PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   PCEkspert Img Hosting - samo za PCEkspertovce (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=102853)

IcyTexx 30.05.2008. 02:13

Dvoumim se između
  • IXWebHosting
  • Bluehost
U razgovoru sa njihovim supportom, oba podržavaju hostanje ovakve stranice... IXWebHosting mi djeluje jako brz...

borisko 31.05.2008. 16:39

sve ista gamad...

provjeri :goood:

jollyb 01.06.2008. 09:54

nedostaju neke slike (pola njih) u mojoj galeriji (pretpostavljam i kod drugih)
te će se slike vratiti naknadno?

IcyTexx 01.06.2008. 11:29

Da, trebao sam čekat da se resetira bandwith kako bi mogao skinuti sve slike do kraja.

EDIT:
Sve slike koje su linkane na img.w3dizajn.net su gore...
Samo da sredim nešt, pa će se moć gledat.

AiM 01.06.2008. 18:05

Bluehost je poznat tako da mos od njih uzeti ali sve je to shared hosting i mislim da imaju lock na 3% proc usaga (i ovaj drugi takoder)...

IcyTexx 01.06.2008. 19:34

Možda dođemo jednog dana i na dedicated...
Sad je sve više-manje oke, još imam 3ZIPa za uppat i sve slike su gore (ostali još nisu otpakirani).
Server se malo ubrzao, al nisu ga još premjestili. Kad je single slika (viewer ili outside link), otvara brzo, al kad je nakupina malih u galeriji, ide malo sporije... Riješit će se, nije problem.

EDIT:
Možda mi upadne jedan povoljan dogovor za dobar hosting, vidjet ćemo.

IcyTexx 01.06.2008. 23:32

Eto, otkazan je GlobAt, sutra će valjda biti dobar redirection za novi server... Napominjem da su svi podaci gore...

img.w3dizajn.net domena radi! Još samo čekamo da proradi pce.hostili.com.
EDIT:
Sad radi i pce.hostili.com!!!

Hamm 02.06.2008. 12:01

Prijavljen je problem.

http://www.max-save.org/pix/ftfgm9y.jpg

galerije koje su mi bile pune sada su prazne i fali podosta fotki.

Ice će riješiti problem danas (ako stigne).

Lp

IcyTexx 02.06.2008. 17:53

Da, samo da spomenem da su slike up (sve), samo se trenutno ne prikazuju u vašim galerijama... Navečer ću to srediti.

EDIT:
Vraćen je stari backup SQL databasea, sad ćemo ga popunit sa novim i sve OK... Hamm, slike su ti se vratile, vjerujem.

RisingPower 02.06.2008. 21:01

Super, meni su sve slike u galeriji kao prije.:fala: Valjda neće propast server opet jer će mi se svi smijat ako vide da koristim Imageshack.:D

IcyTexx 02.06.2008. 21:19

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 1045202)
Super, meni su sve slike u galeriji kao prije.:fala: Valjda neće propast server opet jer će mi se svi smijat ako vide da koristim Imageshack.:D

Neće propast!
Slažem dogovore sa vlasnikom oko custom paketa...

EDIT:
Ak nekom fali koja slika, samo nek mi javi! Ime.
Obećao sam vam davno da nećete izgubiti niti jedne slike, a to obećanje namjeravam održati. Samo se ispričavam ako koja fali, jer ih ima ono, 3.8K komada... (sa thumbovima). Zato javite...

Hamm 03.06.2008. 06:43

Sve su na okupu. Hvala i lp.

Z-man 03.06.2008. 09:00

pa nije baš da je nemoguće onih 200 gb, ljudi stalno uploadaju.......
btw. važno da sve ponovno radi :)

IcyTexx 03.06.2008. 12:29

Citiraj:

Autor Z-man (Post 1045498)
pa nije baš da je nemoguće onih 200 gb, ljudi stalno uploadaju.......
btw. važno da sve ponovno radi :)

220GB Bandwidtha...

http://pce.hostili.com/images/Bandwidthu6mw.png

Još ima par GB mojeg nekog prometa i to je to...
Uskoro će bit i izvještaji o posjećenosti, prometu...

Bez brige, sad sam se osigurao sa preko 500GB...

MadBoY 03.06.2008. 14:35

Ice, plz stavi sliku, jer kad sam otvorio ovu stranicu trazilo me da se logiram u tvoj Cpanel.

IcyTexx 03.06.2008. 16:45

Citiraj:

Autor jollyb (Post 1030511)
img hosting je prva liga. dečki, samo tako nastavite.

prijedlozi:
- copy gumb
- redirekcija nakon logina na Site index (ili na galeriju, makar to bi se moglo postaviti kao izbor u opcijama)
- kod pregledavanja javne galerije, staviti index stranica, link next i ispod slika (ovako moram opet skrolat na početak stranice)

Riješeni su ovi linkovi na stranice, sada postoje i ispod galerija!

U novoj verziji je također dodan izbor albuma gdje ćete uploadati svoje slike!

Copy gumb ćemo svakako riješiti, redirekciju najvjerojatnije isto.

