu djecu, i u Kyratu nije ništa bolje sa Sabalom nego što je bilo s Paganom :D

Sa Amitom je jos gore... djeca radnici/robovi, nasilno odvedeni u tvornice opijuma... uglavnom, izmedju 3 zla.. Pagan je najmanje :roller:

Pagan je htio sve najbolje za Ajaya, jer ga smatra dijelom obitelji... Ovi dvoje su ga samo iskoristili... pod laznim obecanjima...

A ni sam Ajay nije bas cist... doso je u Kyrat ispunit majcinu posljednju zelju i nakon 5min odjednom masovni ubojica, psihopat :fiju: A to mu Pagan na posljednjoj veceri i kaze :respekt:

Princ288 30.12.2014. 00:19

Citiraj:

Autor nathan.fake (Post 2711594)

Sa Amitom je jos gore... djeca radnici/robovi, nasilno odvedeni u tvornice opijuma... uglavnom, izmedju 3 zla.. Pagan je najmanje :roller:

Pagan je htio sve najbolje za Ajaya, jer ga smatra dijelom obitelji... Ovi dvoje su ga samo iskoristili... pod laznim obecanjima...

A ni sam Ajay nije bas cist... doso je u Kyrat ispunit majcinu posljednju zelju i nakon 5min odjednom masovni ubojica, psihopat :fiju: A to mu Pagan na posljednjoj veceri i kaze :respekt:

Upravo to, Pagan je najbolji, ima caka da ako se na onom samom pocetku ceka 15 minuta za stolom, pagan se vrati, odveze te helicem do groba i igra gotova, to je sve sto je pagan htio:)

Garro 30.12.2014. 07:48

Mislim da ovu igru neću igrati... Prvi FC koji ću preskočiti.

Sam Fischer 30.12.2014. 07:55

Ja igram tu i tamo, kada stignem uz sve obaveze, i isto sam nekako više očekivao. Nije me prikovao kao FC3.

Ta repetetivnost ubije gušt, koje ima fakat dosta u igri, a na 12% sam trenutno...

Roberto 30.12.2014. 08:43

Pa tak bi igrao i ja, sat dva navečer, i to ne svaki dan, vikendom možda malo više.

Sve skupa nekih 35-40 sati igranja. Nekako mi se čini da su u Ubisoftu išli na tu varijantu što dužeg trajanja igre, a da su pri tome malo mislili o sadržaju. Negdje na 50% igre već si zapravo odigrao sve i dalje samo ponavljaš misije s malo izmijenjenim okolnostima. I kolko god da možeš dalje isprobavati različite varijante osvajanja outpostova i sl., postane dosadno.

IMO, sad kad sam vidio kraj, mislim da su mogli dodati zgodan twist...

taman na pola igre su mogli pojačati dojam da Sabal i Amita nisu ništa bolji i da recimo Yuma ukaže Ajayu na to (ili Pagan kad ga drugi put ulovi), i da jednostavno promijeni stranu i do kraja fajta za sebe i Pagana :D

E, to bi bio twist s kojim bi igra do kraja ostala zanimljiva :D

Opet, meni je ipak malo bolja od FC3 kojeg nisam odigrao do kraja, nije mi nikad sjeo. Opet, ja ne igram puno igri kroz godinu pa možda i nisam namjerodavniji za usporedbe :D

ivan77 30.12.2014. 16:23

ovo je meni za kratiti.vrijeme izmedu ELITE igranja i nabrijavanje za GTA 5 krajem mjeseca:D

Mikygs 04.01.2015. 18:07

Jel imao netko problem sa save game-om,ali da su vam profile i profile backup mape odjednom nestale?

Bio sam na nekih 28% igre,danas save napravim,izlazio iz igre i igra je tad pri izlazenju zastekala i nisam mogao ni u task manager uci i restartao sam komp.

Trazio sam po netu rjesenje,ali sva rjesenja ukljucuju profile i profile backup mapu...

Roberto 04.01.2015. 19:01

Citiraj:

Autor Mikygs (Post 2714194)
Jel imao netko problem sa save game-om,ali da su vam profile i profile backup mape odjednom nestale?

