![]() |
Zato što me izađe 2150 i neki kunu, a dogovorio sam 1920 kn, pa sad iz inata želim je vratiti
|
ja bih xfx i ustedio 160kn, same shit trajat ce ti 3god sigurno kako god okrenes
|
Imam pitanjce za crossfire 470nitro , dali bi i3 6100 bio bottleneck?
Sent from my Xperia Z3 |
Bi. Već je i jedna 470 li-la. Optimalni maximum za skylake i3 (ako gledamo neki prosjek), mada bi u nekim igrama i s jednom imao cpu bottlenecka (opizdi crysis 3 ili neki noviji assasins creed npr. syndicate, zatim bf3, bf4, bf1 multiplayeri sa 64 igrača i sl., vjerojatno i gears of war 4, mafia 3 i neke novije igre)
|
|
Evo i mene u Polaris klubu hehe :D
Jel ima tko 480 4gb? Zanima me kolko vam ide memorija gore. |
moze li netko brzinski objasniti freesync tj razumijem ali zasto ga se naveliko preporucuje tj monitor sa freesyncom uz novu grafu, koliko covjek moze biti sretniji u odnosu na obican v sync? igram posvuda sa v syncom nema problema i sretna sam osoba
brzinskim googlanjem vidim da je razlika u 4ms response frame timeu i mogucnosti igranja na vecim FPS nego sto bi bilo sa v syncom (60, nebitno jel vise od toga barem meni) |
V-sync kad ti ne može održati 60 fps dropa na 30 recimo tj. ima fixne refresh vrijednosti, također ima i određen imput lag
|
aha, to za 60>30 nisam znao, sucks
lag ima, cak osjetni u bf3 ali je donekle rijeseno sa caonfiguriranjem max fpsa na 1 frame manje od v synca (59) |
Citiraj:
30fps ?! |
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=360154
to reduce input lag in BF3 with vsync enabled, use a user.cfg or bf3 settings editor to cap your framerate to one fps less than your screen refresh rate, and then DISABLE triple buffering as well. (which is strange because normally triple buffering is recommended to be used with vsync, and BF3 enables it by default) worked great for me. This works for most games, in Valve games I use 59.9 fps lock to stop lag when using vsync. |
AMD Prepping $10,000 Vega 10 powered “Dracarys” Graphics Card With 1TB+ Of Memory
AMD Prepping New Radeon RX 470 With A Cut-Down Polaris 10 GPU – Aims To Compete Against the GTX 1050 Ti Što se tiče drugog linka mislim da je već šansa da se radi o full polaris 11 čipu (onaj sa battlefront prezentacije, sa 2 compute unitsa više od 460-tke), nego trećoj polaris 10 gpu. Uvijek na istom chipu budu 2 gpu... |
jesam li bezobrazan ako stavim custom fan profil 0 fan sve do 70c?
|
Citiraj:
|
Ekipa, prije tjedan dana zamijenio sam 3. Strix 480 koja je krepala nakon flashanja BIOS-a s njihove službene stranice.
Prva je otišla u zamjenu nakon 3 tjedna kada su ventilatori počeli ludovati (bez razloga se upale na 100 % i nakon ručnog smanjivanja RPM-a, ugase se skroz i više se ne pale do restarta PC-a), a dvije iz iste serije su krepale nakon updatea BIOS-a. Kontrola kvalitete očito nula. Sramota s obzirom da je najskuplja varijanta RX 480 (ne računam custom vodene blokove). |
Ajde bar si na XFX-ovoj trenutno..
