![]() |
Citiraj:
Uglavnom 4 GHz sa ok coolerom ide bez greške IMO :chears: Q9xxx su odavno precjenjeni, pogotovo danas!?! :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
A vjerujem da je potražnja svakim danom sve veća otkad su izumili adaptere. |
Istina. Ja sam zainteresiran za to, ali kod mene bi se to vrtilo dan dva, cpuz i ostala sranja, divljenja i ostalo i onda na tavan, gdje je sama ploča i 12 procesora... :D
|
Zato Brče, daj mi se javi, imam dil odprilike 350 kn komad x5450 E0. Šta ti je to, a malo ćeš se opet kao u stare dane prčiti po podu, štekati sve na "živo" po stolu i to... :D
Ovo je ozivjelo malo taj stari s775, baš u vrijeme kad sam ja spao na njega. Imam već 3 solidne ploče, ja sam opremljen :). |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
To sam čekao! OC rez!
Svaka čast Igore, da sam na tvom mjestu, ja bi to peglao na zlatnoj sredini 4.35ghz :D, a možda i 4.4 :D. |
Nema potrebe, nije neka pretjerana razlika između 4,25 i 4,45 GHz, a grijanje je brutalno...
Sasvim zadovoljan :) Da osposobim svoj WC, išao bi on na 4,5 GHz :) |
Ja si i dalje mozgam dal da uzmem X ili E procesor. Pomagajte :)
Trenutno imam E8400 koji ima 60w TDP, a posteno se grije, treba mu dosta struje. :D Nemam pojma hoce mi hladjenje uopce biti adekvatno za potencijalni skok na 120w TDP procesor. |
Koji hladnjak imaš?
|
AC Freezer 7 pro, rev 1 kojem je krepao vent pa sam stavio zamjenski 92mm, razmisljao sam jos jednog staviti u push pull shemu.
|
Citiraj:
|
Istina, nije on baš za hladiti 120 TDP quod-a.
Iako bi stock mogao hladiti IMO |
Ma lako kupim novi kuler ako ovaj bude preslab. :)
Po mojoj logici bi E linija trebala biti "bolja" od X linije i s vecim potencijalom za OC. |
Pozdrav ekipa, novi sam član pa cu vas pozdravit jos jednom :)
Zanima me da li bi se isplatio upgrade na xeon 5460, jer trenutno imam q9400 na điđiju EP45-UD3R uz kingston Hyperx1066 ram. Graficka je 5850 ali vidim da po ebayu ima 6950 po 90 eura pa bi se i to mozda ubolo :) Hvala |
Citiraj:
|
Ima par ljudi kaj je skoro poljubilo 5 GHz sa X54xx, dok sa E5450 sam vidio max OC oko 4,5 GHz. Grijanje im je tu negdje...
|
Ako se kome žuri ima jedan E5430 na usenetu (300kn) i jedan E5430 na njuškalu (390kn)
Ja sam si narucio ovaj: http://www.ebay.com/itm/201007125025...84.m1497.l2649 |
Naletio sam na OVO na službenoj Intelovoj stranici.
Bit će da je jedina razlika u tome što E5xxx serija troši manje struje i zato je imala malo višu cijenu. S druge strane ako gledamo 1333 mhz FSB: najjači procesor E5xxx serije je E5450 (3 GHz; multi 9) dok je najjači iz X5xxx serije X5470 (3,33 GHz; multi 10) |
Citiraj:
Ja sam lupio u wall od 460FSB-a i sada se patim, od jučer maltene nisam stao. :D Sve nade polažem u X5260(e0) dualca koji je po trackingu stigao u ZG. |
Hehe, ja samo gledam kako ćete natuć svaki po milju kuna za kolko ste mogli kupit 2 775 Xeona kakvog ja imam :D
|
gušt slaganja takve mašine kakve dečki rade je neprocjenjiv. Samo naprijed, baš mi je zanimljivo čitati ovaj thread :goood:
|
Citiraj:
Obezobrazio bih se i ja s jednim 771 Xeonom, ali fakat mi se ne da rezuckat socket na Rampage Formuli, a i pitanje je jel bi radilo :) |
Pa sad, meni je bio gušt rasturat s.370 kad su procesori bili po 10-100kn i ploče za još manju lovu, ovo je već malo veća lova za "gušt".
|
Meni je ovo upgrade za svakodnevni rad, je*eni upgrade mogu nadodati :D
|
Koja je doslovce razlika između tih vaših Xeona i mojeg LGA775?
http://valid.canardpc.com/cache/banner/ksj6bq.png |
Tvoj je bolji.
Zajeb.se, ugl. :D, Tcase i max TDP su niži kod recimo mojeg E5430 nego kod tog tvog s775 Xeona. |
Za servere nije mogao u dual mode ići, ima nešto manji TDP, nešto manje funkcionalnosti, ne treba adapter, rabljeni su jako skupi...
Jedino ne znam kako OC ide kod njih iako bi trebao ići ok |
Halos - probaj slobodno i mojeg malo clocknuti, ja ionako ne budem dizao svojega dalje od vjerojatno 3.5-3.7 GHz, ovisi koliko mi Freezer 7 i Gaygabyte izdrže :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:27. |