![]() |
Citiraj:
Ipak sam ovdje mislio na malo duži rok... Sve investicije su samo međuovisnost rizika/nagrade, na investitoru je da procijeni ulazak. U financijskom smislu, valjda svaka investicija sa povratom kroz 5 Godina i nekom neto tekućom kamatom od 5-8% se smatra odličnom. Kada se kroz te pokazatelje bitcoin stavi na papir, izlazi iz svih okvira :) I sve je to super, jedna strana dobiva, ali neko će se morat i opeć, samo je pitanje vremena :) |
ima lik koji je popušio 4700btc-ova na mtgoxu... to ti je ugrubo oko 15mil kn :D
|
Citiraj:
Koliko sam čitao ovu temu, ima i ovdje lik na forumu koji ima valjda 800btc-a ako se ne varam :D |
Vrijednost ce samo padat. Zahvaljujic Silk Roadu porasla je vrijednost prosle godine, no kako je Silk Road nestao, vrijednost samo pada. Netko je oprao lovu i sad se svi smrtnici misle obogatit.
|
nadajmo se da ih još ima :D
|
Koliko bi bilo isplativo majnati sa HD6870, sa 168W potrošnje na maxu (nek bude 200W malo clockana) je to mjesečno oko 85kn struje.
Kartica radi oko 250Mhash/s u prosjeku odprilike. edit: ~125kn struje mjesečno po mom proračunu. |
ako sam dobro izracunao oko 28$ mjesecno - struja...
|
Citiraj:
Iza dolara i eura ne stoji nikakvo zlato, srebro, platina ili bilo sto. Iza bilo kojeg novca ne stoji apsolutno nista sto mozes opipati. Bitcoin se temelji na istim principima kao i dolar ili euro. Vrijednost se temelji na ponudi i potraznji, ako ljudi zele dolar ili euro, vrijednost raste, ako ne zele, vrijednost pada. Tvojih 10kn u dzepu ne znaci nista, nema nikakvu vrijednost, niti ti drzava garantira da ona za tvoih 10kn ima nekoliko grama zlata u rezervi. |
Citiraj:
U tom primjeru se svodi da netko 'investira' novac na nacin da plati onom ispred sebe, i tako redom.. sve dok oni na dnu nisu oni koji su popusili. U slucaju *coin-a je stvar da netko investira novac, tj. mijenja pravi novac za virtualnu valutu. Dakle, samim tim toj virtualnoj valuti daje neku vrijednost. Naravo.. problem je sto u principu vrijednost te valute primarno ovisi o odnosu ponuda-potraznja. Jos veci problem je sto postoji tek par vecih sajtova za exchange novac<->coini (kao npr MtGox). To sve dovodi do problema velike fluktuacije cijene, i potencijalnih malverzacija. No, bottom line... stvar ponude i potraznje. Ako mozes prodati kilu dreka za 500US$, bi li prodao? Jedini uvjet je da netko smatra da to toliko vrijedi i voljan je platiti. |
Citiraj:
nekad davno bilo, sad se spominjalo. startpage-ajte samo sta se desava sa onim da je njemacka trazila audit svojih zlatnih rezervi u USA. lol. |
ma to je bilo tak jasno da će puknut i da tamo ne treba poslovat... pa ne znam jel prošao dan da mtgox nije bio minimalno 100$ veći od btc-e i bitstampa, a bilo je i po 200$ razlike.
|
Samo da se nadovezem, da se bitcoin temelji isto na resorsima kao i sto se novac u proslosti temeljio na zlatu, samo treba malo bolje pogledat...
Da bi dosao do bitcoina ti treba procesorska snaga i elektricna energija umjesto zlata i srebra.. |
Syss tebe boli labud,isplatio si jednu r9 280x,sam nek potraje.
|
|
pa neloše ;)
|
Upogonjena 7850, vrti oko 350. Ocekivo iskreno malo vise.
Na kolko intensity stavit....sad je na 19 |
to je to otprilike, meni ide 360 max sa 1050 jezgrom i mislim 1350 memorija
|
Citiraj:
|
Isto tak je i moja klokana. A bumo vidli kak bu islo. Srecom djabe struja pa nije problem
|
Citiraj:
|
Ako nekoga zanima LTC sa HD6870, 300 KH/s - dnevno ~0.085 LTC - 1.20 USD
Mjesečno 36 USD - struja = 90-100kn zarade. Komp opterečen stalno. Dok Shamantixu s 750Ti ispada oko 170kn zarade/mj ako se oduzme struja. Čudo je ta mala grafa. |
Guglam i nisam pametan.
Koji pool koristiti ako moramo preko porta 80? |
Ne kuzim zasto bi isao preko porta 80? Svi pool-ovi koriste portove 3333,3334 i slicne
|
Citiraj:
jos jedno pitanje, kako najlakse prebaciti litecoins-e u novcani oblik na racun? moze i na pm :) |
Citiraj:
|
ili the rock trading kao sto je vec prije receno... https://www.therocktrading.com/en/atms
|
Citiraj:
https://www.wemineall.com/gettingstarted |
Ajoj...izgleda da se i wallet synca preko nekog drugog porta pa ni to ne radi. Dovraga i portovi
|
Koristim blockchain...
Je li onaj backup koji dobijem na mail sve što mi treba da wallet uspostavim na nekom drugom klijentu? I kako se uopće dobiju bitcoini? :D |
imam problemcic...reinstaliro win bez da sam iskopiro wallet.dat u medjuvremenu sam uspio iskopat wallet sa recoveryiem ali je datum na njemu 5 dana prije nego sam prestao majnat, vidim transakcije samo do tog datuma u walletu, hoce li se sa syncom pojaviti sve ili sam popio coinove?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:45. |