PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Koji internet (ISP) uzeti? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=128393)

baban 02.03.2014. 14:22

nisu mi bitni programi, ionako slabo gledam tv
bitna mi je kvaliteta usluge, da slika ne puca ako se nesto skida, koliko toliko dobar router i tako..
mada sad citam po netu iskustva korisnika i raspon je od super zadovoljnih do onih sto proklinju dan kad su potpisali...ovo vazi za sve provajdere
izgleda da je ovo kao lutrija, ako pogodis super, ako ne kmeci dok ne istekne ugovor

sandokan111 02.03.2014. 18:12

Jep, ali eto, ja sam za amis najmanje takvih vidio. H1 ima problema, daleko od toga da nema, ali obzirom na brzinu + cijene koje imam ja sam prezadovoljan (prije sam bio na tcomu). Puno ovih stvari na netu nemoj uzimat za ozbiljno jer dosta toga konkurencija pise. Pokusaj nac nekog s osobnim iskustvima. Evo recimo H1 mi danas ima ocito nekih problema s brzinama jer mi download ne ide preko 15, ali opet, to je prvi put da mi se dogodilo otkad sam na provideru. Ima par dana im je nestao net od 4 u jutro do 7. To mi se jos jednom dogodilo ima 3 mjeseca. Itd itd, ali eto, nije nijedan operater bez greske pa da ne duljim sad previse.

MikaHR 02.03.2014. 21:26

Citiraj:

Autor sandokan111 (Post 2556030)
Tv im je najgora opcija :) Po meni imaju "najgori" opceniti izbor programa, ali pogledaj sta imaju pa prosudi sam, ali iskreno, pojma nemam sta amis nudi u izboru programa. Ali meni tv nije toliko bitan

Amis nema "3u1" bit tak da ostaje samo H1 (3u1 Iskona košta ko i T-Com). A H1 ima one najbitnije programe, T-Com je maknuo hrpu kvalitetnih programa a dodao hrpu šrot programa u osnovni paket (imam MaxTV od kad se praktički pojavio) tako da ako ne uzmeš prošireni prilično su isti.

Kod H1 bar možeš birati 4 po volji iz proširenog i uzimati po komadu iz proširenog (5-10Kn/programu), nemoraš iskeširati 80 Kn zbog 1-2 programa koja hoćeš iz proširenog.

sandokan111 02.03.2014. 23:12

Citiraj:

Autor MikaHR (Post 2556230)
Kod H1 bar možeš birati 4 po volji iz proširenog i uzimati po komadu iz proširenog (5-10Kn/programu), nemoraš iskeširati 80 Kn zbog 1-2 programa koja hoćeš iz proširenog.

Je, ovo je tako dobra opcija, strasno nesto. Ja sam vise ciljao na ponudu u prosirenom programu, ali da, ovo da mozes birat zasebno programe je fantasticno.
I evo se i vratila brzina.

baban 02.03.2014. 23:22

a bit ce najvjerovatnije h1
otici cu ovih dana u arena centar i podnjet zahtjev
samo me zanima koliko su azurni tj koliko ih se ceka (ako je bitno imam tel prikljucak ali nemam liniju)

sandokan111 03.03.2014. 04:20

Kod mene barem su rastegli taj rok dosta, 40 dana sve skupa je trajalo, ali eto, onog trena kad me tcom iskljucio oni su ukljucili, tako da je to bilo super sinkronizirano.

the_ghost 03.03.2014. 11:15

Citiraj:

Autor baban (Post 2556288)
a bit ce najvjerovatnije h1
otici cu ovih dana u arena centar i podnjet zahtjev
samo me zanima koliko su azurni tj koliko ih se ceka (ako je bitno imam tel prikljucak ali nemam liniju)

Ako nemas aktivnu telefonsku liniju (nesto radi na njoj) onda kao da ju nemas, spremi se na do 45 dana.

smw 11.03.2014. 16:32

Najpametnije ti je da pitaš susjede kolko su zadovoljni, takva će vjerojatno i tebi biti kvaliteta usluge.

Snowrider 17.03.2014. 19:10

poz, frenda mi zanima koji je najjeftiniji flat adsl bez telefonske linije ? Riječ je o Zagrebu

santos 20.03.2014. 12:10

http://i219.photobucket.com/albums/c...ps9e724671.jpg

Usporedna Cijena Trio paketa

za provjeri trio i duo paketa, zavirite na stranicu kompare.hr ;)

MikaHR 20.03.2014. 13:39

Citiraj:

Autor santos (Post 2565969)
http://i219.photobucket.com/albums/c...ps9e724671.jpg

Usporedna Cijena Trio paketa

za provjeri trio i duo paketa, zavirite na stranicu kompare.hr ;)

Ti paketi koji su u tabalici nisu usporedivi.

