![]() |
ja nisam novi korisnik,ja sam postojeći korisnik optike kojem ističe ugovor u 11 mjesecu,mogu ja dobit ultramx 2l paket za 180 kuna mjesečno??za 1 kn ako ne mogu dobit 6 mjeseci nema veze,bitno je skinut cjenu sa sadašnjih 250.
|
Ja sam danas dobio optiku 100/20, max tv i telefon za 135kn/mj. prvih mjeseci, kasnije 255 kn, samo ne kužim zašto mi steam i origin ne povlače preko 5 mb/sec, a trebali bi 10,5? Sve sam pretresa, portove, limite, sve. Jel iko ima slično što i kako ste riješili?
|
Sljedeći tjedan istječe mi ugovor pa sam u utorak otišao u poslovnicu i tražio ponudu za produljenje pretplate. Unijeli su zahtjev, napisali da razmišljam o prekidu (iako sam rekao da sam zadovoljan uslugom i da ne bih želio mijenjati :D) i rekli da će me netko nazvati. Malo prije me zove agentica i dogovorio sam Ultra MAX2 L za 180 kn mjesečno, prvu godinu za 90 kn, što prosječno na 24 mjeseca ispadne 135 kn mjesečno. U odnosu na dosadašnjih 251 kn mjesečno za istu stvar, ja jako zadovoljan!
Ultra MAX paketi - promotivna ponuda od 13.08.2016. do 13.10.2016. Pretplatnici koji ugovore Ultra MAX paket (Ultra MAX2 L ili Ultra MAX3 M) uz ugovornu obvezu na 24 mj. u razdoblju do 13.10.2016. ostvaruju pravo na 12 mjeseci korištenja ugovorenog paketa po cijeni 90,00 kn (s PDVom) za Ultra MAX2 L, odnosno po cijeni 105,50 kn (s PDVom) za Ultra MAX3 M paket (uz Ultra MAX3 M se obračunava dodatnih 15,00kn (s PDVom) naknade za osiguranje funkcionalnosti opreme), te slijedećih 12 mjeseci korištenja ugovorenog paketa po cijeni 180,00 kn (s PDVom) za Ultra MAX2 L, odnosno 211,00 kn (s PDVom) za Ultra MAX3 M paket (uz Ultra MAX3 M se obračunava dodatnih 30,00kn (s PDVom) naknade za osiguranje funkcionalnosti opreme). Dodatno će korisnicima ove promotivne ponude biti uključena dodatna pristupna brzina 100 Mbit/s i Halo Non stop+ opcija tijekom cijelog trajanja ugovorne obveze bez dodatne naknade. Po isteku promotivnog razdoblja iznos mjesečnih naknada naplaćivati će se sukladno cjeniku Ultra MAX paketa. |
Što nisi uzeo po jednu kunu prvih 6 mjeseci. Isto ispadne na kraju prosjek.
|
Nije isto, ukupno je 6 kn skuplje. :D Što mi je ponudila, to sam i uzeo.
|
Citiraj:
lakše se s njima pregovara ako dodaješ uslugu,kod mene dodavanjem maxtv + arene,postale maxtv+arene besplatne, naspram prvobitnog ugovora. prvobitni ugovor 200/100 internet + telefon + akcijski maxtv za kn mjesečno 281kn,sadašnji ugovor 200/100 internet + telefon + maxtv + arene 279kn mjesečno |
ovo što je orson reko je super dovoljno da ostanem na t-comu,Ultra MAX2 L za 180 kn mjesečno, prvu godinu za 90 kn, što prosječno na 24 mjeseca ispadne 135 kn mjesečno,samo što meni ugovor ističe u 11 a ponuda traje do 13.10,ići ću ja do t-com centra.
@reezon misliš reć samo ti steam i origin ne povlače preko svi ostali idu preko??tj normalno. |
Prije u 6mj je isto bila takva akcija za 180kn ali onda cini mi se nije bilo navedeno da se paketi vracaju na normalnu cjenu nakon isteka UO.
|
Zanimalo bi me samo ukratko da li je komplicirano spojiti Asusov ruter na ericssona da mi služi za net, a tv da ostane na ZTE-u?
Probao sam malo pročešljati temu, pa ako sam skužio na asusu treba staviti vlan: 100.....Da li je to komplikaža za napraviti (to se radi po portu - treba samo staviti to na port koji se spaja na ericssona)? Na asusu mi je Merlinov fw.... Je li treba još nešto? :fala: |
Na ZTE trebaš onemogućiti Internet konekciju da se sama podiže / aktivira, šta je po defaultu.
Sad se ne sjećam koje opcije imaš na raspolaganju, manual ili nešto drugo ... eventualno "makneš" user / pass za konekciju. Pitanje je hoće li sam preko ACS - a vratiti na staro. U Asusu odradiš šta si napisao, u jednoj od vezanih tema ima i slika kako izgleda / treba postaviti Vlan=100 za Internet. |
Nikky, jel možeš samo reći gdje......pokušao sam sad pola sata guglat al nisam našao kako se mijenja vlan :o
|
Eno u Speedšrot temi > http://forum.pcekspert.com/showthrea...270478&page=47
|
Citiraj:
|
Koja je trenutna brzina za instalaciju optike?
