![]() |
Kod mojeg još uvijek piše: Firmware Build Time15:43:59 Mon Sep 14 2009 :)
To sve sami updejtali firmware ili je bnet mene zaobišao? |
Citiraj:
Code:
http://www.speedguide.net/routers/technicolor-thomson-tcw750-4-4-ethernet-port-wireless-1298 Code:
http://www.speedguide.net/routers/technicolor-thomson-twg850-4-wireless-voip-cable-1302 |
Citiraj:
|
Aha. Thx.
|
Je li moguće instalirati Motorola SB6120 DOCSIS 3,0 na bnet mreži?
^Bilo ugađanje ili hack napraviti firmware za rad na mreži? |
Nije moguće.
|
A dal je moguće instalirat bilo koji koji ima podršku za EuroDOCSIS?
|
Ni to nije moguće.
|
Korisnik bneta oko godinu dana (na stanu), kod kuce imam t-com. Imali u pocetku 16mbita, zadnjih 5mj samo na 6mbita. Presuper zadovoljni. Danas se logiram na moj.bnet.hr i imam sta vidjeti:
http://img163.imageshack.us/img163/2514/bnet2.jpg Zivim s 2 cimera, sva trojica smo jako aktivni korisnici interneta. Ujutro i preko podneva smo na faksu, navecer visimo na netu. Prema njihovom kodeksu smo ograniceni svaki po 44gb mjesecno inace ode brzina. Konkretno ovo je jako veliki minus za bnet u nasem slucaju. Bitno da ga se reklamira kao najbrzeg, najpovoljnijeg i bez ogranicenja. :hitthewal: Ako vec smanjuju brzinu, zasto onda ne smanje i cijenu na kraju mjeseca, jer nisam dobivao potpunu uslugu tijekom cijelog mjeseca ? Kod kuce imam liniju od t-coma i bez problema prelazim i preko 200gb. Stvarno ne znam sto bi vise rekao :fuming: |
Sve ce to nama EU naplatit. Pricam sa likom u Belgiji, on ima flat i ogranicenje na 30gb, nakon toga mu spustaju brzinu. :(
Cudio se kad sam mu rekao da kod nas "nema" ogranicenja, ocito je pocelo i to. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nema tu mjesta čuđenju. Zato T-com i plaćaš više - stabilniji je, nema kape. Ako vidiš istu uslugu (karikiram) za 300kn i 200kn, ne možeš odmah očekivat da su apsolutno iste - događa se, ali rijetko. |
zar nebi bilo puno zgodnije da oni osiguraju da do "usporenja brzine širokopojasne veze za druge korisnike" uopce ne dođe ? zakog vraga svi moraju muljat ? zasto flat nemoze bit flat nego mora bit "ali" ??
nije internet najvaznija stvar na svjetu al mrzim muljatore...ako placam flet ne zelim ograničenja....ako placam 12mbit ne zelim 6....točka ! |
Sveeee piše u onome što potpisuješ.
Flat je neograničen promet - njega i dobivaš. Samo što se nakon određenog praga smanji brzina. Ove žalbe su iste ko i one zašto low-cost avio kompanije imaju premali razmak između sjedala, muške stjuarde i plaćanje prtljage koja nije carry-on. Ne branim B.net niti ih zastupam, samo govorim ono kaj je. |
Citiraj:
|
Citiraj:
A o copyrightu i tome ne zelim ni poceti pricu jer ce vrijeme nonsalantnog skidanja bilo cega i kod nas doci na naplatu: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s..._117_2522.html Inace, sve ovo pise u B.netovim ugovorima: http://www.bnet.hr/content/download/...lipanj2012.pdf koje oni objave, promjene po zelji i ako nastavite koristiti njihovu uslugu, smatra se da prihvacate uslugu. inace, ja sam na 2D paketu (internet + tel), radim dosta prometa ali nisam nikad NI BLIZU 640 a kamoli 800GB za limit. A to je uz 3 konzole u kuci, 4 racunala i manje vise 24/7 internet aktivnost. |
Da ne plaćaš dodatno net možda bi i prekoračio osnovni 320GB limit :)
|
Citiraj:
Mateju preporucam (jer me iskreno cudi sto to nije napravio) da predje u veci paket i bit ce miran. Financijskih ih nece nista puno vise kostati jer su cimeri koji pretpostavljam dijele racune tak da za sve dobro. A ak se ne varam, upgrade dodje 50kn mjesecno na 20 Mbit. |
Citiraj:
Najbolje da mu daju 100mbit i ostave kapu od 100GB. Da nisi dodatno platio za Ferrari možda bi i došo do max 130km/h u Twingu. |
Citiraj:
Citiraj:
Imamo isti broj računala, minus konzole, plus par tableta :) |
Citiraj:
25mbit samo internet je 444kn. 2D TV+net 26mbit je 291kn. :lol2: |
Upravo radi toga i imam 2D u kojem je net i telefon, iako telefon rijetko koristim :)
Zašto su cjenik tako napravljen, to nitko ne zna - osim ako ovdje nema nekog iz bnet/vip uprave pa da objasni? :) |
delete...