Valjda će potrajat, moja XFX RX 470 4GB je bila solidna i bez mušica. Za ASUS sam već odavno komentira da me čudi šta već nisu blizu bankrota, puno para malo mjuze (istina ne za sav njihov hardver) |
Citiraj:
U početku sam oklijevao s XFX-om jer sam ranije imao 2 XFX-ove 380 u Crossfireu i bolesno su se pregrijavale. Ipak sam uzeo nakon Asusa XFX 480 i nisam požalio. Vrhunska kartica, hladna i tiha. Isprva sam se odlučio za Asusa zbog kvalitetnog PCB-a i hlađenja, međutim prevario sam. |
Evo i mene u klubu vlasnika RX 470 točnije Sapphire Nitro + 4 gb ddr5 verzije :D
I ne znam iz kojeg razloga me Mafia 2 zeza- oba puta igrao normalno i kad stisnuo exit game komp se smrzo i ne reagira na nikakvu komandu i nema druge nego restartat komp na gumb i/ili ugasit tako pa ponovo upalit. Mislite da je to do igre ili Windowsa? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ne da mi se danas ići to provjeravati, budem uskoro išao otvorit kutiju pa ću baciti pogled koju verziju sam ja dobio hehe
Nego da vas pitam, nije moguće da mi se komp dva puta smrznuo uslijed izlaska iz Mafije 2 zbog nove grafičke? To je ili do igre ili do Windowsa??? Htio baš sad isprobat još neku novu igru da vidim hoće li mi se opet smrznuti ali ništa ne mogu naći... Pes 2013 sam igrao i nije mi se to desilo niti jednom a mafiu dva puta pokušao oba puta rezultat isti tj. smrzavanje prokleto haha |
Na tvom mjestu ne bi puno spominja kombinaciju torrent + neka igra :p
Nije ni čudo šta svi šute po tom tvom pitanju (bikoz pravila foruma :D) |
Al zato može legalno skinuti Valley s torrenta, pa testirati grafičku:
https://unigine.com/products/benchmarks/valley/ |
Sad skuzio da sam dva puta napisao prakticki istu poruku zabunom hehe
I ispricavam se na spominjanju kombinacije torenta+igre, nisam znao da je to po pravilima foruma zabranjeno... |
Meni je u subotu umrla Sapphire RX 480 Nitro OC+.
Samo se ugasila za vrijeme igranja Dooma. Nosim je danas u ADM nazad... |
|
|
Neka neka, nek ponižavaju cijene :p
Nije još ni na Nabavi izlistana koliko je friška... Opraštam im 6600Mhz za memoriju i nedostatak bekplejta ;) EDIT "Minwajl" rivju https://www.techpowerup.com/reviews/...RIX_OC/29.html |
Ja sam nekako skloniji da je ćorak (greška). Da nebi ispalo da je strix 460 4gb :D
Inače IMO najdetaljniji review https://www.computerbase.de/2016-08/radeon-rx-470-test/ 7-11% sporija od ostalih 470, ali i daleko najbolje temperature. Jednostavno je tako podešena out of the box, pisali smo puno o tome prije |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1409 Čak smo i tebe upecali :p http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=1414 Ajmo tko kupuje, nek javi ;) |
Jel ima netko gore spomenutu ASUS RX470? Primamljiva je cijena, čitao sam nekada prije recenziju o njoj (ne znam dali je ispravljeno do danas pošto je recenzija rađena 04.08.), kaže: "ASUS delivers the STRIX with a dual-slot cooler that keeps the temps at great levels and brings reasonable silence to the product while gaming. The STRIX is tweaked a bit out of the box as well, however here I have to make a remark. This STRIX downclocks massively when stressed. So while it is aiming to reach 1,270 MHz, realistically we noticed 1,100~1,150 MHz boost frequencies. This is indicative of the power limiter kicking in. Other brands have tweaked that power limiter, ASUS did not. We hope to see another BIOS update as a linear 1,270 MHz is something the card definitely could handle really well. The side effect of throttling is that the product looses like 10% perf compared to say the PowerColor Red Devil, both priced similar. That one however is noisy, this one is reasonably silent."
|
Imao sam ja pa vratio
Ne može držati tvornički oc bez dizanja power limita Ali sam naručio iz linksa danas, vjerojatno je zaj.., ali ću se svađati |
Citiraj:
|
Ispada da je samo 55kn skuplja od rx460 i jeftinija cca 200kn od druge najjeftinije rx470 (XFX) u Linksu.
Vjerojatno greska u navedenoj cijeni, al svejedno vam zelim srecu decki :D |
Također, sritno i s power limitom :p
|
Naručio iz Linksa, poslali mi ponudu, uplaćeno...sad čekam... :)
|
Ja ću ipak preskočiti
KLIK |
I ja ju naručio :)
|
Jel itko od vas mailao links i pitao dali je to ta gpu?
|
Za sad nije...u ponudi isto stoji 470 i ta cijena...
|
U njemačkoj je najjeftinija 1535kn (204,50 eura), a imaju 6% manji porez.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:11. |