PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Alibaba, AliExpress iskustva? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=258735)

Facelessone 27.01.2024. 16:23

Meni je jedna zapela u HU, poslana 12.11, u HU došla 20.11 i tam stoji od onda. Neki dan mi vratili pare ekspresno bez ikakvih problema.

I dalje se nadam da bude stiglo kroz koji tjedan :D

Ico_Zg 27.01.2024. 17:28

Iznenađen sam da Overseas isporučuje Kineze subotom, meni nikad niti jednu pošiljku nisu isporučili vikendom. :)

zgmmax 27.01.2024. 17:32

Žena jučer dobila paket koji je poslan 8.11 😁

lowrider 28.01.2024. 08:21

Meni cijelo vrijeme sve uredno dolazi i dalje, dan dva nakon što dobim email od alije da je lokalna dostavna služba preuzela, paket dolazi na adresu.
Nkad ne gledam koji shipping šalje, samo klikam u košaricu cccc...

devaa 28.01.2024. 08:30

Jos jedan ostao.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...acb4e17b5d.jpg

jp_rv 30.01.2024. 20:03

zar nije bila neka piraterija u sueskom kanalu? uglavnom, aliex šalje totalno random, sad mi u 2 dana stigla 3 kombinirana paketa sa raznim dostavama (cainao, ali saver, ali standard), 7-8 narudžbi zbuksano u 3 paketa. tako da ono pravilo da pošta x ide na overseas, pošta y ide na HR poštu - očito ne vrijedi. i rokovi dostave su pali, postizale mi narudžbe od prije 20 dana. inače ih ne očekujem prije nekih mjesec, mjesec i po.

prowler 31.01.2024. 14:10

Evo ekipa da vas obavijestim o velikom riziku narudžbi sa Alija, još od listopada imam dva paketa sa Alija koji su zapeli negdje pa još jedan u studenom i jedan u prosincu. Imam par prijatalje sa sličnim stanjem paketa. Napominjem da je probem u HP-u jer sam imao nekoliko paketa koji su išli preko Overseasa i svi su došli. Kad napravite reklamaciju na aliexpress da nisu stigli odhebu vas za sve jer kažu da je paket stigao u local delivery, možete otvarati dispute koliko hoćete na aliexpress i navoditi da lokalna pošta nema informacija u navedenim paketima ali uvijek je odbijenica od aliexpressa. Pisali smo pošti službeno što se događa sa paketima i dobili odgovori da za "Mali paket" ne postoji obveza primatelja da potvrdi da je isti primio, shodno ćemu davatelj nije u mogućnosti utvrditi je li i gdje došlo do nepravilnosti i slijedom navedenog se prigovor od HP-a odbija (puno je duži tekst ali ovo je ukratko).

Uglavnom, u teoriji možda će jednog dana i doći ti paketi ali uglavnom ako naručujete pakete sa Alija i navedeni dođu u Mađarsku/local delivery office na vama je sav rizik hoćete li dobiti paket. Ako ne dođe zbogom novci odnosno paket.

OuttaControl 31.01.2024. 14:28

All straight to temu :lol2:

Ja sam isto drasticno smanjio narucivanje, niti 10%, pogotovo skuplje nesto...

Libertus 31.01.2024. 14:39

Sve što sam naručivao je uredno stiglo, ali naručujem isključivo putem "Aliexpress standard shipping". Ukoliko trgovac nema tu mogućnost, ne kupujem od njega.

Nije baš da puno naručujem, ali bilo je nekoliko narudžbi u zadnja 3 mjeseca.

OuttaControl 31.01.2024. 17:54

A i ja san prije al je sad ali express standard skocio na 5 eura i vise, za dosta artikala nema smisla

prowler 01.02.2024. 11:04

Slažem se, uglavnom artikli koji su manje vrijednost ne nude standard shipping. A plaćati poštarinu od 5 eura za stvar koja košta 4 eura nema smisla. Ovi moji nedostavljeni su od nekoliko eura svaki ali svejedno nakupi se tu štete dosta...tako da je moja trgovanje preko alija prošlost što se tiče paketa male vrijednosti.

