PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Dobra klima (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=70805)

ALiEN17 25.09.2017. 11:48

da, inverter, tako pise na daljinskom :D fujitsu, model onaj cesto pojavljivani 12llcc

Amd_Shill 25.09.2017. 12:01

Citiraj:

Autor ALiEN17 (Post 3106770)
stvarno sam oduvijek bio tudum za te klime :D

u prostoru je 18'C, ja bi volio zagrijati na 20'C, MODE je na HEAT, 20'C, FAN namješten na AUTO, upaljen SWING, ECONOMY - malo pa malo grije, pa onda hladi, pa grije, pa hladi, zašto je to tako? kao da sam čitao već negdje da je to normalan proces ili se varam? mogu izbjeći to hlađenje prostorije?

što se tiče samog održavanja klime kako bi radila funkcionalno i ispravno, na šta sve moram paziti? postavljena je cca. prije najviše 2 godine i malo korištena (samo tokom ljetnih mjeseci - znači hladila), trebam čistiti filter? svako koliko? ostalo?

Ne hladi nego puse zrak iz prostora.
Vjerojatno zato što im je bilo skupo ugradit senzor od 5 kuna da ugasi turbinu u režimu grijanja kad postigne temperaturu.

ALiEN17 25.09.2017. 12:24

šta mogu napraviti ja po tom pitanju? za ugradnju tog senzora sada je gotovo? a i nije baš da je tako brzo postigao temperaturu - pa čim sam ga upalio, grijala je, pa odmah nakon kratkog vremena, puhala zrak iz prostora

nexteen 27.09.2017. 11:26

Od ulaznih modela japanaca nema bolje od Fujitsu 12LLCC modela i tu sigurno nisi pogresio , naravno ukoliko ti je 12LLCC dovoljan za ono sto si hteo pokriti . Sto se tice tog izduva , verovatno mislis na to pirkanje koje radi dok proverava temp prostorije ali to nije toliko jako da bi ti to moglo smetati sem ako ne sedis bas ispred nje . To je tako pa je tako , ne mozes ti tu ugraditi nikakav senzor , sve klime rade proveru temp a da to ne rade konstantno ne bi ni mogli toliko precizno da odrzavaju zadatu temp . A to sto ti se brzo gasi je samo zato sto su ti gubici mali , nije ovo nikakva zima , sacekaj jos malo i kako budes isao u sve vecu zimu doci ces u situaciju da se nece uopste gasiti kompresor .

Amd_Shill

Mislim da tu gresis oko gasenja turbine , ja ne znam da li i jedan od japanaca gasi turbinu kad dostigne zadatu , mozda je neki manje a neki vise okrecu ali sve rade proveru a da to ne rade imali bi oscilacije temp kao i kod fix klima . Tacnije svaka krstena klima bi trebala tako da radi , nego ljudi lose pozicioniraju unutrasnju pa im i to pirkanje smeta jer sede ispred nje .

ALiEN17 27.09.2017. 13:21

zanimljivo, hvala na odgovoru

Amd_Shill 27.09.2017. 13:31

Citiraj:

Autor nexteen (Post 3107611)
Od ulaznih modela japanaca nema bolje od Fujitsu 12LLCC modela i tu sigurno nisi pogresio , naravno ukoliko ti je 12LLCC dovoljan za ono sto si hteo pokriti . Sto se tice tog izduva , verovatno mislis na to pirkanje koje radi dok proverava temp prostorije ali to nije toliko jako da bi ti to moglo smetati sem ako ne sedis bas ispred nje . To je tako pa je tako , ne mozes ti tu ugraditi nikakav senzor , sve klime rade proveru temp a da to ne rade konstantno ne bi ni mogli toliko precizno da odrzavaju zadatu temp . A to sto ti se brzo gasi je samo zato sto su ti gubici mali , nije ovo nikakva zima , sacekaj jos malo i kako budes isao u sve vecu zimu doci ces u situaciju da se nece uopste gasiti kompresor .

