PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Prijenosnici (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=48)
-   -   Acer Aspire One (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=114219)

°kabel listrik° 21.11.2008. 00:40

Citiraj:

Autor Zellenny (Post 1196714)
Evo ja Vistu stavljam čisto iz fore, pa ako nekog zanima mogu napisat nekoliko riječi kad završim...

EDIT: lol :D Aero radi :D Nije da se palim na njega, samo kažem...

Heeh...ako AERO radi, znaci da je vista dala za njegovu grafiku vise od 2.5 bodova...sto je...moram priznatii suuper:D:D

ma mali je zakon, al ono totalnooo :goood::goood:

preeezadovoljan saam

Zellenny 22.11.2008. 12:23

Dobio sam ti 2.7 overall score :) Jer Gaming Graphics mi je tolki tak da...

Al uglavnom, samo sam stavio da vidim jel radi sve... I radi, tako da sam se odmah vratio da svoj XP bez onih njihovih sranja :D

glista 29.11.2008. 10:35

imam jedan problem, stavio sam ovaj zadnji bios i sada mi se ventilator čuje kao kosilica, konstantno bruji baš kao mala kosilica.

dali se ikome dogodilo nešto slično? sad ću probati vratiti stari bios, da vidim jeli stvar do toga ili je nešto drugo vrisnulo......

EDIT: dakle nije do BIOSa, probao vratiti stari, ništa se ne mijenja...... ventilator i dalje prejako zuji.........reklamacija?

Throttle 29.11.2008. 13:05

Mislim da i ja idem slijedeći tjedan po svoj primjerak.
Planirao sam uzeti Msi wind U100 ali prevagnula je velika razlika od 700 kn,s obzirom na uloženo-dobiveno.
Zanima me da li Acer One ima ugrađene zvučnike?

m4dm4n 29.11.2008. 15:13

Ima, ali su iznimno loši.

hot 30.11.2008. 05:19

Citiraj:

Autor glista (Post 1204502)
imam jedan problem, stavio sam ovaj zadnji bios i sada mi se ventilator čuje kao kosilica, konstantno bruji baš kao mala kosilica.

dali se ikome dogodilo nešto slično? sad ću probati vratiti stari bios, da vidim jeli stvar do toga ili je nešto drugo vrisnulo......

EDIT: dakle nije do BIOSa, probao vratiti stari, ništa se ne mijenja...... ventilator i dalje prejako zuji.........reklamacija?

koji bios si stavio ? bdw. dogadjalo se i prije to sa zujom :)

Zellenny 30.11.2008. 13:41

Citiraj:

Autor glista (Post 1204502)

Da, reklamacija, a privremeno možeš stavit "acer aspire one fan control" pa ti se vent uopće neće palit dok radiš neke nezahtjevne stvari.

Throttle 30.11.2008. 18:33

Citiraj:

Autor m4dm4n (Post 1204670)
Ima, ali su iznimno loši.

Nije mi bitna kvaliteta,a niti ju mogu očekivati.
Bitno je kad zavrtim neki divx da ne moram posebno nositi i neke jeftikaner zvučnike.

Milentije 30.11.2008. 18:44

Citiraj:

Autor Throttle (Post 1205725)
Nije mi bitna kvaliteta,a niti ju mogu očekivati.
Bitno je kad zavrtim neki divx da ne moram posebno nositi i neke jeftikaner zvučnike.

Ne znam kakvi su na Aspire One, ali na Windu su katastrofalni u toj mjeri da kada gledam neki filmic na njemu obavezno koristim slusalice. Onaj zvuk koji daju zvucnici integrisani u njega prekatastrofalan.

Throttle 30.11.2008. 19:13

Naletio sam na ovu Toshibu http://www.links.hr/index.php?option...kl=011.500.268 pa se nekako dvoumim izmedju nje i Acera.

Molim mišljenja i preporuke.

kreso7 02.12.2008. 00:26

Citiraj:

Autor Milentije (Post 1205733)
Ne znam kakvi su na Aspire One, ali na Windu su katastrofalni u toj mjeri da kada gledam neki filmic na njemu obavezno koristim slusalice. Onaj zvuk koji daju zvucnici integrisani u njega prekatastrofalan.

Takvi su i na AAO-u. Mislim da oba imaju na donjoj strani zvucnike. Iskoristivo za zvukove u Windowsima, nista drugo.

Citiraj:

Autor Throttle (Post 1205765)
pa se nekako dvoumim izmedju nje i Acera.

Cijena je smijesna. AAO nadjes po 500-600kn manjoj cijeni.
Ako se ne varam, jedino sto Toshiba ima bolje je baterija. Eventualno potrazi EEE 904HD koji je sad dosao, ali imaj na umu da se radi o Celeronu, ali sa 6 cell beterijom (opet, ako se ne varam). Provjeri i razmisli. Ja bi opet uzeo AAO.

