![]() |
Citiraj:
Jednostavno danas su nove kartice tipa rx 470 toliko brže da je rulji neispativo davati 900kn za rx 460 koja je skoro duplo sporija.Barem ja tako razmišljam. Ali da vrijedi 850kn,vrijedi svake lipe.Kad se sjetiš kakvi su se sve low end jeftileni prodavali za skoro iste novce.Recimo r7 250! |
Naravno da su sweetspot ove skuplje od 460 (i ove nove gtx 1050), ali sve određuje budžet. Ja mislim da sam još najviše puta predlagao konfe sa 460 po internetima (budžeti oko 3000-3500kn za konfiguraciju su još najčešći rekao bih)
A ovo za gtx 970 ranije si dobro rekao, nove gpu su ih srušile u bescjenje da ih se ne isplati više ni prodavati nego ih furati. Najpametniji su bili ovi što su ih frknuli za 2000-2200kn do pred sam izlazak 480. To sam i najavljivao |
Sad i 1500 kn za GTX970 zvuči kao znanstvena fantastika. Za novu godinu bude bila soma kuna.
Vrlo agresivno je AMD išao sa 470. Sad da vidimo kod nas cijene 1050Ti. |
Citiraj:
vidimo doslovno kako oba tabora pucaju iz svih topova(amd eto,spušta cijene) |
E još da se amd sjetio nekog gtx 1070 konkurenta izbacit vidio bi cijene... Mislim da je teški high end fakat nebitan (6 somova i to), ali brijem da su baš fasovali što nisu neku gpu od 3.5 soma izbacili do jeseni.
|
Citiraj:
|
Sto god vi rekli cijene su previsoke. Gtz 1070 po cijeni od 4000kn a kartica spada u neki srednje visoki rang je losa situacija. Ako se dobro sjecate po 4000kn se nekada kupovala high end grafa.
Ja kada sam uzeo svoju razmislio sam valjda 20 puta prije kesiranja. 4000kn samo za gpu i igre je jako jako puno love. Da li sam zadovoljan performansama? Jesam. Dobar i isplativ ulog u buducnost? I ne bas. Jos kad se sjetim koliko dobro danas radi npr 280x kartica koju tesko prodas za soma kuna a koja nemoze drzat na 60 fps jedno desetak igara ili manje pitam se je li uopce pametno ulagati danas u gpu? Malo smo svi mi razmazeni :D |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti G1 Gaming 4G, 4GB GDDR5 , 1629 kn u admu, 3 god. garancije . Nisam puno fulo za cijene :fiju:
|
Koja truba. Mada to su još fishing cijene, bit će negdje 1300+
|
Pa ako je rx 470 za istu lovu,onda ova ne vrijedi vise od 1400kn!
Mislim da trgovci malo iskoristavaju hype oko novog proizvoda.Ljudi se popale,ne! |
Vulgaris modeli vjerojatno, ove G1, Gaming X i sl. čisto sumnjam.
Obzirom na preveliki "gap" u preformansama puno je veći problem šta će cijena 1060-tke teško padat. |
Citiraj:
Pričekajte malo. Nije da gori. |
Na computeruniverse ih ima od 150 eura na dalje, znači kod nas bi mogle biti 1200-1300 kad se malo smiri sve. Čini se da će biti dobra kupnja
|
I dalje će biti li-la ako se ostali pridruže linksu i asusu (470) :D
Nadam se da će amd-ova sniženja natjerati nvidiju da im ruši cijenu još dolje, jer ni 1300kn više ne zvuči OK kako je zvučalo do prije 2 dana |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
2000 za 970? Pa sretno im bilo.
|
Citiraj:
Baš. Ja svoju 980 guram za 2100 pa nejde :D :chears: :chears: |
Čini se da 1500kn za 970 ipak nije znanstvena fantastika :D
|
Bas sam sada procitao da Zotac nudi na svoje 1060 i 1070 modele 5 godina garancije.
Prestrasno!! (Zotac slavi 10godina) |
Ja se toplo nadam da će pasti cijene svih komponenti.. MORAJU!!! jer kupujem pc u Siječnju
|
Hoće sigurno, navodno će ih i debeli čiča u crvenom odijelu sa sijedom bradurinom distribuirat besplatno diljem zemlje, čim riješi ove dječje poklone u prosincu
|
Zanimljiva usporedba nekadasnje high-end i danasnje entry level grafe...
Gtx 680 4Gb vs Gtx 1050Ti 4Gb |
Iskreno mislija sam da će razlika bit i veća, bikoz novija arhitektura (nećemo sad o potrošnji, zagrijavanju...)
Ono kad socijalni "zaključani" dvojezgreni "Pentijum" iz G serije (neke od početnih Intel arhitektura 2010/2011 god.) razvali mega moćni "otključani" četverojezgreni Q6600 sa 8MB keš memorije i 2,4GHz freq. u svim mogućim aplikacijama i testovima :p No dovoljno sam OT |
Ma da, ali svejedno je zanimljivo viditi kako jedan moderan ali tako sitan i stedljiv gpu prati (a u nekim slucajevima riba) nekadasnjeg monstruma koji je kudikamo veci i rastrosniji :)...
Edit: Gledam bezveze cijenike u web shopovima i naletim na ovo https://www.links.hr/hr/graficka-kar...i-dp-051800106 Ono sto mi je zanimljivo, osim cijene jest 3god garancije :rolleyes:... |
Nikad čuo za tu marku PNY
EDIT: Čitam po netu da su mnogi imali problema sa njihovim proizvodima i podrškom. Razlika između marki grafička leži u garanciji, podršci, software i hlađenju. |
Oni postoje vec 30 godina. A imaju ok grafe, podrska je tebi nebitna jer imas nasu garanciju, a grafa ko grafa, neka prije crkne neka kasnije.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:10. |