PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Opera browser (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110252)

Amdejac 21.11.2008. 11:07

Desna tipka miša, pojavi se izbornik i klikneš na blokiraj sadržaj.
Tako makneš reklame i razne banere sa stranica koje često posječuješ.
A u brzim postavkama imaš za blokiranje popupova.

Ziiky 21.11.2008. 21:29

Citiraj:

Autor rodney (Post 1197767)
ja ovih dana malo isprobavam operu i zasad mi se svidja... nego daj mi recite jel ima (a mora bit.... :fiju:) za operu nesto kao onaj adblock iz ff-a?
ja malo googla i nasao samo neke filtere dodatne za bogtepitajstasvene...

Netreba ti nikakav filter...
Desni click na pozadinu sajta / block content
Sada sa shift+click odabires pojedinacno dijelove, bez shift jednim clickom sve iste vrste. Kada isklikas sta zelis gore na vrhu opalis "done" i to je to.
Tools / preferences / content / blocked content ... tu mozes pratiti,editirati i odblokirati sve blokirane djelove sajtova...

rodney 22.11.2008. 02:51

e bas to.. hvala

Mortal 01.12.2008. 18:57

Opera i CPU usage

Vidio sam već dosta thredova sa ovim problemom, ali bez riješenja.

Dakle jednostavno opera na nekim stranicama pojede 100% procesora vjerojatno neslaganje sa nekim ili java ili flash dijelovima stranica.

Recimo sada kada sam pisao thread pisanje mi je išlo jako sporo jer su kao smajliji kasnili i bili usporeni (jer je single core proc). Ovo nije problem samo do kompjutera to mi se dešava na nekoliko računala, a zadnja je verzija opere i zadnja verzija flasha i jave.

Ima li netko slične probleme?

McG 04.12.2008. 16:28

...

Ziiky 05.12.2008. 23:10

Evo bas ju malo testiram i silujem sa tabovima. Sad neznam dal sam pod subjektivnim dojmom ili stvarno radi full brze nego 9-ka ili jednostavno bolje barata sa pretrpanim cache-om :care:
Ostale dumine mi nisu bitne, build-in e-mail necu niti probavati jer vjerujem da je i dalje u banani. Mozda jednom kada inplementiraju Thunderbird :D znaci nikad ...
Sve u svemu svidja mi se, bila je brza, sad je jos brža ... koristicu je da vidim jel se voli srusiti/zamrznuti tu i tamo ko stara 9-ka.

rak21 06.12.2008. 13:30

pitanje je slijedeće: na jednoj stranici sam na pitanje želim li da mi wand zapamti ime i pass odgovorio ne i još odabrao "never ask again" i sad mi to više uopće ne nudi a želio bih to vratiti. Dakle da me opet pita to pitanje i da onda odaberem potvrdan odgovor..

rješenje?

edit: riješeno...

no sad me zanima još jedno; imao sam spremljen wand za jednu stranicu i nakon čišćenja računala ccleanerom ili čim već više mi ne nudi wand za tu stranicu a pod opcijama vidim da je spremljeno. Što ne bi bio problem da nisam zaboravio pass??

McG 06.12.2008. 15:34

....

rak21 06.12.2008. 18:11

to care, ova skripta je zakon, jel imaš još koju za preporučiti (npr. neku za prikazivanje prije upisanih pojmova, kao što to FF i IE imaju)?

p.s. kod mene je specifična situacija; uopće mi ne nudi wand tipku na toj stranici, a u wand options vidim da je ta stranica nabrojana među onima koje je wand zapamtio; ako me kužiš što mislim

Tomo 06.12.2008. 18:17

Damn... Da sam znao ostao bi na staroj operi :D Sad sam se naviko na FF :D Treba pricekat finalni proizvod. Ali svidja mi se za sad. Cini mi se da ima multi core support?

McG 06.12.2008. 18:49

....

Tomo 06.12.2008. 19:51

Ma trzao mi je facebook i opera se gusila... Onda sam skuzio kako i gmail dobro radi u firefoxu... i tak ... evo sad pisem sa nove opere... Ostat ce ko sekundarni browser sve dok ne dode u neku visu razinu ... Al da cu se vratiti operi, hocu sigurno :)

rak21 06.12.2008. 20:17

mcg --> nisi me skužio, wand tipka je tamo gdje treba biti ali ne svijetli kao kad zapamti id i pass za stranicu, to je nestalo nakon cc-a mislim. Kao što rekoh; u wand manageru je ta stranica uredno prikazana kao i ostale gdje je wand ostao (svijetli jel)..

McG 06.12.2008. 21:57

....

rak21 06.12.2008. 22:04

Citiraj:

Autor McG (Post 1212428)
Nemam pojma kak to složiti da dela opet. Izgleda da je ti je CCleaner fino počistil i cache i preferences.

čini se, no čudno mi je da na ostalima radi sve kao prije..