Old friend 02.12.2008. 00:54

Gdje trenutno ima najjeftiniji aao? Bilo je prošli tjedan u optimumu za 2400 i nešto sitno, 512mb/160gb ali su ih očito imali malo jer su mi zbrisali pred nosom, jel zna netko i dali ih imaju? Mnogi mnogo znaju, nitko sve, stara latinska, Tnx.

Throttle 02.12.2008. 02:53

Citiraj:

Autor kreso7 (Post 1207147)
Takvi su i na AAO-u. Mislim da oba imaju na donjoj strani zvucnike. Iskoristivo za zvukove u Windowsima, nista drugo.

Vjerojatno se čuju samo visoki tonovi.Znači stvarno su toliko loši :zdero2:

Citiraj:

Autor kreso7 (Post 1207147)
Cijena je smijesna. AAO nadjes po 500-600kn manjoj cijeni.
Ako se ne varam, jedino sto Toshiba ima bolje je baterija. Eventualno potrazi EEE 904HD koji je sad dosao, ali imaj na umu da se radi o Celeronu, ali sa 6 cell beterijom (opet, ako se ne varam). Provjeri i razmisli. Ja bi opet uzeo AAO.

Da,Toshiba ima praktički iste specifikacije kao AAO sa čini mi se 4 cell baterijom koja traje duže oko pola sata.Ipak neisplativo.Onda bolje dodat još stotinjak kn i uzeti Msi Wind U100,ali to je druga priča.
Što se tiče EEE 904HD njega ne bi zbog celerona.
Izleda da je AAO konačan izbor.Imaju i modeli sa 3G ali su preskupi.
Usput,zna li se kada dolazi Dell inspirion 9 kod nas?Imam feeling da će biti osjetno skuplji od konkurencije.

Njusskallo 02.12.2008. 09:37

Citiraj:

Autor Throttle (Post 1207188)
Usput,zna li se kada dolazi Dell inspirion 9 kod nas?Imam feeling da će biti osjetno skuplji od konkurencije.

Što ne znaći da će bit bolji ... kome treba baterija nek razmisli o nabavci jedne iz kine. Kolega s foruma se raspitao .. za 500kn vam dostave 9cell bateriju ... što znaci da za 3000kn imate AAO sa 3 i 9 cell baterijom.. :stoopid:

kreso7 02.12.2008. 15:45

Citiraj:

Autor Old friend (Post 1207160)
Gdje trenutno ima najjeftiniji aao? Bilo je prošli tjedan u optimumu za 2400 i nešto sitno, 512mb/160gb ali su ih očito imali malo jer su mi zbrisali pred nosom, jel zna netko i dali ih imaju? Mnogi mnogo znaju, nitko sve, stara latinska, Tnx.

www.nabava.net

Citiraj:

Autor Throttle (Post 1207188)
Da,Toshiba ima praktički iste specifikacije kao AAO sa čini mi se 4 cell baterijom koja traje duže oko pola sata.Ipak neisplativo

Mislim da sam vidio da deklarirano traje 3 i pol sata. Koliko stvarno izdrzi je druga stvar... :-)

Citiraj:

Autor Njusskallo (Post 1207285)
Što ne znaći da će bit bolji ... kome treba baterija nek razmisli o nabavci jedne iz kine. Kolega s foruma se raspitao .. za 500kn vam dostave 9cell bateriju ... što znaci da za 3000kn imate AAO sa 3 i 9 cell baterijom.. :stoopid:

Rekli smo da nema carine na to? :-)
Razmisljam o tome, samo onda moram smisliti nesto umjesto one kul navlake jer nece stati sa 9 cellerom :-/

Throttle 02.12.2008. 21:21

Kupio sam ga danas i mogu reći da sam zadovoljan.Neke stvari sam odmah uninstall.
Potrebno je malo privikavanja na touchpad,tipkovnica je ok.Ekran me isto ugodno iznenadio.
Čak se mali i ne grije toliko na krilu koliko sam mislio.
Uglavnom,hvala na vašim postovima.Oni su dosta pridonijeli odluci da si kupim ovog malca.

goga 03.12.2008. 09:08

pozdrav,
evo i ja planiram ovih dana uzet jedan mali one, e sad pošto sam malo pehist imam jedno malo "blesavo" pitanje,
ja bi uzela bijeli, međutim negdje na 4-5 str. sam vidjela par komentara da je na bijelima glasniji ventilator, uzela bi 160 gb, 2x512 mb
ajd me malo ohrabrite i recite da netko ima ovakav bijeli, a da ventilator nije glasniji od predviđenog

e da, jel netko zna dal će biti negdje nekog božićnog popusta ono 15-20%

puno hvala

m4dm4n 03.12.2008. 16:36

Ja imam bijeli, 160 GB disk i 1GB rama, i vent se upali kad je potrebno. Da je glasan, meni nije. Ak je nekome to glasno, onda je ultra osjetljiv.