Amd_Shill

Mislim da tu gresis oko gasenja turbine , ja ne znam da li i jedan od japanaca gasi turbinu kad dostigne zadatu , mozda je neki manje a neki vise okrecu ali sve rade proveru a da to ne rade imali bi oscilacije temp kao i kod fix klima . Tacnije svaka krstena klima bi trebala tako da radi , nego ljudi lose pozicioniraju unutrasnju pa im i to pirkanje smeta jer sede ispred nje .

Gase turbinu (Daikin npr)

nexteen 27.09.2017. 19:13

Nisam bas siguran , mozda si u pravu ali cu se svakako raspitati jel to jeste tako pa cu javiti ..

Amd_Shill 27.09.2017. 20:27

Gledaj,u režimu grijanja unutarnja turbina kreće tek kad senzor javi da je dostignuta temperatura plina.

nexteen 27.09.2017. 21:02

Da bi senzor bio tacan i da odrzava precizno temperaturu u prostoru turbina mora konstantno provlaciti vazduh kroz klimu , doduse minimalno , da bi taj isti senzor reagovao kako treba tj da nema oscilacija u temp . Znam ja sta ti hoces reci ali sacekacemo da krene sezona grejanja pa cu se malo raspitati i obratiti paznju na Daikine .

Amd_Shill 27.09.2017. 21:08

Citiraj:

Autor nexteen (Post 3107827)
Da bi senzor bio tacan i da odrzava precizno temperaturu u prostoru turbina mora konstantno provlaciti vazduh kroz klimu , doduse minimalno , da bi taj isti senzor reagovao kako treba tj da nema oscilacija u temp . Znam ja sta ti hoces reci ali sacekacemo da krene sezona grejanja pa cu se malo raspitati i obratiti paznju na Daikine .

Ja ne govorim o senzoru u prostora nego o senzoru na isparivacu.
Ja se ne trebam raspitivati jer su to osnove.

I da,pirkanje je jedno dok je normalna vrtnja nešto sasvim drugo.
Pirkanje se neće niti osjetit u prostoru.

nexteen 28.09.2017. 17:57

Ma hoce se osetitit ako stojis ispred nje , doduse zavisi kako je koji proizvodjac podesio izduv , na Fujitsu se recimo oseti ako stanes ispred nje , ne jako ali ne moras stavljati ruku gore ispred klime da bi to osetio

Amd_Shill 28.09.2017. 20:07

Citiraj:

Autor nexteen (Post 3108138)
Ma hoce se osetitit ako stojis ispred nje , doduse zavisi kako je koji proizvodjac podesio izduv , na Fujitsu se recimo oseti ako stanes ispred nje , ne jako ali ne moras stavljati ruku gore ispred klime da bi to osetio

Da,ali mislim da čovjek ima problem konstantnog puhanja, a ne pirkanja

nexteen 28.09.2017. 21:09

Vrti i Daikin turbinu konstantno tj kad dosegne zadati , evo malopre komentara od @rovca :

Citiraj:

Radi odlicno do sad hladjenje i ovo malo grijanja.
Ftx50gv ja nebi stavljao u manje prostorije,to je ipak malo veca klima,nema one ultra tihe brzine duvanja kao moj manji ftxb35c ali u velikoj prostoriji radi super.Klima hoce da potegne i da grije,nije poput mog manjeg daikina koji kalkulira i stedi radi na sto nizim snagama,ovaj moj mi je idealan za male prostorije.Velikog daikina potjeram na max hi power i opet unutra ne dopire zvuk vanjske jedinice.Vanjska jedinica iako je ogromna,iako ima veliki protok zraka puno tisa nego fujitsu.Nema onog zvuka zalijetanja motora.Uglavnom zvuk zraka i propelera se cuje samo,bar za sad.