Dijelit ću je s frendom preko wifi linka pa me zanima koliko im vremena treba za jednu rupu i postavljanje uređaja |
Cca 2 mjeseca od podnošenja zahtjeva do puštanja opotike u pogon
|
A joj,pa tko će to dočekati
|
Citiraj:
|
Uf to je super,frend koji uzima optiku je rekao da ga već danas treba nazvati lik pa da se dogovore za termin instalacije.
Valjda neće dugo trajati |
Citiraj:
|
E to je druga stvar,ovdje je optika već do stana provučena,treba samo u stan provesti
|
Citiraj:
Ja sam im inače predlagao da tu regletu sa bakrenim paricama izvade kako bi dobili mjesto za optiku van no rekli su mi bolje neka bakar ostane jer možete se npr "posvaditi" sa nama i ostanete bez optike a bakrene parice za nekog drugog operatera više nemate |
E to je poprilično specifično,ovdje je cijela infrastruktura u zgradi gotova.
Znači samo treba od ispred stana u stan provesti i to je to. |
Da li postoji kakva karta gdje bi se moglo vidjeti u kojim kvartovima u ZG je dostupna optika, osim one hakomove?
Selim u ZG i tražim stan, nije toliko sama lokacija bitna samo da okvirno znam kvartove di ima optika a di ne? |
Moze li mi netko ovdje napraviti uslugu i izmjeriti kakve brzine dobivate na ova 2 linka? Bilo bi pozeljno da neko izmjeri ko ima 200 Mbps brzinu. Hvala
https://www.feral.io/test.bin http://mirror.nl.leaseweb.net/speedtest/1000mb.bin |
jebem ti linkove. kliknem mobitelomi sad ne mogu zaustaviti skidanje...
Poslano sa Samsung Galaxy a3(16) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Onda mi se niti ne isplati prelaziti na optiku jer koliko vidim skoro svi na optici imaju problema sa brzinom izvan Hrvatske. |
Hah da. Nije to do samog linka od HT-a prema van vec do peeringa izmedju velikih igraca..
Evo recimo na 200/100 optici sa IPv6 tunelom (preko zuricha) sa prvog linka ide preko 80Mbps, sa drugog skoro 200Mbps. S druge strane nativni v4 mizerija kao sto kolega gore veli, prvi link niti 10Mbps,. drugo oko 40Mbps. edit: takodjer savjet, ciljaj na stvari koje su u njemackoj. Svi veci linkovi od nas idu direkt u frankfurt pa dalje naokolo. Ovi tvoju su nizozemska koja opcenito ima los peering do HR. |
_saiko, kako si ovo izveo? "sa IPv6 tunelom (preko zuricha)" na samom routeru ili?
|
Da, mikrotik je kod mene ali bilo sto sto moze dignuti openwrt ili ddwrt je ok.
Vidi tunnelbroker.net |
Citiraj:
Ali nazalost na ta 2 linka su mi serveri tako da su mi bitne brzine prema Nizozemskoj. |
Citiraj:
|
Ne bas, koristi se uglavnom ista oprema i isti linkovi, samo sto su ISPovi dosta lijeni dignuti fw i raditi redesign core mreze da bi podrzavala dual stack..
U ovom slucaju su se poklopile dvije stvari. HT ima dobre v4 rute prema fra/zrh (bar u tom trenutku linkovi nisu bili optereceni) i jos k tome su dobre v6 rute prema NL. Tako da je cijelim putem bila ok situacija. Nema tu ipv6 veze, ista situacija bi bila da imam neki VPN endpoint u fra/zrh i da se od tamo dalje guram prema NL. A inace da bar imam neke veze u CARNetu pa da neki VPN do HT-a potegnem. Naime HT jedino ima peering na CIXu sa CARNetom, a doticni nije nesto puno opterecen :) Isto tako ako bi trebao dolaziti do neceg unutar HR... dvije muhe jednim udarcem xD Ima neki carnetovac kojem je dosadno i ima 100Mbps slobodnu uticnicu na nekom faksu/srcu... pa da udijeli VPS? :D |
Navodno ce od sad Iskon pocet nudit (ako vec i ne nudi) svoje 80/40 pakete na "fiberland" optici. Mislim da se to zove kod njih FTTH naked tel+net cca 200kn.
Iskon bi trebao imat bolje rute prema van nego t-com tj s manje zagusenja kolko cujem. |
opet tih 80/40 je bolja opcija od ht-ovih 100/15 koliko li vec. mislim ono skrtare na tom uploadu...
gledam cjene 210 bez tel i 220 tel+internet,30 kuna manje nego što sad plaćam,treba se natezat s t-com da me zadrže za još nižu cjenu.
|
Citiraj:
|
Danas net dosta spor/dugo ucitava stranice, youtube opet steka, a maxtv trokaje svako 5 sec.
Samo meni ili? Optika 100/20 |
Citiraj:
Sad je Iskon optika.. tel+net+tv =258 kn* /24mj tel+net =199 kn*/24mj net only=189 kn*/24mj (*s popustom) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:10. |