![]() |
jebeš alkokol uz hranu, aj da je u hrani onda vec nekak...al da pijuckam vino i jedem ribu ili pivo uz roštilj...no way :D
nakon jela može, prije ili tijekom...nema šanse :D ps. prošli tjedan bio u sloveniji u disku "bruno" u gabrijelama...pio bambuse i otkrio si najbolje vino za iste slovenci ga zovu "Cviček", malo kiselije ali barem sa kolom nije preslatko kao ovdje kod nas :( |
Dobrim kombiniranjem hrane i vina moguće je postići pravi gastronomski užitak. No, jasno mi je da to ljubitelje bambusa i gemišta ionako ne interesira.
Danas pio neki Syrah - Karninčić, ili tako nešto. Jako dobro, slatkasto i dosta jako vino. Inače, na etiketi je priča o dalmatinskim vinarima koji su početkom 20. stoljeća, zbog peronospore, otišli u južne krajeve (Australija, južna Afrika, južna Amerika...) nastaviti se baviti proizvodnjom vina, a ovo konkretno vino potječe iz Argentine. Ne znam je li grožđe doneseno iz Argentine ili se vino uvozi u rinfuzi, jer sam pročitao da se puni u Bolu na Braču, ali za Trenton d.o.o. Split (koji je naveden i kao uvoznik). |
Citiraj:
Pa to sam sam 16 poceo trusit sa kolom. Tog je inace uvjek ono u friđu kod mene bar par komada. |
Jučer otvorio Blatinu (Zadro, vrhunska), bila na akciji u Billi za ispod 50kn. Jako dobro - moja preporuka.
|
graševina Srijem
jel dobra za gemove ova na kaciji u Konzumu po 15kn / litri ?
fala |
Cviček su kod nas zabranili delat a janezi sad lijepo prodaju kao svoje autohtono vino:suicide:
Mlađi to vjerovatno ne znaju ali se godinama proizvodio i pio kod nas. Ono kaj je talijanima Chianti kod nas je bio Cviček:) Ali su enolozi u rvata morali pametovati i lupit zabranu jer se kao radio od sorti koje im nisu bile po volji... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Thx na savjetu. Znaš li gdje je mogu kupiti?
|
Mogao bi je naći u Konzumu, znam da je bilo u prodaji prije par mjeseci. Prepoznati ćeš je po visokoj boci, stiliziranom voštanom pečatu i serijskom broju. Naime, svaka butelja Stojićeve blatine ima svoj jedinstveni broj. Cijena je 50-60 kn.
|
OK, potražiću. BTW, dost' solidna cijena za dobro vino ;).
|
|
Ja svaki dan naveče uživam u kapljici Pelješca od dalmacijavina. Kako nisu baš u genijalnom financijskom stanju dosta jeftino s emože kupiti ovaj genijalni crnjak. To mi jednostavno najbolje crno vino.
|
Pelješac je stvarno pravi "bargain" - ako ste skužili čak ga i onaj lik (Cliff Rames) spomene kad priča s Gary-jem o budget vinima iz Hrvatske.
|
Vinski blokovi
daklem, zna li netko gdje mogu kupiti vinske blokove na podrucju OS i okolice
eto, nenadjem nista na netu, pa ako netko zna da podjeli inf. gdje, kako, pošto i slicno :fala: |
Ja sam kupio kod Peveca kad je još radio.
|
e to sam i ja cuo da je bilo u pevecu, ali to vise neradi ;)
|
VINARIJA
pa gdje kupujete vina u rinfuzi u Zg i okolici?
Dao bih 15-20kn po litri za dobro vino za gemišt a da nije iz Iločkog podruma? Ne bih više talijanski rizling nego rajnski ili neko miješano ili dobru graševinu. hvala |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Feravino graševina je obični delanac :D jednom sam maznuo dva gemišta u Osijeku na službenom putovanju. Mislio sam da se vraćam na spejs šatlom u karlovac... izbjegavati.
|
Citiraj:
Ak ti ne bude p(r)asalo dokotrljaj je do Splita, ja sam kroner i ne biram (ali ti se isto prvo javim da vidim jesi li ziv) :) |
jel ko čuo za simfoniju 4.99 litra :-)
|
Ma nema meni do T'ga koja je sad sa 42-3 pala na 31 KN u svakom boljem Konzumu. Samo čisto, nikakvo malo kole pa dve trečine crno vino :D.
Inače tko nije vidio, fora trik :): No Need For A Corkscrew. |
Citiraj:
a bio sam se napalio na to vino , šteta |
Citiraj:
Imam odličnog dobavljača. |
nađoh
Citiraj:
Ak se uzme min 6 boca onda još -5%. Kad probam javim.... poz |
evo, budući da su berbe već "daleko" iza nas, kolike vam budu zalihe za ovu godinu?
mom dedi je ispalo preko 1100l mošta, a s obzirom da obicno ispadne oko 800l, ova godina je bila predobra :) |
Ja sam cijelo ljeto guštao u merlotu od Coronice i malvaziji od cattunara.
A preko ljeta vodio sam grupe turista po podrumima istre i bogme sam se dobre kapljice naprobao :) |
Citiraj:
U istarskim podrumima se da svarno naći dobrih vina :beer:. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:53. |