McG 06.12.2008. 22:21

....

Dottore 06.12.2008. 23:34

@McG

fala ti za ovu desetku. :)

sad imam u portable. i našao sam flash plugin. tnx
jednostavno bolje radi i brže diše na usb. ( FF glomazniji i spor )

Citiraj:

Autor Tomo (Post 1212313)
Ma trzao mi je facebook i opera se gusila... Onda sam skuzio kako i gmail dobro radi u firefoxu... i tak ... evo sad pisem sa nove opere... Ostat ce ko sekundarni browser sve dok ne dode u neku visu razinu ... Al da cu se vratiti operi, hocu sigurno :)

na koji način tebi gmail ponaša pod opera? meni nekako prošla verzija nije htio brisati spam. a kad prebacim na FF onda radi.

sada zadnja 10 alpha radi normalno na gmail

Ziiky 07.12.2008. 13:09

Citiraj:

Autor rak21 (Post 1212337)
mcg --> nisi me skužio, wand tipka je tamo gdje treba biti ali ne svijetli kao kad zapamti id i pass za stranicu, to je nestalo nakon cc-a mislim. Kao što rekoh; u wand manageru je ta stranica uredno prikazana kao i ostale gdje je wand ostao (svijetli jel)..

Znaci uspio si sa onom skripticom saznati zaboravljeni passward, koliko sam shvatio. Sad jednostavno u wand manageru obrisi wand-an site, tako da kad se ponovo logiras opera ce te pitati da li zelis "wand-ati" user i pass.

Pogledaj da kojim slucajem nisi 2 puta wand-ao site, prvi puta sa passward-om, a drugi puta sa opcijom "Never on entire site" (prakticki nemoguce, ali opet, ako se opera pocela blesirati i ovo je moguce :) )

Inace Opera wand/password-e cuva u :
C:\Documents and Settings\Ime Usera\Application Data\Opera\Opera\profile
U tom folderu se nalazi wand.dat u kojem su spremljeni svi passwordi, pa nebi bilo lose imati backup tog file-a.

U recenom folderu se takodjer nalaze i:

Bookmarks: opera6.adr
Notes: notes.adr
Wand passwords: wand.dat
Contacts: contacts.adr
Cookies: cookies4.dat
Certificatis: opcacrt6.dat, opcert6.dat, opssl6.dat

Ako ste kojim slucanjem u wand manageru dodjelili master passward wand aplikaciji tada ce vam kod backup-a biti potrebani i certificates file-ovi u kojem je spremljen master password.

Ja si redovito backup-am cijeli taj folder tako da kod reinstalacije Windowsa ili neke havarije nabrzinu vratim nazad sve postavke.

MIK 12.12.2008. 13:39

Mogao bi se naslov teme promjenit u npr. samo Opera, već dugo nije 9.50:chears:

Opera 10 alpha

McG 16.12.2008. 21:07

...

Jelc 16.12.2008. 22:08

Skinuo, nadogradio-sve dela kak treba:)

MIK 17.12.2008. 14:27

Malo da zaflejmam:D
wallpapers opera

p.s naravno da dela;)

Delta S4 18.12.2008. 12:28

Jesu li riješili nemogućnost otvaranja FIAT ePER-a? Ili i dalje ostajem na IE :D

Inače ni FF mi ne otvara ePER...

Amdejac 18.12.2008. 20:15

Šta ne otvara. Daj link da vidim i to čudo šta Opera neće otvoriti.

Jelc 18.12.2008. 21:02

http://eper.fiatforum.com

Valjda na to misli, meni ujutro nije otvarao, sad otvara...

Amdejac 18.12.2008. 22:00

Meni otvara najnormalnije.

tech 19.12.2008. 00:07

heh, meni opera nije otvarala izbornik na ADM-ovoj stranici....sa ff-om otvara, in your face opera:D

MIK 19.12.2008. 08:31

Citiraj:

Autor tech (Post 1224474)
heh, meni opera nije otvarala izbornik na ADM-ovoj stranici....sa ff-om otvara, in your face opera:D

Kaj to još nisu ispravili (mislim na ADM :fuming:), to je stvarno neozbiljno od jedne informatičke firme da ne isproba kako im stranica radi sa par preglednika.
Mislim da sam negdje pročitao da se Opera najviše drži standarda za web a IE najmanje...

Old friend 21.12.2008. 06:02

Eto još jedan korisnik opere prvo na mobu pa i na kompu, i ne hebem drugi browser, hvala na nekim savjetima, opera mi na kompu rula eto samo dvije stvari ima autorefresh da ne moram stalno lupat refresh po forumima, a i pošto imam samo 1024x768 fita mi širinu ekrana zbog večih slika od toga, i mila majka, ja zadovoljan, imam 9.62 :cheers:

P.s. Drago mi je vidjet još korisnika opere.

McG 22.12.2008. 16:54

...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:42.