PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

syss 08.04.2016. 15:13

pa dobro možda dobro ispadne na kraju po tebe, čemu pjena odmah :D

adaksinjo 08.04.2016. 15:17

kad je najbolje, odnosno najpovoljnije kupovati zimske gume? rješio sam se starih Sava eskimo guma pa lagano škicam zimske na nekoj akciji :D

fanATIk 08.04.2016. 15:50

Najpovoljnije ih je kupovat kad su najjeftinije. :D

Vuco 08.04.2016. 16:10

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2912376)
kad je najbolje, odnosno najpovoljnije kupovati zimske gume? rješio sam se starih Sava eskimo guma pa lagano škicam zimske na nekoj akciji :D

Ove godine ako se ne varam, kak je zima dolazila tako su cijene padale i do 50kn po komadu za najjeftinije (tipa Eskimice).

MuroF 08.04.2016. 17:35

da,nema ono u srpnju su najjeftinije,najjeftinije su tik pred zimu,onda je najbolji izbor i akcije.

ja još na zimskima,imao tehnički 7.4. pa se bojao da nebi bilo..dr.tj. idu uniroyalke gore.

Matth€w 08.04.2016. 18:03

Ja baš uzeo četiri komada Continental Premium Contact 5 u Slo (195/65 R15) + balansiranje i čepići, izašlo cca 200€ bez PDV-a

Goranbm 08.04.2016. 21:19

Evo danas stigli meni amortizerici iz Lagerosa, stvarno full pozitivno iskustvo, brzo i povoljno. Hvala svima koji su me uputili u tom smjeru. :)

A što se tiče druge stvari, da li ima neko ovdje iskustva sa osiguravajućim kućama, točnije sa naknadom štete. Naime u čemu je stvar, prošli tjedan me neka gospođa malo kvrcnula dok sam izlazio sa parkinga. Nismo zvali policiju, nego smo samo otišli u njeno osiguranje (ne znam da li smijem spominjati radi se o Ergo osiguranju) i sad smo mi popunili taj odštetni zahtjev, po nekom mojem tumačenju krivica je njezina, sad da li sam ja u pravu ili ne, to je neko drugo pitanje. Uglavnom evo točno tjedan dana sam čekao procjenitelja, koji je danas došao i poslikao to sve, te mi rekao da pričekam izvješće od osiguranja prije nego odem popraviti štetu. Mene sad zanima ako netko ima iskustva, što mene sad čeka ? Kakva je procedura, koliko bi se to moglo čekati, itd. Hvala.

Roberto 08.04.2016. 21:23

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2912398)
Pjena zato jer me zavlače i natežu "bude sutra, bude prekosutra, evo samo što nije majke mi".
Javim ishod. Sad sam u očekivanju.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ove obje su IMO bolje od Hankooka, ja imam Dunlopice, buraz uzeo GY.
Nemamo prigovora, odlične gume.

Ako dobiš popust i dobar DOT smatraj da si super prošao :)

lowrider 08.04.2016. 22:49

Goranbm, u tom izvješću na osiguranju, jedno od vas dvoje je MORAO potpisao da je kriv i da priznaje krivicu te je suglasan da se s njegove police naplati šteta drugome.
Ako to niste napravili, zaboravi nofce

Osiguranje NE ODREĐUJE tko je kriv, niti presuđuje u nečiju korist.
To što ti misliš je nebitno

Ako nitko se ne osjeća krivim, morali ste zvati policiju.

JuiceBox 08.04.2016. 23:01

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2912512)
Pregovaramo oko cijene, kao da smo na placu ili još gore - kao da pregovaram sa kineskim šopom na ebayu.
Rekao sam im koliko želim nadoplatiti, max 10% više od prvotne uplate koja iznosi 2000 kn, dakle, prihvaćam 50kn više po gumi. Sad moraju pitati šefove... jer sve može, samo da lovu ne vrate jer ipak rijetko tko pljune 2 soma za gume koje samo što nisu stigle.

U mojoj dimenziji neke alternative i nemam. Eventualno još Vredenstein Sportrac 5. Vidim da su broj 1 po ADAC 2016 testu za 185/65/R15.
Ili Nokian Line.

http://www.tyrereviews.co.uk/Article...185-65-R15.htm

Uzmi goodyearak mos . Imam ih i na mercu i na passatu i odlicna guma, kako na mokrom tako i na suhom. :chears:

bertone 08.04.2016. 23:28

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2912493)
Evo danas stigli meni amortizerici iz Lagerosa, stvarno full pozitivno iskustvo, brzo i povoljno. Hvala svima koji su me uputili u tom smjeru. :)

A što se tiče druge stvari, da li ima neko ovdje iskustva sa osiguravajućim kućama, točnije sa naknadom štete. Naime u čemu je stvar, prošli tjedan me neka gospođa malo kvrcnula dok sam izlazio sa parkinga. Nismo zvali policiju, nego smo samo otišli u njeno osiguranje (ne znam da li smijem spominjati radi se o Ergo osiguranju) i sad smo mi popunili taj odštetni zahtjev, po nekom mojem tumačenju krivica je njezina, sad da li sam ja u pravu ili ne, to je neko drugo pitanje. Uglavnom evo točno tjedan dana sam čekao procjenitelja, koji je danas došao i poslikao to sve, te mi rekao da pričekam izvješće od osiguranja prije nego odem popraviti štetu. Mene sad zanima ako netko ima iskustva, što mene sad čeka ? Kakva je procedura, koliko bi se to moglo čekati, itd. Hvala.

