PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   League of Legends (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=194895)

Mommistake 03.07.2013. 20:41

Novi teaser za champa. (Lucian)

Nybelung 03.07.2013. 21:22

Možda onda preporuka za jednog odličnog lane championa s dobrim gap closer spellom ili spellovima?

Mommistake 03.07.2013. 21:24

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2424719)
Možda onda preporuka za jednog odličnog lane championa s dobrim gap closer spellom ili spellovima?

Elise :D

Vedranicio 03.07.2013. 23:06

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2424719)

Moja preporuka +3 godine iskustva sa lolom (uzmi u obzir da imam preko 5k normal i ranked gameova sveukupno, ako ne i više)

Savladaj (ili masteraj na engleski) 3 heroja po laneu -> zašto? Zato jer se uvik može desiti da ti 1 ili 2 od ta heroja budu zabranjena (banned) i onda ćeš biti prisiljen osloniti na tog trećeg u slučaju da ideš na taj lane.

Top Lane (TRENUTNA META) => Zed/Khazix/Renekton

Zed sa flaskom od 350 + 3 pota + e = odeš ko imbecil na njega na levelu 1, neka te udre 1 put => upališ e, hp regen pot + elixir. Nastavljaš se šajbat sa njim i još ti taman uleti opet taj tvoj E = on je već na 45 - 55% hp-a. Proca ti se pasivna i on već leti na nekih 20%. Tu očekivaš njegov flash i u trenutku kad se on flasha = poprati ga i ti sa svojim, udri ga još 1 put ako moš baci E ako ne ignite. Šansa da umre u većini slučajeva je 90%.

Kha'zix je jedan od najjačih 1v1 early fightera, još pogotovo kad su mu buffali taj q. Znači ista šema ko i zed, flaska + 3 pota + q lvl 1. Dođeš u grm, čekaš svog protivnika, opališ ga sa auto attackom i čim vidiš da se animacija odradila za pasivnu bacaš q. Iza toga pališ elixir i hp pot i udariš ga sa još jednim q-em i pasivnom -> tu se događa da on već koristi flash (ti ga popratiš sa svojim) i onda ga udreš još 1 q-em i igniteom. Dobio si lane i šansa da će ovo upalit je iznad 90% (kad malo savladaš princip Unseen Threat magije).

Renekton je također jak, ali ne za 1v1 fight u early gameu. S njim možeš Cloth + 5 potova ili butse + 4 pota dok ne digneš level 3. Nakon levela 3 probaj stalno imati preko 50% ragea da ti Q i W naprave full damage na njemu. Ništa specijalno, samo staviš E magiju na smartcast jer ti se više isplati igrat na njemu da možeš 2 puta skočit ko oni sa streama :lol2:

AKO ti treba napisat za još koji lane 3 heroja javi mi. :chears:

Mirkopoter 03.07.2013. 23:30

Nisam neki ekstra igrac ali mislim da su Zed i Kha vise za mid posto su klasicni assassini, a na top bi trebao ici neki tanky dps ili bruiser.

xGAME 04.07.2013. 00:04

Nema to veze što su assassini, oni se bez problema mogu igrat na topu. Kha pogotovo sada kada mu je nerfan W, a buffan Q.

X-Plosiv 04.07.2013. 00:43

Citiraj:

Autor ehohr (Post 2424660)
Ovo da se dobiju 4v5 game, ne postoji heroj koji to radi, pogotovo ne u LoLu.

To moze proc protiv jako losih igraca, ali ako imas 5 ljudi koji su dobro pickali, ne postoji heroj koji okrece game SAM, to jednostavno nije moguce u LoLu.

Totalne gluposti, pobjeđivao sam i s 4vs5 čim imam neke Aoe Ultije.

Citiraj:

Autor Vedranicio (Post 2424702)
@Blue Ez - dobar je samo early nevalja ništa dok ne nabavi muramanu i spirit buff.

