PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   A1 (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=81)
-   -   A1 - ex B.net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=80697)

the.elles.d 25.10.2012. 20:48

Kod mojeg još uvijek piše: Firmware Build Time15:43:59 Mon Sep 14 2009 :)
To sve sami updejtali firmware ili je bnet mene zaobišao?

Thermaltake 25.10.2012. 21:09

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2262144)
Koja je razlika između Thomsona 850 i 750?

750 nema VoIP, neke filtere i nema usb.

Code:

http://www.speedguide.net/routers/technicolor-thomson-tcw750-4-4-ethernet-port-wireless-1298
Code:

http://www.speedguide.net/routers/technicolor-thomson-twg850-4-wireless-voip-cable-1302

Thermaltake 25.10.2012. 21:12

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2262162)
Kod mojeg još uvijek piše: Firmware Build Time15:43:59 Mon Sep 14 2009 :)
To sve sami updejtali firmware ili je bnet mene zaobišao?

To ti updejtaju samo ako imaš nekakvih problema recimo milisekundske ispade i tako neke druge errore koje bi možda novi fw mogao popravit, al nemora značit, ako ti sve radi nema potrebe onda da ti stavljaju novi fw.

the.elles.d 25.10.2012. 22:37

Aha. Thx.

B.M. 25.10.2012. 23:54

Je li moguće instalirati Motorola SB6120 DOCSIS 3,0 na bnet mreži?

^Bilo ugađanje ili hack napraviti firmware za rad na mreži?

gnjepar 26.10.2012. 00:08

Nije moguće.

IcyTexx 26.10.2012. 00:22

A dal je moguće instalirat bilo koji koji ima podršku za EuroDOCSIS?

gnjepar 26.10.2012. 15:51

Ni to nije moguće.

..::Matej::.. 26.10.2012. 22:28

Korisnik bneta oko godinu dana (na stanu), kod kuce imam t-com. Imali u pocetku 16mbita, zadnjih 5mj samo na 6mbita. Presuper zadovoljni. Danas se logiram na moj.bnet.hr i imam sta vidjeti:

http://img163.imageshack.us/img163/2514/bnet2.jpg

Zivim s 2 cimera, sva trojica smo jako aktivni korisnici interneta. Ujutro i preko podneva smo na faksu, navecer visimo na netu. Prema njihovom kodeksu smo ograniceni svaki po 44gb mjesecno inace ode brzina. Konkretno ovo je jako veliki minus za bnet u nasem slucaju. Bitno da ga se reklamira kao najbrzeg, najpovoljnijeg i bez ogranicenja. :hitthewal:

Ako vec smanjuju brzinu, zasto onda ne smanje i cijenu na kraju mjeseca, jer nisam dobivao potpunu uslugu tijekom cijelog mjeseca ?

Kod kuce imam liniju od t-coma i bez problema prelazim i preko 200gb.

Stvarno ne znam sto bi vise rekao :fuming:

nino 26.10.2012. 22:33

Sve ce to nama EU naplatit. Pricam sa likom u Belgiji, on ima flat i ogranicenje na 30gb, nakon toga mu spustaju brzinu. :(

Cudio se kad sam mu rekao da kod nas "nema" ogranicenja, ocito je pocelo i to.

..::Matej::.. 26.10.2012. 22:46

Citiraj:

Autor nino (Post 2263048)
Sve ce to nama EU naplatit. Pricam sa likom u Belgiji, on ima flat i ogranicenje na 30gb, nakon toga mu spustaju brzinu. :(

Cudio se kad sam mu rekao da kod nas "nema" ogranicenja, ocito je pocelo i to.

eto super, vracamo se u doba dial-upa i posudivanja cdova :lol2:

IcyTexx 26.10.2012. 23:03

Citiraj:

Autor ..::Matej::.. (Post 2263043)
Konkretno ovo je jako veliki minus za bnet u nasem slucaju. Bitno da ga se reklamira kao najbrzeg, najpovoljnijeg i bez ogranicenja. :hitthewal:

Ako vec smanjuju brzinu, zasto onda ne smanje i cijenu na kraju mjeseca, jer nisam dobivao potpunu uslugu tijekom cijelog mjeseca ?