Kako je ona kriva, ako si se ti uključivao u promet?? :lol2:

Goranbm 09.04.2016. 00:15

Ja sam izlazio s parkinga s jedne strane ulice. Ona je bila na parkingu s druge strane. Ja sam izasao na cestu zaustavio se i taman da cu krenuti naprijed ona se u rikverc zabila u mene. Ja dok sam kretao van s parkinga ona je bila na parkigu i nije krenula.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

bertone 09.04.2016. 00:28

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2912533)
Ja sam izlazio s parkinga s jedne strane ulice. Ona je bila na parkingu s druge strane. Ja sam izasao na cestu zaustavio se i taman da cu krenuti naprijed ona se u rikverc zabila u mene. Ja dok sam kretao van s parkinga ona je bila na parkigu i nije krenula.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Tako da, ali ti si se već uključio u promet, a ona je tek to činila :)

lowrider 09.04.2016. 07:49

AKo ona tako to prihvati i potpiše da je ona kriva, dobit ćeš nofce.
AKo se ona ne slaže s tvojom verzijom, zaboravi nofce

Bluzer 09.04.2016. 13:00

Koji salon rabljenih u zg preporučate? Tražim nešto za cca 6500€ i da dolazi s nekakvim jamstvom.

Od njuškala i švercera, skidanih km (novost je da jedan i priznaje koliko je skinuo), auta koji su super ali im treba mijenjati dvomaseni, turbina neće dugo itd itd.

mamutarka 09.04.2016. 13:02

Trans Auto, provjereno nema skidanja km i auti u gotovo mint stanju, te velik izbor autiju na nepregledno velikom parkingu gdje se nalaze

IcyTexx 09.04.2016. 13:17

PS4 in da house. :D

http://deviantpics.com/images/2016/0...MG_0088.th.jpg

syss 09.04.2016. 13:24

jel grizu?

Cuky 09.04.2016. 13:32

Ujedaju:D

Goranbm 09.04.2016. 13:41

Citiraj:

Autor lowrider (Post 2912556)
AKo ona tako to prihvati i potpiše da je ona kriva, dobit ćeš nofce.
AKo se ona ne slaže s tvojom verzijom, zaboravi nofce

A jbg, budem vidio izvješće kad dođe. Prvi mi je put da sam tak nekaj radio, kaj sad, kak bude bude.

Bluzer 09.04.2016. 14:59

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 2912640)
Trans Auto, provjereno nema skidanja km i auti u gotovo mint stanju, te velik izbor autiju na nepregledno velikom parkingu gdje se nalaze

Ok, hvala... A Auto Benussi? Netko zna nešto o njima?

Matth€w 09.04.2016. 15:17

Citiraj:

Autor Bluzer (Post 2912684)
Ok, hvala... A Auto Benussi? Netko zna nešto o njima?

Moje đevojče kupilo Gnjofla MKVI 1,6 TDI od njih prije 2 mjeseca. Sve bilo OK i check outano, od papira do mehaničara, par mojih kolega i tehničkog pregleda. Auto cca 88k km-a, 2011., bio na lizalici u firmi iz Pule. Naravno, bilo je par ogrebotina po karoseriji, ali to je neizbježno, jer na kraju krajeva ne kupuješ novi auto, već polovni. :)

Uz njega je došlo i 6 mjeseci garancije (nisam sad točno siguran na pamet što sve ide pod to)

suedamA obmaR 09.04.2016. 19:46

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2908806)
Počela je sezona prdekala.

U prometu, vozim 40-50km/h i vidim Vespicu u retrovizoru kako vozi slalom. S lijeve strane mi prođe u škare niti 30cm naprijed od bumpera. Vozio se u mojoj traci uz mene i između drugog auta. Prikočim i potrubim mu.
Čeka me na semaforu da mi objasni da sam pičkica, da mi treba iskustva i da je u Zagrebu zabranjeno trubiti i da se ne trubi... Debeli lik od 50-ak godina sa ženskicom iza.
A ja njemu mrtav-hladan objašnjavam da ga nebum ni osjetil pod kotačima, da pazi na sebe - da me briga dal ga budem ubio ili ne... Obraća mi se sa "cura", "pičkica"... Lik popizdi i ode na tračnice prestić kolonu...

Kaj više reći... Uopće me nije naživcirao, al da sam imao mjesta mislim da bi ga pregazio na semaforu.

Jebeno je kad te uvati kavez kompleks kad voziš u koloni, i kako se usuđuje da te priđe pri suluduih 40 kph.

IcyTexx 09.04.2016. 21:19

Automobili

Ak sam morao prestat ubrzavat i kocit da ga ne pokupim, idiot je.

Goranbm 10.04.2016. 12:28

Jedno pitanje, da li mi vrijedi ona zelena karta ako sam na autu promjenio tablice ? Da li moram tražiti novu i mogu li uopće dobiti, ili samo nastavim koristiti ovu bez problema ?

buljaka 10.04.2016. 12:34

Ideš u osiguranje i dobiješ novu, ova ne vrijedi. Besplatno je

Goranbm 10.04.2016. 13:45

Citiraj:

Autor buljaka (Post 2912923)
Ideš u osiguranje i dobiješ novu, ova ne vrijedi. Besplatno je

Ok, hvala.

mamutarka 10.04.2016. 14:30

https://gfycat.com/IdolizedSaltyGrouse

cccp 10.04.2016. 14:42

Kad je stao je vjerojatno rekao: "Sorry, nisam te vidio."

Goranbm 10.04.2016. 16:13