![]() |
Citiraj:
Ovdje sam našao podatak da se taj write throttling uključuje na SandForceu ako zapisuješ par stotina GB na sat....osim benchmarkera i extreme testera - tko u desktop okruženju generira takav load? Najzad - iako je SF (kojeg baš niti sam ne ljubim previše), novi Intel SSD 520 mi se jako sviđa....uz Samsunga 830 možda i jedini SSD koji bih uzimao. |
E pozdrav momci, nisam čitao temu od početka ali me zanima sljedeće...
Trebao bi neki SSD ne preveliki samo za operativni sistem, program(office i neke sitnice) i za recimo jednu igru A cijena recimo do nekih 600-800kn Dali mi možete šta preporučiti? |
ocz agility3 od 60Gb...u stvari do 800 imaš i vertex3 i corsair force3.
|
Citiraj:
http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=2637#ov |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Postoji li nešto bolje od ovoga za tu cijenu (1190kn)?
http://www.ekupi.hr/SSD-disk-ADATA-1...TA-189629.aspx |
ja bih radije uzeo ocz agility 3, 120gb
|
što kažete na ocz octane 128gb?
kakav je u usporedbi s 120gb agility-om? |
Citiraj:
http://www.anandtech.com/show/5272/o...b-ssd-review/2 Nije Agility ali je jako slican, Force. Oba su u stvarnom zivotu brzi SSDovi i teko je nac razlike kojie bi bile presudne. U testovima je vrlo solidan ali to i nije toliko bitno kod SATA3 diskova. |
Danas naručio A-Data S511 od 120GB, dobar izbor za te novce (~1270kn)?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo, tih 120 je neki best buy jer su ovi od 60 oko 70% cijene. Ja bi na njemu drža windowse i programe te swap i cache za PS. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Trebam preporuku ssd-a od 80GB i imam sata 2 maticnu, zanima me da li trebam kupiti kontoler sata 3 da bi koristio sav potencijal ssd-a, ako da, moze i preporuka kontrolera takoder.
|
Koliko $ bi izdvojio?
|
Best buy 80gb ssd (novi obavezno), a za kontroler neznam stvarno isto best buy neki.
I neka su dostupni u našim dućanima (adm, links, portio, magazin rs...). |
|
Ne treba nikakav kontroler. 4K i random brzine su skoro iste a onih 500mb i sl., reklamnih ionak nebu vidio ni sa Sata3, osim u ATTOu.
Vertex 3 90gb je u Diskontu24 1137kn a 120gb Agility pocnu od 1170kn. 90gb je taman. btw. ovaj gore ADATA S510 je SF2281 sa SYNC NANDom i odlicnim perf.. Ak je to taj onda je 1270kn super cijena za mozda najbrzi SF2281 disk kaj postoji. |
U biti 1297kn, ima ga u Supernet.hr (bar ga je bilo :))
|
Ok, hvala na preporukama, sutra popodne idem po OCZ SSD 90GB Agility 3, 2.5", SATA 3 6G, R/W/seqW:525/500/130 MB/s, 85k random IOPS@4kB, MLC, SF 2281
Za keš 939,36 kn po magarčevoj preporuci. Znači kontroler netreba, matična je Asus M4A79 Deluxe Ima kakav provjereni vodič za podešavanje kompa za rad s ssd-om? Hvala kolega QuidZz za vodič. |
Evo pogledaj ovdje
|
koji SSD uzeti za XP u kombinaciji sa SATA2 kontrolerom
izbor je izmedju Adata S511, Vertex 3, i Samsung 830 (svi 256GB) zbog programa koje koristimo na poslu izbjegavam instalirati Win7 niti jedan benchmark koji sam vidio na netu ne uzima u obzir SATA2 kontrolere, pretpostavljam da se Sandforce ne bi proslavio zbog kompresije, a Samsung me brine TRIM kojeg XP nema... opet ne bi htio neku stariju SSD tehmologiju uzimati |
Citiraj:
|
Citiraj:
Što se tiče forsiranja xp-a, bespotrebno totalno, ako imaš 4gige rama i pristojan proc, mirne duše staviš 7icu gore i xp virtualku i imaš i jedno i druge bez ikakve brige. I sam imam često potrebu zbog raznoraznih programa ekipe kojoj radim kompove imati xp, a ne pada mi na pamet instalirati ga samo radi toga. Pokrenem virtualku i odradim što trebam, kad ne trebam, ugasim i mir.:chears: |
problemcic - pitanjce ..malo sam zbunj :fiju:
naime jucer sam se pocastio sa crucial m4 64 , puknuo gore win i to je to.. vise manje sve je isto kao i na starom hardu.. i tu dolazi do problema, jer cod2 kojeg cesto igram :D , se sad vrlo brzo nakon sto pocnem igrat, u sred igre smzne i sve zbrejka, sound krešti na mjestu, bas ono tilt.. prvo sam mislio da je bolje ipak vratiti neke straije old school graf. drivere pa sam instalirao iste koje sam imao i na starom disku.. ali problem je isti.. hm.. da li sad to uopce ima veze s SSDom ili? omfg :care: puknut je dakle clean install (ahci podesen u biosu) i to je to.. nista nisam tweakao.. sad brijem mozda nesto s swapom ili slicno ga zbrejka.. :stoopid: ludi cod2.. nikako ga se rijesiti.. da nema njega nebi imao problema :D inace ovako sve radi super , i nisam ni siguran da smrzava zbog SSDa , ali to je jedino novo pa eto.. moram pitat :stoopid: |
ima jos jedna stvar nova, instalacija windowsa.
Kako god, simptomi koje opisujes sam i ja imao ranije, zbog preoverclocka, disk ne bi smio imati nikakvog utjecaja na tako nesto :) |
I meni samo u codu 2 i codu 4 zblokira sve i moram restartat,trenutno nije klokirano apsolutno ništa...i to je sve nakon kaj sam ubacil SSD...
|
vrlo zanimljivo.. meni je to bilo prije bilo kakvog ssd-a.
moze biti napon chipseta jer je sada kontrolac na southbridgeu optereceniji!? Probaj to dignuti malo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:56. |