PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Policija, kazne, žalbe (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=162720)

Nybelung 09.11.2009. 00:39

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1478373)
Sve da si polagao i dozvolu dobio po starom zakonu koji je propisivao 2g probe bio bi u prekršaju jer sa 19g nisi nikako već mogao probu odradit i dobit trajnu dozvolu bez ograničenja

Mene ovo boldano zanima. :)

Polagao sam po starom zakonu (vozačku sam dobio 20.10.2006.), sad imam 21g i jedino vozilo koje ja ponekad vozim (mamin Golf Plus) ima više od ovih 75kW. Jel i za mene vrijedi ovaj novi zakon? Jel se mogu žalit ili?

Nemam 1000 kuna za kaznu, morao bi u zatvor... :D

Matth€w 09.11.2009. 00:42

Koliko ja znam (i kako se priča po auto forumima) MUP je dao svim PU da više ne sprovode taj zakon za one koje su polagali po starom i da to ne vrijedi za njih/nas.

Correct me if i'm wrong. :)

Emissary 09.11.2009. 00:52

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 1479258)
Polagao sam po starom zakonu (vozačku sam dobio 20.10.2006.), sad imam 21g i jedino vozilo koje ja ponekad vozim (mamin Golf Plus) ima više od ovih 75kW. Jel i za mene vrijedi ovaj novi zakon? Jel se mogu žalit ili?

Citiraj:

oni koji su polagali po starom zakonu i dobili trajne vozačke mogu pisat prigovor koji se kolko čujem u pravilu uvažava

Nybelung 09.11.2009. 00:57

Citiraj:

oni koji su polagali po starom zakonu i dobili trajne vozačke mogu pisat prigovor koji se kolko čujem u pravilu uvažava
Znači, policajac meni može napisati kaznu, a ja onda trebam pisat taj prigovor koji će se sigurno uvažiti? :stoopid:

generic 09.11.2009. 01:18

Pljujte po svjetlima koliko hoćete, ali ja kao cvikeraš neke boje auta pri određenim meteorološkim uvjetima puno prije vidim ako imaju upaljena svijetla.

Emissary 09.11.2009. 01:19

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 1479270)
Znači, policajac meni može napisati kaznu, a ja onda trebam pisat taj prigovor koji će se sigurno uvažiti? :stoopid:

Ništa nije sigurno, ali nemaš šta izgubit ako ga napišeš. U protivnom, uvik možeš busom. :D

drazenf 09.11.2009. 01:47

na mom autu su svijetla upaljena non stop, ljeto, zima svejedno
po ljetu kad pada kiša sivi auto je uočljiv isto koliko i auto bez svjetala po zimi
lights on

Nybelung 09.11.2009. 01:49

Citiraj:

Autor Emissary (Post 1479288)
Ništa nije sigurno, ali nemaš šta izgubit ako ga napišeš. U protivnom, uvik možeš busom.

Ma lako za bus, ja bi zatvor izbjegavao. :D

1000 kuna na gomili vidim samo kad školarinu plaćam.. :D

Jbm ti.. nismo nimalo "socijalna" država.. ne može kazna bit ista za Keruma i za bauštelca?! :(

Citiraj:

Autor drazenf (Post 1479309)
ali što se tiče tvoje vožnje od 2kw jačeg vozila od dopuštenog, probaj se vadit na 10% tolerancije kao i na sve ostalo, te kao prvi prekršaj, jedino vozilo u obitelji, hitne upotrijebe vozila (boli zub a nemaš andol) i slično

Jedino vozilo u mojoj obitelji ima 103kw :D

drazenf 09.11.2009. 01:51

Citiraj:

Autor Emissary (Post 1479288)
Ništa nije sigurno, ali nemaš šta izgubit ako ga napišeš. U protivnom, uvik možeš busom. :D

u žalbi je dovoljno napisat "žalim se", dalje obrazlažeš na sudu
šta je tvoj izgovor isto nije bitno, ali ak nema murijaka u 70/80% posto slučajeva to je riješeno u tvoju korist
ali što se tiče tvoje vožnje od 2kw jačeg vozila od dopuštenog, probaj se vadit na 10% tolerancije kao i na sve ostalo, te kao prvi prekršaj, jedino vozilo u obitelji, hitne upotrijebe vozila (boli zub a nemaš andol) i slično

Citiraj:

