![]() |
Kod revoluta je potrebno provjeriti prvih 8 znamenki, nema govora o 4-6 znamenki jer tada uvijek baca neku random zemlju.
|
Citiraj:
Neki dan sam probao dignuti 100 kn na pbz bankomatu sa revolut visom i htjelo je naplatit 30 kn provizije. A imam i revolut mastercard ali mi nije palo na pamet da isprobam i tu karticu. Baš ću probati sa MC. |
Ne prihvaćaju svi BIN checkeri 8 znamenki već samo 6. Većina mi izbacuje Ukrajinu, ali par puta su mi ispali UK, USA i LT. Međutim, jedan od njih mi je prepoznao da se radi o Revolut kartici i kao opasku napisao: This IIN/BIN has multiple countries/levels/types of cards issued on it.
|
Citiraj:
|
binlist.net, dalje od toga nisam gledao i dosad je bio tocan s 8 znamenki.
Mogu potvrditi franzov komentar, imam isti bin na rainbow kartici, bankomati je gledaju kao hr karticu, a isto kaze i binlist. |
Da, taj BIN je u pitanju
|
|
Kako ide podizanje na bankomatima sa provizijom, konkretno mi treba za Pariz za nekih 15tak dana, nisam tamo nikad bio, jesu li kartice široko prihvacene(restorani, kafici) ili je kao kod nas da pola restorana ne prihvaca kartice, a kafic gotovo nijedan. Znam da ono ima odaberi domacu valutu, bez konverzije ili sta vec. Osim ako netko moze potvrdit da svugdje prihvacaju kartice kao nacin placanja, pa da mi onda i ne treba cash.
|
Revolut
Po tko zna koji put
https://community.revolut.com/t/the-...-country/61491 Prije ulaska u kafić/restoran, pitaš konobara jel primaju kartice ili pogledaš na vratima. Ne može nitko znati jel primaju ili ne primaju. Iz iskustva, samo na azijske restorane sam naletio da ne primaju, ali to i piše. Uzmeš karticu i nešto keša kao back-up i to je to |
Jel netko saznao po kojem će kursu mijenjati kn u € 01.01.?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Nisi skužio. Ja mislim na Revolut (obzirom da smo u toj temi). Ne znam hoće li i Revolut primjenjivati isti tečaj kao HNB.
|
afaik moraju
|
Po mojoj logici, ne moraju. Ako imaju različiti tečaj u odnosu na HNB sada, zašto bi se morali držati HNB-a 01.01.?
|
Pa i banke imaju različit tečaj sada, a moraju se držati HNB-ovog 1.1.
|
Posto posluju u HR, moraju se drzati HR zakona.
|
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Iz Uredbe vijeća EU u pogledu stope konverzije:
"Ova je Uredba u cijelosti obvezujuća i izravno se primjenjuje u svim državama članicama." Uredba stupa na snagu 1.1.2023., do tada se smije raditi po drugim tečajevima. |
Jel mogu dizat eure u Nizozemskoj s revoluta bez nekih naknada?
|
Ovisi o banci. Imaš link na prethodnoj stanici.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
1 privitaka
Riješeno može delete
|
ovo s 12. je malo shit, ne mogu top upati onda u kunama s tekuceg i sva placanja ce onda raditi konverziju a ja revolut koristim svakodnevno kroz google pay za efektivno sva placanja.
|
Topaj onda sad cim vise i to je to
|
Citiraj:
Sent from my SM-A715F using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Hoću reći ako nadodaš 1000kn unaprijed, oni prebace u eur i svako drugo charganje kn ti skidaju eur po istom tečaju. Dodje na isto. Sent using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
Citiraj:
u mene je još uvijek 15.10 a ovo ide od 12.12 .. ili? dakle napuni i bok |
Citiraj:
@franzD Neda mi se samo zbog toga curve otvarati. |
Jel ima Revolut opciju isplate bez naknade na bankomatima drugih banaka? Probao sam na PBZ-u i na OTP i na oba mi je htio uzeti naknadu i to ne malu. Ako se ne varam 30tak kn na iznos od 300kn.
|
|
Citiraj:
Ovisi o BIN-u tvoje kartice ali na ta 2 koja si naveo ne radi nikome, sa tim da je OTP donedavno radio. Meni uredno podiže na Zaba, Erste, HPB. |
Citiraj:
|
Evo da ne tražite ko ja :D
https://community.revolut.com/t/usin...oatia/197203/7 |
Citiraj:
|
Bit će Revolut byebye
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:40. |