![]() |
Jedan priča o powder coatingu a drugi o konzervaciji. :D
Ono što je na tom brembu (oko nabe) nije lak već zapečeni prah, isti sistem kojim se ''farbaju'' kliješta. Nema veze s konzervacijom diska. |
WTF? :D
Oba pričamo o coatingu: https://www.bremboparts.com/america/...ion/uv-coating A Vuco i Milentije su uletili s konzervacijom "običnih" diskova. |
Koja je svrha lakiranja onog dijela diska koji dolazi u kontakt sa pločicama? Kako kočenje uopšte funkcionište dok se ne oguli taj sloj farbe? :stoopid:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Barem prema ovom :D Citiraj:
|
Kako biti dovoljno točan, a da se ne pokoljemo? :D
UV coating od bremba je za mene vrsta konzervacije, na kraju krajeva, sprječava hrđanje, ne? :) http://brembo.mycarparts.net/product...id=10892132923 Evo, pogledaj pod images, kočione površine su normalno "metalične" boje, a procjep i dio oko nabe su tamno-sivi. Ti diskovi jako smrde po tom laku/powdercoatignu/whateva kad se izvade iz kutije, nisam mogao vjerovat :D Sad, kako točno nastaje taj zaštitni sloj kod njih u tvornici, nemam pojma. |
Ovo je neki vaš dogovor, jelda? :D
Brembo UV Coating: The low environmental impact and the excellent resistance to corrosion allow the range of brake discs with UV coating to establish a new benchmark for the protective treatment. Moreover, the exclusive metal finish offers an appealing aesthetic impact. Textar: Anti-corrosion coated: – No rust formation – Immediately ready for use – Removal of protective oil unnecessary Dakle konzervacija u oba slučaja, ali ne ona klasična kao kod običnh diskova bez coatinga koji su masni. + daljnja zaštita od hrđe, dijelova koji se ne troše i nisu u dodiru s pločicama. |
Sve super samo što je Destroyer u svom prvom postu naveo isključivo dijelove diska koji nisu tarni sloj. A ti si odgovorio fotkom zaštite kompletnog diska i rekao kako to pločica odere.
Dakle on je u prvom postu pisao o obradi diska koji nije tarni (može bit u antikorozivne ali i estetske svrhe) a ti o zaštiti kompletnog diska (isključivo antikorozivna zaštita). :D |
Pa dobro što onda ostane na tim nesretnim Textar diskovima kad pločice ogule lak? Isto ono što i na Brembu - površine koje nisu tarne ostanu i dalje pod lakom, samo to malo socijalnije izgleda :D
|
Jbt... 20 postova za redom o kočnicama (diskovima)... mora da je Dottore sad u transu, skida kotač s Golfa i gleda boju svojih diskova :D
|
Citiraj:
Treba malo raznolikosti ubacit, ne? :D |
OK ajmo sad malo o križanjima s kružnim tokom prometa :D :p
|
Citiraj:
Ne vidim računicu. Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Moji su 3. zimu gore i još nema tragova korozije. |
Mati moja draga... Ponovo pročitaj šta sam napisao. Zašto to nanositi na dio diska na koji naliježu pločice? Kako uopšte auto koči dok pločice ne ogule taj sloj laka (ili šta je već)?
|
Zašto?
Zato da ne korodira dok stoji na lageru. Kako koči? Tih prvih par kočenja (koliko treba da se to skine) nove kočnice ionako ne koče onako kako bi trebale. Zato se i radi tzv brake in. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nakon brake-ina (koji pritom ogoli disk), sve 5. |
Citiraj:
Regaj se na renault klub hrvatska. Ima dosta pametnih ljudi i savjeta. Nać će se i za tebe nešta. |
Citiraj:
Mali ispravak :D |
nešto ste kukali oko forda... evo fiesta 1.0, 2016, 85k tu dolje u autohrvackoj, pa ako netko hoće ili neće, meni je svejedno :D
|
@syss prica je bila o Focusu a ne Fiesti.
Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
Ovaj Brembo iz Auto Kreše vam je nekakvo kinesko smeće.
Nije bezveze Brembo iz Italije trostruko skuplji. Bolje možda da si uzeo ATE ili Textar nego to ... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
http://www.autohrvatska.hr/automobil...ca-obveznog-ao
mislim da je ova, ali mi je malo prevelika razlika u cifri u odnosu na viđenu... zovni ih u heinzelovu i provjeri. |
Na linku ti je fokus od 108k a ne fiesta za 85 :D
|
SLIČNO JE!!! :D
nisam majke mi ni gledo, ali boja je ista :D |
|
Citiraj:
Citiraj:
Radije dodam 5-10 soma i uzmem Focus karavan sa opremom 1.5 i 150 KS isusati još ST linija ... |
@X-Plosiv Ford trenuto je best buy,samo malo treba pregovarati sa prodavacem i moze se dobiti najbolja cijena.Focus je trenutno na kraju karijere pa su veliki popusti na njih.
|
Citiraj:
Mi tražili rabljene do nekih 9 somova...recimo 12/13 godište...toga nema Nego, jel ima neko iskustvo sa Pežotom 308, benzincem..facelift..dakle 2011 na dalje...Navodno je BMW-ov motor...ima verzija 1.4 (oko 95 KS) i 1.6 (120 i 150KS) |
Automobili
Citiraj:
Ima sestra 207 1.4 vti 95ks, u Splitu trosi 10 litara bez ikakvog problema, autoput 160+ 14 litara, otvorena oko 7. Troši ulje otkad je kupljen novi, nista pretjerano, mozda 2 litre na 10k km. Nije 308 al ce ti valjda nesto pomoc. 120ks ti je jos plus jedna litra na navedeno, 150 nisam vozia. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
2l ulja na 10k jest pretjerano. Pa to je polovica kapaciteta ulja u motoru :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Zadnjih cca 7000 km je potrošnaj oko 9,4l (više manje po gradu), a kada imam par tjedana vožnje svaki dan cca 70-80 km/h po istarskim cestama, potrošnja bude cca 6,6 - 7,6 :) |
Ja sam nedavno kupovao auto.
Pogledao sam skoro sve 207 1.4 VTI na prodaji u zupaniji i svi su pustali ulje na brtvi poklopca ventila ili brtvi glave. Nije curilo na jednom mjestu, nego balavilo skoro cijelim opsegom. Nije nista strašno, i ne mora brzo procuriti toliko da moras otvarati motor, ali ako vec imas izbora... ja nisam htio uzeti motor s manom. :beer: |
Dobio mail od Grand auta, ne vrijedi vise HAKov popust na Fordove..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:09. |