Autor tgecek (Post 1478264)
evo meni su prije jedan sat napisali kaznu zato jer mi auto ima 77 kw a dozvoljeno je 75 posto sam ja mladi vozac sa 19 godina.dobio sam "obavezni prekršajni nalog" i uplatnicu na 1000 kn koju moram platiti u roku od 8 dana.
ma nalogu pise da se prigovor podnosi "putem ove PU/PP u dva istovjetna primjerka" a ja imam samo taj jedan primjerak.
ja bi se zalil posto nemam nikakva primanja student sam,nikad kaznjavan ni nista i jos bi neke namljel da sam ja vozil auto jer sam moral nekam iti a starci su pili pa nisu mogli.kaj mislite a bi moglo proci?
i molim nekoga ko se kuzi da mi pomogne kak da napisem zalbu i kaj sve jos trebam napraviti

unaprijed hvala

lepi, ti se moraš žalit u 2 isto napisana primjera žalbe (oni tebi daju samo kaznu i zapisnik)
imaš par primjera gore i probaj
ak uspije plačaš pivu hehe:beer:,
pazi, bitno je vrijeme, jer vi imate valjda i taj neki zakon, do kad smiješ vozit, netko treba biti s tobom...
uglavnom piši, nemaš šta izgubit, ali možeš uštedjet,
ak su starci bili s tobom neka stari piše žalbu, da ti je on dozvolio da voziš, pošto je on popio čašicu 2 previše

djuro86 09.11.2009. 02:26

evo mene je neugodno iznenadila u petak na večer dočekana kazna u 2 sata iza ponoći ...
auto je bilo parkirano uz još nekolicinu njih na rivi,di inace ima vise manje parkiranih auta,u noći manje,i zanimljivo je da sam dobio kaznu za parkiranje očito od 500 kn,a kad sam pogledao aute do,parkirane na istom mjestu kod njih nije bilo ništa...druga stvar je sta je padala jaka kiša i ta kazna koju sam dobio je bila cila mokra i nikakva da sam je samo odložio u pripadajuće smeće....dal postoji neka šansa da se kiša uzme kao mogucnost neplaćanja kazne il nesto hhhh

yedwy 09.11.2009. 06:13

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 1479258)
Mene ovo boldano zanima. :)

Nemam 1000 kuna za kaznu, morao bi u zatvor... :D

Mislim da za tebe vrijedi novi zakon nažalost, zašto, zato jer je stupio na snagu negdje u 7 ili 8 mj 2008 ako se dobro sjećam znači da je stupio na snagu prije nego su ti prošle 2g vozačkog staža ako ti je dozvola prvi put izdana u 10 mj 2006 ali moja interpretacija nemora biti nužno točna/jedina...

Citiraj:

...probaj se vadit na 10% tolerancije kao i na sve ostalo, te kao prvi prekršaj, jedino vozilo u obitelji, hitne upotrijebe vozila (boli zub a nemaš andol) i slično...

Teško da će mu proć to s andolima u subotu u pola noći, a 10% ne postoji kod ovoga niti je u svemu 10% tolerancija...

Citiraj:

pazi, bitno je vrijeme, jer vi imate valjda i taj neki zakon, do kad smiješ vozit, netko treba biti s tobom...
uglavnom piši, nemaš šta izgubit, ali možeš uštedjet,
ak su starci bili s tobom neka stari piše žalbu, da ti je on dozvolio da voziš, pošto je on popio čašicu 2 previše

Pa reko je da je vozio curu doma, sumnjam da su starci bili s njima inače ukinuto je to ograničenje kad smije vozit bez pratnje, to je bilo u prošlom zakonu...

E da i ima što izgubit s obzirom da sudski troškovi nisu baš par kuna ako ga tolko muči ovih 1000kn bolje mu je ne nabijat si dodatne troškove, ja sam prvi koji će nekome savjetovat da se ide borit ako ima realnu šansu da nešto ostvari ali ovdje čisto sumnjam da ima realne šasne izvuć se od kazne, a ima jako izvjesnu šansu da će još parsto kuna troškova plaćat, da je u pitanju dozvola na x mjeseci pa da se ide žalit npr samo na oduzimanje dozvole e to je već nešto drugo ali ovak samo na lovu, IMHO bolje mu je tih parsto kuna potrošit drugdje al njegova stvar...

drazenf 09.11.2009. 13:45

Citiraj:

Autor yedwy (Post 1479342)
Mislim da za tebe vrijedi novi zakon nažalost, zašto, zato jer je stupio na snagu negdje u 7 ili 8 mj 2008 ako se dobro sjećam znači da je stupio na snagu prije nego su ti prošle 2g vozačkog staža ako ti je dozvola prvi put izdana u 10 mj 2006 ali moja interpretacija nemora biti nužno točna/jedina...

