PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pametni, polu pametni te glupi satovi al' na baterije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277500)

delavi 09.10.2020. 18:54

Citiraj:

Autor raliSHA (Post 3446544)
GTR je po reviewima imao sranje GPS.. Nadam se da su to popravili.

Jesu ali i dalje nije bajka ali opet, kome nije važno - ne mari.

Sam Fischer 19.10.2020. 16:32

Momci, da li je netko mjenjao staklo na Apple Watch series 3? Koliko to košta cca?

Poslao sam upit u ikliniku, i dobio odgovor "najbolje da dođete na dijagnostiku" xD

Jebate, ne znam što treba dijagnosticirat ako želiš zamijenit staklo xD

Ivo_Strojnica 21.10.2020. 08:49

Bok ekipa, na Vivoactive 4 mi odjednom baterija pala sa 6-8 dana na 1 dan.
Da li se nekom još to dogodilo, čisto da vidim da li je do software update ili ne.

Ivoludilo 22.10.2020. 07:42

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3450201)
Bok ekipa, na Vivoactive 4 mi odjednom baterija pala sa 6-8 dana na 1 dan.
Da li se nekom još to dogodilo, čisto da vidim da li je do software update ili ne.

Veoma moguće umeju oni da zeznu stvar.Takođe ako si instalirao skoro neki watchface obriši ga pošto i oni umeju još gore da zeznu situaciju.

Ivo_Strojnica 22.10.2020. 10:39

šta je najgore, nisam ništa mijenja.
Meni je palo na pamet da je watchface u pitanju, da se zblesira.
Stavija sam neki od defaultnih, ali isti problem ostaje.
Napunim ga ujutro, do večeri je 50%, ujutro je na nekih 8%.

1v@n 22.10.2020. 10:42

A neka od dodatnih stvari koje već imaš (apps, widgets, data fields)? Znaju i developeri zeznuti da ode update van koji tako nešto napravi.

Makni ih sve van ili restiraj sat na tvorničke pa probaj opet

Ivo_Strojnica 22.10.2020. 14:07

resetiran na tvorničke postavke, pa ćemo viditi sutra status.
ukoliko bude problema, ide na servis.

Dottore 22.10.2020. 17:14

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 3449695)
Momci, da li je netko mjenjao staklo na Apple Watch series 3? Koliko to košta cca?

Poslao sam upit u ikliniku, i dobio odgovor "najbolje da dođete na dijagnostiku" xD

Jesi konačno riješio?

Отправлено через Pixel 2 XL

LAcy 22.10.2020. 17:16

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3450789)
resetiran na tvorničke postavke, pa ćemo viditi sutra status.
ukoliko bude problema, ide na servis.

Ako napisem da ja nemam problema, nisam ti bas nikako pomogao. No, mislim da mi jednom baterija krace trajala i rjesenje sam nasao na Garmin forumu. Ugasiti sat i ostaviti tako par minuta. Ja sam ga zaboravio :D pa je bio ugasen pola sata, mozda i duze. Nema bas previse smisla al' mislim da je pomoglo.

delavi 22.10.2020. 17:47

Baš veli brat da je i on znao prije imat problema ali nakon par reseta nestalo. Jednom je update riješio stvar. Malo je glupo da se događa na satovima koji su preko 2t kn a neki i puno više. Jesi ga updejtao na zadnju verziju?
Probaj pogasit nepotrebne stvari u senzorima tipa headphones (ako imaš...stavi na off).

Kruno M 22.10.2020. 18:00

Koji sve satovi imaju wifi calling?

Tipa:
Zaboravim mob kod kuće, sat imam uza se. Sat se nakaci na wifi i ako me netko zove na mob mogu preko sata pričati?

xlr 22.10.2020. 18:05

Galaxy watch (ne znam za active modele, vjerojatno da). Opcija se zove remote connection. Stvar radi, ali ima delay od nekih sekundu do dvije (nisam mjerio).

delavi 22.10.2020. 20:54

Ma to pričanje na sat je debilana. Dok sam imao GW (46) pričao sam samo u autu. I to rjeđe jer mi je mob uvijek na dashboardu a i imam BT u autu. Ovako u šoping centru, bircu ili bilo gdje drugdje te svi gledaju ko luđaka i sve čuju kaj ovaj drugi priča. Da ne govorim da je vani nekad i problrmatično ak je veća buka. tipkanje poruka je još veća debilana jer traje i traje. Na mobu to otipkam 5 puta brže.