Bio sam na nekih 28% igre,danas save napravim,izlazio iz igre i igra je tad pri izlazenju zastekala i nisam mogao ni u task manager uci i restartao sam komp.

Trazio sam po netu rjesenje,ali sva rjesenja ukljucuju profile i profile backup mapu...

Jesi stavio najnoviji patch? Meni nakon toga nije više brisao save game.

No i nakon zadnjeg patcha sam imao problema sa saveovima - često me nakon izlaska iz igre pri slijedećem pokretanju vraćao na početak zadnje igrane misije, iako je preko nekoliko puta igra automatski snimila save i nakon početka te misije.

Zbog toga sam neko vrijeme držao igru pokrenutu u pozadini kad ne igram, jer mi je znalo sat igranja požderati :D

Sam Fischer 04.01.2015. 19:12

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2714222)

No i nakon zadnjeg patcha sam imao problema sa saveovima - često me nakon izlaska iz igre pri slijedećem pokretanju vraćao na početak zadnje igrane misije, iako je preko nekoliko puta igra automatski snimila save i nakon početka te misije.

Zbog toga sam neko vrijeme držao igru pokrenutu u pozadini kad ne igram, jer mi je znalo sat igranja požderati :D

I meni se ovo znalo dogodit i baš sam ispizdio par puta, nakon težih misija.

Hint, prije izlazka iz igre, fast travelaj do neko safehousea i tamo napravi neki trade i onda odmah save-a :)

Just in case ;)

Mikygs 04.01.2015. 19:25

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2714222)

Nisam stavio patch.
Znaci ne mogu nikako vratiti save?

Roberto 04.01.2015. 19:35

Citiraj:

Autor Mikygs (Post 2714240)
Nisam stavio patch.
Znaci ne mogu nikako vratiti save?

Mislim da nema pomoći.

Instaliraj najnoviji patch i kreni ispočetka, za svaki slučaj si povremeno backupiraj save game folder (ja doduše nisam, jer mi nije radio takve probleme nakon zadnjeg patcha).

Da te utješim, ja sam sa 50 i kusur % završio igru, da ne misliš da ćeš morat do 100% dogurati :D

Za 100% valjda treba cijeli Kyrat posmicati, a brzo dosadi ponavljati iste stvari po outpostovima, towerima i dr. :D

@Sam Fischer, probao sam i to, ali onda opet poslije moram putovati gdje sam bio, minimize je bio najlakši izbor :D

Sam Fischer 04.01.2015. 19:46

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2714246)
@Sam Fischer, probao sam i to, ali onda opet poslije moram putovati gdje sam bio, minimize je bio najlakši izbor :D

Ali meni kad minimiziram igru, GPU load ode do 99% pa ni to nije neka opcija.
Ne znam kako je kod tebe.

Isprva nisam bio nešto nabrijan na igru, ali sad sam se ufurao i ono, privuče te :)

Btw, onog trenutka kada sam otključao onaj sidearm grenade launcher ih koljem ko zečeve :D

Roberto 04.01.2015. 19:56

Ja nisam primjetio probleme s GPU loadom. Doduše dv aputa je bio sav trzav nakon kaj sma vratio ekran, ali uglanvom sve je bilo ok.

No, najsigurnije je odradit misije do kraja prije prekida igranja :D

Na M79 misliš?
Zakon stvar :D

A nabavi čim možeš i sidearms crossbow :)
Iako od kad sam otključao četiri slota za oružje, ja sam oružja mijenjao samo kad su to misije tražile, ali isprobah još ponešto usput :D

Tak slično i ja prvo nisam baš bio zainteresiran, pa nakon patcha je sve išlo ok i zakačio sam se :D

Ali negdje na pola oslobođenih towera, outpostova i misija iz svakog od outpostova, sva ta side story događanja dosade. Sve te misijice liče jedna na drugu ko jaje jajetu.

Dobra i zabavna igra, ali definitvno bi bilo bolje da su te misije raznovrsnije ili da ih ima manje.