Kod kuce imam liniju od t-coma i bez problema prelazim i preko 200gb.

Stvarno ne znam sto bi vise rekao :fuming:

Pogledaj kakav ugovor i kodekse korištenja si potpisao...
Nema tu mjesta čuđenju.
Zato T-com i plaćaš više - stabilniji je, nema kape.
Ako vidiš istu uslugu (karikiram) za 300kn i 200kn, ne možeš odmah očekivat da su apsolutno iste - događa se, ali rijetko.

alen.s 26.10.2012. 23:57

zar nebi bilo puno zgodnije da oni osiguraju da do "usporenja brzine širokopojasne veze za druge korisnike" uopce ne dođe ? zakog vraga svi moraju muljat ? zasto flat nemoze bit flat nego mora bit "ali" ??
nije internet najvaznija stvar na svjetu al mrzim muljatore
...ako placam flet ne zelim ograničenja....ako placam 12mbit ne zelim 6....točka !

IcyTexx 27.10.2012. 01:41

Sveeee piše u onome što potpisuješ.
Flat je neograničen promet - njega i dobivaš. Samo što se nakon određenog praga smanji brzina.
Ove žalbe su iste ko i one zašto low-cost avio kompanije imaju premali razmak između sjedala, muške stjuarde i plaćanje prtljage koja nije carry-on.

Ne branim B.net niti ih zastupam, samo govorim ono kaj je.

alen.s 27.10.2012. 13:16

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2263125)
Sveeee piše u onome što potpisuješ.

ne , ja san potpisa ugovor prije 3+ godine i tako nešto se nije spominjalo nigdi niti san ja išta slično potpisa , znam samo da se spominjalo kako se može otkazat usluga bez placanja penala u nekom kratkom razdoblju nakon šta su novi uvjeti stupili na snagu . đaba sad pametovat...oni ce uvjek nac neku rupu u koju ce korisnik kad-tad upast....ograničavanje neograničenog...mahh..

sNNooPY 27.10.2012. 13:36

Citiraj:

Autor ..::Matej::.. (Post 2263043)
/cut

zalosno ali istinito. dobrodosli u realnost zvanu METERED flat rate. Vani je to vec par godina "normalna" praksa kod Comcasta, Verizona i vecine ISP-ova i za sad je Hrvatska mila majka sto se tice tih stvar. Vjerojatno ulaskom u EU i mi dobijamo po nosu za "excessive usage".
A o copyrightu i tome ne zelim ni poceti pricu jer ce vrijeme nonsalantnog skidanja bilo cega i kod nas doci na naplatu:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s..._117_2522.html

Inace, sve ovo pise u B.netovim ugovorima:

http://www.bnet.hr/content/download/...lipanj2012.pdf

koje oni objave, promjene po zelji i ako nastavite koristiti njihovu uslugu, smatra se da prihvacate uslugu.

inace, ja sam na 2D paketu (internet + tel), radim dosta prometa ali nisam nikad NI BLIZU 640 a kamoli 800GB za limit. A to je uz 3 konzole u kuci, 4 racunala i manje vise 24/7 internet aktivnost.

the.elles.d 27.10.2012. 13:39

Da ne plaćaš dodatno net možda bi i prekoračio osnovni 320GB limit :)

sNNooPY 27.10.2012. 14:02

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2263405)

nekih mjeseci mozda i bi. ja sam u 20Mbit paketu i jako sam zadovoljan. za ~224kn mjesecno imam super uslugu i definitivno ne mogu doseci te pakete.
Mateju preporucam (jer me iskreno cudi sto to nije napravio) da predje u veci paket i bit ce miran. Financijskih ih nece nista puno vise kostati jer su cimeri koji pretpostavljam dijele racune tak da za sve dobro. A ak se ne varam, upgrade dodje 50kn mjesecno na 20 Mbit.

IcyTexx 27.10.2012. 14:36

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2263405)

Zato i plaća... Duuuuh.
Najbolje da mu daju 100mbit i ostave kapu od 100GB.

Da nisi dodatno platio za Ferrari možda bi i došo do max 130km/h u Twingu.

the.elles.d 27.10.2012. 14:49

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2263449)
Zato i plaća... Duuuuh.

