![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Yap... to sam si i mislio... a dobro onda... ipak Gigabajtica... pa šta bude XD
|
Moja preporuka za Sapphirku, hladna, tiha, klokabilna, stabilna.
|
Neznamzašto izmišljat toplu vodu kada postoji sapphire,baš kako je kolega rekao,tiha,hladna,nitko se ne žali i ima najbolji OC potencijal,čak je i sapphire rekao da voltaža može do 1.225v 100% sigurno! Preko toga je rizik,no već vidim masu njih drže čak i na 1.3v bez problema,artefakata i prevelikih temperatura,a sad koliko dugo...
|
Pa zato pitah koju ću ubost... a ne radi tople vode :)
|
Imam ti ja XFX 7870 2GB i toplo je preporucam. ;) Temperature puno vise nego uredne!!!
|
Koju verziju imaš, Black Edition ima nešto bolji hladnjak ali Core Edition je glasno smeće :/
Osobno preporučujem Sapphire, MSI i Gigabyte. A ako se ide na HD7870 onda razmotrit VTX3D HD7870 Black s Tahiti čipom. |
Citiraj:
Imam Core Edition. Niti je glasna, niti se grije. Ne znam, mozda sam samo sretnik ili imam dobro provjetreno kuciste. Slikat cu temperature danas kad dodem s posla, idle i pod punim opterecenjem. |
Citiraj:
Citat jučerašnjeg maila: Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Trebalo bi je biti na klikni.hr, ja sam je neki dan tamo kupio za ravnih 1801 HRK + Sleeping Dogs :) (vtx3d 7870 black)
|
Citiraj:
|
zvao sam microline glavni uvoznik sapphire za hrv kaze da 7870XT, kako se ta kartica zove kod njih, da ce ih pokusat naruciti i nabaviti ali radi ogromne potraznje za njima je to teoretski nemoguce.
|
sta mislite isplati li se narucit je preko ebay-a? sapphire 7870 xt 330$ s dostavom!znam da na to ide jos carina i sve...izasla bi nekih 2200 kn...malo vise mozda?! sad neznam samo koja bi situacija bila s garancijom...?
|
Pa toliko košta HD7950. :D
|
@meanboss.. to bi bilo ludost. Izaslo bi te blize 2450kn sa sadasnjim tecajem dolara, a nema naznaka da ce uskoro bitnije ici dolje. A za te pare biras koju 7950 zelis i dobijes brzu karticu sa manje zezanja i problema.
EDIT: glupi pametni telefon, misli da zna bolje od mene sto zelim napisat.. |
nisam o tome ni vodio racuna!:) ali u pravu ste...previse komplikacija za apsolutno nista dobiti!:)
|
Ja sam radi toga sto ju je gotovo nemoguce nabaviti otisao na 660Ti model. Je skuplji ali je dostupniji. Sto ti vrijedi sto kartica kosta 2000kn kad ju je prakticki nemoguce nabavit.
|
Pa koliko ja vidim na nabavi da se nabavit tahiti u black verziji i xfx...
|
Black nije sluzbeni naziv tahiti kartice, svaki brand ima neku svoju oznaku. Ta se kartica najavljivala kao HD7890.
XFX Black edition je obicna samo s malo dignutim taktovima i boljim hladenjem. |
Citiraj:
|
Ima i Sapphire. Pogledaš samo broj shadera. Obična 7870 ima 1280, a Tahiti LE ima 1536.
|
Citiraj:
Dva frenda,jedan uzeo vtx black,drugi xfx,ista cijena...uvjereni da su dobili isto:D |
Inače, BE primjerci XFX-a su probrani primjerci, sve BE kartice koje sam imao su bili izvanredni clockeri.
BE 5850 koju sam imao sam držao za 24/7 na 1GHZ sa 1.225V :) I to na stock hlađenju. |
Može mala pomoć vezano za VTX3D HD7870 Black (sa Tahiti LE chipom) obzirom da je u planu kupnja iste. Naime, checkiram malo recenzije i za taj model kažu (konkretno review sa techpowerupa) kako ima jako visoku peak potrošnju (više i od referentnog modela radeonke HD7950) pa eto, ako mi vlasnici dotične kartice iz osobnog iskustva mogu reći je li stvarno tomu tako i hoće li 500 watti moga Chiefteca biti dovoljno da pristojno upogoni to čudo??
|
Ako imaš smart seriju chiefteca, mislim da ti nece biti dosta. Moj 550W chief je imao pad napona sa ~11.99V na ~11.62V sa E6600 i HD6950 na defaultu.
Tj, da se razumjemo, može raditi ok, ali to je realno loše 400W napajanje brandirano kao 500W. |
Stigle su u ponudu nazad 7870 tahiti pa požurite tko kupuje novu
http://futura-it.hr/proizvod.aspx?pr...25#prettyPhoto |
Citiraj:
idle 120w stim da su oboje overclocked |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:57. |