![]() |
Citiraj:
|
Imam Multisim, i dva slavea aktivirana.
Stara tarifa I dalje postoji usluga ali se ne može aktivirati na novim tarifama. Sent from my SM-G986B using Tapatalk |
Citiraj:
Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk |
Uspio, poprilicno jednostavno.
Wearable app, Settings, mobile plan, odaberes za koji SIM imas aktiviran Multisim, scaniras QR code i to je to. Testirano, radi 👍 https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c885f26856.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cb49f9ac93.jpg Sent from my SM-G986B using Tapatalk |
Hvala na postu da si uspio. Sigurno nekome pomogne ako bude zaglavio. 👍🏻
|
E da, je li uspio ko dobiti dodatne dvije narukvice iz Watch 4 promocije?
Mene zezaju, a registrirao se uredno na vrijeme. Zvao, kazu da serijski broj uredjaja ne postoji u njihovom sustavu. Pa su me uputili u servis u ST, odakle su me uputili u Samsung experience store u ST, odakle su me opet uputili na info telefon, tj. na pocetak 😁 Rekli su da sam morao dobiti mail potvrde, sto nisam, ali mi na Samsung racunu preko weba stoji da je odobrena promocija, no ne i u Samsung aplikaciji. Sent from my SM-G986B using Tapatalk |
Mali osvrt na GW46 nakon 2,5 godina koliko ga nosim. Napisano kao podsjetnik samome sebi sljedeci put kada (opet) krenem razmisljati o kupovini GW4C. Biti ce mi tesko upgrejdati se na nesto drugo bas zbog te baterije. Kopirano s drugog foruma:
Vratio se sa Risnjaka i Samarskih i odmah cu reci - stock silikonski remen na GW46 (kojeg 2.5god nisam ni koristio) je jednostavno - govno. Nezgrapan, "ljepljiv", bulky i jebeno neudoban. Satima sam imao urezan remen na ruci. Ok, dosta o remenu. Mrzim ga :D Pisem ovo jer sam se opet uvjerio koliko ta baterija na GW46 ima smisla. Naravno da sam zaboravio punjac za sat! ALI, sat je izdrzao ravno 3 dana aktivnosti bez beda uz malo battery managementa! Ajme falit ce mi GW46 ako ga se ikad rijesim. Tl;dr: mislio sam da ce baterija krepati jos u subotu, ali je izdrzao do nedjelje popodne i povratka doma. Ukratko: - U cetvrtak navecer napunjen i skinut s punjaca preko noci. - U petak imao vjerojatno oko 98% i bio na ruci od 8 do 20h. Bez battery savinga, upaljen AOD, BT i snimanje oko 2:10h GPS aktivnosti (hike, bez autopauze), 16000 koraka. Auto osvjetljenje ekrana. Navecer je imao oko 55% baterije i tada sam shvatio da nemam punjac - airplane mode+battery saver preko noci. Ugasen AOD. - Subota, na ruci od 9 do 20h. Upaljen battery saver/aeroplane mod dok ne snima nista, ali ugaseno kod GPS snimanja. Ukupno 3h GPS aktivnosti (hike, bez autopauze), 14000 koraka. Navecer je imao oko 20ak %. Osvjetljenje na auto. - Nedjelja, isto kao subota, samo manje akcije - 40min automatski snimane aktivnosti (bez GPS-a). Preostalo vrijeme bio u battery saveru/aeroplane modu. Osvjetljenje na auto. Dosao doma u 17h sa 8% baterije. Bome ne znam sto reci. Cura je s druge strane svoj GWA2 40mm punila svaku vecer i imala bi oko 30-40%. Prije nego netko pita, nope, punjac od GWA2 ne puni GW46. Charger not supported #thankyousamsung |
Bilo koji sat koji nemre izdržati bar 4 dana je smiješan.
|
A čuj evo sad je i huawei izbacio malo "ozbiljniji" pametni sat (huawei watch 3 pro) i već ne dura više od 2 dana. Slično kao GW4. Ti punokrvni pametni satovi kubure s baterijom jer imaju milijon appova i funkcija ali realno meni ne treba ništa više od ovog što imam na Magic watch 2 a baterija mi traje više od tjedan dana (koristim samo razgovore preko sata, korake i notifikacije). Za sada od ovih punokrvnih pametnih satova 4 dana guraju samo Ticwatch 3 pro i GW 46(2).