Temperaturu odrzava odlicno.Cak i kad se pali gasi temp na termometru stoji dobro.Kad ode u pauzu unutrasnja vrti jako malo zraka radi monitoringa,ali toliko malo da jedva skuzis da uopce vrti turbinu,i jako brzo reaguje i ponovo se pali ako treba.
Jako slabo ali vrti ..

Amd_Shill 29.09.2017. 07:12

Citiraj:

Autor nexteen (Post 3108198)
Vrti i Daikin turbinu konstantno tj kad dosegne zadati , evo malopre komentara od @rovca :

Jako slabo ali vrti ..

To je minimalna rotacija koju ne osjetis.

ALiEN17 03.10.2017. 19:50

ok, mogu kako to izbjeći, nije mi jasno sada dali to mora tako da bude?

nexteen 03.10.2017. 20:58

Ma mora klima da radi proveru ne opterecuj se s tim , nije to bog zna koliko jako duvanje i ne bi trebalo da ti smeta , cak sta vise i ne cuje se dok to radi .

Sn4k3 03.10.2017. 21:13

Samo informativno, nakon dosta istrazivanja i raspitivanja, uzea sam Daikin FTX50GV. Hladjenje je vrhunsko a grijanje tek sad trebam testirati kako dolaze hladniji dani. Imam 42m2 koje ce trebati grijati, 2 prostorije koje su prakticki spojene, znaci nema nista izmedju da ometa protok zraka. Jedini problem mi je sto druga prostorija trenutno ima otvor koji vodi u veliki hodnik (cca 14m2). Uskoro tu planiram ugraditi neka vrata ili u najgoru ruku zracnu zavjesu...

Badboy 03.10.2017. 21:19

Svakako napiši rewiev...

Poslano sa mog LG-H815 koristeći Tapatalk

RAUL 03.10.2017. 23:01

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3109786)
Samo informativno, nakon dosta istrazivanja i raspitivanja, uzea sam Daikin FTX50GV. Hladjenje je vrhunsko a grijanje tek sad trebam testirati kako dolaze hladniji dani. Imam 42m2 koje ce trebati grijati, 2 prostorije koje su prakticki spojene, znaci nema nista izmedju da ometa protok zraka. Jedini problem mi je sto druga prostorija trenutno ima otvor koji vodi u veliki hodnik (cca 14m2). Uskoro tu planiram ugraditi neka vrata ili u najgoru ruku zracnu zavjesu...

Nadam se da si nadoplatio za WiFi modul jer je to odlicna stvar.

Sn4k3 04.10.2017. 07:54

Citiraj:

Autor Badboy (Post 3109790)
Svakako napiši rewiev...

Poslano sa mog LG-H815 koristeći Tapatalk

Pokusat cu cim uhvatim vremena...

Citiraj:

Autor RAUL (Post 3109850)
Nadam se da si nadoplatio za WiFi modul jer je to odlicna stvar.

Jesam. Dosta zgodna stvarcica, pogotovo out-of-home funkcija :)

Amd_Shill 04.10.2017. 09:21

Citiraj:

Autor Sn4k3 (Post 3109786)

Uzeo si odličnu klimu.
Zadnje ljeto smo ih prodali barem 200.

Kod grijanja tog prostora sa uskim otvorom će ti najviše smetati fizika :)

crni1977 09.10.2017. 10:06

MOLIM POMOC KOJU OD DVIJE NAVEDENE KLIME DA KUPIM HITNO JE stan 55 kvadrata.HVALA

Gree Lomo Economical GWH18QD 18-KA 650 EURA
LG SMART INVERTER P18EN 18-ka 630 eura

Amd_Shill 09.10.2017. 15:25

I jedno i drugo je srednja klasa.
Uzmi jeftinije.

m&n 09.10.2017. 17:03

Meni izgleda prdnula klima.
Inace imam centralno na drva pa mi se u ovo prijelozno doba nije dalo kurit i reko ajde idem malo nafrljit klimu i odjednom supruga vise dimi se... a reko u pm.. :)
uglavnom sasvim sigurno cu trebati novu, imate li prijedlog sto kupiti ? jel bolje mozda sada po zimi to rijesiti ?