Kruno M 22.10.2020. 21:06

Citiraj:

Autor delavi (Post 3450911)
Ma to pričanje na sat je debilana. Dok sam imao GW (46) pričao sam samo u autu. I to rjeđe jer mi je mob uvijek na dashboardu a i imam BT u autu. Ovako u šoping centru, bircu ili bilo gdje drugdje te svi gledaju ko luđaka i sve čuju kaj ovaj drugi priča. Da ne govorim da je vani nekad i problrmatično ak je veća buka. tipkanje poruka je još veća debilana jer traje i traje. Na mobu to otipkam 5 puta brže.

I nesmatram to redovito pričanje. Po potrebi naravno. Zatekneš se u situaciji da nemožeš držati telefon ili nešta. BT slušalicu imam za takve stvari, ali većinom je baterija prazna :)

A smartwatch stalno imam na ruci ;)

Al eto, nije da bi baš samsung watch ako jedini on to ima.

Ivo_Strojnica 22.10.2020. 23:27

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3450846)
Ako napisem da ja nemam problema, nisam ti bas nikako pomogao. No, mislim da mi jednom baterija krace trajala i rjesenje sam nasao na Garmin forumu. Ugasiti sat i ostaviti tako par minuta. Ja sam ga zaboravio :D pa je bio ugasen pola sata, mozda i duze. Nema bas previse smisla al' mislim da je pomoglo.

Ajd probat ćemo i ovo, zvuči blesavo, ali ko će ga znati.

Skinija sam sat danas u 11 sa punjača (resetiran na tvorničke postavke), sada u 23:30 ima 50% baterije...
Probam još ovu foru, pa ćemo ga vidjeti preko noći.
Ukoliko bude prazan, ide se liječiti sutra :D

spawn 23.10.2020. 00:08

Citiraj:

Autor Sam Fischer (Post 3449695)

Staklo iliti ekran kosta oko 200-250€ službeno. Eh sad ako imas nekog,možda se usrećiš s boljom cijenom :)

Ivoludilo 23.10.2020. 08:01

Pazi nije samo poenta da promeniš watchface na satu,već ga moraš deinstalirati.Obriši zadnji instalirani watchface ili neku drugu instalaciju koju si na satu instalirao u zadnje vreme.ako ništa imaš na Garmin forumu beta verzije softvera pa probaj da instaliraš neku nižu verziju .Meni je par watchface-ova umelo da prepolovi bateriju.Najgore jeste što neki to rade i u pozadini tj kad nisu aktivni.Pogledaj u Connect IQ koji watchface radi i kad nije aktivan pa ih pobriši.

IHrvojeI 23.10.2020. 09:15

Citiraj:

Autor Ivoludilo (Post 3450998)
Pogledaj u Connect IQ koji watchface radi i kad nije aktivan pa ih pobriši.

Kako ovo vidiš?

Ivo_Strojnica 23.10.2020. 09:19

Uđeš u Connect aplikaciju, klikneš na svoj sat, i onda odeš appearance i watchfaces.

Ništa, baterija je prije spavanja bila 60%, sada je 17%.

1v@n 23.10.2020. 09:31

Ne kužim ni ja, kako vidiš koji "radi i kad nije aktivan"? Tamo piše samo koji su instalirani u sat, a koji su bili, ali više nisu.
Odabirom instaliranog ga možeš samo obrisati, pogledati u storeu ili podesiti, nigdje nema informacije o tome da radi ili je trenutno aktivan.

