![]() |
Samo da prijavim da su vjerojatno narasle brzine,imam duo carnet i download mi je 6mb...Pohvalno za 100 kn mjesečno:D
http://www.speedtest.net/result/1643922059.png |
evo uzeo carnetduo, e sad, imam od t-com-a siemens se555 pa sam mislio između kompa i iskonovog sx763 stavit ovaj od t-com, pa me zanima jer se može se555 natjerat da se spaja na ppoe na sx 763 i stavit ga router mod? da mogu dva kompa spojit wlanom?
|
Citiraj:
Code:
http://www.blog.hr/print/id/1624132809/otkljucavanje-speedtouch-thomson-st780wl-routera.html Uspio sam jedino što mi nije radio telefon. Može li netko od iskusnijih pogledati i napisati na koji način da rade internet i telefon, a Thopson 7 prebacim iz bridge u root mode? Hvala unaprijed na pomoći, svima! |
Ljudi jer vas zeza spajanje na internet, meni non spot zafrkava spajanje i trenutno pise da je spojen ali ne mogu n?a net
|
Meni isto zadnjih par dana, i stalno diskonekta.
|
Taj Iskon mi je katastrofa, već 2.5 godine koliko ja znam nisu promijenili brzinu.Sad momentalno tražim net i gledam neki sa carnet opcijom i svi traže ugovor na 18 ili 24 mjeseca.Imam infrastrukturu od Bneta u stanu od nekog od prije mene lik je odkaza valjda internet i sad bi ja treba s bnetom potpisat ugovor na 24 mjeseca ako oću imat net. Po meni je to tako jadno. Ajde godinu dana ugovor al dvije je previše.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Mislim da se sada ugovori mogu potpisati i na 12 mjeseci, ali onda nešto plaćaš, kao kad uzmeš bez ugovora, samo manje. Tako nešto, ne znam baš detalje, ali vidi jel ti možda to odgovara više. |
Meni je okej sad, na knežiji sam inace.
|
Iskreno smatram da sigurno ljudi mogu imat veću brzinu (koji bi bio razlog nemogućnosti veće brzine-infrastruktura)??Koliko vidm dosta provajdera sada nude veće brzine, tržište se promijenilo i smatram da u razmaku od 3 godine je bilo nužno podić brzinu s obzirom na kretanja na tržištu.Jedini koji užasno sporo mijenjaju brzine je t-com al o tome ni ne moram pričat znamo svi što i ko je t-com i što je Iskon.Tako da priča o tome da ljudi nemogu imat veće brzine ne drži vodu.
|
Koliko ja znam ne moras se vezati s ugovorm za Iskon. Barem ja nisam, ali u tom slucaju placas jednokratno 450Kn za spajanje i mozes dati otkaz u roku od mjesec dana.
|
Citiraj:
5Mbps (Internet) + 4Mbps (SD IPTV + voice) = 9Mbps Nitko tko je cca. 2750 m ili dalje od centrale ne može više. I to u teoriji. A kakvo je stanje po banderama i u centralama, ni puno njih koji su puno bliže ne može niti 9 Mbps. A kako izgleda da ćemo preskočiti VDSL, dok ne razvuku FTTx infrastrukturu, 24 Mbps će ostati, kao što je uvijek i bio, samo marketing na granici utuživosti za lažno oglašavanje. |
Citiraj:
Kod mene sve standardno u redu, nema problema. |
Ok Feyd hvala na informaciji, sad mi je jasnije malo. Jel ima di test di je radila možda neka nepristrana organizacija ili su to mjerenja od tehničara internet provajdera?
|
Citiraj:
Nisu to mjerenja, to je fizika i standardi koji iz nje proizlaze. Ovdje isto imaš graf, možda ti je to malo pouzdaniji izvor. |
U ovih nekoliko godina na Iskon DUO CARNet-u nije mi se jos dogodilo ovakvo cudno ponasanje mreze. Upload je normalne brzine, ali je download 10 puta manji nego bi trebao bit (imam <500kbps, a trebao bi imati 5Mbps jer je veza 5/0,5). Jucer je sve bilo normalno.
Ima li netko slicnih problema ili uopce ideju u cemu bi mogao biti problem? |
Meni je u nedjelju strasno pocala veza...otprilike svakih 20-ak min ( vise od 40x dnevno).
Nakon 1h pokusavanja Iskon SZK da nesto postignu i hrpe resetiranja, ukljucivanja/iskljucivanja veza se navecer popravila. Cak sam dobio 1Mb download-a vise (6Mb/512Kb) iako bih najradije da spuste na 4Mb samo da imam stabilnu vezu. Zovi SZK to ti je najjednostavnije...mnogo stvari moze biti u pitanju, a oni ce ti najbrze rijesiti problem. |
Citiraj:
EDIT: Evo sad je sve OK tako da nemam namjeru zvat SZK. |
Ljudi jer vam radi net? kod mene i kod šogora ne radi carnetduo, zvao sluzbu za korisnike, kažu da je do carnetovog servera...
|
Konstantono pucanje mreze kod uploada, stvarno su ocajni, ne mogu uploadat ni 10mb bez pucanja....
|
Citiraj:
riješeno radi ko cager! |
http://www.pohrani.com/f/2m/q0/3mVhS...-apr-22-14.jpg
što iskon trio tolko upload ima???ovo mi šalje iz zagreba. |
Iskon ima gadnih problema zadnjih 24 sata.Dosta ljudi ne radi net, tv i telefon.
|
Kakvo je stanje sa iskon carnetom u zadnje vrijeme, ste zadovoljni? Jel jos uvijek salju opomene kod koristenja torrenta ili nema problema oko toga sa koristenjem enkripcije?
|
ja sam super zadovoljan, prešao sa t-coma na iskon duo i već godinu dana sve ko podmazano. Nisam dobio niti jedno upozorenje za torrente, a ne koristim nikakvu enkripciju.
|
Super, hvala!
I jos jedno pitanje u vezi modema - cuo sam da se dobije neki modem sto samo radi u bridge modu? Se moze ruter zatraziti? |
od njih ne vjerujem baš da može. Moraš ga nabaviti.
imaš tu na forumu o tome dosta |
Meni je jedio dobro kod iskona to što ugovorna obveza traje 18 mjeseci a ne 24 kao kod drugih providera
|
Ovo moram podjelit sa vama. Jučer me posjete doma dva Iskonovca. Jedan nezna ništa i kaže da će mi njegov kolega se pojasnit.
Kažu da im je Tcom pustio signal. To je točno, ali po bakru, a moje malo selo Bistra cijelo je pokriveno optikom sa čime likovi nisu upoznati. Za brzinu 10/0,6 traže cca 280 kn, a tcomu plačam 240. Za brzine koje mi nudi tcom po optici (10/5 mbita) nikad nisu čuli. I na kraju da sam na infrastrukturi od tcoma, a oni mi daju samo signal nema šanse. Pouzdano znam da im Tcom neće dati pristup optici, a na bakar se ne vračam. |
Citiraj:
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:39. |