|
Citiraj:
Jedina funkcionalnost koju nema je pričanje na sat odnosno nema mikrofon i zvučnik. Baterija na njemu traje između 10 i 12 dana, a napuni se za 45min. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Isprobavao sam Venu 2 neko vrijeme. Baterija traje nesto duze nego na VA4 al' ako se display pali na geste. Sa AOD traje puno krace. Geste vecinom rade dobro, osim kad ne rade ili rade kad ne trebaju. Za workout ili casual bacit oko koliko je sati, AOD je neusporedivo bolji. Navikao sam da je display always on pa mi je to bas dealbreaker.
Display, kad je ukljucen, izgleda puno bolje nego na VA4. Na otvorenom, na suncu, VA4 screen se bolje vidi. Venu 2 se vidi ok al' je brighness na max pa to jos vise guta bateriju. Par stvari su poboljsali (sleep tracking, animacije, novi HRM sensor). Dogodilo mi se jednom da se smrznuo, na forumu sam nasao da je to well known bug. Recimo nema navigate back?! Pa to je glavni razlog zasto trackamo route, da se znamo vratit :D I da, svi Garmini su prvenstveno sport watches, tek onda smart. Iako su cesto pametniji od "punokrvnih" smartwatches. Sve ovisi sto je korisniku bitnije :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Po mojoj osobnoj procjeni manje od 10% korisnika koristi tu funkcionalnost s obzirom koliko to sve skupa loše radi. Nekoliko puta sam koristio GW2 u svrhu poziva/odgovora na pozive i bilo je prilično beskorisno - krči, ne čuje se dobro, mikrofon je očaj bio. Napominjem, Venu 2 ima mogućnost da se javite na pozive tj. da pozive prebacite na slušalice, ako su trenutno spojene sa satom/mobitelom. Prošao sam 5-6 smartwatcha kroz zadnjih 5-6 godina i Venu 2 je najbolje što sam koristio. Baterija odlična, AMOLED ekran koji je čak i na minimalnim postavkama na suncu vidljiv, jako dobar odaziv na funkcije paljenja ekrana kada nije AOD upaljen. Nikada ga nisam koristio u AOD modu jer osobno ne vidim potrebu za tim, ali su geste za paljenje screen puno bolje i responzivnije nego na GW i GW2 koje sam prije ovog uređaja koristio. Doslovno samo mali trzaj prema licu je dovoljan da se ekran upali i pokaže informacije, a puno puta dnevno to radim. Kada uz sve smartwatch funkcionalnosti dodamo puno bolje odrađene fitness funkcionalnosti od drugih modela, Venu 2 mi je best buy u ovoj kategoriji pametnih satova. Ispravak moje netočnog navoda, sat ima zvučnik, ali nema mikrofon. S obzirom na to, javlja situaciju s fitnessom koju si ti naveo kao nedostatak. |
Citiraj:
|
pozz. gledam si uzet ovaj sat, je ok. neznam ni dali mi treba ali ok. za 500 kn da uzimam?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Stigao mi Venu 2, izgledom nije neka razlika od VA4, ali ekran je logično puno ljepši. Nisam još stigao istestirati BT+GPS, baš me zanima koliko će biti bolji. |
Citiraj:
Ja sam sam htio reći da mi nije definicija smartwatch samo to da li ima zvučnik ili ne. Uostalom u krivu su i što se tiče tvoje pretpostavke da sat mora imati hrpu app-ova, ne znam da li sam ikada dodao više od 1-2 custom aplikacije na bilo koji smartwatch koji sam koristio. |
A jeste probali Noise ColorFit Pro 2, kao Apple :)
|
Citiraj:
|
Ne mogu pronaći gdje ih ima, bojim se da nije scam?! Ima na Amazonu Indija pa valjda nije.
|
Citiraj:
Sent from my SM-G986B using Tapatalk https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...08efc4d03f.jpg |
Eh da, kod GW4 mi je bas bzvz kako taj band prosiruje ruku, uopce ne grli ruku i baca na glomazno. Vidim da nemas tanku ruku, a svejedno ti remen zijeva... Ti smeta na duge rukave, kosulje, jakne?
|
Da, malo čudno izgleda, no mora tako biti jer "natjera" senzore da ti sjednu na ruku dobro.
