PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Bluzer 31.03.2016. 22:29

Ima li tko kakvih informacija o čudnom liku i biznisu pod imenom "Autotihi" i njegovim Casio satovima?

Nalazim oprečne komentare po netu, neki kažu da su auti super, neki baš i ne.

IcyTexx 31.03.2016. 22:39

Melem za oči. :D Rezervirana trojka. :D Ovolko Tesli na jednom mjestu nisam nikad vidio.
http://deviantpics.com/images/2016/0..._092830.th.jpg http://deviantpics.com/images/2016/0..._092838.th.jpg

Well, this is a first...
http://deviantpics.com/images/2016/0...2543(0).th.jpg

Goranbm 31.03.2016. 23:02

Citiraj:

Autor Vuco (Post 2909261)
Goranbm, mislim da je pravilo da se amortizeri mijenjaju u paru, tak su barem meni rekli.

Da to znam, mjenjao sam prednje već na škodi :)

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2909291)
Isto tako kada zamijenis amortizere moras odfurat auto na špur ponovo

Špur ? Ne znam kaj to znači :)

webstartm 31.03.2016. 23:03

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2909413)

Geometrija, optika

zgmmax 31.03.2016. 23:06

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2909413)

E jbga sada :)
Geometrija kotača

Burko 31.03.2016. 23:51

pozdrav ljudi

dolazi ljeto, dolaze vrucine, a ja cuvam svoje save S3 :). iako kakva je bila zima, mogle su komotno i ljetne odraditi posao :).

ali, vrijeme je zamjeniti barem prednje pogonske goodyear ultra (ili dura) grip, uglavnom ljetne koje su se pokazale kao poveci shit kada padne kisa. ili je mokro. ili je natopljeno, vlazno.........

koje su shit osim kada je suho. onda su odlicne :D.

znam da sam gledao prije, no da li vrijedi preporuka i dalje za:

Uniroyal 175/70R13 82T RainExpert 3, Pot.: E, Pri.: B, Buka: 70 dB?
bilo bi lijepo puknuti sve 4 u kompletu, no straznje jos itekako imaju ripne, a 600 kuna je trosak koji trenutno nebi riskirao jer se nema bas para na razbacivanje.

ili kakva druga preporuka, a da su ok, da su dobre po svim ljetnim uvjetima (ne da moram strahovati ako malcice jace nagazim kocnicu) te da su do 300 kn / kom?

btw, ne vozim brzo, ali se napravi cca 20k km godisnje. mahom po ljeti. eto :chears::chears:

RAUL 01.04.2016. 07:51

Ja ti vozim na Vredenstein i to Sporttrac3 na jednom autu a na drugom Sporttrac 5 i imam smo rijeci hvale za njih.

syss 01.04.2016. 13:11

59e6e09f 23c6 47be a1b2 b443891c18e3

novi golf malo propiškio :D

mislav_os 01.04.2016. 13:15

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2909435)
Odustao sam od Dunlopica i GY pa sam uzeo Hankook Ventus Prime3 K125. Wet grip: A i Efficiency: C.
Javim dojmove kad stignu i kad ih monitram.

Vezano za ove UniRoyalke... gledao sam i njih za ljeto. Veli mi vulkanizer da se jako brzo potroše. Navodno su jako dobre i hvaljene gume Vredenstein.

Što se tiče ovih EU razreda zaboravi na to, ništa ti to ne znači.
http://m.autoklub.jutarnji.hr/article/?article-id=1693

Da, Uniroyal se brže troši jer su mekane ali po kiši odlično drže.
Kolega ima ove Hankookice koje si uzeo i prezadovoljan je, sad im je druga sezona. Kaže po kiši i suhom su podjednake, vrlo zadovoljan.
Prije njih je imao GY EfficientGrip i kaže da ipak se Hankook ne kože mjeriti sa GY i sličnima.
Ali su zato za cijenu koliko dođu bestbuy.

Javi svakako dojmove kad se budeš malo navozao na njima. :)

jed2i 01.04.2016. 13:26

Citiraj:

Autor syss (Post 2909599)
59e6e09f 23c6 47be a1b2 b443891c18e3

novi golf malo propiškio :D

Jesi vidio regu? da vidimo jel dsg :D

syss 01.04.2016. 13:43

Citiraj:

Autor jed2i (Post 2909605)
Jesi vidio regu? da vidimo jel dsg :D

vidio, ali neupamtio... moglo bi biti dsg ili servo, crvenkasto je bilo.

