![]() |
U vezi zimskih guma... kada vas je (i ako je) u ZG policija zaustavila i kontrolirala vam gume... meni nikad.
Zapravo... u 25+ godina vozačkog staža, zaustavili su me možda samo 5 puta i to samo zato što sam prethodno napravio neku pizdariju u prometu koju su vidjeli... ... i natrag na zimske gume, ako i rade kontrole guma, rade ih na početku zimske sezone i eventualno kad zapada snijeg, nakon toga imaju pametnijeg posla... barem je tako u ZG, za ostatak HR nemam pojma, vjerojatno imaju više vremena pa se mogu baviti budalaštinama. |
Citiraj:
|
Ovo ja skoro svaki dan gledam, tako da nema veze ko je pisao zakon...
http://www.sulpanaro.net/wp-content/...ci-inv-blu.jpg Ili zimske ili lance u gepek. :) |
Citiraj:
;) |
Ljetne gume su na autu od jucer. Svjetla se ne pale vec 3 tjedna.
Nikad nitko nije ništa rekao. Pa imaju i murjaci pametnijeg posla |
Automobili
Citiraj:
Stvarno? Mislio sam da si bolji covjek :( |
Meni je refleks upaliti svjetla nakon što upalim auto i zavežem se, uopće ne razmišljam koje je doba dana ili godine. Čisti muscle memory. :)
|
I ja imam uvijek upaljena svjetla, radi drugih da me bolje vide jer mi je auto tamno sivi i na par sto metara kad je sunce nisko se stopi s bojom asfalta.
Nego, za one koji nemaju upaljena svijetla... što time štedite??? ... žarulje, gorivo, struju... PS. Najgluplja stvar je bilo izbacivanje obveze stalno upaljenih svijetala iz ZSPC :( |
Citiraj:
Eventualno ak imam više kratkih relacija a vani piči sunce onda upalim pozicije jer auto automatski pali kratka a H11 je nauka za pronać. |
Citiraj:
|
Molim premjestanje ako je potrebno.
Sad kad budem skida zimske gume. Imam dvije Dunlop 185/60R15 BLURESPONSE vožene jednu sezonu. Jel sad moram kupit dvije iste ili bilo koje dvije ljetne? Na ekupi mi ih nema a ekupi mi odg jer mogu platit na 12 rata |
bitno je da su prednji kotači isti u paru, i zadnji kotači isti u paru, a različiti mogu biti
recimo dunlop ostavi iza a kupi 2 ljetne za naprijed, ili obrnuto |
Kako da provjerim DOT na hankook gumama ?? Kaže na gumi ovako - DOT BJAW AK H ... Nemogu nać nikakav podatak s oni četveroznamenkastim brojevim :(
|
Pogledaj sa unutarnje strane gume ak nema na vanjskoj
|
Citiraj:
|
Ima li tko kakva iskustva sa Nokian iLine ljetnim gumama?
|
teško da itko može imati iskustva s tom gumom budući je izašla tek ove godine, a ljudi su tek neki dan počeli prebacivati ljetne papuče.
|
Citiraj:
sigurnost - bnk. |
Citiraj:
|
Meni imo po tmurnom danu taman prije mracenja u moru sivih auta po Zagrebu upaljena svjetla imaju smisla, a tad se vecina ljudi fura sa DRL koji ne pale zadnje pozicije..
|
Nije mi jasno zasto DRL ne pali zadnje pozicije. Ionako su sve moderne već LED.
|
Kakva imate iskustva za ProParts ?? Gledao sam kod njih Kayaba amortizere 333419/20 i cijena sa popustom im je 360kn/kom, iz Tokića dobio ponudu za 540kn/kom za gotovinu. Od kayabe sam našao samo jedan model za Lacettija i to su ti plinski Exel-G. Da li je moguće da su to isti amortizeri sa tolikom razlikom u cjeni ?
|
Molim vas preporuku ljetnih guma 195/65/15 za 77kW golf 5.
Kupio bih u Vulkalu Osijek. Ne planiram ciganiti na cijeni niti kupovati gume 30% skuplje radi 5% kvalitete. Stvarno je izbor velik, a sa ovim Savama sam naučio da to jednostavno nije guma za takav auto, bez obzira što odgovara dimenzijama. |
Moja preporuka Continental, imamo ih na 3 auta, jedne su eco contact 5, a ostala dva para su premium contact 5. Odlične gume i po suhome i kiši. Pola klase bolje od goodyeara efficient grip performance, i klasu bolje od uniroyala rainexperta. Eto to je moje iskustvo iz prijašnjih godina.
|
Citiraj:
|
na citroen forumu je pro parts baš maloprije obnovio post, da i subotom dostavljaju, i popsuti na gotovinu itd.
Citiraj:
|
Pročitao sam neku temu sa forum.hr koja je bila aktualna 2014./2015. I jednostavno sam nekako ostao šokiran, mislim da neću od njih naručivati. Da sam iz ZG-a pa da odem i uzmem djelove ok, ali ovako mislim da neću. Rađe dat malo viša para i uzet kod Tokića.
|
Uzmi od Anđelka iz firme Lageros.
Ovaj proparts je najobičniji prevarant |
iz lagerosa ja uzimam kad mi šogor nema, ak oćeš na PM mi pošalji točno kaj trebaš pa ću vidit dal mogu nabavit
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:39. |