Jasno, ali tada ne bi trebao reći samo "ja sam na 2D paketu", zar ne? :)

Citiraj:

Autor sNNooPY (Post 2263423)
nekih mjeseci mozda i bi. ja sam u 20Mbit paketu i jako sam zadovoljan. za ~224kn mjesecno imam super uslugu i definitivno ne mogu doseci te pakete.

Meni je za 60kn manje 320GB sasvim dovoljno :)
Imamo isti broj računala, minus konzole, plus par tableta :)

IcyTexx 27.10.2012. 15:03

Citiraj:

Autor the.elles.d (Post 2263458)
Jasno, ali tada ne bi trebao reći samo "ja sam na 2D paketu", zar ne? :)

Jep... Al kad malo gledaš:

25mbit samo internet je 444kn.
2D TV+net 26mbit je 291kn.
:lol2:

the.elles.d 27.10.2012. 15:20

Upravo radi toga i imam 2D u kojem je net i telefon, iako telefon rijetko koristim :)
Zašto su cjenik tako napravljen, to nitko ne zna - osim ako ovdje nema nekog iz bnet/vip uprave pa da objasni? :)

Thermaltake 30.10.2012. 10:14

delete...

d0magoj_OS 31.10.2012. 13:44

u zadnje vrijeme brzina skidanja mi se smanjila,kad skidam torrente ne mogu surfati i koristiti internet,....formatirao računalo,promjenio kablove,reetirao ruter,....zovem b-net kako bih prijavio grešku i dogovorimo se da tehničar doće vidjeti u čemu je problem,...nakon dolaska tehničara dobio sam odgovor da previše skidam i potrošio sam neku količinu prometa i onda mi je b-net smanjio brzinu....navodno neka pravila ponašanja na internetu(prenosim sto su mi rekli).....mene zanima ako ja plaćam flat internet kakve su ovo sad gluposti oko nekih ograničenja i slično :S ....i sad imam internet sa kojim ako skidam jedan torrent ili bilo što ( sa oko 2 do 10 kbps) ne mogu uopće na internet :S

robert7 31.10.2012. 13:49

pise u uvjetima poslovanja, zove se fair usage, a imas tu par postova iznad pa provjeri o cemu je rijec.

d0magoj_OS 31.10.2012. 23:43

uredu u potpunosti razumijem nakon malo istraživanja i ima mi smisla....zasto mi to nitko nije mogao reci preko telefona nego tjedan dana sam morao potrosit na razgovor sa b net

sNNooPY 01.11.2012. 12:55

Citiraj:

Autor d0magoj_OS (Post 2266787)
uredu u potpunosti razumijem nakon malo istraživanja i ima mi smisla....zasto mi to nitko nije mogao reci preko telefona nego tjedan dana sam morao potrosit na razgovor sa b net

a sta je tu je. znam kak ti je i da se osjecas malo glupo, al iz iskustva jedan savjet: NIKAD nemoj ocekivati da ce ti operater ili bilo tko sam nesto reci, napomenuti, natuknuti...uvijek prati njihove stranice i promjene tih ugovora. tak si najsigurniji i ovo ti se ne moze dogoditi. pozz

d0magoj_OS 01.11.2012. 14:41

tako je kako je :) dali se zna uopće koliko gb mjesečno mogu skinuti...tj koliki je taj limit?
iako je '1.11 i dalje je stvar ista: ) torrenti upaljeni internet beskoristan..skida se sve kao da sam na 56 k modemu...divno :) bitno da ja plaćam račune za to i tako......o j**** ti b-net.....što mi znači ta njihova brzina kad je u 90 posto slučajeva nikad ni nevidim....

