![]() |
ma to je samo lampica koja bezveze cucla struju kad disk radi :)
Sve 5 ali eto vidiš da nisam te sreće da sve radi na plug n play. A nisam ni jedini s takvim problemom u kombinaciji thinkpad + icybox. |
Citiraj:
Quotam sam sebe da nastavim temu... :) Dakle, danas sam proveo malo duze vremena sa i5 modelom (slozio za vjencanu kumu)... Uglavnom, i dalje smatram da je ovog vrhunski laptopic i da ih se da nabaviti za bagatelu u odnosu na vrijednost!! Kad samo pogledam sto je ugradjeno u njega bilo 2013 godine vilica mi padne do poda - dakle, i5/i7 Ivy Bridge, 4GB RAM, 256GB SSD, 3G modem, 11.6" touchscreen FullHD IPS ekran, Wacom digitizer pen, tipkovnica od T440, Synaptics clickpad, dvije LiPo baterije (ukupno 70Wh) - dakle, sve odreda vrhunske komponente! Ima 2x USB3, mini DisplayPort, audio, SIM utor... Nakon nekoliko sati rada, niti u jednom trenutku nisam imao dojam da je ovo zapravo 11.6" tablet spojen na dock, cijelo vrijeme se ponasao kao normalan laptop... Sve u svemu, odusevljen sam... Stovise, ovo mi je otkrice desetljeca! Nikad nisam cuo za Thinkpad Helix ranije jer je izgleda zbog cijene zaobisao u potpunosti nase trziste... Prodavali su se po cijenama puno preko 2000EUR vani... Jedina mana je sto nije nadogradiv, no to me ni ne brine previse jer je za nekog normalnog usera koji samo zeli multimediju i pogledati malo novosti po internetu ovo vrhunski tabletic/laptopic... Evo par slika... https://i.postimg.cc/bSrws7Zk/IMG_20..._1920x1080.jpg https://i.postimg.cc/0rXNLy4f/IMG_20..._1920x1080.jpg https://i.postimg.cc/jCS5g7M2/IMG_20..._1920x1080.jpg |
Moje iskustvo s "dvodijelnim" laptopima je izrazito loše. Nije ni čudo da su prešli samo na yoga princip. Od istih problema pate i hp i toshiba. Toshiba je ostavila daleko najgori dojam.
Brdo problema s kontaktima i čvrstoćom kućišta već nakon mjesec dana svakodnevne upotrebe. Dobro je da su ih šikanirali, propali bi još :D |
Citiraj:
|
Da li je netko imao problema sa smrzavanje touchpada pod win 10, svako malo mi se zamrzne na 10-15 sec.
Te također koliko bi vrijedio ovakav t430 u odličnom stanju. i7-3520M(3.6GHz) 8GB RAM 320GB 7200rpm HD + 120 GB ssd 14in 1600x900 LCD Intel HD Graphics Intel 802.11agn wireless 1Gb Ethernet UltraNav Secure Chip Camera 6c Li-Ion Win7 Pro 64 |
Citiraj:
|
Ne znam jel bilo - na Taobao stranici se mogu pronaći X320 i X330, laptopi bazirani na X220 i X230, sa 13.3" IPS Full HD ekranima (mod) i seksi tankim okvirom oko ekrana.
|
Citiraj:
https://i.redd.it/ep1yqiifvhd11.jpg uh, jos tipkovnica od x220 na njemu.. i want :D |
Koliko je pouzdan mod sa tankim okvirom? Mislim tipa više pita otvaranja a ta lcd ne trpi savijanja.
Отправлено через SM-N950FD |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
problem se riješio micanjem metered connection-a, i updateom, ali volio bih kad bi mi netko mogao reći procjenu stroja čisto da znam da li sam dobro prošao. |
ide li u moj thinki t440p intel 4810mq?
jer na lenovu za taj lap pišu ovi procevi: 4th Gen Intel® Core™ i3-4000M (Up to 2.40 GHz, 3MB) 4th Gen Intel® Core™ i5-4200M (Up to 3.10 GHz, 3MB) 4th Gen Intel® Core™ i5-4300M (Up to 3.30 GHz, 3MB, L3, 1600 MHz) 4th Gen Intel® Core™ i5-4330M (Up to 3.50 GHz, 3MB, L3, 1600 MHz FSB) 4th Gen Intel® Core™ i7-4600M (Up to 3.60 GHz, 4MB, L3, 1600 MHz FSB) 4th Gen Intel® Core™ i7-4700MQ (Up to 3.40 GHz, 6MB) 4th Gen Intel® Core™ i7-4800MQ (Up to 3.70 GHz, 6MB, L3, 1600 MHz FSB) 4th Gen Intel® Core™ i7-4900MQ (Up to 3.80 GHz, 8MB, L3, 1600 MHz) |
Ide u T540p, morao bi i u T440p. To je bio "refresh" procesor pa ga zato nema na listi.