Amd_Shill 09.10.2017. 18:19

Citiraj:

Autor m&n (Post 3112225)
Meni izgleda prdnula klima.
Inace imam centralno na drva pa mi se u ovo prijelozno doba nije dalo kurit i reko ajde idem malo nafrljit klimu i odjednom supruga vise dimi se... a reko u pm.. :)
uglavnom sasvim sigurno cu trebati novu, imate li prijedlog sto kupiti ? jel bolje mozda sada po zimi to rijesiti ?

A što je prdnulo i koja klima?

m&n 12.10.2017. 10:21

Citiraj:

Autor Amd_Shill (Post 3112247)
A što je prdnulo i koja klima?

Midea, 3.5kw Vanjska jedinica se samo pocela dimit zaista nisam istraziova sto kako gdje jednostavno sam iskljucio i vise ne mislim palit

Koristim je za cca 30 kvadrata

smuchac 12.10.2017. 10:59

Nex druže,uzeo sam hitači. Eno je u kutiji pa kad kuća bude gotova ćemo je montirat. Koji modul za vaj faj ide na nju? 😁
EDIT: Jebaji ga,nisam kvotao. Sad kopaj.
Hitachi RAC-35WPC / RAK-35RPC - 4700kn
Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk

Amd_Shill 12.10.2017. 11:58

Citiraj:

Autor m&n (Post 3113312)
Midea, 3.5kw Vanjska jedinica se samo pocela dimit zaista nisam istraziova sto kako gdje jednostavno sam iskljucio i vise ne mislim palit

Koristim je za cca 30 kvadrata

Midea ima samo par releja, kondenzator za ventilator vani i kompresor.
Sve osim kompresora je šteta od 100 kuna.
Ako ti je pristupacna otvori vanjsku,slikaj i postaj sliku ovdje.

nexteen 12.10.2017. 23:52

smuchac

Sad sam tek nasao odgovor koji sam ti svojevremeno napisao vezan za taj Hitachi . Vidim da sam rekao tamo da ima pripremu za wifi ali nisam bas siguran u to . Trebalo bi da proveris kod uvoznika jel ima opcija i koje su , a ako se bas i desi da nema onda se nadam da ti to nije bas tolika bitna stavka tj da to nije bo uslov za odabir klime . Ako jeste i ako ne bude moglo onda sorry :(

Poslacu ti podatke na PM pa im posalji mail ili nazovi i vidi na cemu si .. Nisam se nesto preterano raspitivao jer me nesto i ne interesuje wifi a ja licno ne vidim za sta on sluzi , sem u modu hladjenja pa ako ne znas kad ces doci kuci i onda je to kao opcija , a u modu grejanja je pozeljno da klima radi konstantno . Inace ta klima ima osetno vise opcija na daljinskom u odnosu na ostale japance u tom rangu sto je za svaku pohvalu . Neke od opcija nemaju cak ni skuplji modeli pa ma kako delovali bezveze nije ih lose imati , recimo pokazivanje temp na daljinskom i mesecnu potrosnju struje , ima i susenje unutrasnje jedinice nakon hladjenja sto recimo neki nemaju a dobro dodje . Kako god , sto se tice same klime bices sigurno zadovoljan ukoliko si ubo jacinu , a ako je wifi bio reper za kupovinu i ako igrom slucaja ne moze , sorry :(

Ne mogu vise popamtiti ama bas sve podatke ..

kvaju 13.10.2017. 02:44

Moze li mi netko objasniti na fujitsu nokriji sta znaci ova opcija dry pored cool i heat.
Isušiva zrak? :S

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:55.