MadBoY 01.11.2012. 20:30

Jesi siguran da je do Bneta?
Moguce da imas neki firewall ili slican program koji ti jednostavno ubije vezu dok skidas torrente. Meni se znalo desavati sa NOD32.

bAKa-47 01.11.2012. 20:57

zadnjih mjesec dana konstatno nakon 19 sati dolazi do zagušenja..upload pada ispod 0.30. Lagovi prilikom igranja online igara. Zagreb, Ravnice. Ima li tko slicnih problema?

http://www.pingtest.net/result/71610291.png

d0magoj_OS 02.11.2012. 12:42

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 2267141)
Jesi siguran da je do Bneta?
Moguce da imas neki firewall ili slican program koji ti jednostavno ubije vezu dok skidas torrente. Meni se znalo desavati sa NOD32.

pokušao sam sa friškom instalacijom windosa sa i bez anti virusa,firewall-a i sličnoga..stvar je ista kao i od prije....beskoristan internet :goood: neznam sto cu zovem opet b-net operateri pojma nemaju o čemu pričam,žele opet slati nekog tehničara....:hitthewal: a sve je radilo savršeno do prije mjesec dana i preko noći dogodi se ovo....neznam sto da radim više,sve sa svoje strane sam pokušao napraviti a komunikacija i razgovor sa operaterima b-net-a je na nivou čimpanze...i dalje mi je u glavi ako netko plaća flat da ima pravo skidati koliko hoće kad hoće i da sve ove priče od b-net mi vuku na to da je njihova pohlepa navukla tonu ljudi kod sebe i sad nemogu isporučit....a živim od njihove centrale 10 minuta pješke....:wtf2:

Thermaltake 02.11.2012. 12:56

a jesi gledo u konf. od routera da nije firewall uključen ili neka opcija pod web filterima ?

d0magoj_OS 02.11.2012. 13:33

vraćao sam ga nekoliko puta na tvorničke postavke...po default ove opcije su jedino uključene:
http://www.pohrani.com/f/f/xa/2gqV50he/1.jpg
maknuo sam sad kvačicu od enable firewall pa budemo vidjeli....iako mi nema smisla iz razloga što odkako sam dobio b-net firewall u ruteru je bio uključen i nije stvaralo probleme...thx na savjetu budem vidio danas dali je problem u tom...

-Ivan- 02.11.2012. 17:26

Makni ovaj ip flood detection.

Thermaltake 02.11.2012. 21:13

Meni je recimo IP flood možda si mogao u postovima iza vidit stvarao probleme ne samo sa skidanje, već i sa cijelim surfanjem jedva sam otvarao stranice nekad mi je izbacio connection timedout ili loudao stranicu do pola, a i u routerovim konf. mi je znao štekat, a to se počelo dešavat od kako su mi metnuli novi firmware do prije tog mi nije bilo nikakvih problema, a ip flood je bio uključen, pa sam skužio da im je on kao što si i sam reko po defaultu uključen pa sam probao prvo firewall isključit i bilo je isto pa samo onda isključio ip flood i skužio da sve poslije tog ide normalno i uključio nazad firewall pošto s njim router kad je uključen nema problema i tako je sad i ostavljeno.

d0magoj_OS 03.11.2012. 16:51

sve opet radi normalno od kad su ove 2 opcije isključene,napokon se internet može koristiti uz skidanje torrenta...za sad sve radi kako bih trebalo raditi.

Thermaltake 03.11.2012. 17:14

Ja sam već desetorici istu stvar napravio i poslije tog najnormalnije radi.

Firecracker 04.11.2012. 22:13

Jel ko ima problema s njihovim DNS serverima? Npr desi mi se da mi surfanje radi super, onda npr dok mi se neka stranica učitava prestane DNS radit i djelomično se otvori stranica. Idem napravit refresh nista ne otvara i onda tako po minut-dvi stojim pa proradi... Alternativa je spojit se na VPN od firme i koristit DNS servere od firme ili google dns servere.

musso 05.11.2012. 13:19

Citiraj:

Autor Firecracker (Post 2268975)
Jel ko ima problema s njihovim DNS serverima? Npr desi mi se da mi surfanje radi super, onda npr dok mi se neka stranica učitava prestane DNS radit i djelomično se otvori stranica. Idem napravit refresh nista ne otvara i onda tako po minut-dvi stojim pa proradi... Alternativa je spojit se na VPN od firme i koristit DNS servere od firme ili google dns servere.

procitaj malo postove iznad

-POP- 05.11.2012. 15:38

Imam isto velikih problema sa surfanjem odkad su mi stavili wireles modem, no problem je što kad želim pristupiti postavkama preko IE-a mi traži korisničko ime i pass?! WTF

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:23.