Kako ne? Moje je mišljenje čim on nabaci Iceborn da postane duplo jači...više puta sam znao biti u minusu, ali s tim itemom možeš čuda raditi, kite, bježanje+kite bla bla...

Da te pitam, koje bi mi champove preporučio za mid/jungle/adc/supp? Trenutačno sam na Gold 1, ali mi treba nešto da s čime bih mogao snowballati.

Nisam igrao Tristanu (jesam jako malo), ali moje je mišljenje jest da je čisti OP od ADC, isto kao Twitcha kojeg moram još malo vježbati.

Zanima me najviše što bih trebao u Jungli, nekako mi se čini da bi bilo dobro da idem naučiti Nautilusa ili Lee Sin-a, pošto kada ja junglam to je većinom amumu/noc/vi/jax.

EDIT:

Ako se ne varam, ti igraš za GURU? I ako se ne varam - jedan od boljih MIDeva s ovih prostora..imaš koji savjet? Obično na midu igram Katarina/Lux/Kassadin/Karthus...pa sam počeo gledati da li da krenem igrati Swaina ili Oriannu. Što misliš?

ehohr 04.07.2013. 03:58

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2424886)
Totalne gluposti, pobjeđivao sam i s 4vs5 čim imam neke Aoe Ultije.

Citaj gore, i ja sam dobivao noobove, ali ne ljude koji znaju igrat.

X-Plosiv 04.07.2013. 08:29

Citiraj:

Autor ehohr (Post 2424908)
Citaj gore, i ja sam dobivao noobove, ali ne ljude koji znaju igrat.

Ljudi koji su u gold/platinum ja ne smatram noobovima. Ako imaš bolju timsku kompoziciju i element iznenađenja, to može nadomjestiti 5og igrača. Istina da, teško i rijetko, ali nije nemoguće.

Mirkopoter 04.07.2013. 10:29

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2424886)
Zanima me najviše što bih trebao u Jungli, nekako mi se čini da bi bilo dobro da idem naučiti Nautilusa ili Lee Sin-a, pošto kada ja junglam to je većinom amumu/noc/vi/jax.

Nisam neki stručnjak, ali dosta jungle-am, pa ću ti napisat par junglera koji su trenutno najbolji:

Jarvan
Zac
Sejuani
Nautilus
Heca

X-Plosiv 04.07.2013. 11:06

Gledam da kupim Sejuani ili Nautilus za junglu
i Oriannu za mid

winao danas dvije, jedna ezreal, jedna kassadin, uzmem leonu zbog timske kompozicije..i treba nam ad bruiser a ostali još top i jungle free..AP nida i amumu..nakraju bilo njihov Jayce 315 dmg u 24min

Guls 04.07.2013. 11:42

Orianna, uz dobar team comp, radi big plays and big dmg. Vrlo zahvalan champ. Go for it i masteraj to.

Vedranicio 04.07.2013. 11:55

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 2424825)
Nisam neki ekstra igrac ali mislim da su Zed i Kha vise za mid posto su klasicni assassini, a na top bi trebao ici neki tanky dps ili bruiser.

Zed i Khazix su čak bolji toperi nego mid laneri iz razloga što im fali cc-a a na topu su ionako protiv melee u 80% slučajeva, ako je to elise ili jayce njima je to u praksi sve isto jer ionako mogu nastackat life steal pa se regenat. Za mid lane je ipak poželjan neko ko ima barem jedan stun.

Citiraj:

Ako se ne varam, ti igraš za GURU? I ako se ne varam - jedan od boljih MIDeva s ovih prostora..imaš koji savjet? Obično na midu igram Katarina/Lux/Kassadin/Karthus...pa sam počeo gledati da li da krenem igrati Swaina ili Oriannu. Što misliš?
Igra sam za Guru par puta kao Sub ali nikad službeno, oni imaju već mid lanera (DominatorGT) koji je dosta dobar, ja sam maina mid u sezoni 1 i 2 al sam se sad switcha na top.