|
ide 4810MQ u T440p, provjereno, bez ikakvih problema, samo će ti trebati i jači strujni adapter ako nemas adekvatan, 90W ako je samo HD4600 grafika, 135W ako je Nvidia
|
Ma da, provjerio. Samo nisam jos siguran za adapter. Mozda nadogradim pilu. ;)
Hvala zdravko_c! Da, koristim intel hd grafu tako da svakako treba adapter. Znači moram tražit adapter od 90W za taj proc? Pošto imam 65W. |
Može preporuka linux os za T530, konfa je i5 3360m, 8gb ram.
Konkretno sam probao ubuntu, mint cinnamon 19, debian (nema wifi drivere kolko kuzim), arch (to gofno nisam uspio niti pogonit do full desktopa vec mi tokom setupa nakon instalacije ne prolaze neke komande pa je to valjda zajeb)... Doduse ove koje sam probao sam na kratko isprobo tipa svaku po pola dana i ubuntu i mint imaju laggove tu i tamo, freeze sucelja i slicno, jedino ako ima treba koji dan da "sjednu" pa je to razlog? Rado cu se pozabavit vise i s nekom od nabrojanih ako netko iz prve ruke zna da long term radi dobro... THX |
w7 :D
|
Citiraj:
Windows server 2016 kad se poslozi je macan, bolji od w7 :chears: njega i vrtim za stalno ali mi se hoce linuxa upoznat vise pa gledam s cim pocet najbolje ali opet da nije previse noob friendly jerbo onda nist ne naučiš... |
Citiraj:
Ako ti se ne da puno petljati oko održavanja, a podrška do travnja 2021. godine ti je dovoljna onda LinuxMiint Cinnamon 18.1 Ako ti se da malo zezati onda Arch. |
Citiraj:
|
@kasko
Probaj Fedora. Bez problema podržava drivere ( upogonio na T430) Отправлено через SM-N950FD |
Citiraj:
Nije li on imao onaj famozni bug za sporije pokretanja programa? Skinio sam novi Mint 19 ( koji navodno odlično radi ) ali vremenski sam prezauzet pa čekam priliku da ga dignem na jednom x131e. |
Citiraj:
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Linux po defaultu pravi odvojenu swap particiju od 2 GB, pusti neka je napravi.
|
Citiraj:
LM 18.1 Cinnamon pak ima problem sa indikatorom temperature CPU-a koji se u sukobu sa novim kenelom no to se riješi sa dvije linije u kodu (naravno ako je korisniku taj indikator bitan, ako nije ni ne zna za problem). LM 18.2 nisam probao, a LM 18.3 je teško smeće (skoro kao i LM 19) :D Citiraj:
Novi Ubuntu (18.04) i LM 19 te ni ne traže da napraviš swap particiju već sami naprave swap file u home folderu :( Inače, ti swap ne treba (osobno ga nemam ni na jednoj instalaciji) ako imaš više od 4 GB. **** EDIT: Možeš probati i UbuntuMATE 18.04.1 (evo trenutno ga baš imam i isprobavam na T530 i nisam našao veće zamjerke): http://slikodjel.linuxzasve.com/i/15...HMFG_thumb.png http://slikodjel.linuxzasve.com/i/15...KIMO_thumb.png |
Trenutno čekam odgovor od čovjeka koji prodaje procesor. Tako da ako nijeprodan, moj je. Hlađenje me ne dira previše :D. Svom i5 4300m sam skinio 10 do 15 celzica sa undervoltom. Svaki proc se da bar malo undervoltat.