Nije da ne navijam za tablicu, ali osnovni 3 play od T-Coma je 305 Kn/mjesečno*24= 7320 (definitivno je najskuplji)

Osnovni 3 play od H1 na vlastitoj infrastrukturi je 200 Kn*24= 4800 Km
na T-Comovoj 250*24= 6000 Kn

Iskon je 236 KN, odnosno 299 Kn

BNeta ni nema osim na vlastitoj infrastrukturi.

Amis ne nudi 3 play osim na svojoj infrastrukturi

....

Ili treba usporedjivati iste pakete (i to bez ikakvih "akcija") ili cijenu, recimo 6500 Kn pa što moš dobit za tu cijenu kod pojedinog operatera i to sve ovisno je li uopće operater dostupan i na čijoj infrastrukturi

Valley7 20.03.2014. 14:09

Nije niti u parama baš sve.

Meni bi bilo draže da postoji neki provider koji po defaultu daje normalne, nezaključane rutere po kojima nitko ne može drkati na daljinu. A ne da moraš potrošiti hrpu para na kupnju vlastitog rutera, ili potrošiti hrpu vremena na studiranje/otključavanje postojećeg.

Na onom krampu od b.neta valjda niti wifi ne možeš uključiti bez javnog bilježnika. To i jest glavni razlog zašto ih zaobilazim. Ne mislim plaćati najam nečega što uopće ne služi mojoj potrebi.

domis 20.03.2014. 16:59

eh, nisu bez razloga zaključali postavke ruterima :)
bolje za njih, jednostavnije za nas :)

trebaš nešt napredno? kupi drugi ruter i nek ti ovog bace u bridge pa zaboraviš na njega.
mijenjaš operatera? samo staviš svoj ruter, promijeniš podatke za spajanje i miran si

što se mene tiče, radije dam jednokratno do 500kn za kvalitetni ruter koji ima kvalitetno složeni QOS i firewall i da mi se ne resetiraju postavke svaki put dok se sprdne njima napraviti update firmvera :D

a i juzerima treba samo omogućiti mijenjanje wlan passworda i otvaranje portova

Valley7 20.03.2014. 19:24

Citiraj:

Autor domis (Post 2566132)
eh, nisu bez razloga zaključali postavke ruterima :)
bolje za njih, jednostavnije za nas :)

trebaš nešt napredno? kupi drugi ruter i nek ti ovog bace u bridge pa zaboraviš na njega.
mijenjaš operatera? samo staviš svoj ruter, promijeniš podatke za spajanje i miran si

što se mene tiče, radije dam jednokratno do 500kn za kvalitetni ruter koji ima kvalitetno složeni QOS i firewall i da mi se ne resetiraju postavke svaki put dok se sprdne njima napraviti update firmvera :D

a i juzerima treba samo omogućiti mijenjanje wlan passworda i otvaranje portova

Za njih je sigurno bolji remote bigbrother nad zaključanim ruterima, ali ne znam koliko je to sigurno za korisnika. Uvijek me pikalo u oči to kaj bilo koji čestiti zaposlenik u tvojem provideru može za 1 min doznati podatke o wifiju kojeg imaš, fino se prvom prilikom sparkirati pred tvoju kapiju i malo haračiti po pedofiliji bez poslijedica :D Baš me zanima koji to mehanizam štiti korisnika od ovakvog scenarija.

I uvijek me nerviralo ono debilno iznajmljivanje rutera u be neta. Dokle god imaju takvu politiku njihova 'usluga' neće me vidjeti premda u stanu već postoji infrastruktura za sve. Razmišljam duže vrijeme o njima, ali taj nesretni najam zraka i investicija u dodatnu opremu (da možeš imati normalan net na x uređaja istovremeno preko onog njihovog osnovnog krampa od rutera) je nešto kaj ne mogu probaviti.

domis 20.03.2014. 19:53

ajmo ozbiljno...ti sad trolaš ili si stvarno toliko paranoična?
ako te smetaju ti čestiti zaposlenici, uloži 150-200kn u ruter i reci im da tvog prebace u bridge

Valley7 20.03.2014. 20:33

Citiraj:

Autor domis (Post 2566230)
ajmo ozbiljno...ti sad trolaš ili si stvarno toliko paranoična?
ako te smetaju ti čestiti zaposlenici, uloži 150-200kn u ruter i reci im da tvog prebace u bridge

Jok, paranoja me hvata u svim segmentima života, ali to je sad nebitno.

Trenutno jesam na ruteru koji nije pod paskom oka svevidećeg, iako me veže za trenutnog providera. Konkretno, za be net (kojeg mjerkam već dugo) trebat će mi drugačija mehanizacija koja košta više od tvojih 150-200 kn. A to ne dolazi u obzir.