Kata i Lux su mi nekako po meni postali dosadni, Lux treba barem 200 ap-a da radi neki solidan damage, Katarina isto tako i još uz to ako imaju Tarica ili Warvicka zapravo si useless osim ako oni nisu debili :)

Kass i Karthus su dobri, Kassu igraš sa Barrierom a Karthusa sa Exhaustom. Standardni recommended itemi su dobri, samo sa Karthusom farmaš do šestice i onda tek počneš malo prcat ostale.

Citiraj:

Za ulet u fightove => Naut / Zac / J4 / Seju i eventualno Jax
Za Bruisere => Xin / Nocturne / Nasus / Kha'zix
Ako vam fali AP-a u timu (npr Top i Mid su AD) onda => Nunu / Elise / Diana / Evelyn

Citiraj:

Gledam da kupim Sejuani ili Nautilus za junglu
i Oriannu za mid

winao danas dvije, jedna ezreal, jedna kassadin, uzmem leonu zbog timske kompozicije..i treba nam ad bruiser a ostali još top i jungle free..AP nida i amumu..nakraju bilo njihov Jayce 315 dmg u 24min
Oba dva junglera su dobra, samo se pazi counter junglanja jer ako nemaš dva buffa teško ćeš se levelati (osim ako ti se ne posreći pa dobiješ neki kill i tako vratiš ono izgubljeno).

Za Oriannu i neznam baš, nije više ko šta je i prije bila, dosta AP-a treba imati da bi nekakav damage napravila a i kad nabavi taj AP opet ko da joj nešto fali. Radije Dianu uzmi za mid, dosta je jaka i nikad nije pickana/bannana u ranked gameovima ili čak Kennena mid.

panda505 04.07.2013. 13:13

Citiraj:

Autor Vedranicio (Post 2425077)
Igra sam za Guru par puta kao Sub ali nikad službeno, oni imaju već mid lanera (DominatorGT) koji je dosta dobar, ja sam maina mid u sezoni 1 i 2 al sam se sad switcha na top.

dominator je car, znam ga osobno (išao u istu školu k'o i ja, ali je mlađi godinu dana)

čovjek sa ryzeom čuda radi :D

i da, btw, hvala na nekim savjetima ;)

Vedranicio 04.07.2013. 16:14

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2425116)
dominator je car, znam ga osobno (išao u istu školu k'o i ja, ali je mlađi godinu dana)

čovjek sa ryzeom čuda radi :D

i da, btw, hvala na nekim savjetima ;)

Tj guru postava je drugačija sad, samo daćo i cro asaasin su ostali kolko sam skužia.

Mommistake 04.07.2013. 17:27

Teo, ja sam gold i noob sam :) To si zaboravio? :D

xGAME 05.07.2013. 11:16

Impressive :)

Vedranicio 05.07.2013. 15:34

Ovo ako neko nije pogleda mu preporučujem xD

http://www.youtube.com/watch?v=DI4shM8NlR0

Mogy 05.07.2013. 16:08

Ja sam umro :D Prejak je lik :)

Btw Vedrane jesi na EUW serveru? Nisam čitao sve postove koji si pisao.

Dodao sam te, nickname: iMogy (euw)

Mirkopoter 05.07.2013. 20:54

Koje rune i masterise preporučate za Udyr-a? Gledam guidove ali svaki je različit.

Vedranicio 05.07.2013. 22:05

Citiraj:

Autor Dujo (Post 2425887)
Ja sam umro :D Prejak je lik :)

Btw Vedrane jesi na EUW serveru? Nisam čitao sve postove koji si pisao.

Dodao sam te, nickname: iMogy (euw)

Jebiga trenutno nemam account jer sam sve prodao ALI ako mi neko može nabavit neki level 30 + mi uz to dati original mail mogu mu platiti do 100 kuna.

@Udyr: ja ga igram top i dosta je dobar sa runama tipa =

1) Flat Damage crvene
2) Quintovi Life Steal
3) Armor zute
4) Plave MR ili nešto po volji

maxaš mu Q i jedeš :D

Mirkopoter 05.07.2013. 23:18

A za jungle?