Što se tiče ladice, uueo sam neku sa amazona, s njom se dobije i odvijač. Ali ima neki prekidač. Čito sam po forumima da postoje ladice s tim prekidačem i da je njihova funkcija da laptop prepozna dal je 'cd rom' otvoren ili zatvoren. Pošto je nutra disk, 'cd rom' mora biti zatvoren, tj taj prekidač mora glumit da je zatvoren kako bi se disk vrtio i dobivao juice. Moja prva smeće ladica očito ne daje juice disku pa ga ni ne očitava, valjd misli da je 'cd rom' nonstop otvoren. Uglavnom disk u ladici radi, složio sve u 5min. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ubuntu k'o Ubuntu je vjerojatno i OK složen za LTS... problem je Ubuntu varijacija na GNOME koji mi baš i nema neku logiku korištenja bez hrpe proširenja, a kad ga natovariš proširenjima onda ti i ne ostane puno od izvornog Ubuntua :D |
Citiraj:
https://imgur.com/a/eZB4GOh |
Citiraj:
Radi ti WWAN modem... ili ne koristiš mobilni internet pa nisi ni probao? |
Citiraj:
Uostalom, ruku na srce, WAN pizdarije su mi ionako neinteresantne, nije da nemam mobitel sa sobom, dignem hotspot i bok. |
Citiraj:
Samo za info, bilo je Helixa kod nas u ponudi (barem 2015.-2017. godine) ali doslovno dva komada godišnje jer je cjenovno debelo šišao ostale slične proizvode, mislim prvenstveno na 2-in-1 uređaje. A s obzirom da je cjenovno bio izjednačen Carbon seriji, oni koji su si mogli priuštiti takav uređaj radije su uzimali Carbon. Jednom sam pričao s jednim kupcem Carbona da li mu je interesantan Helix u odnosu na Carbon, odgovor je bio da je to kao iPad s tipkovnicom u usporedbi s MacBook Airom (makar je to onako malo ironična usporedba). |
Citiraj:
Naime, instalirao sam Precision Drivere (za Synaptics touchpad, na X260, win10) prije cca. tri mjeseca i sve je radilo OK do nedavno dok windows update očito nije pregazio te "posebne" drivere. U tom trenutku (nakon restarta zbog update-a) touchpad poludi i skroz prestane raditi i moram spojiti usb miš da mogu nastaviti rad. Pa onda ponovo instalacija precision drivera i touchpad opet postaje "precision" i geste opet rade do slijedećeg windows updatea. I tako u krug svakih par dana :hitthewal: Dosadilo mi je već, ionako je X260 većinu vremena na docku, ali... baš sam se naviknuo na odličnu funkcionalnost touchpada i sad mi fali. Konkretno pitanje: kako windows updateu onemogućiti da pregazi ove precision drivere a da se potpuno ne ugasi, tj. da se windowsi (10) normalno updateju? |
Možeš windowsima onemogućiti trpanje drivera s group policijem:
Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Windows Update i tu aktiviraš opciju "do not include drivers with windows updates" Meni je konstantno win update kršio GPU driver i touchpad driver na Ideapadu sa R9 grafikom. |
Citiraj:
EDIT: instalirao ponovo precision drivere i za sada sve radi :chears: |
Pozdrav svima, došao sam u posjed jednog T420 Thinkapda, sve je ok osim baterije koja je na izdisaju. Da li neko zna di se može povoljno nabavit nova/rabljena da je u ok stanju i kolko bi krznenih novaca za to moro izdvojit?
Thnx unaprijed svima :) |
Pošalji pp @calypsu i pitaj da li ima što na lageru (rabljeno, a ok) ili pregledaj malo postove unatrag jer je na par mjesta pisalo od kuda su ljudi nabavljali ok baterije.
|
Mislim da je netko još prije skoro godinu dana spomenuo cijenu od oko 500 kuna za novu 9-cell, u Zel-Cosu. Original, naravno.
|
Info od prije 4 mjeseca ;)
0A36302 LENOVO NOT BATTERY 70+ 6CELL 461,00 kn + pdv 0A36303 LENOVO NOT BATTERY 70++ 9 CELL 510,00 kn + pdv, 12-15 dana po uplati |
Evo stiže još jedan Thinkić k nama :) uz moj T420 uzeo upravo i za kćer T520 :)
eBay.de 1450kn i deri peri...seller sa 100% feedbackom na nekoliko hiljada transakcija. I ovaj je na 1600x900 AG ekranu. Naljepnice idu na tipkovnicu i to je to. Ako netko možda ima kakvu za T520/420 za prodati, može mi se javiti na PP. @calypso, hvala na savjetu, po ne znam koji puta :fala::respekt: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:44. |