Istina, 99% sam uvjeren da nije do Alija nego do naših ali to mi ne mijenja ništa na stvari.

Sam Fischer 01.02.2024. 11:07

Citiraj:

Autor prowler (Post 3725904)
Evo ekipa da vas obavijestim o velikom riziku narudžbi sa Alija, još od listopada imam dva paketa sa Alija koji su zapeli negdje pa još jedan u studenom i jedan u prosincu. Imam par prijatalje sa sličnim stanjem paketa. Napominjem da je probem u HP-u jer sam imao nekoliko paketa koji su išli preko Overseasa i svi su došli. Kad napravite reklamaciju na aliexpress da nisu stigli odhebu vas za sve jer kažu da je paket stigao u local delivery, možete otvarati dispute koliko hoćete na aliexpress i navoditi da lokalna pošta nema informacija u navedenim paketima ali uvijek je odbijenica od aliexpressa. Pisali smo pošti službeno što se događa sa paketima i dobili odgovori da za "Mali paket" ne postoji obveza primatelja da potvrdi da je isti primio, shodno ćemu davatelj nije u mogućnosti utvrditi je li i gdje došlo do nepravilnosti i slijedom navedenog se prigovor od HP-a odbija (puno je duži tekst ali ovo je ukratko).

Uglavnom, u teoriji možda će jednog dana i doći ti paketi ali uglavnom ako naručujete pakete sa Alija i navedeni dođu u Mađarsku/local delivery office na vama je sav rizik hoćete li dobiti paket. Ako ne dođe zbogom novci odnosno paket.

Aj ebemu, ovo je baš grdo. Moja iskustva, dosada niti jedan problem, sve mi do vrata dostavi Overseas, i sve moram potpisat da sam preuzeo.

Opet sam naručio pizdariju za 200€ pa me stiltaju ovakvi postovi xD

dbL 01.02.2024. 11:35

Citiraj:

Autor dbL (Post 3722714)
bome oduzilo se i meni neki paketici, prosli mjesec dolazilo u roku 2-3 tjedna, sad cekam preko mjesec dana nista
https://global.cainiao.com/detail.ht...=UA142367969HU

koja bi bila tranzitna zemlja onda ? Madjarska ???

otvorio dispute i u roku pol sata odgovor "no refund" contact your local delivery center... :no2drug:

Nbdy32 01.02.2024. 15:13

Ja dosta uzimam tamo ...

Pretežno otvorim dispute preko onog robota, kak god da se zvao ...

I onda pola sata kasnije otvorim opet, ali tražim i čačkam dok ne dođem na chat ...

Tretiraju me kao "poštenog" kupca, pa obično svaki dispute mi prolazi sa refoundom love ...

Možda sam imao 1 ili 2 koji je bio odbijen ...

Ali moram priznati i paketi su došli nakon ohohohohhohohoho vremena, već sam dobio i te iste dijelove, ali od drugog sellera :)

prowler 02.02.2024. 11:56

Evo da vas obavijestim sa novostima, dakle, nekoliko dana nakon što sam dobio od pošte odgovor da nisu odgovorni za male pakete za koje sam im poslao i tracking brojeve evo jučer su došla sva 4 u isto vrijeme :lol2:
Očito su ipak neslužbeno pokrenuli potragu za istima pa sam ipak na kraju sve dobio :chears:
Ali svejedno, očito imaju većih problema i od sada i ako naručim nešto sitne vrijednosti sa alija to će biti nešto što mogu čekati 5 mjeseci ili za što me nije briga hoće li stiči, za sve ostalo šta mi je bitno samo standard shipping.

franzD 02.02.2024. 13:06

Citiraj:

Autor prowler (Post 3726398)
Očito su ipak neslužbeno pokrenuli potragu za istima pa sam ipak na kraju sve dobio :chears:

Naravno da nisu, jednako bi stigle i da nisi ništa prigovarao nikome. Ti mali paketi jako čudnom brzinom putuju i događa se da paketi koji su iz Kine poslani s dva mjeseca razlike stignu isti dan jer ih je "pošta" u đuture dobila isti dan, a prije toga su bili negdje na carinskoj obradi i kiseljenju.