Što se tiče običnih dsl operatera, tu po nekoj logici pretpostavljam da nisu bolji od t-coma (o čijoj infrastrukturi ovise). Bar imam takav dojam dok čitam ovu temu.

walbandon 21.03.2014. 11:33

h1 daje odlicnu opremu, OTLJUCANU
vrhunski ruter :
http://www.h1telekom.hr/tabid/517/Default.aspx

i tv reciver moze sluziti kao media player vrtiti filmove s mreze, usba, fritzboxa, MKV itd ... ma, cudo jedno, i najbitnije, OTKLJUCANO , voip i sve, koliko sam skuzio kod frenda. ..

baban 21.03.2014. 12:22

to se dobije za vds2 uslugu koliko sam skuzio
meni je dostupna trio bit usluga, ali ne vidim gdje pise koja se oprema dobije uz to..i jel to valja

sandokan111 21.03.2014. 12:34

Pa gore ti je mika napisao da su mu dali fritza i za bit uslugu :). Osobno iznenadjen, ali fritz je zvijer.

Valley7 21.03.2014. 13:42

Citiraj:

Autor walbandon (Post 2566439)
h1 daje odlicnu opremu, OTLJUCANU
vrhunski ruter :
http://www.h1telekom.hr/tabid/517/Default.aspx

i tv reciver moze sluziti kao media player vrtiti filmove s mreze, usba, fritzboxa, MKV itd ... ma, cudo jedno, i najbitnije, OTKLJUCANO , voip i sve, koliko sam skuzio kod frenda. ..

Wow!

Čituljim malo na njihovoj stranici i imam dojam da nude telefon i flat internet za 99 kn mjesečno. Je li to stvarno istina?

I daju li možda samo internet bez telefona?

MadBoY 21.03.2014. 17:08

Da, stvarno je istina, 99kn za 3 Mbps Flat internet + telefon u H1 Surf & Call 3 paketu.

Nude samostalni internet, nude ih svi ISP-ovi, apsolutno svi, jer moraju po zakonu. A sve to ima u PDF cjeniku na stranici od svakog ISP-a.
U ovom slucaju samostalni ADSL kosta 199kn mjesecno i dobije se 4 Mbps Flat.

MikaHR 21.03.2014. 22:49

Citiraj:

Autor baban (Post 2566471)
to se dobije za vds2 uslugu koliko sam skuzio
meni je dostupna trio bit usluga, ali ne vidim gdje pise koja se oprema dobije uz to..i jel to valja

Ja dobio Fritza 7330 za T-comovu infrastrukturu. Taj nema podrsku za vdsl. I 2 LAN izlaza, jedan za komp jedan za telku. I otključan je.

baban 22.03.2014. 09:21

Citiraj:

Autor MikaHR (Post 2566877)
Ja dobio Fritza 7330 za T-comovu infrastrukturu. Taj nema podrsku za vdsl. I 2 LAN izlaza, jedan za komp jedan za telku. I otključan je.

thanx
nadam se da cu stici u pon da potpisem ugovor..jos da se ne mora cekati 30+ dana na realizaciju

Poggiali 31.03.2014. 20:22

Amis vs Bnet?

Evo u dilemi sam, trebao bi duo paket, flat + telefon, radi se o podrucju novog zagreba, utrine...

amis nudi optiku, flat sa obecanom brzinom 10mbps i telefon sa 1500minuta, dok bnet nudi brzinu od 8i nesto mb, ali zato flat telefon.. trenutno sam na tkomovih 4mb i to mi je ok brzina, da li da onda idem na bnet ili ?
btv, sam fixni telefon mi ne igra toliku ulogu, i 1500 minuta ce mi bit dovoljno, al mi je birtnije da oni od rade svoj posao kako treba i da bude kvaliteta usluge...

hvala na odgovorima :)

Juice 31.03.2014. 20:45

Otišao bi na Amis optiku.

Na bnetu sam, i zadovoljan sam. Reagiraju brzo, na lokaciji sam gdje brzina ne oscilira kao kod nekih korisnika, no otišao bi na optiku.
Telefon mi nebitan uopće, pa svi imaju mobitele sa tarifima gdje su tisuće minuta na njima.

Poggiali 31.03.2014. 20:51

Da i ja razmisljam, jos sam sad otkrio da bnet ne racuna najam modema u oih 162kn, tak da ispadne 191 kn na 2 godine :/ mislim da je amis bolji ...

Juice 31.03.2014. 20:53

Osim ako platiš 500kn odmah, tada ti ne računa modem više

Pogledaj u njihovim temama, ima pregršt iskustva o svakome.

Poggiali 31.03.2014. 22:32

Odlucio sam se za amis, ako je kao na papiru, za 168kn imam 10mb net i 1500minuta sto je i vise nego dovoljno, a uz ugovor 24mj imam popust od 25% na prvih 12 mjeseci, sto mi je sasvim ok :)

Franzek 02.04.2014. 10:21

Uzmi Bnet, imaju bolji support u slučaju problema...

domis 02.04.2014. 12:31

Citiraj:

Autor Franzek (Post 2572684)
Uzmi Bnet, imaju bolji support u slučaju problema...

i 300GB full brzine flatu ako se ne varam :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:31.