IcyTexx 04.06.2008. 01:28

Pozdrav, htio sam samo napomenuti da imamo nov otvoren servis... Mjesto gdje ćete puno lakše naći obavijesti o radu i nadogradnjama PCEIH-a. Ostavite tu i tamo koji komentar. :)

http://info.hostili.com/

tech 04.06.2008. 18:52

Ok je....ali charset:/.

IcyTexx 04.06.2008. 19:13

Pa kak tebi izgleda?

http://pce.hostili.com/images/Charset78dj_thumb.png

EDIT:
Sad sam skužio o čemu pričaš. To je zato da možemo imat CRO znakove! Trenutno je charset "blahblah" doslovce, al to je trik da dobijemo HR znakove.

dink0 05.06.2008. 23:54

Evo možete vidjeti da se intenzivno radi na Hostili-u koliko nam vrijeme dozvoljava. :D

Danas sam ubacio tabove za brže biranje između img upload, url upload i uskoro ćete imati video i multiuploader.

Imamo još puno stvari u planu tako da pomalo korak po korak idemo dalje..

Živili! :chears:

Crash009 06.06.2008. 00:06

Citiraj:

Autor dink0 (Post 1048165)
uskoro ćete imati video

Živili! :chears:

pripazite da to ne dovede do "bandwith limit exceeded"

Baja 001 06.06.2008. 00:45

Citiraj:

Autor Crash009 (Post 1048175)
pripazite da to ne dovede do "bandwith limit exceeded"

Toga se i ja brojim, jer ako ne registrirani useri mogu uploadat (i registrirani too) brzo se nakupi prometa, ipak ovo je primarno image hosting.

Meni će biti drago ako Ice sve uspije isfinancirat i sredit kako spada (tj kako je radilo do sada).

IcyTexx 06.06.2008. 00:58

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1048193)
Toga se i ja brojim, jer ako ne registrirani useri mogu uploadat (i registrirani too) brzo se nakupi prometa, ipak ovo je primarno image hosting.

Meni će biti drago ako Ice sve uspije isfinancirat i sredit kako spada (tj kako je radilo do sada).

Sav bandwidth se sad kontrolira 24/7, pregovori su završili i imamo preko 800GB (prije smo imali 220). K tome je i fleksibilan, tako da do nedostatka bandwidtha neće doći.
Samo se iskreno nadam da će se vratiti većina korisnika nakon onog katastrofalnog događaja. Na greškama se uči, i to se više neće ponoviti.

dink0 06.06.2008. 14:25

Sređena je i ona želja za automatski copy linka.. Sada je dovoljno kliknuti na polje s linkom i link će biti automatski označen i kopiran..

Trebalo bi raditi u svim browserima, ako nekome ne radi neka javi :)

Baja 001 07.06.2008. 22:04

Demonko evo jedan problem.

Kada označim nekoliko slika iz galerije, i stavim da ih pobriše, loada stranicu vječno i ništa se ne događa.

Možda znaš u čemu je problem?

IcyTexx 07.06.2008. 23:02

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1049919)
Demonko evo jedan problem.

Kada označim nekoliko slika iz galerije, i stavim da ih pobriše, loada stranicu vječno i ništa se ne događa.

Možda znaš u čemu je problem?

Taj problem smo uočili i rješavamo ga...
Preporuka: nemojte uploadati fileove koji sadrže hrvatske znakove.

dink0 08.06.2008. 17:49

E pogledao sam taj problem i skužio da do toga dolazi samo ako se među označenim slikama nalazi/nalaze i ona/one koje su krivo spremljene u bazu zbog propusta u upload skripti koji je stvarao probleme ako slike sadrže hrvatska slova.

Taj propust je sada riješen tako da se sada po uploadu hrvatska slova, razmaci i ostali neželjeni znakovi uklanjaju iz imena.

Odi na "Prijavi Sliku" i ondje stavi nazive slika koje ne možeš obrisati i mi ćemo ih makniti..

dink0 08.06.2008. 21:54

Evo dodani su tagovi. Prije nego ubacim Tražilcu provjerite u svojim postavkama je li vam galerija privatna ili javna.

Tagovi rade na taj način da se upisom ključne riječi u tražilicu izbace slike iz JAVNIH galerija koje sadrže tu riječ kao tag. Slike iz PRIVATNIH galerija se ne prikazuju.

Ako želite da vaše slike ostanu privatne uključite u postavkama Privatna Galerija. ;) :D

EDIT: Zasada sam tek napravio upis tagova u bazu prilikom uploadanja a ovih dana ću tagove još "uvesti" u skriptu tako da služe svrsi. :D

RisingPower 09.06.2008. 12:09

Mene tlači što nema polja za upload slika dok sam u mojoj galeriji, nego moram ići na početnu stranicu... Puno klikanja nizašto.

dink0 09.06.2008. 20:46

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 1051441)
Mene tlači što nema polja za upload slika dok sam u mojoj galeriji, nego moram ići na početnu stranicu... Puno klikanja nizašto.

Jedan klik više.. Nije ti valjda tolko teško to..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:51.