![]() |
Citiraj:
|
Garaza gorica u Marticevoj.
@IcyTexx Imas onu njihovu mjesecnu parkirnu kartu? Stari je to imao 2mj i onda su mu rekli da nemre vise produzit je da nema mjesta u garazi, a da je interes prevelik. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Naravno, to stoji. Uglavnom, bez uvrede, htio sam napisati da mi je pomalo smiješno kako se netko vozi po cesti, a ne zna što i kako tj. daj je napravio, ili dal radi neki prekršaj. Može te 10 patroli pratiti pod rotirkama, ako si siguran u sebe dok si za volanom i pratiš situaciju, nema prekršaja. Iako najveći broj prekršaja koji se svakodnevno sankcioniraju, su ssvjesni/namjerni. Od onih najmanjih nedavanja žmigavca, vezanja, mobitela, pa preko brzine do alkohola. Može se svakom dogoditi da se napije, a da nije toga ni svjestan :beer: :roller: Ok, ak je netko iza tebe s rotirkom, dužan si se maknuti i propustiti ih, po potrebi i skroz stati jelte |
...trebao si mu malo prikočiti :)
|
Momci nisu bili pod rotirkama, igrom slucaja sam skuzio da je policija
|
Citiraj:
|
Jednom to nisam mogao dokazati. Žena ispred mene zakočila i u mjestu stala jer je mislila da će neka bakica prelaziti cestu van zebre. Naravno da sam je nabrao.
Ona ništa, ja dobio kaznu, moje osiguranje njoj štetu i sebi farove, branik i haubu. Objasnio sam da je samo stala. Nema veze, ja sam taj koji je trebao paziti. Beše to pred točno 10 godina. Kako je sada, valjda je to kako ti kažeš. |
Citiraj:
|
Em sam bio iza, em sam bio bez svjedoka.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Istina je što kaže Flood....zato kažem, trebalo je prikočiti, mislio si da je mačka iskočila :D
|
Ne razumijem likove koji voze 35 km/h (gdje se uobičajeno vozi 40-50 km/h i nemojte mi sad reči da tko osjeti/vidi razliku između 35 i 40 Km/h jer tih 35 je najčešće 25 do 35 km/h) i onda se čude zašto im se netko nabije na guzicu :hitthewal:
Naime, jutros se vraćam s posla i idem Zagrebačkom cestom prema Zagrebačkoj aveniji. Ispred mene gospodična od cca 30 godina vozi bijelog Puga 308 suludih 30 km/h malo uz crtu koja razdvaja kolničke trakove, malo i preko nje.. uglavnom nije ju za pretjecati jer tko zna kamo misli skrenuti iako iz suprotnog smjera možda nije prošlo tri auta. Kod Kauflanda uspori na 20 km/h pa ubrza na 30, kod Medarske ponovno na 20 pa ubrza, kod motela Europa ponovno s 30 na 20 i onda dođemo do križanja s Oranicama i ona 'ladno sa 30 km/h prođe križanje na kojem je za njen/naš smjer kretanja bilo upaljeno crveno već barem 10-15 sekundi. :fuming: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Na kraju, njoj je bio ogreban branik. Škoda Octavia. A moj Renolček razbijen. Ona u suze, plače, nudim policu samo da ne zove policiju, doslovno šteta nikakva na Škodi. Kaj je najgore, poznamo se iz viđenja. Radila je u firmi do moje. But noooo... novO auto muž kupio, ubićeje, mora doČ policija da uvide i sumnje radi. Prvo što je policajac rekao "gospođo, za to niste trebali nas zvat, ali sad je gotovo". Na kraju, 1500 kn je koštao njezin popravak preko mog osiguranja. Kitanje i lakiranje branika. Mene je koštalo 3800, zamjenski farovi i branik i ravnanje haube te špricanje. I 2000 kuna izazivanje prometne nesreće. Ali, napravila i ona pizdariju prošle godine. Nekog klinca na biciklu oborila na zebri. Fest para je popušila na sudu, to sam čuo. Jebiga. |
Citiraj:
Ako netko uleti sa lijeve u tvoj pravac tj. oduzimanjem prednosti i naglo zakoči odmah pred zebrom dok pada jaka kiša. Onda dokaži teorijom "nedovoljan razmak" Tu sam naravno ispušio priču jer sam bio uvjeren "krivnjom" od njegove ćaće. Kasnije sam skužio da frajer već iskrivio 11 sudara. Ako zvekneš nekoga pred semaforom i automatski si kriv. |
Jedno je naglo kočenje na ravnom dijelu ceste, drugo je negdje pred raskrižjima, zebrama itd.