Ico_Zg 06.02.2024. 11:13

Kinezi nam sljedeća 2 tjedna na praznicima, nema slanja, sve stoji već 3 dana. :))

viper84 06.02.2024. 19:00

Znaju si oni tih 2 tjedna produžiti za cijeli mjesec. Prošle godine sam naručio 2 artikla i frajeri mjesec dana nisu poslali.

kopija 06.02.2024. 19:07

Pa nije stvar u tome da ne šalju nego su prebukirani jer kinezi ko i mi bijeli vragovi imaju naviku masovne kupovine novogodišnjih darova online.

Pupo 06.02.2024. 20:41

Kinezi doslovno ne rade 2 tjedna.

Trebao sam ići na put ovaj mjesec kod korisnika, rekli su mi da se ne pojavljujem do trećeg mjeseca jer me nema tko dočekati dok ne prođe nova godina i after :D

Ico_Zg 11.02.2024. 00:06

Jel još kome stoje paketi u Leskovcu duže vrijeme?
Prije 9 dana je ušlo u HR ali Overseas još uvijek ne šalje na dostavu.

chief_wolfinjo 11.02.2024. 06:11

da, i meni jedan isto tako stoji.
ne znam kaj se događa...
valjda i kod njih gužva sa paketićima, jer koliko vidim Aliexpress sve
šešće šalje s tom opcijom.
prije je bilo da kad dođe u Hrvatski leskovac, da drugi dan ili najkasnije dan kasnije bude na dostavi.

XXX_Man 11.02.2024. 20:50

Meni stoji već 16 dana kod njih...

viper84 12.02.2024. 11:18

Danas mi pošalju sms da zbog povećanog obujma pošiljaka postoji mogućnost da paket preusmjere u oex shop. Vjerujem da nisam jedini. Šteka kod njih u zadnje vrijeme a dal si možeš pomoći? Ne, samo vrijedi ona: strpljen, spašen :stoopid:

OuttaControl 12.02.2024. 11:26

Ma nek preusmjere di god samo da mos doc do svojih stvari a ne ko posta di paket nestane.

devaa 12.02.2024. 11:33

Citiraj:

Autor viper84 (Post 3728105)
Danas mi pošalju sms da zbog povećanog obujma pošiljaka postoji mogućnost da paket preusmjere u oex shop. Vjerujem da nisam jedini. Šteka kod njih u zadnje vrijeme a dal si možeš pomoći? Ne, samo vrijedi ona: strpljen, spašen :stoopid:

Dobio poruku, na kraju mi ipak dostavili paket ni sat vremena nakon SMS-a :roller:

viper84 12.02.2024. 12:46

Ipak i meni dostavili ali mislim da nije bio Overseas nego neki drugi kombi s natpisom neke druge firme. Nema veze, glavno da stiže.

franzD 12.02.2024. 13:06

Isti slučaj, stigao SMS ujutro, zove dostavljač i donosi paket u kombiju lokalnog plesnog studija.

Tajl3r 12.02.2024. 13:22

Eto ja dobija poruku od boxnow ti neki pakomat prvi put cuja za to tu je nedi blizu pa cemo vidit .

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Ico_Zg 13.02.2024. 10:49

Izgleda da su OE zatrpali paketići sa Temu, sve stoji, kažu da ne znaju kad će poslati na dostavu.

Tajl3r 13.02.2024. 14:17

Citiraj:

Autor Tajl3r (Post 3728131)
Eto ja dobija poruku od boxnow ti neki pakomat prvi put cuja za to tu je nedi blizu pa cemo vidit .

Bogami Baterije punjive 1860 one vece za 20 dana sa alija nije lose

nepalac 13.02.2024. 19:54

Citiraj:

Autor Tajl3r (Post 3728131)
Eto ja dobija poruku od boxnow

Bilo bi savršeno da mi na njihove paketomate stižu aliexpress paketi.