Vedranicio 05.07.2013. 23:33

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 2426057)
A za jungle?

Pa isto tako nešto slično samo od Quinta staviš 1 armor 1 ad i 1 mr ili opet armor (ovisi kakav tim imaju) i maxaš Q ili R. Ja inače u jungleu maxam R jer je brži cleanup radi AoE-a.

X-Plosiv 06.07.2013. 00:42

Citiraj:

Autor Vedranicio (Post 2426027)
Jebiga trenutno nemam account jer sam sve prodao ALI ako mi neko može nabavit neki level 30 + mi uz to dati original mail mogu mu platiti do 100 kuna.

Je problem pitati za koliko si ga prodao? Osobno me zanima, može i na PM ako ne želiš ovdje, curious :fiju:

Vedranicio 06.07.2013. 10:47

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2426079)
Je problem pitati za koliko si ga prodao? Osobno me zanima, može i na PM ako ne želiš ovdje, curious :fiju:

2400 ^^ ne Hrvatima jer mi nemamo za biber inače već jednom Njemcu :chears:

Vedranicio 06.07.2013. 15:07

Evo samo da tu napišem da smo se ja i xGame trejdali, on meni acc a ja njemu skin od Ez-a + malo ga gurnem iz Silvera :P

xGAME 06.07.2013. 15:10

Citiraj:

Autor Vedranicio (Post 2426306)
Evo samo da tu napišem da smo se ja i xGame trejdali, on meni acc a ja njemu skin od Ez-a + malo ga gurnem iz Silvera :P

Pošten trgovac, nema šta :chears:

TomoRI 06.07.2013. 16:56

Pozdrav svima, ja sam trenutno zapeo u silver 1 i nikako dalje, nema šanse. Ako je neko zainteresiran za duo ranked ili neki 5 premade ranked ili normal neka se javi na acc: TomoRI

Igram sve laneove a mainam mid i top.

X-Plosiv 06.07.2013. 20:22

Obično napišeš EUNE ili EUW, ali evo da pomognem svima, njegov account se nalazi na EUNE.

Inače, hoće netko danas oko 00 trollati malo samnom EUW? Level 5, ali majke mi igram kao veliki!

Vedranicio 07.07.2013. 12:59

evo da javim ja i xGame razaramo i širimo kaos po neprijateljskim prostorima na Solo Qju xD

Busola29 07.07.2013. 13:28

Stari sam igrač DOTA-e (one prave ne ovog smeća za šta mi se ne da trošiti vrijeme...) Vratio sam se LOL-u i igram ga zadnja 2 mjeseca i stvarno nije fora prvo su me spustili dolje za cijelu jednu ligu (silver sam...) i sada imam pozitivan skor (pola golda nema zamislite pozitivan skor , a ispred su daleko od mene...) koji polako dižem uz ipak previše diskonekta suigrača. 3-4 puta mi se desilo da gotov game smo izgubili zbog dc-a , a najgore je što imam osjećaj da je još gori odnos među igračima.

Problem igre je što ljudi imaju 1-2 builda (u biti prilagođavanje protivniku je najvažnije u igri...) na manjim rejtinzima (nekad davno ja sam imao 1600-1700 rating prije ovih divizija...) a i mnogi na višim imaju jedan te isti build te kada ja dođem sa sonom sa claritijem to je takvo flejmanje da je to strašno... JOš gore nekada je bolje pustiti da protivnik pobjegne nego ubiti sa supportom jer loši ADC grme od prvog tvog ubojstva. Da se igrati i vjerujem podići ću skor , samo me izrazito smeta kada ti netko (većinom ludi mladi igrači...) flejma kada uzmeš clarity ili clairvoince... (nekada se to igralo stalno...). Da ne pričam ja imam posve drugačiji build kod SONE, SORAKE i sličnih support heroja koji uz wardowe idem na ability power i life (ili kod Alistara , Taric na što manji cooldown i LIFE...) što nosi puno veći damage kojim ko od šale skidam ad-carry i mid heroje.