Alister 01.04.2016. 13:49

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2909291)
To su i meni isto rekli kad sam treno zamijeniti samo jedan straznji amortizer.

Isto tako kada zamijenis amortizere moras odfurat auto na špur ponovo

samo ako mijenjaš prednje amortizere moraš raditi špur

jed2i 01.04.2016. 13:54

Mislim da je neka od tekućina za DSG crvenkasta blago :D
I ak se ne varam na rikverc je bio sparkan, a drain plug je kod golfa čini mi se na lijevoj strani, naprijed naravno, pored posude ulja
DSG FTW!

syss 01.04.2016. 14:06

ja sam prošao pokraj njega dok je bio već na putu za šlepu, ali ako pogledaš otiske stopala po podu izgleda da nije bio na rikverc nego da je drito naprijed desno otišao.

sad šta je tamo... servo, kočnice, eventualno getriba... pitaj boga.

isto tako računaj da je ta pozicija na parkingu sklona bacanja ka ulijevo, ako vidiš ovaj patch na cesti... to je neuspjeli pokušaj krpanja epicentra puuuuuuuno veće rupetine.

#csi_automotive :D

Garro 01.04.2016. 14:42

Izgleda da ću na svom Passatu (modelska 2002. godina) morati mijenjati kompletno prednje selene, krajnike i reparirati upravljačku letvu. Da li netko ima nekog dobrog majstora, jer me strah cifre koju bi mi u ovlaštenom puknuli (vjerojatno u vrijednosti cijelog auta :D)? I koliko to okvirno može doći?

Goranbm 01.04.2016. 16:00

Zvao ja danas u Gas u Osijeku da pitam za amortizere i kažem zanima me jel imaju monroe amortizere za lacettija da usporedim cjenu sa ovom tu mojom trgovinom u Belom, i kaže lik ok, poslat će ponudu. I pošalje on meni ponudu i vidim ja na toj ponudi da se spominje neki kod G7289 i G7288, i tak sam nešto malo čačkao i kod guglanja mi izbaci te neke monroe amortizere i sad ja kontao to je to, 705 kuna oba, reko to je ok, jer je tu kod mene 1000. I ja to uzeo, kolega mi pokupio, kad dođem doma ono na kutiji nigdje ne pise monroe nego Daco Europe, i sad izvadim ja iz kutije i on isti kao ovaj što sam gledao na netu samo što na njemu nema nikakve naljepnice proizvođača. E sad prosvjetlite me i recite mi kaj sam ja to zapravo kupio i koliko sam se pošteno zeznuo. Po obliku sam skužio da je to amortizer za lacettija koji meni treba ali me mući koliko je dobra ili loš taj Daco :D

buljaka 02.04.2016. 07:39

Daco su kineski ako se ne varam. Račun i vrati i zamjeni ako ti se ne svidja ali tvoja je greška ako nije nigdje ni pisalo Monroe nego samo kodovi amortizera. Nije neki bed, zamijene oni sve, samo traži bas Monroe ako to bas želiš.

buljaka 02.04.2016. 07:41

Citiraj:

Autor Garro (Post 2909639)
Izgleda da ću na svom Passatu (modelska 2002. godina) morati mijenjati kompletno prednje selene, krajnike i reparirati upravljačku letvu. Da li netko ima nekog dobrog majstora, jer me strah cifre koju bi mi u ovlaštenom puknuli (vjerojatno u vrijednosti cijelog auta :D)? I koliko to okvirno može doći?

Seleni cca 200, ramena su cca 100 komad,krajnici isto nisu puno. Ali reparacija letve je u Slavoniji cca 2500 sa montažom, demontažom i optikom

Dottore 02.04.2016. 09:02

Monroe iz auto kreše znali su propišati. Bolji je kayaba

Citiraj:

Traži ponudu na e-mail.

Goranbm 02.04.2016. 10:33

Citiraj:

Autor buljaka (Post 2909819)
Daco su kineski ako se ne varam. Račun i vrati i zamjeni ako ti se ne svidja ali tvoja je greška ako nije nigdje ni pisalo Monroe nego samo kodovi amortizera. Nije neki bed, zamijene oni sve, samo traži bas Monroe ako to bas želiš.