Ivo_Strojnica 23.10.2020. 09:40

Ako je u not installed grupi, onda nije na uredjaju.
Aktivan je samo ako je odabran.

pogi 23.10.2020. 09:56

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3451037)
Ne kužim ni ja, kako vidiš koji "radi i kad nije aktivan"? Tamo piše samo koji su instalirani u sat, a koji su bili, ali više nisu.
Odabirom instaliranog ga možeš samo obrisati, pogledati u storeu ili podesiti, nigdje nema informacije o tome da radi ili je trenutno aktivan.

Dobro je Ivoludilo rekao, na PCiju u Garmin aplikaciji imaš mogućnost da otvori ConnectIQ u webbrowseru i onda pod info ili nešto slično piše da li WF radi u pozadini i slični podaci

1v@n 23.10.2020. 10:05

Ovaj dio "na PC-u" nigdje ne piše. To je druga stvar onda.

Onda mora preko Garmin Express

Ivoludilo 23.10.2020. 10:10

Na kompjuteru ili na satu (nebitno) kad uđeš u aplikaciju na dnu imaš listu :kompaktiblini uređaji-više od devlopera- kontaktiaj devlopera - permissions i Flag.Idi u Permissions i vidi da li ima opcija : Run in the backgraund when is not active.Ako ima to znači da može da troši bateriju i kada nije aktivan.Mislim u većini slučajeva to neće biti problem ali ima zaista loše odrađenih watchface-ova koji sissaju bateriju ko ludi.Zato uvek pazi kada ovakve instaliraš.Ja ih instaliram max 1 ili 2 na satu i testiram par dana ,ako ima promene po pitanju baterije odmah brišem.Naravno najbolje je instalirati one koji ne troše bateriju u pozadini ali je teško naći neki da je lep i funkcionalan.

Sam Fischer 23.10.2020. 10:16

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3450844)
Jesi konačno riješio?

Отправлено через Pixel 2 XL

Ma ništa to, kad sam vidio cijene, reko zajebi. Mogu živit sa par crtica na ekranu :)

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 3450945)
Staklo iliti ekran kosta oko 200-250€ službeno. Eh sad ako imas nekog,možda se usrećiš s boljom cijenom :)

Da, od istyle servisa sam dobio info da se mijenja cijeli sat uz nadoplatu od 1591kn, da ne rade zamjene ekrana :)

Skup sport, sad vidim da nisu sve one maskice i screen protectori za zajebanciju :D

Ivoludilo 23.10.2020. 10:20

2 privitaka
Evo sličica ako je lakše

1v@n 23.10.2020. 11:08

Ok, gledam sad, hvala.

Imam 2 watchfacea. Jedan nema opciju za Permissions, drugi ima, ali ništa specijalno.
Pristup GPS-u, historyu senzora i profilu, no ne vidim gdje bi se trebala nalaziti ta informacija da nešto radi ako watchface nije aktivan. Ova zadnja poruka s tvog screenshota?
Dakle, ako toga nema, ne može raditi ništa u backgroundu? Ako ima, taj permission se ne može maknuti a da watchface ostane?

xGAME 23.10.2020. 11:49

Jesi nedavno updejtao sat? Prije mjesec-dva je izašao FW i masa ljudi se buni da ima baterija kratko traje, uključujući i Venu modele.

Ivoludilo 23.10.2020. 13:28

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3451089)
Ok, gledam sad, hvala.

Imam 2 watchfacea. Jedan nema opciju za Permissions, drugi ima, ali ništa specijalno.
Pristup GPS-u, historyu senzora i profilu, no ne vidim gdje bi se trebala nalaziti ta informacija da nešto radi ako watchface nije aktivan. Ova zadnja poruka s tvog screenshota?
Dakle, ako toga nema, ne može raditi ništa u backgroundu? Ako ima, taj permission se ne može maknuti a da watchface ostane?

Upravo tako,ali obzirom da imaš amo dva instalirana čisto sumnjam da je to.Ali probaj ništa te nekošta ,obriši taj pa vidi ima li promene

1v@n 23.10.2020. 13:38

Ma ja nemam problema na fenixu 5, barem zasad. Na trojci sam imao, od reboota unedogled, do kraće trajanja baterije pa sam te stvari rješavao micanjem tih stvari van. Sad već imam filtrirano što valja, pa koristim provjereno

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:18.