Do sada nisam imao nikakvih problema s dostavom, ali evo danas mi je overseas ostavio paket u trgovini Boso.
To je glupost malo veća i volio bi vidjet direktore koji su dogovorili ovo smeće od usluge.
Dođeš u trgovinu i moraš tamo loviti trgovce koji su slobodni i koji onda prebiru po nekom ogromnom sanduku i traže tvoj paket među 70 drugih.
Kakvog to smisla ima?
Niti se ja želim predstavljati imenom i prezimenom nekakvim trgovcima i pokazivati osobnu niti želim gubiti svoje i tuđe vrijeme i tamo praviti red na blagajni.

Paketomat je 100x smislenija i bolja usluga gdje imaš svoj pretinac, svoj pin, svoju privatnost i dostupnost 0-24.

Thermaltake 14.02.2024. 07:00

Pozdrav, da li se isplati uzet sa alija tipa 4Tb ssd 2,5 inčni napišem samsung, ali naravno da ne piše da je samsung no predpostavljam da je i djeluje čak možda ko original :D

Da li ko ima iskustva kakvih ? I možda eventualno da mi da kakav link, našao sam 4TB 2,5 inčni kao samsung za 36 eura.

Ja sam uzimao nedavno 2x256 m.2 isto nije pisalo samsung, ali kad su došli stvarno jesu originali bili ili su jako uvjerljive kopije koje ne mogu skužit :D

buljaka 14.02.2024. 07:41

Fejk i loše. Nemoj

Poslano sa mog

quazar912 14.02.2024. 08:00

Citiraj:

Autor viper84 (Post 3728105)

Citiraj:

Autor devaa (Post 3728111)
Dobio poruku, na kraju mi ipak dostavili paket ni sat vremena nakon SMS-a :roller:

i kod mene...naručeno 19.1. :care:

Thermaltake 14.02.2024. 08:08

Citiraj:

Autor buljaka (Post 3728466)
Fejk i loše. Nemoj

Poslano sa mog

Ma da, ja ove m.2 sta sam uzeo ne cine se fejk, a ni losi bas...mozda varira od sellera do sellera ?

nepalac 14.02.2024. 08:20

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3728462)
našao sam 4TB 2,5 inčni kao samsung za 36 eura.

Ako je tebi realno da samsung od 4tb košta 36 eura onda no comment.
Cijena uvijek sve govori.

devaa 14.02.2024. 09:24

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3728462)
Da li ko ima iskustva kakvih ? I možda eventualno da mi da kakav link, našao sam 4TB 2,5 inčni kao samsung za 36 eura.

Ja sam uzimao nedavno 2x256 m.2 isto nije pisalo samsung, ali kad su došli stvarno jesu originali bili ili su jako uvjerljive kopije koje ne mogu skužit :D

nabava mi izacuje ovaj kao najeftiniji, 480gb za 185 eura.
https://www.nabava.net/cvrsti-diskov...ata3-202220861

Mislim da to dovoljno govori. :D

Citiraj:

Autor quazar912 (Post 3728467)
i kod mene...naručeno 19.1. :care:

živio ali ex i oex. :chears:

buljaka 14.02.2024. 20:16

Citiraj:

Autor Thermaltake (Post 3728468)
Ma da, ja ove m.2 sta sam uzeo ne cine se fejk, a ni losi bas...mozda varira od sellera do sellera ?

Ovisi što su uzeo ali 4tb za one pare mora biti fake nazalost

Poslano sa mog

Nbdy32 15.02.2024. 11:02

Aaaaarrrrggghhhhh ....

Evo krenuli sa OEX Shopovima ....

Moram priznati da i nije baš blizu mi ostavio ....

Ono ne kužim, kak je ostavio tam, tak je mogao i kod mene stati, sad će samo zatrpati jadne kioske ...

A i radno vrijeme tih kioska je u PM ...

Netko ko normalno radi prek tjedna nemože do paketa ....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:28.