P.S. Stvar je starih biosa koji nisu kontrolirali vent. Sad je to riješeno.

bolexxx 03.12.2008. 20:53

dosla mi je mala bebica danas! cu uploadat slikice kasnije kada je nahranim i obucem:)

2Crazy 03.12.2008. 23:46

jeste kojim slucajem naisli na kakvu tobu koja je kompatibilna AAO? ono da ha mogu nosti faks , posao, na neki put i sl.

bolexxx 04.12.2008. 01:43

imam jedan maleni dead pixel :( joj bas sam tuzan
a neda mi se vracat navlacit i ostalo, moram je nauciti voljeti sa tim pixelicem

http://img122.imageshack.us/img122/8...1733zl7.th.jpg

goga 04.12.2008. 08:37

Citiraj:

Autor 2Crazy (Post 1209447)
jeste kojim slucajem naisli na kakvu tobu koja je kompatibilna AAO? ono da ha mogu nosti faks , posao, na neki put i sl.

ja se raspitala i prije nego sam kupila One (koji sam ja paničar)

Caselogic LNEO-10

http://img503.imageshack.us/img503/6011/12224311ub6.jpg

http://img503.imageshack.us/img503/9301/12224314bs2.jpg

evo ovu imaju u Honor (doduše oni su veleprodaja al kažu gdje je najbliža maloprodaja), a ima takva i u Mikronisu

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...=8965&catid=55

m4dm4n :fala: ovih dana naručujem svoj mali bijeli

DannyHR 04.12.2008. 13:06

Jučer sam otišao u HG, pogledao malog plavog i uzeo ga bez previše razmišljanja.

Jako sam zadovoljan, iako nisam puno radio na njemu, ali, ono šta mogu reći je da mi vent nije toliko glasan, iskreno, na starom je lapu bio glasniji.

Zvuk, ah kaj, nije tak loš, uostalom neću na njemu slušati muziku i gledati filmove, ni nije za to napravljen.

Sve u svemu, zakon. Baš sam zadovoljan.

Njusskallo 06.12.2008. 09:14

samo update-aj bios i rjesit ce se stvar sa glasnim ventilatorom:beer:

joga bonito 08.12.2008. 20:24

Evo ja bih imo pitanje neznam gdje bi postavio al evo imam laptop Acer 5530G

i on ima one multimedijalne tipke play-stop-next-previuse-pause sto je za muziku koristit u nekom media playeru.

Dok sam imo XP instaliran te tipke su mi radile u winampu (bez ikakvog podešavanja i namjestanja) jer preko winampa slusam glazbu a sada kad sam instaliro Vistu Ultimate X64 SP1 te tipke mi nece radit u winampu, u WMP rade normalno ali inace default mi otvara neki Media Center sto ima Vista kada se instalira i sad mene zanima kako da napravim da mi te tipke rade u winampu jer mi je on najvazniji??

Ako netko zna ili ima ideju??

Unaprijed hvala!

potemkin.hr 08.12.2008. 20:28

Citiraj:

Autor joga bonito (Post 1214053)
Evo ja bih imo pitanje neznam gdje bi postavio al evo imam laptop Acer 5530G

i on ima one multimedijalne tipke play-stop-next-previuse-pause sto je za muziku koristit u nekom media playeru.

Dok sam imo XP instaliran te tipke su mi radile u winampu (bez ikakvog podešavanja i namjestanja) jer preko winampa slusam glazbu a sada kad sam instaliro Vistu Ultimate X64 SP1 te tipke mi nece radit u winampu, u WMP rade normalno ali inace default mi otvara neki Media Center sto ima Vista kada se instalira i sad mene zanima kako da napravim da mi te tipke rade u winampu jer mi je on najvazniji??

Ako netko zna ili ima ideju??

Unaprijed hvala!

Nisi baš potrefil topic al ukratko ću ti odgovoriti.
Uključi si u winampu global hotkeys i poštelaj si koje tipke će ti biti za pojedinu funkciju...

joga bonito 08.12.2008. 20:42

Citiraj:

Autor potemkin.hr (Post 1214061)
Nisi baš potrefil topic al ukratko ću ti odgovoriti.
Uključi si u winampu global hotkeys i poštelaj si koje tipke će ti biti za pojedinu funkciju...

a nisam znao di da stavim, neka moderator premjesti!

E a za ovo sam pokuso vec napravit al ne reagira (tipke su touch i valjda ne prepoznaje kao tipke ili sta vec)

glista 09.12.2008. 09:11

Citiraj:

Autor Njusskallo (Post 1211808)
samo update-aj bios i rjesit ce se stvar sa glasnim ventilatorom:beer:

meni se novim biosom tek dogodilo sranje s ventom, iako mislim da to nije povezano s biosom, ali tad je vent počeo brujiti ko kosilica, nisam ga još odnio na relamaciju, vjerojatno u četvrtak, javim kaj mi vele iz servisa

LostX 09.12.2008. 09:44

Ako nekog zanima prodajem svoj aao 1gb /120gb plavi za 2200kn, korišten skoro pa ništa :)
vidim da ljudi traže popuste pa evo ga :)

sick_boy 09.12.2008. 09:50

Jel' daješ na rate ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:01.