Totalno moja greška, priznajem, ali jbg na greškama se uči :)

Gabre 02.04.2016. 15:15

Citiraj:

TAS autoservis, tomislav samardzija, to ti je blizu tebe odmah tamo kod jaruna, ja bi mu bilo kojk auto, a vw mu je u krvi i inace je davnih dana slagao vw-e za streetrace.
Mos mu rec da te Gabre preporucio sa Leonom.
Cek, prvinput mjenjas selene? Preporodit ces se osjecajem na volanu kad ih izmjenjas

rodney 02.04.2016. 16:10

Pitanje za kontinentalce (Zagreb) - kad je vrijeme za ljetne gume?

1v@n 02.04.2016. 16:13

Citiraj:

Autor rodney (Post 2909937)

Zakonski, do 15.4 moraš imati zimske.

rodney 02.04.2016. 16:16

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2909938)

Hvala!
(imam dva kompleta guma i felgi tako da mi nije trošak, ali prvi put u životu imam dva kompleta pa ne znam šta bi s njima :D )

Nybelung 02.04.2016. 16:25

Citiraj:

Sad. :)

Garro 02.04.2016. 16:27

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2909920)
TAS autoservis, tomislav samardzija, to ti je blizu tebe odmah tamo kod jaruna, ja bi mu bilo kojk auto, a vw mu je u krvi i inace je davnih dana slagao vw-e za streetrace.
Mos mu rec da te Gabre preporucio sa Leonom.
Cek, prvinput mjenjas selene? Preporodit ces se osjecajem na volanu kad ih izmjenjas

Tnx, frende, budem ga u ponedjeljak nazvao. Da, prvi put mijenjam, do sada sam na ovjesu mijenjao sam desni krajnik dva puta.
Citiraj:

Ili ljetne sa minimalno 4mm ripni i lance u gepeku. ;) S obzirom na glupi nedorečeni zakon, prekjučer sam promijenio gume i ubacio lance jer ovo zbilja više nema smisla. Inače, zimska oprema je obvezna na zimskim dionicama (čitaj autoceste, uključujući recimo Zg obilaznicu jer je dio A3), ali ne i Zagrebu... Tko god je pisao zakon, svaka mu čast...

Gabre 02.04.2016. 16:44

Citiraj:

Autor Garro (Post 2909943)
Tnx, frende, budem ga u ponedjeljak nazvao. Da, prvi put mijenjam, do sada sam na ovjesu mijenjao sam desni krajnik dva puta.

Ili ljetne sa minimalno 4mm ripni i lance u gepeku. ;) S obzirom na glupi nedorečeni zakon, prekjučer sam promijenio gume i ubacio lance jer ovo zbilja više nema smisla. Inače, zimska oprema je obvezna na zimskim dionicama (čitaj autoceste, uključujući recimo Zg obilaznicu jer je dio A3), ali ne i Zagrebu... Tko god je pisao zakon, svaka mu čast...

Uglavnom ima puno posla, ali je zaista dobar, skroz na mjestu decko. Nasih godina.
Njega bih preporucio prije ovlastenog iskreno.
A buraz mu ima autodijelove na pocetku ulice.

Ne mogu vjerovat da nisi mijenjao do sada, to mora sve imat lufta strava, promijeni komplet sve selene nove, a ne samo one koji pokazuju znakove za zamjenu. Trosak je minimalan po selnu. Ruke kostaju daleko vise nego dijelovi, pa da se ne vracas za 3 mjeseca opet.
Auto se nakon toga vozi kao da je iz trgovine dosao. A na te kilometre, svakako i nove amortizere prednje stavi odmah.

riceburner 02.04.2016. 16:54

Citiraj:

ja danas stavio jer nisam mogel slusat vise plakanje ovih zimskih :D

rodney 02.04.2016. 18:08

Citiraj:

Autor Garro (Post 2909943)

Hm, nemam lance da ih bacim u gepek, jel bi prošlo ak stavim četiri zimske i ključ - dizalicu? :roller:

Dottore 02.04.2016. 19:52

Citiraj:

Naravno, samo što moram u glavu smiriti da ne uništim gume :)

Još malo uzimam felge :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:38.