![]() |
Ja sam poslovni korisnik i imam podršku preko neke njihove vanjske firme. SZK (čitaj studenti) mi neke stvari nisu bili sposobni riješiti mjesecima, ovi srede unutar radnog dana.
|
Citiraj:
prva 3-4 puta nisu rijesili. htjeli su mi slati tehnicara doma da mi provjeri aplikaciju na mobitelu... |
poz. vidim pojavilo mi se na tv-u maxtvtogo opcija pa gledam uzet to umjesto preko antene jer nam ne radi rtl kockica za bebaca (treba pojacalo ocito jer je doticni signal slabiji).
nemam pojma o toj usluzi. jel to radi kak spada na tv-ima il da ocekejem probleme? jel se moze trazit test od par sati kojim slucajem? TV je Samsung 46es6710 (UE46ES6710). |
HBO Max ne radi
Od T-coma u paketu HBO premium dobio HBO max bez naplate. Tv mi je Panasonic sa Linuks-om, njihov my Home 6 sistem i ne mogu HBO max aplikaciju učitati na tv pošto ista može samo na Android uređaje. Radi na PC i tabletu. Pošto imam OTT tv box sa Android sistemom preko Google playa sam stavio HBOmax apk i sve radi preko boxa na tv-u, osim kad pokrenem film nema slike ni audia, samo idu titlovi. Može mi netko pomoći, ili objasniti da se ne mučim više zašto sve prihvati na tv osim što ne pokazuje video i audio, titlovi se normalno prikazuju i vidi se da film ide svojm tijekom. |
Citiraj:
Dakle, radi se o zastiti streaming materijala i njenom dekodiranju za prikaz na TV-u, koji tvoj box nemoze odradit. Rjesenje ti je kupit/nabavit neki L1 certificirani USB stick (jeftinija varijanta) kao npr FireTV Stick 4K max ili skuplja varijanta Nvidia Shield. Oba uredjaja rade na Androidu i HBO_Max radi besprijekorno u UHD rezoluciji sa Dolby Vision/Atmos kvalitetom. |
HBO max
Citiraj:
Zabavit ću se sa Kodi-jem, a tebi puno hvala na jasnom odgovoru! |
Citiraj:
|
Problem s uparivanjem samsung daljenskog i maxtv-a
Dakle,
priča počinje prije cca 3-4 godine kada je kupljen ue55nu8002t i uredno sam uspio upariti da sa daljenskim od samsunga upravljam i sa maxtv-om. U međuvremenu kupljen i ue43tu8072uxxh te je isti uparen s drugim maxtv-om. Prije cca mjesec dana čistio prašinu, odspojio maxtv iz struje i hdmi-a iz gore navedenog 55"tv-a i od onda ne radi daljenski od tv-a s maxtv-om. Probao ih ponovno upariti putem aplikacije u TV-u, gdje prođem sve korake i kada treba odabrati koji je model prijamnika nemam adekvatan izbor. Nasumičnim probavanjem modela prijamnika daljenski se i uspije povezati, međutim tipke ne odgovaraju onome što bi trebale raditi. Da li je netko imao takvih iskustava, zašto na jednom tv-u uparivanje radi na drugom ne (ako je uredno radilo ranije) i što učiniti po tom pitanju. Moram priznat da sam potrošio već razuman broj sati na problem pa da pitam ovdje...ima sigurno netko pametniji od mene... lijep pozdrav |
Može prijedlog za neki android box ili neki sličan uređaj koji bi služio samo za max tv to go.
Naime situacija je slijedeća, u dvorištu sam si napravio sjenicu i sad bi tu postavio tv, imam jedan stariji lcd grundig 43'' i plasmu samsung 43''. Koji se pokaže bolji slikom vani išao bi pod sjenicu, a pošto nisu smart spojio bih na njih nekakav android box ili nešto slično preko čega bi pokretao max tv to go. Jedini uvjet je da mora imati wifi. |
xiaomi mi box s
edit: a koliko ti je udaljen router od tog tv-a? i koliko zidova ih dijeli? |
Citiraj:
|
a onda ne bi trebalo biti problema
inače i sam imam navedeni box i imam ga skoro 2 god. isprobao sam dosta njih, ali ovo je i dalje po meni bb. pogotovo kod nas certificiran android os imaš ugrađen chrome cast, podržava ti i 4k za netflix, yt i ostale streaming servise. jedini nedostatak je što ima 1 usb (meni dovoljno) i nema lan port (meni ne treba) a i ti si napisao da ti je bitno da ima wifi, tako da ovo je i dalje bb android box link sa nabave: https://www.nabava.net/media-playeri...hdmi-114419111 |
Citiraj:
|
4 privitaka
Možda je već bilo u temi, ali nisam našao. Da li moraš imati neku dodatnu plaćenu uslugu/paket da bi ti svi kanali bili u HD kvaliteti (naravno oni koje tcom može isporučiti/isporučuje u HD kvaliteti)?