Teško da će mu proć to s andolima u subotu u pola noći, a 10% ne postoji kod ovoga niti je u svemu 10% tolerancija...

Pa reko je da je vozio curu doma, sumnjam da su starci bili s njima inače ukinuto je to ograničenje kad smije vozit bez pratnje, to je bilo u prošlom zakonu...

E da i ima što izgubit s obzirom da sudski troškovi nisu baš par kuna ako ga tolko muči ovih 1000kn bolje mu je ne nabijat si dodatne troškove, ja sam prvi koji će nekome savjetovat da se ide borit ako ima realnu šansu da nešto ostvari ali ovdje čisto sumnjam da ima realne šasne izvuć se od kazne, a ima jako izvjesnu šansu da će još parsto kuna troškova plaćat, da je u pitanju dozvola na x mjeseci pa da se ide žalit npr samo na oduzimanje dozvole e to je već nešto drugo ali ovak samo na lovu, IMHO bolje mu je tih parsto kuna potrošit drugdje al njegova stvar...

zašto ne, tablete protiv bolova se izdaju bez recepta i može ih se kupiti u bilo kojoj dežurnoj ljekarni, ili ići u hitnu po injekciju protiv bolova, a mislim da nakon nje ne smije upravljati vozilom
žalio sam se na dosta toga, brza vožnja, alkoholizirano stanje, prolazak kroz crveno(žuto), vožnju sa isteklom vozačkom, reistracijom, svašta, sve žalbe su prošle, ali za njegov problem ni ja nisam siguran, samo kažem šta su mu opcije, a na njemu je da odluči, ko riskira profitira
uostalom Vrhovni sud je pretrpan kojekakvim žalbama, te rijetko kad uspiju riješit sve, dakle sam je zaradio kaznu pa neka i sam izabere 1000 odmah, poslije možda 1300 ili ništa

tgecek 09.11.2009. 22:01

Citiraj:

Autor drazenf (Post 1479670)
zašto ne, tablete protiv bolova se izdaju bez recepta i može ih se kupiti u bilo kojoj dežurnoj ljekarni, ili ići u hitnu po injekciju protiv bolova, a mislim da nakon nje ne smije upravljati vozilom
žalio sam se na dosta toga, brza vožnja, alkoholizirano stanje, prolazak kroz crveno(žuto), vožnju sa isteklom vozačkom, reistracijom, svašta, sve žalbe su prošle, ali za njegov problem ni ja nisam siguran, samo kažem šta su mu opcije, a na njemu je da odluči, ko riskira profitira
uostalom Vrhovni sud je pretrpan kojekakvim žalbama, te rijetko kad uspiju riješit sve, dakle sam je zaradio kaznu pa neka i sam izabere 1000 odmah, poslije možda 1300 ili ništa

ma platil budem ja,znam da nemam opravdanje za to,samo mi nije jasno kak su pustili mog frenda koji je imal pol godine vozacku i vozil je auto slovenskih registracija snage 130 ks,a meni nisu mogli dati ni opomenu posto sam samo malo prekoracil granicu i to mi je prvi prekrsaj,i isto znam vise ljudi koji su dobili samo opomenu prvi put

yedwy 09.11.2009. 22:34

A jebiga naletio si na šupka ili je imao loš dan (ili oboje) - shit happens...

drazenf 10.11.2009. 15:04

a ima svakakvih murijaka, mene lik zaustavi pod rotirkom u službenom autu, kao prošao sam kroz crveno, naravno- nisam bilo je žuto, no da ne ugrožavam automobile iza sebe sam prešao kroz "žuto!, i ajd ok, i na kraju lik skuži da mi je vozačka istekla(4mjeseca)-- ideš nisam stvarno znao i lik mi i to oprosti, dakle ima ih svakakvih, pa cak i onih dobrih

-POP- 24.11.2009. 18:08

Bio na sudu, policajac nije došao, sutkinja me ništa nije ni pitala o tom prekršaju, presuda sastavljena po žalbi mojoj.
2000KN kazne i 3 mjeseca bez vozačke => 900KN kazne i 100KN sudskih troškova, vozačka u đepu.
I naravno, smile na mom licu!