ELO HELL postoji i uvijek je postojao samo je pitanje koliko ste smireni i opušteni da bi iz njega izašli (svi bolji igrači to mogu , tako da vjerujem i ja ću se vratiti u GOLD...) . Kada Vas netko naživcira najbolje igrajte tek sutra...

http://www.lolking.net/summoner/eune/31246401

Pogledajte i recite da nisam jedan od rjeđih koji posve drugačije shvaća lol , a to je možda zbog toga što sam stari DOTA old igrač...

Igram samo ranked , jer normal znam da igra mnogo djece (imam ukupno odigranih normala 300-tinjak..) , a i nije mi zanimljivo pobjeđivati sa ekipom iz golda ili platinuma u 15 minuti (netko to voli meni je to gubljenje vremena i iživljavanje...) .. Možda nekoga i vidim odavdje pa slobodno pozovite odigrati ću koju kada imam vremena...

Mirkopoter 07.07.2013. 13:39

A čuj, kad pogledam tvoje buildove ne mogu reći da nebi rejđo :P

Btw. Vedran, ovo ti je još jedan TOP HR igrač: http://www.lolking.net/summoner/eune/20627360#history

Samo je dosta pao jer je prestao igrat.

Vedranicio 07.07.2013. 14:26

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 2426694)

Btw. Vedran, ovo ti je još jedan TOP HR igrač: http://www.lolking.net/summoner/eune/20627360#history

On je bio d2 max koliko se sjećam, top su ti trenutno ovako:

Challenger -> Lifestalker i eventualno BBQ Brane
Diamond 1 - Cro Assasin, Dacocro, UndertakerST, Horvaify, Karikirum, Chermaa, K1G0D (ja al neigram). Ima ih još ali eto par sam ih naveo.

lateralus_eye 07.07.2013. 16:21

http://www.twitch.tv/eslhr/old

Mirkopoter 07.07.2013. 16:47

Citiraj:

Autor lateralus_eye (Post 2426775)

Gledajte jedino ako vam se sluša random mjuza i želite gledat 10 sekundi lol-a svakih 5 min.

Vedranicio 07.07.2013. 20:22

Za taj EXP turnir već znam finaliste :D (mislim barem po mojoj prognozi).

X-Plosiv 07.07.2013. 20:28

Citiraj:

Autor Busola29 (Post 2426692)
Stari sam igrač DOTA-e (one prave ne ovog smeća za šta mi se ne da trošiti vrijeme...) Vratio sam se LOL-u i igram ga zadnja 2 mjeseca i stvarno nije fora prvo su me spustili dolje za cijelu jednu ligu (silver sam...) i sada imam pozitivan skor (pola golda nema zamislite pozitivan skor , a ispred su daleko od mene...) koji polako dižem uz ipak previše diskonekta suigrača. 3-4 puta mi se desilo da gotov game smo izgubili zbog dc-a , a najgore je što imam osjećaj da je još gori odnos među igračima.

Problem igre je što ljudi imaju 1-2 builda (u biti prilagođavanje protivniku je najvažnije u igri...) na manjim rejtinzima (nekad davno ja sam imao 1600-1700 rating prije ovih divizija...) a i mnogi na višim imaju jedan te isti build te kada ja dođem sa sonom sa claritijem to je takvo flejmanje da je to strašno... JOš gore nekada je bolje pustiti da protivnik pobjegne nego ubiti sa supportom jer loši ADC grme od prvog tvog ubojstva. Da se igrati i vjerujem podići ću skor , samo me izrazito smeta kada ti netko (većinom ludi mladi igrači...) flejma kada uzmeš clarity ili clairvoince... (nekada se to igralo stalno...). Da ne pričam ja imam posve drugačiji build kod SONE, SORAKE i sličnih support heroja koji uz wardowe idem na ability power i life (ili kod Alistara , Taric na što manji cooldown i LIFE...) što nosi puno veći damage kojim ko od šale skidam ad-carry i mid heroje.