Pitam to zbog toga što su mi pred jedno 2 mjeseca došle obavijesti za kanale bbc earth hd, viasat nature hd, viasat history hd i viasat explorer hd. Da se prebacuje pozicija kanala i da ću na novoj poziciji moći gledati navedene kanale u hd kvaliteti. Kada sam našao navedene kanale na novim pozicijama bio je maknut HD sa navedenih kanala (makar u samom nazivu kanala)?! E sad, nisam više siguran da li se ti kanali više vrte u HD kvaliteti ili ne?! Da li ima način za provjeriti da li se kanal stvarno vrti u HD kvaliteti? Imam sony bravia tv. Da li su i nekima od vas ove obavijesti dolazile? Primjeri u privitku. Hvala na savjetima :chears: P.S. Imam fiber optiku 200/100 mbit/s brzinu, tako da to ne bi trebal biti problem što se tiče HD-a (da ne bi netko mislil da imam bakar paricu) |
Citiraj:
Sad imaju po defaultu HD, valjda maknuli SD verziju (odn. sam kanal ju ukinuo).....To sam vidio i ja da je nestao u kutu "HD" al naočigled vidiš da je to HD..... |
Ima netko full maxtv i maxtv to go? Dali rade svi programi sa maxtv-a na aplikaciji? Pitam zato što kod mene ne rade a ženska me uvjeravala da rade svi programi koje imam na maxtvu i na aplikaciji tj. da je preslikano sve.
|
ovi novi max sport programi, jel vam prekida kad gledate snimke ?
|
Citiraj:
|
nisu svi programi u to sam siguran
|
Ok hvala na informacijama ...malo glupo da možeš gledati hbo , cinestar premiere i drugo a da ni jedan MTV ne radi.
|
Citiraj:
Da,nemoguce gledat 😡 |
Citiraj:
Rade svi koji idu preko aplikacije...Ali nisu svi programi uključeni u maxtv to go |
Citiraj:
Jučer je radilo skoro pa bez problema, danas opet šteka |
gledao sam samo par tekmi na novim max sport programima i sve 5.
Cak sam sinoc gledao istru preko PC aplikacije max tv to go i sve ok. |
Izgleda da je konačno proradilo kako treba
|
Pozdrav,
ja sam tek sada vidio da HT ukida sve SK* kanale. Meni su njihovi komentatori baš super. I sad naravno, ne postoji neki drugi provider koji nudi i Arene i SK. Navodno se može otkazati max tv unutar 30 rada radi ovih izmjena. Eventualno uzeti Eon koji u osnovnom paketu ima sve SK kanale. Ali mi se neda imati dva uređaja za televiziju. |
Za EON ti ne treba uređaj. Ima aplikacija za android. Ima li i za druge OS ne znam. Provjeri, možda ne trebaš uređaj
|
Citiraj:
|
Citiraj:
https://hr.eon.tv/preporuceni-smart-tv-uredaji/ Ili preko njihovog boksa https://hr.eon.tv/uredjaji#tab-dev-1/ Ili preko aplikacije na tabletu i mobitelu. Ili u bilo kojem browseru na PC-u (kojeg se može spojii HDMI kabelom na TV). Može se i preko Xiami Mi sticka ili castati sa mobitela na TV preko app u TV-u ili Chromecasta. Sve skupa se može uzeti 30 dana besplatno. Više nego dovoljno vremena za sve isprobati i odlučiti, uzeti ili ne. Otkazuje se jednim klikom miša. |
Citiraj:
"Nabavio sam F95 Air box i uspio na njega staviti EON TV koji super radi i ok za sve sto mi treba" |
Tko sad ima ovaj MaxSport 1 program?
Starci mi imaju MaxSport Plus paket i vidim da imaju taj jedan program. |
Citiraj:
SuperSport HNL i baš sav hrvatski nogomet od sada mogu gledati samo MAXtv korisnici na njegovim sportskim kanalima. U Osnovnom paketu je MAXSport 1 (pozicija 12), a u MAX Arena paketu MAXSport 2 kanal (pozicija 406). |
Citiraj:
|
Kako programirati daljinski od maxtva? Našao sam neku uputu gdje je potrebno držati crvenu i plavu tipku ali kod mene se ništ ne događa, ne trepne...
|
Pozdrav!
Imam problema sa spajanjem maxtv-a na wifi extender; Kako maxtv uređaj mora biti spojen na lan, a modem mi je udaljen od mjesta gdje maxtv uređaj stoji kupio sam wifi extender sa ethernetom, ovaj > https://www.iqcentar.hr/51038-tp-lin...acivac-signala Modem šalje wifi signal do extendera i onda žicom do maxtv-a, problem nastaje što jedino max uređaj ne prepoznaje internet, kad spojim npr. laptop na žicu sa extendera - sve uredno radi. Kad spojim maxtv direkt na modem bez extendera - sve uredno radi. Koje postavke trebam namjestit? |
ne moze ti to tako raditi. prijemnik mora biti spojen u lan od modema. ak ne kablom direkt, onda powerline adapterom.
|
Citiraj:
Neki od ovih? https://www.iqcentar.hr/index.php?ro...ory&path=96_97 Jel bi mi ovaj bio ok? https://www.iqcentar.hr/70515-tp-lin...erline-adapter Tnx na pomoći |
da, taj ce biti ok
|
Važan preduvjet je da bude ista faza struje (ako je trofazni priključak), za monofazno nema problema.
|
Citiraj:
Radi li bez problema? Da mogu i sebi uzeti isti... Hvala |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:34. |