Citiraj:
Autor estugarda
(Post 2415637)
Da. Gore linkano. Ima i noviji model v973. Razlike: v973 je par mm tanji i ima 8500mAh bateriju, a v972 8000mAh.
Po meni je 3g nepotreban na tabletu. Ionako nosim mob uvijek sa sobom, pa kad sam vani i kad baš moram, napravim si wifi hotspot za tablet. Što će mi 2 ugovora/sima/računa?
Pročitao sam sad većinu komentara i reviewa za v972 i v973. Variraju, ali moglo bi se reći da su većim dijelom pozitivni.
Par zanimljivih negativnih stvari iz tih komentara:
- nema kontrole kvalitete, veći dio ljudi tvrdi da je ok, ali ima i bizarnosti tipa; display zarotiran za par stupnjeva u odnosu na kućište
- neki tvrde da su zvučnici jako tihi
- prema nekima wifi ima slab doseg i brzo troši bateriju (moguće da je problem sa firmwareom)
- službeni firmware je očito katastrofa generalno; nestabilan, spor, guta bateriju i pretrpan kineskim bloatwareom koji se ne može maknuti i nije upotrebljiv
- prema komentarima mi se čini da je sklon brikanju tijekom službenog update-a firmware-a; to je zapravo najgori scenarij koji se meni desio na onom prvom 8,4" Prestigio tabletu, samo tada sam imao garanciju i dobio sam novi, kod Onde je vjerojatno isplativije bacit tablet u smeće nego ga slati u Kinu.
- oni koji su rootali, stavili CM10 ili detaljno počistili stock, kažu da radi puno bolje do jako dobro
- više puta sam pročitao da hrpa aplikacija sa Playa uopće ne radi na stocku; pretpostavljam da je porblem u nestandardnoj rezoluciji (retina) - nejasno je popravlja li to custom rom
Čudi me da nijednom nije prijavljen dead/stuck pixel, što je tipično za slabu kontrolu panela. Možda ih ljudi ne skuže zbog velikog ppi-a?
Tablet je defintivno zanimljiv. Nema pogovora. Ali i veliki je rizik. Da ima podršku kod nas, ja bih ga uzeo odmah. S druge strane, da ga ima kod nas, koštao bi bar 2500kn.
Ja ću još malo promatrati situaciju.
|
Pošto imam Ondu v972 da odgovorim na par stvari koje mislim da si krivo skužio i koje pišu po raznim stranicama krivo.
Baterije su 7500 mAh a ne 8000 ili 8500 mAh (tj u V972 je barem tako u V973 neznam) i odmah da kažemu da se baterije mogu zamijeniti jačima jer 2x6000 mAh i nisu skupe.
Zvučnici su tihi zbog firmwarea i to je s 3.0 verzijom ispravljeno.
Wifi i jest i nije problem frimware jer to ovisi o ruteru i koja enkripcija je na samome ruteru, to sam se i sam uvjeril da negdje jače mi hvata signal a negdje slabije.
Nije istina za službeni firmware da je tako loš pogotvo ovaj zadnji, uglavnom ja koristim kasty rom koji je zapravo službeni jedino je očišćeni od tih kineskih appova.
Isto tako nije sklon brikanju nego ljudi neznaju flashati gore firmware i kad flashaju rade to krivo jer ima dvije opcije da zadrži aktualne programe ili format metoda koja je 100% bolja jer kod ovog prvog se dešava da onda ne rade appovi kak treba.
mislim da je problem se nekompatibilnošću appova zbog firmwarea.
mogu reći da je display odličan i nije slaba kontrola panela, osijetljivst na touch je super to nemam nikakvih zamjerki.
Citiraj:
Autor estugarda
(Post 2416155)
Čekaj, ali stižu iz Kine ne?
Nego, jel tko od vas uzeo išta od njih?
|
Ne mislim da ti s onda-tablet dolaze iz amerike, ja sam svoj naručio direkt iz kine i to ne od njih nego drugog prodavača. Cijena u kini za V972 je oko 205-210 usd + poštarina (cca 30-35 usd DHL) s V973 je 225-230 usd poštarina ista. Moguće je platiti neku jeftiniju metodu dostave ali ispod 20-25 usd ništa s time da je meni DHL on došlo za 3-4 dana ( u petak poslano u ponedjeljak bilo već na carini i poslao u utorak potvrdu uplate u srijedu je tablet bio kod mene.
|