|
u zadnje vrijeme brzina skidanja mi se smanjila,kad skidam torrente ne mogu surfati i koristiti internet,....formatirao računalo,promjenio kablove,reetirao ruter,....zovem b-net kako bih prijavio grešku i dogovorimo se da tehničar doće vidjeti u čemu je problem,...nakon dolaska tehničara dobio sam odgovor da previše skidam i potrošio sam neku količinu prometa i onda mi je b-net smanjio brzinu....navodno neka pravila ponašanja na internetu(prenosim sto su mi rekli).....mene zanima ako ja plaćam flat internet kakve su ovo sad gluposti oko nekih ograničenja i slično :S ....i sad imam internet sa kojim ako skidam jedan torrent ili bilo što ( sa oko 2 do 10 kbps) ne mogu uopće na internet :S
|
pise u uvjetima poslovanja, zove se fair usage, a imas tu par postova iznad pa provjeri o cemu je rijec.
|
uredu u potpunosti razumijem nakon malo istraživanja i ima mi smisla....zasto mi to nitko nije mogao reci preko telefona nego tjedan dana sam morao potrosit na razgovor sa b net
|
Citiraj:
|
tako je kako je :) dali se zna uopće koliko gb mjesečno mogu skinuti...tj koliki je taj limit?
iako je '1.11 i dalje je stvar ista: ) torrenti upaljeni internet beskoristan..skida se sve kao da sam na 56 k modemu...divno :) bitno da ja plaćam račune za to i tako......o j**** ti b-net.....što mi znači ta njihova brzina kad je u 90 posto slučajeva nikad ni nevidim.... |
Jesi siguran da je do Bneta?
Moguce da imas neki firewall ili slican program koji ti jednostavno ubije vezu dok skidas torrente. Meni se znalo desavati sa NOD32. |
zadnjih mjesec dana konstatno nakon 19 sati dolazi do zagušenja..upload pada ispod 0.30. Lagovi prilikom igranja online igara. Zagreb, Ravnice. Ima li tko slicnih problema?
http://www.pingtest.net/result/71610291.png |
Citiraj:
|
a jesi gledo u konf. od routera da nije firewall uključen ili neka opcija pod web filterima ?
|
vraćao sam ga nekoliko puta na tvorničke postavke...po default ove opcije su jedino uključene:
http://www.pohrani.com/f/f/xa/2gqV50he/1.jpg maknuo sam sad kvačicu od enable firewall pa budemo vidjeli....iako mi nema smisla iz razloga što odkako sam dobio b-net firewall u ruteru je bio uključen i nije stvaralo probleme...thx na savjetu budem vidio danas dali je problem u tom... |
Makni ovaj ip flood detection.
|
Meni je recimo IP flood možda si mogao u postovima iza vidit stvarao probleme ne samo sa skidanje, već i sa cijelim surfanjem jedva sam otvarao stranice nekad mi je izbacio connection timedout ili loudao stranicu do pola, a i u routerovim konf. mi je znao štekat, a to se počelo dešavat od kako su mi metnuli novi firmware do prije tog mi nije bilo nikakvih problema, a ip flood je bio uključen, pa sam skužio da im je on kao što si i sam reko po defaultu uključen pa sam probao prvo firewall isključit i bilo je isto pa samo onda isključio ip flood i skužio da sve poslije tog ide normalno i uključio nazad firewall pošto s njim router kad je uključen nema problema i tako je sad i ostavljeno.
|
sve opet radi normalno od kad su ove 2 opcije isključene,napokon se internet može koristiti uz skidanje torrenta...za sad sve radi kako bih trebalo raditi.
|
Ja sam već desetorici istu stvar napravio i poslije tog najnormalnije radi.
|
Jel ko ima problema s njihovim DNS serverima? Npr desi mi se da mi surfanje radi super, onda npr dok mi se neka stranica učitava prestane DNS radit i djelomično se otvori stranica. Idem napravit refresh nista ne otvara i onda tako po minut-dvi stojim pa proradi... Alternativa je spojit se na VPN od firme i koristit DNS servere od firme ili google dns servere.
|
Citiraj:
|
Imam isto velikih problema sa surfanjem odkad su mi stavili wireles modem, no problem je što kad želim pristupiti postavkama preko IE-a mi traži korisničko ime i pass?! WTF
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:23. |