ELO HELL postoji i uvijek je postojao samo je pitanje koliko ste smireni i opušteni da bi iz njega izašli (svi bolji igrači to mogu , tako da vjerujem i ja ću se vratiti u GOLD...) . Kada Vas netko naživcira najbolje igrajte tek sutra...

http://www.lolking.net/summoner/eune/31246401

Pogledajte i recite da nisam jedan od rjeđih koji posve drugačije shvaća lol , a to je možda zbog toga što sam stari DOTA old igrač...

Igram samo ranked , jer normal znam da igra mnogo djece (imam ukupno odigranih normala 300-tinjak..) , a i nije mi zanimljivo pobjeđivati sa ekipom iz golda ili platinuma u 15 minuti (netko to voli meni je to gubljenje vremena i iživljavanje...) .. Možda nekoga i vidim odavdje pa slobodno pozovite odigrati ću koju kada imam vremena...

Nisi probao nikada Bulwark/Locket? Ljudi tako podcijenjuju ta 2 itema, posebno ovaj drugi koji odnese dosta često prevagu u mid gejmu.

lateralus_eye 07.07.2013. 21:34

znači odigram partiju života sa Draven-om i izgubimo radi noob-ova :hitthewal:

http://www.pohrani.com/f/j/v6/1PigDw1D/draven-1.jpg

http://www.pohrani.com/f/1s/9S/vHn6iD1/draven-2.jpg

Busola29 07.07.2013. 22:02

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 2426694)

Samo me pogledaj kroz 2-3 tjedna gdje ću biti ... (uzeo sam se malo zabaviti i malo imam odmora od posla, a neće igrati prijatelji mlađi iz igraone...)

Problem ljudi u LOL je što rijetko koji igrač LOL-a istražuje i isprobava svoj build (većinom su to pregledani filmići najboljih igrača... ) . Davno prije 2 godine ko nije igrao npr. YI-a na damage je bio noob, pa ko je igrao PAntheon na midu je bio noob , pa je Alistar jungle bio truba (strašan CC...) , da ne pričam o MAokaiu...

Djeca i malo stariji ne shvaćaju da svaki heroj ima neku svoju caku i većinom se mogu u daleko više buildova izgraditi. Zato se svi čude korejcima kada dođu sa push herojima i late game-u razbiju na laneove protivničku ekipu, a ne kuže da ekipa mora prilagoditi se protivniku. Neću sada o DOTA-i , ali slično je u LOL-u... Uglavnom kada pogledate suporta to su većinom ISTI itemi... I šta se dogodi on ima ARMORA brdo i HP regen , a preko puta 3 ap Heroja... Kakve koristi od supporta onda... ?

Većina partija koju sam igrao prije sa suportima su bile da ja završim u plusu najmanje od 4k na neprijateljskog supporta ... (iako je rezultat tu negdje...) a to VAm je nebo i zemlja razlika. Npr. sa sorakom skupite 50-100 kripova (što je sasvim moguće kada vaš ADC ode u bazu ili mid bude potjeran ...) i napraviti ćete ako izgradite blagi AP najmanje 600-800 štete po fightu a to je PUNO !
build prvom.

Malo ću VAs popratiti , a i javiti ću se ako BUDEM DOBAR ILI LOŠ !

Busola29 07.07.2013. 22:58

Citiraj:

Autor X-Plosiv (Post 2426872)
Nisi probao nikada Bulwark/Locket? Ljudi tako podcijenjuju ta 2 itema, posebno ovaj drugi koji odnese dosta često prevagu u mid gejmu.

Oba dva itema su dobra opet sve zavisi protiv koga i kako , npr. preko je Trynda koja zna biti gadna ako je se zna igrati. I ako support ne makne je iz fighta (smanjenje atack speeda i slow... ili STUN obavezno...) , a ostatak ekipe nema jak CC to je gotovo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:19.