Da, može se dogoditi da ovaj iza naguzitelj nije kriv, nego naguženi, al rijetko |
u tvom primjeru netko je već oduzeo prednost
ako se netko vozi ispred tebe neko vrijeme i ti ga udariš od otraga, kriv si i ne može te nitko spasit. |
Recimo da si imao dashcam. Kako to prolazi kod nas?
|
Mislim da dashcam kod nas objesiš mačku o rep.
Snimke se ne uzimaju kao dokaz. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Edit. Jesam li već spomenuo da Volvo S90 odličan? Baš sam provozao benzinca 320ks. Ništa se ne čuje kako se pali i ide kao gluha svinja. Nisam uspio zapamtiti opremu paketa i jedino su bile 20". Milina Sent from my Nexus 6P |
Citiraj:
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=_jDCibrrhIg |
Citiraj:
|
Legalno da pod uvjetom da ne snimaš u zonama gdje je znakom zabranjeno snimanje (ako to još uvijek postoji), ali ti na sudu mogu i ne moraju uzeti kao dokaz.
|
@bertone... touche :D
|
Pozdrav svima. Imam pitanje vezano uz ugradnju MP3 radija u Toyotu yaris, prva generacija. Postojeći radio ima ona dva manja (valjda starija) konektora, a novi radio koji sam kupio ima dva veća ISO A i B konektora. Radi se o običnom jeftinom novom radiju, bitno mi je da ima MP3 i USB opcije, pa sam ga kupio. S obzirom da nemam iskustva s mijenjanjem audio uređaja na automobilima zanima me da li postoji neko specifično pravilo, npr. treba li se odspojiti akumulator prije spajanja žica isl.
Isto tako, da li će ovaj konektor/adapter sa linka biti ok ili postoji mogućnost da zeznem neki osigurač prilikom spajanja i paljenja radija ako se žice ne poklapaju sa onima koje su u vozilu. Ne brine me toliko osigurač na audio uređaju, već da ne krepa neki na autu. https://www.chipoteka.hr/artikl/1050...ota-2630802660 Hvala :chears: |
Kolko mi se cini on je samo odrezo 1-2cm sa cijevi i naguro to unutra :D
Ziher je neki vodoinstalater ili se bavi grijanjem pa imo viska, pa da se ne baci.... |
pa da, tak nešto :D
smiješno je stvarno za vidjeti kako unutar stock falš ringa ima još po dve te nakarade i onda kroz njih vidiš neki socijalni auspuhčić :D |
Ma kakve falš spulje, kakav RS6. Kod ovih nema dvojbe jesu li prave ili nisu: https://www.youtube.com/watch?v=SBQFnUgv37c
Prius Repellent. :D |
Citiraj:
|
to su mi na listi izbjegavajućih vozila - sk, kr, kt i fb na kraju... em ne volim fejs, em su me već skoro skucali sotim tablicama brdo.
mislim ima smisla pošto su "visoka" slova pa tu nizom ima svježih vozača. |
Citiraj:
|
ma ne tebi se vidi da si matori pa onda imaš prođu :D
|
odvozio prvi put turu Bratislava-Rijeka-Bratislava u Focusu 1.0 125 Ecoboost aka mlinac kako ga ovdje vole zvati :)
I opet ostah ugodno iznenadjen lakocom voznje po autocesti. Cak je auto bio i solidno opterecen: dvoje odraslih i djete u sjedalici plus naravno pun bunker piva :) Zaista ugodno putovanje gotovo uvijek u preticajnoj traci na 140-150 i do te brzine negdje auto vrlo dobro se vozi a potrosnja razumna. Pokusavam se sjetiti neke zamjerke ali ne pada mi na pamet nista :) |
Koja mu je potrošnja na 140-150 ak ose smije znati?
|
Odoka bih rekao oko 6.5-7, obzirom da je meni na Fiesti s istim motorom oko pol litra dolje.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:27. |