Ati freak 24.11.2009. 19:12

Citiraj:

Autor -POP- (Post 1493464)
Bio na sudu, policajac nije došao, sutkinja me ništa nije ni pitala o tom prekršaju, presuda sastavljena po žalbi mojoj.
2000KN kazne i 3 mjeseca bez vozačke => 900KN kazne i 100KN sudskih troškova, vozačka u đepu.
I naravno, smile na mom licu!

Drago mi je da se sve ljepo završilo....... :) :chears:

Crash009 24.11.2009. 20:05

Ja isto dobio poziv za sud ( više od godinu i pol nakon prekrsaja). Nisam još podigao, neka se još malo odmara u pošti, pripremam se na infarkt.

Swarm dude 24.11.2009. 21:19

Jedno pitanje za nekoga tko se razumije u ta pravna pitanja, hipotetsko: u autoškoli vozim automobil od 105 ks a dozvoljena granica je 102 ks. I što ako nas policija zaustavi? Pitam jer kao što je već tu nekoliko puta spomenuto kako je ograničenje snage za mlade vozače 102 ks, a ja još nisam ni mladi vozač a vozim automobil sa 105 ks. Inače to ne bi bio problem nekomu tko je stariji od 24 godine jer ga zakon onda ne kači...Ali meni? Instruktor mi nije znao točno odogovoriti.

-POP- 24.11.2009. 21:30

Mislim da tu on odgovara, a ne ti. 105KS, pa koje aute imaju?! :-)

Swarm dude 24.11.2009. 21:32

Audi A3 1.9 TDI :D ...btw vidjeh čak jednu autoškolu u ZG-u - nova C klasa. Uf!

mymoon 24.11.2009. 21:33

plaćaš kaznu. ista stvar i za prekršaj koji napraviš, nevezivanje i sl.

1v@n 24.11.2009. 21:35

Vidjeh i ja jedan BMW 318d od autoškole. Vozni park im sve bolji i bolji otkad su cijene otišle gore :D

-POP- 24.11.2009. 21:37

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 1493644)
Vidjeh i ja jedan BMW 318d od autoškole. Vozni park im sve bolji i bolji otkad su cijene otišle gore :D

Pa očito je ond ašta privatno voze, samo se skinu one tablice s krova.

Swarm dude 24.11.2009. 21:46

Aham, tako znači. Nadam se onda kako nas neće zaustaviti, iako sam imao par puta susret - točnije "slikali" su me. A navodno vole zaustavljati autoškole...

BladeRunner 25.11.2009. 00:05

Po Splitu je, kako sam uspio primjetit najjači autoškolski auto Ibiza 1.9TDI FR.
Lik ide na 402 utrke s njom.:D

nick praskaton 25.11.2009. 07:28

u zadru sam vidio alfu romeo 149 TDi 150 KS, autoskola...

thedream 25.11.2009. 07:52

Braća Špalj u zagrebu imaju 320d valjda otkad su osnovani,uglavnom su srebrni,znam jer mi je jedna mala izletila bez žmigalnika,imali smo close encounter.:D:chears:

150ks auto.

Isto tako tona je kako je netko rekao C 200 cdi klasa,od 122+ks čini mi se tu negdje. Nije to više neka egzotika,kao nekad,ja sam osobno polagao na Octaviji TDi 90ks.

Moj instruktor je vozio tako,privatno auto od autoškole.Stavi tablu i naljepnice i to je to,kasnije skine i civilka. Ima ih dosta,to je praksa taksista,svi većinom imaju svoje aute.:)

rodney 25.11.2009. 14:32

mislim da im je kinta nesto bolja ako voze svoj auto (instruktorima)...
tak nes mi je frendica pricala, njezini imaju autoskolu, pa valjd nes i zna..

p.s. iako je malo nezgodno to sa skidanjem naljepnica, jerbo sam nam ja sa svojim dugackim nogama skoro priredio udes dok smo se spustali sa sljemena u autu od autoskole (ja suvozac naravno)

Halos 07.04.2010. 15:34

Ekipa, moze jedno brzopotezno.

Dali se uplatnica od kazne(istekla mi vozacka, pa su me ruknuli 700 kn...) moze uplatiti preko internet bankarstva, ili bas moram do pošte?nemam auto, a imam valjda 10km do pošte...bajk mi je skroz rastavljen, i nikako mi se neda slagat :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:09.