Sam Fischer 04.01.2015. 21:15

Ma točno to, one misije od ona dva napušena kretena, Yogi i Ranko (ubij me kako se drugi zove) su takva pušiona, od Longinusa isto. Uglavnom, zabavna je igra, fora je gameplay, ali su pretjerali sa tom repetetivnošću...

Drvoje 05.01.2015. 01:09

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 2714307)
Ma točno to, one misije od ona dva napušena kretena, Yogi i Ranko (ubij me kako se drugi zove) su takva pušiona, od Longinusa isto. Uglavnom, zabavna je igra, fora je gameplay, ali su pretjerali sa tom repetetivnošću...

Ahhh Yogi & Reggie :D

http://www.pohrani.com/t/30/bs/2XFCV...uu1qj7v5do.jpg

Čekaj da dođu Shangri-La misije = totalni odron

Roberto 05.01.2015. 08:21

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2714421)
Ahhh Yogi & Reggie :D

http://www.pohrani.com/t/30/bs/2XFCV...uu1qj7v5do.jpg

Čekaj da dođu Shangri-La misije = totalni odron

Zato kod mene za Shangri La piše 0/4, odradio sam u Shangri La samo ono što se mora kroz glavne misije :D
A ovi Y&R sam jednu odradio, bzvzv :D

G-boy 05.01.2015. 15:25

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2714462)
Zato kod mene za Shangri La piše 0/4, odradio sam u Shangri La samo ono što se mora kroz glavne misije :D
A ovi Y&R sam jednu odradio, bzvzv :D

Zato jer imas jos poslje Shangri La questove koje su stavili pod side, isto kao i Longinus npr.

EDIT: tek sad ukapiro da je konstatacija :D

Roberto 07.01.2015. 11:00

Da, bila je to konstatacija :D

Nego, evo Ubisoft se već sprema naštancat nastavak :D

Ubisoft queries users on the upcoming Far Cry: dinosaurs and vampires among the possibilities

Ponuđene mogućnosti:
A Far Cry in Alaska, where we have to survive in extreme conditions
A Far Cry set on another planet, such sci-fi setting
A Far Cry is set in 1960, during the Viet Nam war
A Far Cry is set in the jungles of Peru, between cocaine traffickers
A Far Cry where we can fight or join the vampires
A Far Cry in Spaghetti Western style
A Far Cry set during an invasion of zombies
Blood Dragon 2: a sequel to Blood Dragon
A Far Cry is set in a post-apocalyptic world Mad Max style
A Far Cry takes place nowadays in an island full of dinosaurs, Jurassic Park style
A Far Cry set in the world of Shangri-La of Farcry 4

Izvor: http://www.mondoxbox.com/

Zapravo mi se čini da neće biti nova igra nego svojevrsna ekspanzija ala Blood Dragon.

Samo ne shangri la :D

partwish 07.01.2015. 12:37

Najbolje mi zvuči ovo u Peruu, a zombije i slične stvari (kao i shangri la) ne mogu smisliti u takvoj igri. Dođe mi da odustanem od igranja kada naletim na tako nešto.

1v@n 07.01.2015. 12:58

Meni se Spaghetti Western i Mad Max zasad najviše sviđaju.

Drvoje 07.01.2015. 21:23

Potpis ko kuća, stavka 1. je uvik deficitarna na PC-u (yebemti Rockstar i RDR), a postapokalipsa (hm... Borderlands i expanzije, Fallout 3 i expanzije, Rage... - ne znam u kojoj sam se više zabavija - doduše Rage mi je bija "najgori" od 3 spomenute :))

blava 07.01.2015. 21:38

Bolesno dobro ovaj Far Cry 4 izgleda na Ultra,bome su lijepo vizualno ispeglali igru,izgubim se u glazbi i okolisu

Samo misije su zamorne,iste i jednolicne,aj sad su dodali kao neke razgovore unutar svake misije da ne izgleda monotono,ali bas ne pomaze...

Drvoje 07.01.2015. 21:52

Pffff ti bi još i RPG elemente :D

I ja trzam na tešku nelinearnost, customizaciju/upgrade svega (lika, predmeta, objekata..), ali neće moći ove noći :p

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:24.