Za razliku od proslog TicWatch PRO3, neman nikakvih problema sa ocitanjima, sleeptrackingom i sl. Ne smeta mi puno kod oblačenja. Skroz OK. Nakon par dana se razlajha malo. Meni ne smeta. Dapače, volim glomazne satove, volio bi da postoji i veći SW4 😁 Imam jedan U-boat lefty u 55mm, to je sat po mojoj mjeri 😁 Sent from my SM-G986B using Tapatalk |
Citiraj:
meni stiglo kroz dva tjedna. |
Ako netko ima viška punjač za apple watch, molim da se javi u privatne poruke.
|
Pozdrav,
Trebam preporuku pametnog sata za ženu, bitno je da ispravno mjeri krvni tlak i da zgodno izgleda. Pošto ne pratim, ne znam uopće da li je realno očekivati da sat ispravno mjeri krvni tlak? Možda bi i sebi uzeo neki sat, koji su satovi sada best buy? |
Ispravno? Jedino ovo, ali ni tom ne vjerujem 100% (iako se narukvica napuhuje)
https://www.omron-healthcare.co.uk/b...e.html#start=1 Prema ovome, ispada ispravno i pouzdano, ali baci oko na prvi komentar https://www.youtube.com/watch?v=SB8pmAWhXSU Ako nema slučajno još neki od specijaliziranih firmi koje su u međuvremenu izbacile sat koji to može, ali sumnjam. |
Hvala. Znači niti takav specijalizirani sat nije precizan.
Nisam previše razmišljao o tome, frend ima samsunga i kaže da mjeri tlak, zato sam i pitao. Za samsunga piše da ga treba kalibrirati i usporediti s tlakomjerom svaka 4 tjedna. Neda mi se istraživati satima pa zato pitam. Jbg, ako nema ništa vrijedno kupnje, neka mjeri na žgance. |
To što mjere je protok krvi i na temelju toga izračunavaju puls i tlak.
Ono zeleno svjetlo pokušava optičkom senzoru osvjetliti žile dok ovaj računa koliko krv brzo teče i onda sve ostalo proizlazi iz toga. Ne zvuči baš kao nešto čemu bi previše vjerovao, jelda :) Cura je nedavno sudjelovala na istraživanju u bolnici u kojoj radi gdje su razvili pametni sat koji mjeri razinu alkohola u krvi. Dali su joj da popije juice vodku i u iduća 3 sata mjerili razinu alkohola na klasičan način i satom. Podudaralo se u promil :D Naravno, tako nešto nećemo vidjeti na novom Samsungu ili Huaweiju, ali fora je za vidjeti i čuti da se nešto događa |
Zasto ne? Pa to bi se prodavalo ispred trgovine ko vruce kifle :D
|
Prije par godina je financiran i dovršen projekt, ali ne znam što se dogodilo kasnije s time
https://supplementpolice.com/bactrack-skyn/ |
Citiraj:
Inače, što se pulsa tiče, Garmin VA 4 radi savršeno. Bio nedavno na ergometriji, i sat prati njihovu opremu u dlaku. |
Pametni satovi
Ma ovdje toga ima brdo. Od spavanja do testiranja raznoraznih lijekova. Naravno, što je istraživanje invazivnije, ozbiljnije ili duže, to više love sjeda na račun :)
https://www.nhs.uk/conditions/clinical-trials/ Cura radi trenutno na istraživanju vezanom za Parkinson i Alzheimer, pa uskoči drugim timovima tu i tam kao zamorac za zanimljive projekte :) Garmin s razlogom ima nekoliko HRM senzora koji idu na prsa za ozbiljnije praćenje rada srca. |
Imam SW4 i pravi tlakomjer doma.
Sw4 je preko 90% tocan. Treba ga kalibrirati 3 puta, svako mjesec dana. Sent from my SM-G986B using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:49. |